Connect with us

EVENIMENT

Italia extinde perioada restricţiilor pentru români. Izolare până pe 7 septembrie din cauza coronavirusului

Publicat


Italia a anunţat că extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România. Măsura este valabilă până pe 7 septembrie.

Italia consideră că România est o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Iar pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, a hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

La intrarea în Italia, toate persoanele care au avut contact cu România vor trebui să completeze un formular. Acesta conţine adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

SMART Mobility Cluj 2020 – Ediția a II-a – Tehnologia viitorului este aici

Publicat

Duminică, 04 octombrie, între orele 10:00 –19:00, pe esplanada BT Arena & Cluj Arena, într-o atmosferă plină de relaxare, cu surprize și momente interesante, se va desfășura Smart Mobility Cluj 2020 – un eveniment aflat la a II-a ediție, dedicat comunității orașului și tuturor celor pasionați de inovație prin tehnologii curate, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate concepte de mobilitate urbană sustenabilă și elemente cu impact în calitatea vieții.

Smart Mobility Cluj este un proiect axat pe comportamentul responsabil vizavi de mediul înconjurător și dorește să dezvolte o cultură a comunității orientată spre elemente de tehnologii curate, reducerea poluării, adoptarea soluțiilor de eficiență energetică, reducerea consumerismului cu impact pozitiv asupra resurselor și sănătății generațiilor viitoare.

În cadrul evenimentului, peste 30 de parteneri vor expune elemente și concepte de mobilitate sustenabilă:

•Expuneri de autovehicule electrice / hibrid–cele mai noi modele ale mărcilor participante

•Expuneri de soluții de micromobilitate – biciclete, scutere, trotinete, motociclete

•Prezentări de proiecte, produse și concepte de mobilitate sustenabilă

•Workshop tematic pe soluții de dezvoltare urbană durabilă

•Expunerea proiectelor din Zona Metropolitană Cluj ce includ componente sustenabile

•Test drive cu vehicule electrice și hibrid

•Tur al orașului unde sunt invitați toți posesorii de vehicule electrice și hibrid.

Smart Mobility Cluj este dezvoltat de două organizații din Cluj-Napoca: Centrul de Resurse pentru Eficiență Energetică și Schimbări Climatice (CREESC) și Transylvania Evolution.

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Accesul publicului la eveniment este gratuit. În contextul Covid-19, măsurile de siguranță, atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori, vor fi o prioritate pentru toți participanții la eveniment.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE/ Accident rutier în Apahida. Au fost implicate un autoturism și un microbuz

Publicat

Un autoturism și un microbuz au fost implicate într-un accident rutier la ieșirea din Apahida spre Reghin, în jurul orei 13.20. Două autospeciale s-au deplasat la fața locului pentru a cerceta coliziunea.

UPDATE/ În momentul sosirii pompierilor la locul accidentului toți pasagerii din microbuz erau deja preluați de un alt microbuz, pentru a fi transportați la destinație. Nici unul dintre aceștia nu a solicitat consult medical.

O femeie care se afla în autoturism în momentul accidentului este consultată de către echipajul SMURD. Din primele evaluări se pare că prezintă afecțiuni ușoare.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALEGERI LOCALE 2020 Câte voturi au obținut partidele pentru Consiliul Județean Cluj. Vezi cine a primit doar câteva sute de voturi în județ

Publicat

De

Mai multe partide care au depus liste de candidați pentru Consiliul Județean Cluj au reușit ”performanța” de a obține doar câteva sute  voturi la nivelul județului, la alegerile locale de duminică.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor locale comunicate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj, PNL a obținut cele mai multe voturi – 46,54% (117516 voturi), urmat de PSD – 13,31% (33632 voturi), USRPLUS – 12,15% (30701 voturi), UDMR – 11,54% (29154 voturi) și PMP – 5,10% (12893 voturi).

Aceste formațiuni au și intrat cu consilieri în Consiliul Județean Cluj și vor avea 19 mandate – PNL, câte 5 mandate – USRPLUS, PSD și UDMR, și 2 mandate PMP.

Urmează, în ordine, Pro România – 3,68% (9314 voturi), ALDE – 2,27% (5739 voturi), Partidul Verde – 1,75% (4421 voturi), AUR – 1,09% (2768 voturi), PRM – 0,71% (1809 voturi), PPU(SL) – 0,60% (1522 voturi),  Partidul Republican – 0,41% (1036 voturi), Partidul Forța Națională – 0,28% (710 voturi), Partidul Socialist Român – 0,16% (428 voturi).

Candidatul independent Fancsali Erno a primit 0,34% (861 de voturi).

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 76 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj în ultimele 24 de ore

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 410

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 399

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 21

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– În ultimele 24 de ore, 76 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj

– 30 persoane internate în ATI, din care 26 din județ

Total vindecați și externați 858, din care 691 din județul Cluj

Total decedați 83, din care 59 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 350 de pacienți, din care 309 din județul Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate