Connect with us

ACTUALITATE

Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă întreruperile dese de curent: „Este o bătaie de joc”. Vezi ce răspund primarul și Electrica

Publicat


Locuitorii comunei clujene Petreștii de Jos reclamă întreruperea constantă a energiei electrice, fapt care afectează desfășurarea activităților zilnice precum munca de acasă ori participarea la cursurile școlare, care din cauza pandemiei au devenit necesare pentru tot mai multe persoane.

Primarul comunei asigură că se fac demersuri pentru rezolvarea problemei, iar SDEE Transilvania Nord anunță că termenul de finalizare al lucrărilor este începutul anului 2021.

„Este o bătaie de joc”, acuză locuitorii

„După părerea mea, ceea ce se întâmplă cu electricitatea în zona noastră este cu siguranță o bătaie de joc. Oare oamenii aceștia chiar nu gândesc? Ce se poate lucra chiar atât de mult la curentul electric? În ce secol suntem? Trăim vremuri în care 90% din activități se desfășoară în mediul online”, este de părere un locuitor al comunei Petreștii de Jos.

Se are în vedere schimbarea orelor la care se întrerupe electricitatea

Primarul comunei, Ioan Pîrv, a declarat pentru Cluj24.ro că face demersuri pentru a rezolva problema reclamată de locuitori.

„Am vorbit cu Electrica să găsească o modalitate de a schimba orele la care se întrerupe curentul, pentru a nu mai fi probleme. Urmează să vorbesc și cu directorul”, a spus primarul.

Mai multe firme implicate în lucrările de modernizare

Conform edilului, Electrica desfășoară lucrările în comună prin intermediul altor firme, pe bază de contracte, motiv pentru care este mai dificil să fie modificat intervalul orar în care se lucrează și este întreruptă electricitatea.

SDEE Transilvania Nord anunță lucrări până în 2021

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord a răspuns solicitării formulate de Cluj24.ro astfel:

„SDEE Transilvania Nord – Sucursala Cluj-Napoca derulează în prezent un amplu proiect de modernizare a rețelei de distribuție a energiei electrice în zona comunelor Tureni, Mihai Viteazu, Petreștii de Jos, din județul Cluj.
Proiectul, denumit Modernizare LEA 20 kV Mihai Viteazu – Televiziune, are ca scop optimizarea serviciului de distribuție în zona vizată, prin îmbunătățirea parametrilor de calitate a energiei electrice distribuite și creșterea siguranței în alimentare. Termenul de finalizare a lucrărilor este începutul anului 2021.

„Se depun eforturi pentru a reduce durata întreruperii energiei electrice”

Lucrările din cadrul acestui proiect necesită întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică în zonele în care se intervine. SDEE Transilvania Nord- Sucursala Cluj-Napoca depune toate eforturile pentru a reduce durata acestor întreruperi obligatorii, instalând grupuri electrogene care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor, acolo unde acest lucru este posibil.

Pe toată perioada de derulare a acestui amplu proiect, ne străduim să limităm disconfortul creat și să asigurăm servicii de calitate tuturor consumatorilor”.

Conform primarului Ioan Pîrvu, întreruperea energiei electrice în comună are loc dimineața și după-masa, periodic, iar lucrările durează de aproximativ un an.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

GALERIE FOTO/ Feerie de lumini la Cluj-Napoca. Vezi cum arată iluminatul festiv de iarnă

Publicat

De

Primarul Emil Boc a aprins marți seară, de Ziua Națională, iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă în Cluj-Napoca ajutat de trei copilași în Piața Unirii.

Edilul a postat mai multe fotografii care surprind o feerie de lumini în zona centrală a orașului și nu numai.

”Dragi clujeni, sper că iluminatul deschis marți să vă aducă un pic de optimism și să trecem mai repede peste această perioadă atât de dificilă!”, a spus Emil Boc.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vaccinul anti-COVID Pfizer/ BioNTech va primi aviz până la finalul lui decembrie, anunță Agenţia Europeană pentru Medicamente

Publicat

De

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că vaccinul anti-Covid, dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie. 

EMA va organiza luna aceasta o reuniune extraordinară unde ar urma să dea aviz pozitiv sau negativ comercializării vaccinului împotriva COVID-19, dezvoltat de companiile germană BioNTech şi americană Pfizer, transmite AFP.

„Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenţia europeană.

Și compania Moderna a depus cerere de autorizare în regim de urgență pentru vaccinul anti-Covid

O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021, potrivit sursei citate. Reprezentanții Moderna au anunţat că rezultatele complete ale ultimului studiu clinic au confirmat o eficienţă de 94,1% a vaccinului său anti-COVID-19 şi va depune cererea de autorizare în regim de urgenţă atât la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, precum şi la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), demersurile fiind deja în curs.

Cu două săptămâni în urmă, vaccinul anti-COVID-19 al celor de la compania americană Moderna era declarat eficient în proporție de 95%, conform datelor preliminare. Nicio formă gravă a bolii nu a apărut în grupul de participanţi care au fost vaccinaţi.

Sursa: AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum va fi vremea azi, 2 decembrie, la Cluj   

Publicat

De

Vremea la Cluj azi este rece cu temperaturi de iarnă. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00 la -2 grade Celsius, dar cerul va fi predominant senin pe tot parcursul zilei. 

Șansele de precipitații și cantitatea de precipitații vor fi 0. Vântul va sufla în medie cu 5 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 20 km/h.

Minima este de -10 grade Celsius la ora 06:00, iar numărul de ore cu soare este 7.

 

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cioloș: USRPLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică “de împărţit pe sinecuri”

Publicat

De

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că alianţa pe care o reprezintă nu va cere niciodată posturi în administraţia publică “de împărţit pe sinecuri” şi nici nu va accepta astfel de practici din partea vreunui partener de guvernare.

“USR PLUS nu va cere niciodată posturi în administraţia publică de împărţit pe sinecuri, dar nici nu o să accepte ca un partener de guvernare, oricare ar fi el, să facă lucrurile astea şi atunci evident că este acolo o teamă. Gândiţi-vă, oameni buni, că putem începe să facem nişte lucruri normale într-o societate cu bun-simţ. (…) Sunt lucruri pe care le-am început în 2016 şi care trebuie continuate pentru ca românii să recâştige încrederea în stat.

Va trebui în primul rând transparenţă, claritate şi predibilitate în deciziile care se iau. Va trebui profesionalizată administraţia publică, va trebui redusă birocraţia drastic prin digitalizare şi informatizare, va trebui dată o perspectivă clară mediului antreprenorial”, a declarat Cioloş marţi, la o dezbatere electorală online alături de candidaţii Alianţei USR PLUS din regiunea Transilvaniei la alegerile parlamentare Claudiu Mureşan, Oana Murariu (Cluj), George Căţean şi Adrian Wiener.

Nu se majorează taxe și impozite

Dacian Cioloş, propunerea de premier a Alianţei USR PLUS, a dat asigurări că nu există intenţia de a majora taxe sau impozite, ci dimpotrivă, unul dintre angajamentele asumate fiind eliminarea taxelor pe valoarea salariului minim.

Adrian Wiener, candidat al Alianţei USR PLUS Arad la Camera Deputaţilor, s-a pronunţat pentru descentralizarea fiscală şi decizională a sistemului sanitar şi creşterea progresivă a finanţării medicinei de familie, iar Oana Murariu, candidată a Alianţei USR PLUS Cluj la Camera Deputaţilor, a arătat că proiectul său este eficientizarea sistemului judiciar în România, prin degrevarea instanţelor de judecată.

Sursa: AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate