Connect with us

EVENIMENT

Jandarmii de la Brigada de Intervenție din Cluj au fost trimiși la Clinica de Contagioase! A fost un scandal de toată pomina

Publicat


Peste 60 de persoane de etnie romă, internate la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca au provocat un imens scandal pe una din secțiile medicale de la spital.

Un medic de la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca a declarat pentru Cluj24.ro, că jandarmii au fost trimiși să aplaneze un scandal produs de romi. ”Erau ieșiți din saloane. Nu ascultau de nimeni. Au rupt plasele de țânțari de la geamuri și gratiile și au ieșit pe balcon. Au produs un scandal imens”, a precizat medicul.

La cererea prefectului de Cluj, la spital au fost trimise de două grupe de intervenție complet echipate, căști, scuturi, bastoane și gaz lacrimogen. În plus, jandarmii au purtat și echipament de protecție împotriva coronavirusului, având în vedere că au intervenit pe o secție Covid19.

Cu mare profesionalism, jandarmii au reușit să impună liniștea și să calmeze spiritele. Cadrele medicale susțin că în prima fază, militarii au fost obligați să folosească forța. ”S-a intervenit la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, unde un grup format din 60 de persoane internate, cu Covid19, de etnie rroma, care se află internați pentru tratament medical, provoacă dezordine și nu respecta regulile de ordine interioară”, spun cei de la Jandarmeria Cluj.

La Clinica de Boli Infecțioase din Cluj, în ultimele zile au fost internate în regim de urgență 63 de persoane, de etnie romă, din Dej, care s-au infectat în urma prezenței la o slujbă religioasă, ilegală. Toți au fost internați în ultimele șapte zile.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat pentru cluj24.ro că romii au au fost nemulțumiți de faptul că au fost cazați câte doi. ”Ei au vrut să stea toată familia în același salon. Câte șase sau opt persoane, ori asta este interzis de normele medicale aplicate în cazul infecției de coronavirus. Liniștea a fost restabilită foarte repede”, a spus prefectul.

Prefectul de Cluj a mai dispus ca jandarmii să patruleze în permanență și pe holurile secției medicale unde au fost internați țiganii din Dej.

Mihai ȘOICA

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Vizită surpriză la Cluj Napoca. Ambasadorul SUA, întâlnire cu reprezentanții unui ONG

Publicat

Conducerea Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) – proiect România Europeană a fost onorată să aibă în această seară, la Cluj, la American Corner, o întâlnire cu E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul Statele Unite ale Americii în România.

Am prezentat viziunea, obiectivele și proiectele ICDE și am discutat despre importanța parteneriatului strategic România-SUA în prezentat și în viitor.

La întâlnire a participat și consilierul cultural al ambasadei SUA, William J. O’Connor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Abonamente gratuite pe o linie pentru șomerii din Cluj-Napoca

Publicat

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. anunța că șomerii cu domiciliul stabil în Cluj-Napoca, care au indemnizația mai mică de 1000 de lei /luna sau sunt neindemnizați, beneficiază de abonament gratuit pe o linie în Cluj-Napoca.

Abonamentele gratuite se obțin de la Centrul de vânzare carduri situat pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79A, de luni până vineri între orele 6:00 – 20:45.

Actele necesare emiterii abonamentului sunt:
a) Act de identitate (domiciliul stabil în Cluj-Napoca);
b) Carnetul de șomaj (cu mențiunea indemnizat sau neindemnizat), sau adeverință echivalentă;
c) Cerere emitere card, pentru persoanele care nu dețin card (pusă la dispoziție la centrul de vânzare). Primul card emis nu se plătește;
d) Șomerii neindemnizați vor completă la ghișeu o declarație pe proprie răspundere că nu au loc de muncă și nu realizează nici un fel de venit;

Persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – achita contravaloarea pentru emiterea unui card nou și completează “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat”.

Centre  de vânzare carduri/ abonamente pentru șomeri

Zonă Centrul de Vânzare Carduri Adresă Luni-Miercuri Joi Vineri Sâmbătă-Duminică
Centru / Mărăști CTP Carduri Bd. 21 Decembrie Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 79A 06:00-20:45 06:00-20:45 06:00-20:45  Închis

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Mitropoliţii Ungariei şi României, la înmormântarea episcopului Florentin Crihălmeanu. Sute de persoane i-au adus ultimul omagiu

Publicat

Sute de persoane au trecut, vineri, pe la Catedrala Schimbarea la Faţă din Cluj-Napoca, unde i-a fost depus trupul, pentru a-i aduce un ultim omagiu episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, care a murit marţi. 

Purtătorul de cuvânt al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, preotul Daniel Avram, spune că printre cei prezenţi la înmormântarea de sâmbătă s-ar număra mitropolitul Bisericii Greco-Catolice din Ungaria, Kocsis Peter Fulop, şi mitropolitul de România, cardinalul Lucian, precum şi majoritatea episcopilor catolici din România.

Înmormântarea, transmisă în direct

Tvr Cluj va transmite în direct, în calitate de official broadcaster, sâmbătă de la ora 12, 00-13,30 pe TVR Cluj , TVR 3 si online Ceremonia de Înmormântare a PS Florentin Crihălmeanu , Episcopul Eparhiei Greco Catolice de Cluj Gherla. Această inițiativă vine la solicitarea Departamentului pentru Imagine și relații cu Mass Media a Episcopiei pentru a evita aglomerarea la astfel de evenimente  ținând cont de situația Pandemică actuală.

Personalitatea PS Florentin Crihălmeanu va fi evocată într-o Ediție specială care va precede această transmisie în direct , începând de la ora 11,00 și care va fi difuzată de asemenea pe TVR 3, TVR Cluj și online.

Restricţii de circulaţie

Primăria Cluj-Napoca anunță o serie de restricții de circulație cu ocazia Slujbei de Înmormântare a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, astfel:

– închiderea parcării cu barieră din Piața Timotei Cipariu începând de astăzi,  15 ianuarie 2021, orele 22.00 până în data de 16 ianuarie 2021 orele 17.00;

– restricționarea traficului rutier pe B-dul Eroilor în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.30 – 10.45;

– restricționarea traficului rutier pe str. Posada în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00;

-restricționarea traficului rutier pe Aleea Învățătorului în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00;

– eliberarea parcărilor de pe Aleea Învățătorului din data de 15 ianuarie 2021, orele 22.00 până în data de 16 ianuarie 2021 orele 17.00;

– eliberarea parcărilor de pe latura de vest a Pieței Ștefan cel Mare din data de 15 ianuarie 2021, orele 22.00, până în data de 16 ianuarie 2021 orele 17.00;

– restricționarea primei benzi de circulație din Piața Timotei Cipariu pe sensul de mers spre Piața Avram Iancu până la intersecție cu str. Posada, în data de 16 ianuarie 2021, în intervalul orar 10.00 – 16.00;

– restricționarea primei benzi de circulație rutieră din Piața Ștefan cel Mare, de la intersecția cu Aleea Învățătorului până la intersecția cu str. Milton Lehrer.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât timp rămân imune după vindecare persoanele care au avut COVID 19. Rezultatele unui studiu condus de Public Health England

Publicat

Majoritatea persoanelor care au avut Covid-19 devin imune la virus pentru cel puțin cinci luni, arată un studiu condus de Public Health England. Astfel, potrivit BBC studiul a descoperit că cei care au fost infectați deja cu coronavirus sunt cu 83% mai puțin predispuși să contracteze din nou virusul decât cei care nu au fost infectați niciodată cu Covid, .

De-a lungul timpului, mai multe studii au sugerat că persoanele vindecate de Covid-19 ar putea avea un nivel de protecție, cel puțin pentru o perioadă de trei luni de la vindecare.

De data aceasta, studiul realizat de oamenii de știință britanici aduce rezultate încurajatoare pentru cei care au avut deja Covid, ele sugerând că imunitatea durează pentru majoritatea oamenilor cel puțin cinci luni. Adică mai mult decât se temeau oamenii că ar putea dura.

Totodată, rezultatele studiului arată că spre deosebire de cei care nu au fost infectați niciodată cu noul coronavirus, persoanele vindecate sunt cu 83% mai puțin predispuse să se îmbolnăvească.

Experții avertizează că protecția nu este absolută și că există șanse ca unii oameni să ia din nou virusul și chiar să îl transmită mai departe altora

„Chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți sta liniștiți pentru că este foarte puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar totuși, există riscul să vă infectați din nou și să transmiteți și altora boala”, a declarat prof. Susan Hopkins, care a condus studiul.

Din iunie până în noiembrie 2020, aproape 21.000 de lucrători din domeniul sănătății din Marea Britanie au fost testați periodic pentru a detecta noi infecții cu COVID-19, precum și prezența anticorpilor, care sugerează că oamenii au mai fost infectați.

Dr. Julian Tang, expert în virusuri la Universitatea din Leicester, a declarat că rezultatele au fost liniștitoare pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

În acest interval, 318 persoane s-au infectat cu Covid-19 dintre cei care nu aveau anticorpi împotriva virusului și care probabil nu au fost infectați niciodată. Cu toate acestea, dintre cele 6.614 persoane care aveau anticorpi, doar 44 s-au reinfectat, ceea ce înseamnă o rată de protecție de 83% împotriva reinfectării.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate