Connect with us

EVENIMENT

LIVE VIDEO/ Alegeri la PNL Cluj. Participă Ludovic Orban și Florin Cîțu

Publicat


Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca găzduiește alegerile PNL Cluj, la care participă președintele partidului, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Pentru funcția de președinte al PNL Cluj candidează, pentru un nou mandat, eurodeputatul Daniel Buda.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără Daniel Buda, Robert Sighiartău, Lucian Bode, Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Emi Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur.

Ludovic Orban nu a ajuns la începerea conferinței. Acesta a efectuat o vizită în Maramureș.

Emil Boc s-a așezat în sală alături de Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur.

Lucian Bode: Astfel se încheie seria de congrese ale PNL din regiunea de Nord-Vest. PNL Cluj știe să facă performanță în administrație, sunt o sursă importantă de proiecte inovative. Cluj-Napoca a devenit lider în rândul orașelor din România la domenii precum digitalizare, tehnologie. Credeți că unele administrații liberale au aceste rezultate pentru că sunt mai norocoase decât altele? Este vorba despre o viziune strategică, o ambiție uriașă. Este nevoie de o guvernare liberală pe termen lung pentru a aplica proiectele mari de infrastructură.

Regiunea Transilvania are în execuție și pregătire proiecte de infrastructură mare de transport 10 miliarde de euro, 30 de proiecte majore în domeniul rutier și feroviar. Cap de listă este Autostrada Transilvania, un proiect deblocat anul trecut. Un alt exemplu este autostrada Sebeș-Turda și electrificarea liniei ferate dintre Cluj și Episcopia Bihor.

La Cluj se regăsesc și alte exemple precum centura metropolitană, trenul metropolitan, proiectul integrat de mobilitate.

Aceste alegeri sunt un moment de bilanț. După congresul din 25 septembrie toți trebuie să ne strângem mâinille și să ne concentrăm pe consolidarea viitorului partidului. Trebuie să avem încredere și să mergem pe altă cale.

Ilie Bolojan: ”Ar trebui să avem mai mult respect unii față de alții, mai puțină încrâncenare”.

Acesta a lăudat performanța administrativă a lui Emil Boc și Alin Tișe, care primesc multe voturi din partea cetățenilor deși nu sunt nici la primul și nici la cel de-al doilea mandat.

”Am văzut multe atacuri, multe critici, unele erau pertinente. Ar fi bine să fim mai puțin contondenți pentru că nu ne ajută la nimic și să avem mai multă decență. Suntem la guverământ, nu suntem în opoziție”.

Alina Gorghiu: Trebuia ca cei din conducerea partidului să demisioneze după pierderea alegerilor parlamentare.

Raluca Turcan: Alegerile interne sunt mai dificile pentru că loviturile din interior dor mai tare.

Robert Sighiartău: Filiala Cluj a PNL este una puternică pentru că aici fac echipă Daniel Buda, Emil Boc și Alin Tișe, nu a dorit o singură persoană să dețină toată puterea. Este filiala cu cele mai bune performanțe, inclusiv la alegerile parlamentare.

Gheorghe Flutur: Venim să ne încărcăm în capitala liberalismului, în Transilvania. Cine erau dați exemple în campania electorală? Emil Boc de la Cluj, Oradea lui Ilie Bolojan și câțiva alții. Ne-am alăturat lui Florin Cîțu pentru că credem că acesta este soluția.

La ora 17:00 a sosit la conferința de alegeri a PNL Cluj și președintele partidului, Ludovic Orban.

Florin Cîțu: Da, sunt alegeri în interiorul PNL, dar facem aceste lucruri pentru că vrem să facem viața românilor mai bună.

O să avem anul acesta, în 2021, o creștere economică de două cifre.

Avem de investit în România până în 2028, 80 de miliarde de euro de la UE și mai avem cel puțin 13 miliarde de euro anual de la proiect.

Ideea de a fi candidat în această cursă a pornit după o idee de la Cluj, Cluj Way, eu doresc PNL Way, ca România să se dezvolte pe această cale.

Am pornit în această cursă alături de trei oameni. Așa am lucrat mereu. Haideți pe scenă. Am început cu dl Emil Boc, cu Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, Daniel Buda, președintele PNL Cluj, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, secretarul general Robert Sighiartău, Cristian Bușoi, președintele PNL Ilfov, reales, președintele PNL Dolj, președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, președintele PNL Mehedinți, președintele PNL Sălaj, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, președintele Maramureș, Ionel Bogdan, președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

președintele PNL Bacău, președintele PNL Iași, președintele PNL Timiș, Alin Nica și senatoarea Alina Gorghiu, președintele PNL Neamț, Gheorghe Lazăr, PNL Gorj, președintele PNL Satu Mare, Dan Cosma, președintele PNL Botoșani, președintele PNL Hunedoara, președintele PNL Olt, Ciprian Dobre din Mureș, președintele PNL Ialomița, Dragoș Soare, președintele TNL – Mara Mareș, președintele PNL Sectorul 1 București, președintele PNL Sector 2 – Monica Anisie, președintele PNL Sectorul 4, primarul sectorului 6 – Ciprian Ciucu și viceprimarul Municipiului București. Aceasta este echipa câștigătoare.

Ludovic Orban, președintele PNL:

PNL este mult mult mult, mai mare decât cei care au fost prezentați pe scenă, PNL are capacitatea de a lua decizii pentru că la baza partidului au stat membri cu coloană vertebrală, de caracter, care au participat la toate victoriile PNL și până la urmă ei sunt cei care vor decide viitorul PNL. Eu am încredere în membrii PNL și adevărata mea echipă au fost membrii PNL.

Am venit la Cluj din respect față de rezultatele obținute de-a lungul timpului. Îl felicit pe Emil Boc care a reușit, după emoțiile de la europarlamentare, să câștige în municipiul Cluj cu un rezultat extraordinar. Îi salut pe toți primarii care și-au recâștigat localitățile cu scoruri extrem de favorabile. Felicit candidații care au recâștigat Gherla, îl felicit și pe Bogdan Pivariu pentru reușita remarcabilă pentru victoria din cea mai mare comună din România, mai mare decât multe municipii reședință de județ. Ați trimis în Parlament parlamentari bine pregătiți, competenți, care reprezintă cu cinste PNL în Camera Deputaților și Senat, de la Radu Moisin până la Sorin și fostul președinte al Autorității pentru Digitalizarea României, Adrian Oros – senator și ministru al Agriculturii, care se consultă pentru orice decizie cu președintele Daniel Buda.

Ca președinte al PNL, am tratat filiala PNL Cluj în măsura rezultatelor obținute. Nu a fost solicitare din partea lui Daniel Buda sau a lui Emil Boc să nu fie discutată – am făcut posibilă introducerea în PNRR a finanțării pentru metrou.

Până la congres mai avem ceva vreme, îmi voi prezenta și eu echipa și voi ajunge și la Cluj cu echipa mea.

Această campanie va fi o campanie în care nu voi face altceva decât să contribui cu viziune și direcție, o campanie pozitivă și care are ca obiectiv unitatea PNL și îmi doresc ca după 25 septembrie PNL să fie și mai puternic decât este astăzi.

Pentru mine Clujul e un vârf de lance al evoluției orașelor. UBB din Cluj este cea care a primit un rating de cinci stele, o universitate globală. Vin cu bucurie aici și mă bazez pe toți liberalii clujeni că vor lua decizia corectă la congresul din 25 septembrie pentru că se pare că aici ați luat deja decizia corectă și potrivită.

Ultimul cuvânt îl are primarul Emil Boc: Văd benefică competiția din interiorul PNL pentru a da cea mai bună echipă posibilă pentru 2024. Mi-am amintit urcând pe scenă că suntem ca o echipă de Liga Campionilor. Înainte de a-și pregăti marile victorii, așa o echipă se antrenează unii împărțindu-se cu Messi într-o parte a terenului, alții cu Pique, dar tot în aceeași mare echipă, care se perfecționează.

Trebuie să punem capăt acestor războaie interne pentru ca ele să nu pună capăt PNL-ului la alegerile din 2024.

Președintele Orban are merite deosebite în ce este astăzi PNL. Dar un prefect PNL în Cluj tot am fi meritat.

Echipa lui Florin Cîțu este întreaga echipă a PNL, în care fiecare om este inclus. În timp ce unii au plecat la Bruxelles și au spus că nu se pot aproba fonduri pentru colectivități din PNRR, Florin Cîțu s-a întors cu 2 miliarde de euro. Arată grija față de oameni și apropierea față de oameni când este nevoie. Împreună cu ministrul Cîmpeanu au adus 3,7 miliarde de euro pentru educația din România.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 27.07.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Apahida, sat. Pata, str. Principală, Parţial.
Intervalul orar: 09:00-14:00

Data întreruperii: 29.07.2021
Adresa/Localitatea:  Localitatea Săvădisla, sat Finişel, str. Principală, Integral.
Intervalul orar: 09:00-14:00

Citește mai departe

EVENIMENT

Prefect: Ajutoarele pentru Ocolișel, localitatea clujeană distrusă de inundații, vor fi cuprinse într-o altă Hotărâre de Guvern

Publicat

De

Un şofer din localitatea clujeană Ocolişel era prins de viitură în timp ce se afla în mașină, pe un drum secundar, însă a reuşit să se salveze înainte de sosirea pompierilor. Pagubele au fost enorme aici.

Oamenii au rămas fără drum, fără energie electrică și fără alimente.

În 22 iulie, Executivul a publicat în Monitorul României lista privind alocarea unor sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului României pentru unele localități afectate de calamități naturale. Aici însă nu figurează și Ocolișelul.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a remediat problema curentului și a drumului, însă autoritățile locale încă așteaptă sprijin de la Guvernul Cîțu.

Potrivit prefectului de Cluj Istvan Tasnadi, cu siguranță aceste ajutoare vor fi cuprinse într-o nouă Hotărâre de Guvern, după centralizarea daunelor recente.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean din străinătate, venit să se angajeze la un spital: Oricum se intră pe pile. Posturile, scoase pentru că așa e legal

Publicat

De

Un clujean și-a scris nemulțumirea față de modul în care a fost tratat după ce a venit din străinătate și a vrut să se angajeze în sistemul medical din Cluj. 

”Știți momentul acela când te reîntorci in țara după o lunga perioada de timp cu speranța sa îți găsești un loc de munca? Poate ca nu.

Știți momentul acela când ai așteptări sa intri pe un post după cât ai învățat tu si după câtă experiența ai acumulat, nu după câți bani ai dat sau câte persoane cunoști ? Poate ca nu.

Știți momentul acela când persoanele de la concursul la care ai participat îți rad in față ca oricum se intra pe pile și ca posturile s-au scos doar pentru ca așa e legal ? Poate ca nu.

Eu știu, sistemul medical român infect cu asta ne primește.

La Cluj nu e ca peste tot in România sa fii liniștit, la Cluj se intra pe cunoștințe si ce experiența ai. Chiar era frumos să fie adevărat nu?

Frustrare și dezamăgire

Chiar era frumos după ce am ieșit de la examenul scris fericit si împlinit ca am știut ca o sa iau o nota destul de mare sa ma lovesc de așa zisul interviu (proba orală nemenționată) sa mi se arunce in față realitatea din Clujul nostru frumos.

Mulțumesc sistemului medical român.
Mulțumesc pentru încrederea ce o oferiți angajând persoanele ce le angajați cu banii pe care ii luați si cu toată corupția de care dați dovadă.

Încrederea sa ne ducem persoanele apropiate la spital doar ca sa aibă grija de ele niște persoane ce au dat bani sa între.

Aaa și da, știți momentul acela când scrii aceste rânduri cu lacrimi in ochi ? Și nu știi de la ce sunt lacrimile ? Sunt de la nervi ? Frustrare ? Dezamăgire ? Eu știu.

“Și se moare in spitale de atâta nepăsare”, a spus acesta.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu două mașini pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca

Publicat

De

Un accident rutier a avut loc joi dimineață pe Calea Dorobanțiolor la intersecția cu strada Petofi Sandor în care au fost două mașini implicate. 

Potrivit informațiilor Cluj24, nu au fost persoane transportate la spital în urma accidentului.

Cele două mașini s-au ciocnit deoarece șoferul uneia nu s-ar fi asigurat când a schimbat direcția de deplasare.

Cercetările Poliției continuă în acest caz.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate