Connect with us

ACTUALITATE

Licitație de 125 milioane lei pentru supravegherea lucrărilor la Metroul din Cluj

Publicat


statie metrou cluj

Primăria Cluj-Napoca a publicat pe platformele de licitații publice un anunț de intenție pentru contractarea serviciilor de supervizare și consultanță la realizarea primei magistrale de metrou din Cluj.

Valoarea estimată a contractului este de puțin peste 125 milioane de lei.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 16.05.2022.

În descrierea anunțului se face referire la ”Servicii de supervizare proiect
(consultanta) aferent obiectivului de investitii: „PROIECTARE SI EXECUTIE LUCRARI DE INFRASTRUCTURA (STRUCTURA DE REZISTENTA, CALE DE RULARE, FINISAJE,
SISTEME DE INSTALATII), AUTOMATIZARE TRAFIC, RACORDARE ALIMENTARE CU
ENERGIE ELECTRICA AFERENTE OBIECTIVULUI DE INVESTITIE „TREN
METROPOLITAN GILAU – FLORESTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU –
BONTIDA – ETAPA I A SISTEMULUI DE TRANSPORT METROPOLITAN RAPID CLUJ:
MAGISTRALA I DE METROU SI TREN METROPOLITAN”.

Într-o primă fază va fi realizat un tronson cu 9 stații, pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, finanțat parțial prin PNRR (300 milioane euro din necesarul de 800 milioane euro), iar apoi va fi realizată legătura cu Floreștiul.

La final va rezulta o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 statii subterane si 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail”, cu o capacitate de transport de 15.200 – 21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens).

Primele trei stații vor deservi zone de locuințe de densitate medie din Florești, iar apoi stațiile 4 și 5 vor deservi zone multifuncționale într-o dinamică dezvoltare, desfășurate în jurul ancorelor viitorul spital regional de urgență și respectiv centrul comercial Vivo.

Stațiile 6, 7 și 8 vor deservi cartierul Mănăștur (cea mai densă zonă de locuințe din oraș), iar apoi linia va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului, până la Piața Mărăști.

De aici, o ramură a liniei va continua înspre zona industrială Muncii, asigurând și legătura cu calea ferată și viitorul serviciu de tren metropolitan, iar o altă ramură va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor, unde va fi amplasat și Depoul suprateran.

Valoarea totală a proiectului de metrou se ridică la peste 1,3 miliarde de euro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. SAO

    mai 5, 2022 la 3:10 pm

    Ca să vă fie clar, PSD/PNL fură pe față!..acest anunț conform jurnalului Oficial al UE sau al Association of Certified Fraud Examiners dar și al manualelor la îndemâna oricărui investigator trecut prin instructajele furnizate de OLAF, reprezintă un indicator și sistem de fraudă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bucură-te de „Easter Joyride”, la Iulius Mall Cluj! Poţi câştiga sesiuni de SHOPPING sau chiar un SCUTER full electric

Publicat

easter joyride

Ai luat vopsea colorată? Dar ouă de ciocolată? Sigur nu ai uitat de decorațiunile festive? Ştii că trebuie să porți ceva nou de Paște? Anul acesta, Iulius Mall Cluj te ajută ca, de sărbătorile pascale, să ajungi mai repede dintr-un loc în altul și să fii prezent la timp pentru masa în familie. Ți-am pregătit „Easter Joyride”, o super campanie în care poți câștiga, pe lângă vouchere pentru cumpărături la magazinele din Iulius Mall, un scuter full electric – CFMOTO ZEEHO. Vino în Iulius Mall, pregătește-te pentru Paște și înscrie-te la tombolă!

Ce îți dorești să primești de la Iepurașul de Paște? Dacă și tu faci parte din echipa celor care îl ajută pe simpaticul urecheat să ajungă la toată lumea cu daruri, te așteptăm în Iulius Mall cu un cadou doar pentru tine!

Bucură-te de „Easter Joyride”, la Iulius Mall Cluj! Poţi câştiga sesiuni de SHOPPING sau chiar un SCUTER full electric

În perioada 20 aprilie – 3 mai 2024, toate ajutoarele Iepurașului care fac shopping la magazinele din Iulius Mall, sunt premiate pe loc. Dacă ai două bonuri, din aceeași zi, a căror valoare cumulată trece de 400 de lei și vii la Centrul de Premiere aflat în zona magazinului Sephora, Iulius Mall îți oferă un cadou instant. Poți câștiga vouchere la magazinele Sabrini, Il Passo, Altex, Nobila Casa, Cupio, U-MAN, Obsentum, Marty, Millefiori, Empire Salon, Wonderland, My Geisha, Magnolia, dar și un totebag realizat din materiale reciclate.

În același timp, te înscrii automat în marea tombolă, unde un norocos va câștiga un premiu inedit: un scuter full electric CFMOTO ZEEHO AE6+ Liquid Black ’23. Mai multe detalii despre campanie, dar și regulamentul pot fi citite pe site-ul Iulius Mall Cluj.

Vino la Iulius Mall Cluj și pregătește-te pentru una dintre cele mai așteptate sărbători din an!

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE VIDEO. Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL. Cum se simte acesta

Publicat

smurd

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, sâmbătă, de la etajul 2 al unui bloc de pe str. Mureșului din Cluj-Napoca. Acesta a fost transportat la spital conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, alături de un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală de urgență unui copil în vârstă de doi ani, căzut de la etajul doi al unui bloc de locuințe, situat pe strada Mureșului din municipiul Cluj-Napoca.

UPDATE VIDEO. Copil de 2 ani, CĂZUT de la etajul 2 al unui bloc din Cluj-Napoca. A fost dus la SPITAL. Cum se simte acesta

Copilul a fost preluat de către echipajul SMURD, de tip terapie intensivă mobilă, iar apoi a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta este în stare de conștiență și este cooperant”, a transmis ISU Cluj.

Update:

„Copilul este conștient însă a suferit traumatisme cranio-cerebrale și multiple contuzii toraco-abdominale”, a declarat pentru Cluj24 Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Din informațiile Cluj24, mama surdo-mută era în bucătărie, copiii (băiatul de doi ani și sora sa mai mare) se jucau în camera lor și ar fi deschis geamul, iar cel mic a căzut. Căderea ar fi fost atenuată de un parasolar de la intrarea în bloc.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Clujeni, VOTAȚI destinația anului în România. Cluj-Napoca și Sâncraiu, PROPUNERILE CJ Cluj

Publicat

cluj-napoca

Clujenii sunt invitați să voteze destinația anului în România. Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, a înscris destinațiile din județul Cluj în competiția 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚ț𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒, în urma căreia s-au calificat în finală 𝐒â𝐧𝐜𝐫𝐚𝐢𝐮, la 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐚 „𝐒𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞” și 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚, la 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐚 „𝐎𝐫𝐚ș𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫ă”. 

cluj-napoca

cluj-napoca

„𝐈𝐮𝐛𝐞ș𝐭𝐢 𝐂𝐥𝐮𝐣𝐮𝐥, 𝐕𝐨𝐭𝐞𝐚𝐳ă-𝐥 𝐥𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚ț𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒
După anunțarea finaliștilor, cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România, a ajuns la etapa de votare.

cluj-napoca

FOTO. Clujeni, VOTAȚI destinația anului în România. Cluj-Napoca și Sâncraiu, PROPUNERILE CJ Cluj

Alege destinația preferată din minim 3 categorii, validează-ți votul prin apăsarea butonului și confirmă votul prin accesarea link-ului primit pe e-mail.

sancraiu

sancraiu

𝐋𝐢𝐧𝐤 𝐯𝐨𝐭, AICI

𝐓𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧 limită: 8 mai 2024”, scrie pe pagina de Facebook a CJ Cluj.

sancraiu

sancraiu

Citește mai departe

EVENIMENT

Camora (CFR Cluj, după umilința de la Ovidiu): Nu se poate așa ceva! Nu MERITĂM niciunul să purtăm acest tricou

Publicat

camora

CFR Cluj a pierdut lamentabil, vineri seara, în fața Farului Constanța, cu 1-5, meci din etapa a 5-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Mario Camora, căpitanul „feroviarilor”, a avut un discurs extrem de dur, scrie GSP.

A fost o seară în care Farului i-a ieșit totul în timp ce CFR-ului i-a intrat totul. Fiecare acțiune a elevilor lui Gică Hagi aducea o ocazie de gol.

Camora (CFR Cluj, după umilința de la Ovidiu): Nu se poate așa ceva! Nu MERITĂM niciunul să purtăm acest tricou

„Ne facem cu toții de rușine. Nu ne trezim! Degeaba face patronul eforturi. Astăzi nu am intrat bine în meci, în nicio repriză. După ce au ratat câteva ocazii, am avut și noi șansa noastră prin Otele. Putea fi alt meci. E greu dacă nu o bagi în poartă. Orice atac al lor era un pericol.

Nu se poate așa ceva! Nu merităm niciunul să purtăm acest tricou. Să ne fie rușine, ar trebui să nu mai ieșim din case!”, a spus Mario Camora.

Întrebat dacă Dan Petrescu a vorbit cu jucătorii înaintea meciului cu Farul, Camora a spus: „Patronul a spus că a semnat, dar încă nu a venit la noi în vestiar. Din vară va fi aici. Nu vreau să vorbesc despre asta, mai avem câteva etape. Trebuie să ne trezim, mai avem un obiectiv. Dacă nu ne trezim, terminăm pe locul 6”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax