Connect with us

EVENIMENT

LIVE VIDEO/ Alegeri la PNL Cluj. Participă Ludovic Orban și Florin Cîțu

Publicat


Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca găzduiește alegerile PNL Cluj, la care participă președintele partidului, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Pentru funcția de președinte al PNL Cluj candidează, pentru un nou mandat, eurodeputatul Daniel Buda.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără Daniel Buda, Robert Sighiartău, Lucian Bode, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Emi Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur.

Ludovic Orban nu a ajuns la începerea conferinței. Acesta a efectuat o vizită în Maramureș.

Emil Boc s-a așezat în sală alături de Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur.

Lucian Bode: Astfel se încheie seria de congrese ale PNL din regiunea de Nord-Vest. PNL Cluj știe să facă performanță în administrație, sunt o sursă importantă de proiecte inovative. Cluj-Napoca a devenit lider în rândul orașelor din România la domenii precum digitalizare, tehnologie. Credeți că unele administrații liberale au aceste rezultate pentru că sunt mai norocoase decât altele? Este vorba despre o viziune strategică, o ambiție uriașă. Este nevoie de o guvernare liberală pe termen lung pentru a aplica proiectele mari de infrastructură.

Regiunea Transilvania are în execuție și pregătire proiecte de infrastructură mare de transport 10 miliarde de euro, 30 de proiecte majore în domeniul rutier și feroviar. Cap de listă este Autostrada Transilvania, un proiect deblocat anul trecut. Un alt exemplu este autostrada Sebeș-Turda și electrificarea liniei ferate dintre Cluj și Episcopia Bihor.

La Cluj se regăsesc și alte exemple precum centura metropolitană, trenul metropolitan, proiectul integrat de mobilitate.

Aceste alegeri sunt un moment de bilanț. După congresul din 25 septembrie toți trebuie să ne strângem mâinille și să ne concentrăm pe consolidarea viitorului partidului. Trebuie să avem încredere și să mergem pe altă cale.

Ilie Bolojan: ”Ar trebui să avem mai mult respect unii față de alții, mai puțină încrâncenare”.

Acesta a lăudat performanța administrativă a lui Emil Boc și Alin Tișe, care primesc multe voturi din partea cetățenilor deși nu sunt nici la primul și nici la cel de-al doilea mandat.

”Am văzut multe atacuri, multe critici, unele erau pertinente. Ar fi bine să fim mai puțin contondenți pentru că nu ne ajută la nimic și să avem mai multă decență. Suntem la guverământ, nu suntem în opoziție”.

Alina Gorghiu: Trebuia ca cei din conducerea partidului să demisioneze după pierderea alegerilor parlamentare.

Raluca Turcan: Alegerile interne sunt mai dificile pentru că loviturile din interior dor mai tare.

Robert Sighiartău: Filiala Cluj a PNL este una puternică pentru că aici fac echipă Daniel Buda, Emil Boc și Alin Tișe, nu a dorit o singură persoană să dețină toată puterea. Este filiala cu cele mai bune performanțe, inclusiv la alegerile parlamentare.

Gheorghe Flutur: Venim să ne încărcăm în capitala liberalismului, în Transilvania. Cine erau dați exemple în campania electorală? Emil Boc de la Cluj, Oradea lui Ilie Bolojan și câțiva alții. Ne-am alăturat lui Florin Cîțu pentru că credem că acesta este soluția.

La ora 17:00 a sosit la conferința de alegeri a PNL Cluj și președintele partidului, Ludovic Orban.

Florin Cîțu: Da, sunt alegeri în interiorul PNL, dar facem aceste lucruri pentru că vrem să facem viața românilor mai bună.

O să avem anul acesta, în 2021, o creștere economică de două cifre.

Avem de investit în România până în 2028, 80 de miliarde de euro de la UE și mai avem cel puțin 13 miliarde de euro anual de la proiect.

Ideea de a fi candidat în această cursă a pornit după o idee de la Cluj, Cluj Way, eu doresc PNL Way, ca România să se dezvolte pe această cale.

Am pornit în această cursă alături de trei oameni. Așa am lucrat mereu. Haideți pe scenă. Am început cu dl Emil Boc, cu Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, Daniel Buda, președintele PNL Cluj, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, secretarul general Robert Sighiartău, Cristian Bușoi, președintele PNL Ilfov, reales, președintele PNL Dolj, președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, președintele PNL Mehedinți, președintele PNL Sălaj, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, președintele Maramureș, Ionel Bogdan, președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

președintele PNL Bacău, președintele PNL Iași, președintele PNL Timiș, Alin Nica și senatoarea Alina Gorghiu, președintele PNL Neamț, Gheorghe Lazăr, PNL Gorj, președintele PNL Satu Mare, Dan Cosma, președintele PNL Botoșani, președintele PNL Hunedoara, președintele PNL Olt, Ciprian Dobre din Mureș, președintele PNL Ialomița, Dragoș Soare, președintele TNL – Mara Mareș, președintele PNL Sectorul 1 București, președintele PNL Sector 2 – Monica Anisie, președintele PNL Sectorul 4, primarul sectorului 6 – Ciprian Ciucu și viceprimarul Municipiului București. Aceasta este echipa câștigătoare.

Ludovic Orban, președintele PNL:

PNL este mult mult mult, mai mare decât cei care au fost prezentați pe scenă, PNL are capacitatea de a lua decizii pentru că la baza partidului au stat membri cu coloană vertebrală, de caracter, care au participat la toate victoriile PNL și până la urmă ei sunt cei care vor decide viitorul PNL. Eu am încredere în membrii PNL și adevărata mea echipă au fost membrii PNL.

Am venit la Cluj din respect față de rezultatele obținute de-a lungul timpului. Îl felicit pe Emil Boc care a reușit, după emoțiile de la europarlamentare, să câștige în municipiul Cluj cu un rezultat extraordinar. Îi salut pe toți primarii care și-au recâștigat localitățile cu scoruri extrem de favorabile. Felicit candidații care au recâștigat Gherla, îl felicit și pe Bogdan Pivariu pentru reușita remarcabilă pentru victoria din cea mai mare comună din România, mai mare decât multe municipii reședință de județ. Ați trimis în Parlament parlamentari bine pregătiți, competenți, care reprezintă cu cinste PNL în Camera Deputaților și Senat, de la Radu Moisin până la Sorin și fostul președinte al Autorității pentru Digitalizarea României, Adrian Oros – senator și ministru al Agriculturii, care se consultă pentru orice decizie cu președintele Daniel Buda.

Ca președinte al PNL, am tratat filiala PNL Cluj în măsura rezultatelor obținute. Nu a fost solicitare din partea lui Daniel Buda sau a lui Emil Boc să nu fie discutată – am făcut posibilă introducerea în PNRR a finanțării pentru metrou.

Până la congres mai avem ceva vreme, îmi voi prezenta și eu echipa și voi ajunge și la Cluj cu echipa mea.

Această campanie va fi o campanie în care nu voi face altceva decât să contribui cu viziune și direcție, o campanie pozitivă și care are ca obiectiv unitatea PNL și îmi doresc ca după 25 septembrie PNL să fie și mai puternic decât este astăzi.

Pentru mine Clujul e un vârf de lance al evoluției orașelor. UBB din Cluj este cea care a primit un rating de cinci stele, o universitate globală. Vin cu bucurie aici și mă bazez pe toți liberalii clujeni că vor lua decizia corectă la congresul din 25 septembrie pentru că se pare că aici ați luat deja decizia corectă și potrivită.

Ultimul cuvânt îl are primarul Emil Boc: Văd benefică competiția din interiorul PNL pentru a da cea mai bună echipă posibilă pentru 2024. Mi-am amintit urcând pe scenă că suntem ca o echipă de Liga Campionilor. Înainte de a-și pregăti marile victorii, așa o echipă se antrenează unii împărțindu-se cu Messi într-o parte a terenului, alții cu Pique, dar tot în aceeași mare echipă, care se perfecționează.

Trebuie să punem capăt acestor războaie interne pentru ca ele să nu pună capăt PNL-ului la alegerile din 2024.

Președintele Orban are merite deosebite în ce este astăzi PNL. Dar un prefect PNL în Cluj tot am fi meritat.

Echipa lui Florin Cîțu este întreaga echipă a PNL, în care fiecare om este inclus. În timp ce unii au plecat la Bruxelles și au spus că nu se pot aproba fonduri pentru colectivități din PNRR, Florin Cîțu s-a întors cu 2 miliarde de euro. Arată grija față de oameni și apropierea față de oameni când este nevoie. Împreună cu ministrul Cîmpeanu au adus 3,7 miliarde de euro pentru educația din România.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Creștere ușoară a cazurilor de Covid la Cluj. 476 în 24 de ore. Bilanț la nivel național: 6.469 de infectări și 27 de decese

Publicat

De

476 de cazuri de Covid-19 au fost raportate la Cluj în ultimele 24 de ore, în creștere ușoară față de ziua precedentă. În același timp, a scăzut tot ușor, numărul celor internați în spitale, inclusiv copii.

476 de cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate la Cluj în ultimele 24 de ore. Potrivit Ministerului Sănătății, în spitalele clujene joi erau internați 186 de pacienți, dintre care 27 de copii, aceste cifre fiind ușor scăzute față de ziua precedentă.

La ATI primesc îngrijiri 16 clujeni.

Peste 6.400 de cazuri la nivel național

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 6.469 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu Covid-19 este de 3.912 cu 77 mai puține față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 297 persoane, cu 5 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 297 pacienți internați la ATI, 257 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 514 sunt minori, 511 fiind internați în secții, cu 35 mai puțini față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu unul mai puțin față de ziua anterioară, potrivit Ministerului Sănătății.

drmax.ro/

Încă 27 de decese asociate Covid-19

Până astăzi, în România 66.291de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 10.08.2022 (10:00) – 11.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 29 decese (16 bărbați și 13 femei), dintre care 2 decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 29 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 7 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 17 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități, iar 8 erau vaccinați.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Drum clujean ca după bombardament. Cratere de 30 cm. Vieţi de oameni şi maşini în pericol. Alo, Drumurile Judeţene Cluj

Publicat

De

crater drum 4

Un drum judeţean clujean, între Ciucea şi Vânători, arată de parcă ruşii ar fi bombardat aici, nu în Ucraina. Sunt cratere imense care pot să pună viaţa oamenilor în pericol.

crater drum 1

„ATENȚIE ȘOFERI ❗❗❗

Dragilor, fac destul de des acest traseu, adică Ciucea – Vânători spre Sălaj.

crater drum 2

Drumul județean 108A, între Ciucea – Vânători, jud. Cluj – limită de județ Sălaj are niște cratere de toată mândria, adevărate capcane pentru a distruge complet o mașină sau chiar vieți pierdute… Craterele au adâncimi între 15-30 cm.

crater drum 3

Imaginați vă cum e să dați într o astfel de capcană, chiar și cu viteză regulamentară…

„Felicitari” Drumurile județene Cluj!”, arată Cosmin Giurgiu, de la faţa locului.

crater drum 4

Foto: Cosmin Giurgiu

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu puternic în insula Thassos, Grecia. Turiştii români pot apela la consulat şi ambasadă

Publicat

De

thassos

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, pe insula grecească Thassos, iar locuitorii unui sat au fost evacuaţi. Turiștii români sunt sfătuiți să evite deplasările, iar dacă au probleme pot să apeleze la autoritățile române.

Un incendiu de pădure de amploare declanşat pe insula turistică Thassos, din Grecia, a dus la evacuarea rezidenţilor unui sat ameninţat de flăcări.

Şase avioane pentru stingerea incendiilor, şase elicoptere şi sute de pompieri şi voluntari, precum şi unităţi militare au fost mobilizate pentru stingerea incendiului, a precizat joi departamentul de pompieri din Grecia

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese. Nori groşi de fum puteau fi zăriţi de la mare depărtare în dimineaţa zilei de joi, a relatat presa locală. Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment, a declarat pentru prostul public de radio primarul insulei, Lefteris Kyriakidis.

MAE: Românii să apeleze cu încredere la consulat sau ambasadă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zona Limenaria din Thassos, unde s-a produs incendiul de vegetaţie.

Potrivit MAE, la misiunea diplomatică a României în Grecia şi la oficiul consular nu au fost recepţionate până acum solicitări de asistenţă.

MAE recomandă, însă, cetăţenilor români care se află în Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi.

Numere de telefon unde puteți suna

„Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări”, a transmis MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

13.000 de hectare de teren au ars în Grecia

Grecia se confruntă, din nou, cu incendii puternice. Peste 13.000 de hectare de teren au ars anul acesta, potrivit forţelor de apărare civilă.

Mai multe incendii ar fi fost acţiuni de incendiere premeditată. Schimbările climatice reprezintă, potrivit meteorologilor, un alt factor care accelerează incendiile.

După mai multe luni de secetă cauzată de temperaturile ridicate şi de vânturile puternice, condiţiile ar putea transforma orice mic incendiu într-un incendiu forestier masiv, au declarat joi meteorologii la postul de radio naţional.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook – Thassos -island.de / Thassos-forum.com/ Danny Kelly

Citește mai departe

ECONOMIE

Serviciul de programare online a fost extins în toate magazinele E.ON

Publicat

Serviciul E.ON eBooking a fost extins în toate magazinele și punctele de lucru E.ON, accesul clienților fiind realizat exclusiv în baza unei programări prealabile pentru toate operațiunile care necesită interacțiunea cu agenții E.ON.

Măsura are în vedere îmbunătățirea confortului clienților noștri, care vor evita timpii de așteptare la vizita în magazinele E.ON, fiind asigurat un flux adecvat de clienți pentru o deservire corespunzătoare și pentru soluționarea solicitărilor într-un timp optim.

Din iulie, serviciul E.ON eBooking este funcțional în magazinele din Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Comănești, Deva, Dorohoi, Onești, Pașcani, Petroșani, Rădăuți, Roman, Suceava, Turda și Zalău.

La magazinele din Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Piatra-Neamț, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara serviciul este activ încă din luna martie a acestui an.

Programările se fac parcurgând următorii pași:

  • se accesează pagina https://www.eon.ro/programare-online;
  • se selectează magazinul, se introduc datele personale și datele programării;
  • clienții primesc prin e-mail codul programării;
  • clienții se prezintă în magazin, în ziua și la ora aleasă;
  • clienții introduc codul programării în aparatul de emitere tichete și sunt preluați imediat de către un consultant E.ON.

Aplicația oferă posibilitatea alegerii unei zile și a unui interval de timp optim pentru solicitant. Totodată, serviciul permite anularea/modificarea unei programări deja efectuate.

Fără programare

Nu este nevoie de programare pentru clienții care vizitează magazinele E.ON în scopul plății facturilor prin intermediul robotului BRD sau pentru cei care doresc să efectueze operațiuni folosind serviciul MyOffice.

Ca alternativă la vizita în magazin, clienții ne pot contacta pentru rezolvarea solicitărilor și de la distanță prin:

  • accesarea contului E.ON Myline pe eon.ro/myline sau în varianta de aplicație mobilă, non-stop, respectiv a serviciului suport clienți pe eon.ro/servicii-suport-clienti, non-stop, care nu necesită interacțiunea cu agenți E.ON;
  • serviciul E.ON Chat, disponibil pe eon.ro, pentru răspunsuri generice;
  • apelarea Call Centerului la 0265 200 900, de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, tarif normal din orice rețea.

Mai multe informații privind produsele și serviciile E.ON Energie România pot fi obținute accesând: www.eon.ro.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani.

De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate