Connect with us

ACTUALITATE

INTERVIU/ Actorul Dragoș Pop, despre succesul său: Pe unii spectatori i-am plătit, pe alții i-am forțat, restul sunt din familie

Publicat


Dragoș Pop e un actor foarte bun. I-ați văzut show-urile de stand-up, l-ați urmărit pe scena Teatrului Național din Cluj, la HBO și la evenimente dintre cele mai diverse, toate de înaltă ținută. „Băiat rău”, ca toți băieții buni, Dragoș „arde” pe scenă și se „înmoaie” în afara ei. El poate să te asculte fără să te întrerupă la fel de bine cum te poate întrerupe fără să te asculte.

Am avut multe momente împreună, dar două poate merită pomenite: unul în 2014, când mi-a prezentat magistral volumele „Supercampionii Clujului”, impresionând până la lacrimi o sală întreagă și altul în 2019 cînd „mi-a distrus” lansarea cărții „Eseuri de frizerie” făcând o sală întreagă să rîdă, tot cu lacrimi.

Se prea poate ca aceste două momente să ne arate o dată în plus plurivalența și talentul său cu care a convins de-a lungul timpului atâția și atâția spectatori.

Vă las să-l descoperiți sau redescoperiți pe Dragoș Pop, după caz, în cele ce urmează. Și-apoi să-l căutați pe scenă, orice ar însemna în ziua de azi acest cuvânt.

Nu judecă oamenii

Rep: Dragoș, atunci când dai mâna cu cineva, când te prezinți cum ar veni, și spui: „Dragoș Pop, actor”, ce reacții ai întâlnit și cum le-ai interpretat?

D.P.: Nu m-am prezentat niciodată cu formula, Dragoș Pop, actor. Dacă după ce îmi spun numele trebuie să-mi precizez profesia, atunci lacuna culturală a celui în cauză este evidentă. Cât despre interpretarea reacțiilor, ei bine, nu judec oamenii, pentru că majoritatea sunt de nejudecat.

Rep: Dar tu, când te gândești că ești actor, cum interpretezi această realitate, cum o simți?

D.P.: E ceva în mine, mic, dar aspru, care se forțează să-mi atribuie un rol important în societate. Un conglomerat psiho-hormono-cultural care încearcă, cu multă râvnă, să mă facă să cred că neapărat contez, ba chiar sunt un reper de conștiință al societății. În schimb, tot restul de mine nu vrea altceva decât să umfle un balon uriaș și agățat de el să arunce pufarin peste oraș.

Puteam fi fotbalist, neurochirurg sau scriitor

Rep: Ce puteai fi, dacă nu ai fi fost actor, și ce te-a determinat să zici: știu, actor vreau să fiu?

D.P.: Puteam fi fotbalist, neurochirurg sau scriitor. Ceea ce m-a determinat să fiu actor este tocmai putirința de a fi oricând oricine îmi doresc: fotbalist, neurochirurg sau scriitor. Pentru cei ce nu sunt convinși aștept programările pentru operație.

Rep: Pentru noi, simpli actori pe scena vieții, întrebarea se pune, și ți-o adresez și ție: cum înveți și cum poți ține minte atâtea și atâtea roluri? Cum faci tu să reții cuvintele pe care trebuie să le rostești?

D.P.: Prin repetiție. Noi suntem în viață tocmai că la nivel celular reușim să repetăm, să ne repetăm. Așadar, repetiția înseamnă viață. La fel stau lucrurile și în teatru. A repeta înseamnă a crea viață. Viața personajelor.

Rep: Cum savurezi succesul și cum te împaci cu nereușitele? Cum te raportezi la ele?

D.P.: Trăiesc mult în proiecțiile mele. O fi un deficit, un câștig, nu știu, însă, asta mă ajută să cunosc și să savurez succesul chiar înainte de a-l fi avut. Ceea ce e cu adevărat entuziasmant la această tehnică e faptul că nu mai ai eșecuri. Orice eșec e, de fapt, un succes ce trebuie analizat și justificat mai îndelung.

Rep: Care e raportarea ta la repertoriul “clasic” al spectacolului de teatru și cum de te-ai decis mai apoi să faci pasul înspre stand-up?

D.P.: În viziunea mea nu există teatru clasic. Există teatru bun, mai puțin bun și teatru prost. Stand-up-ul e o formă de teatru. Un om în picioare spune povești. Asemeni teatrului el poate fi bun, cazul meu, mai puțin bun, cazul meu, și prost, evident, tot cazul meu.

Ce tip de stand-up face

Rep: Ce fel de stand-up faci tu, cum l-ai încadra?

D.P.: Practic un stand-up de tip: facondă peantă a deriziunii înalte abstrusă într-o hermeneutică a factității vag meontice care îmbracă forma mentis a unui orizont venitorial mereu întors către sine, fără a scăpa atrabilar în filodorma veșnic la pândă a unui sibarit arhat.

Rep: Ai modele, idoli în meserie?

D.P.: Da. Pe mine însumi!

Rep: Au fost momente pe care le-ai ratat, într-un spectacol? Sau lucruri pe care le-ai ajustat din mers, fără ca ele să se observe?

D.P.:  Nu am ratat niciodată și nu știu ce înseamnă “a ajusta” în artă. Stand-up-ul este o formă artistică foarte fragilă. Nu e doar despre râs ci este și despre interes și interesant, ridicarea nivelului de entuziasm, vibrație și de ce nu, terapie. Foarte mulți au venit bolnavi la show-urile mele și au plecat însănătoșiți. Deși medicina nu e pentru toți, iată, vindecarea e la îndemâna oricui, doar cumpărați bilete.

Regizorii inteligenți și relaxați

Rep: Care sunt regizorii care îți plac?

D.P.: Îmi plac regizorii inteligenți și relaxați. Când în teatru ai ceva de dovedit, de demonstrat, treaba se complică inutil, aș zice. Au avut privilegiul să lucreze cu mine asemenea regizori. De aceea îi consider norocoși.

Rep: Se spune că e „mâncătorie” în teatru. Așa e? Ai resimțit și tu asta?

D.P.: Nu cred că există mâncătorie în teatru, suntem creatori care se potențează reciproc, actanți care se strunjesc estetic prin interacțiunea, uneori dură, dar întotdeauna artistică în fabulosul dans cu viața pe care îl numim teatru, actori care se completează în miraculoasele forme pe care le îmbracă expresivitatea, totul pentru setea de bine și frumos a societății. Dar, aș prefera să nu răspund la această întrebare.

Rep: Care e un rol care te-ar prinde dar pe care încă nu l-ai jucat și care e un rol pe care l-ai jucat dar ai simțit că nu te-a prins?

D.P.: Cred că m-ar prinde bine Zoe din „O scrisoare pierdută”. O Zoe de doi metri cu o voce baritonală, dar hipersensibilă. Cât despre rolul ce nu m-a prins, am jucat o dată Diavolul însuși, nu m-a prins, sunt efectiv prea bun.

Rep: În spectacolele de stand-up apari, și lumea aplaudă chiar înainte de a spune tu ceva. Cum ai ajuns la această…performanță?

D.P.: Pe unii dintre spectatori i-am plătit, pe alții i-am forțat, iar restul fac parte din familie.

În patul lui Hugh Hefner

Rep: Ai umplut o sală a Teatrului cu spectacolele tale de stand-up. Ce simți în momentele acelea?

D.P.: Poți să-ți imaginezi cum e să dormi în patul lui Hugh Hefner?

Rep: Ai lucrat pentru HBO. Ce a însemnat acea experiență?

D.P.: A însemnat enorm. Însă, cea mai importantă lecție a fost lecția americană: între doi oameni este suficientă o strângere de mână pentru a se naște o lume.

Rep: Am văzut un interviu tv cu Marcel Iureș care a zis ceva de genul: „dacă acum nu mai jucăm, asta e”…, referindu-se la perioada de pandemie. Tu ce părere ai despre această nefastă soartă a actorului, în pandemie? Ce faci?

D.P.: În această perioadă eu vorbesc cu domnul Iureș despre această nefastă soartă a actorului și cam asta e.

Rep: Cât de importanți sunt banii pentru tine? Câți bani ar trebui să iei pentru un spectacol ca să poți spune da, asta e valoarea mea în bani?

D.P.: Fiind extrem de bogat, nu am nevoie de bani. De altfel, mă și încurcă. Banii sunt pentru oameni, nu pentru legende.

Rep: Cum te destinzi, cum te încarci ca să poți face față provocărilor de pe scenă?

D.P.: Mă pot încărca dintr-un apus sângeriu de toamnă, din fragilitatea unei zambile, din efemerida unui miros de plăcintă ce mă poartă în copilărie, sau din discuțiile aprinse cu un  prieten din copilărie în buza deconstructivismului lacanian ori a primordialității imaginii în mentalul colectiv. Toate astea mă fac vibrant și mă țin tânăr. Astea și seleniul.

Viața de actor

Rep: Cum ai povesti în două fraze viața ta de actor de până acum?

D.P.: Nu mă așteptam să fie așa de fain. Simt că, aproape, nu merit. Am spus aproape.

Rep: Când îmbătrânește un actor?

D.P.: Un actor nu îmbătrânește niciodată,

Din când în când, câte unul din noi,

Mai curios și năzdrăvan, se duce după minge

Peste gard în timp ce noi,

Ceilalți îl așteptăm cuminți și-l vorbim de bine.

Rep: Cum am putea avea noi, spectatorii, un raport ideal cu efortul celor de pe scenă? Ce așteptări ai de la noi?

D.P.:Să veniți mai des la teatru și să le spuneți și celorlalți că ne jucăm frumos acolo.

Ovidiu Blag

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

BMW

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost oprit de mai multe echipaje de la Poliția Locală.

Din primele informații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

EDUCATIE

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

Publicat

Sala de Clasa cu logo Cluj24

Paștele catolic se sărbătorește, anul acesta, înaintea celui ortodox, pe 31 martie. Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii au dreptul la zile libere.

Ministerul Educației a comunicat inspectoratelor școlare că elevii catolici nu au obligația participării la cursuri în perioada 29 martie – 2 aprilie. Adică vor avea liber vineri, luni și marți, scrie Alba24.ro.

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

În ceea ce-i privește pe profesorii catolici, recomandarea Ministerului Educației pentru școli este să fie realizată o analiză a numărului acestora, potrivit edupedu.ro.

„Elevii care aparţin unui cult religios legal, altul decât cel ortodox, pentru care Pastele se celebrează în data de 31 martie 2024, nu au obligația participării la cursuri în perioada 29.03-02.04 2024, fiindu-le motivate, la cerere, absențele înregistrate”, se arată în adresa ministerului, potrivit sursei citate.

Vacanța de Paște 2024 pentru elevii catolici. Recomandarea ministerului

„Recomandăm ca la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar să fie realizată o analiză a numărului de angajați care beneficiază de aceste prevederi. În funcție de ponderea acestora, consiliul de administrație al unităţii poate decide:

– suspendarea cursurilor pentru aceste zile și stabilirea modalităţilor de recuperarecu aplicarea prevederilor art. 9 alin. 4, literele b-c din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităților de învăţământ preuniversitar, aprobat prin O.M. 4183/2022 cu modificările și completările ulterioare,
– reorganizarea programului școlar în vederea suplinirii cadrelor didactice care beneficiază de aceste prevederi.”

Vacanța de Paște 2024 pentru elevii catolici. Ce prevede legea

Contractul colectiv de muncă pentru Învățământ prevede că angajaţilor care aparţin de un cult religios legal, creştin, li se acordă zilele libere

– pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui
– prima şi a doua zi de Paşti
în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.

”Pentru angajaţii care aparţin de un cult religios legal, creştin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii se acordă în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.

Angajaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţin, cât şi pentru alt cult creştin vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator”.

Paște 2024. Sărbătoarea pentru catolici

În 2024, Paștele catolic este sărbătorit în 31 martie.

Vinerea Mare este în 29 martie, iar a doua zi de Paște catolic în 1 aprilie.

Floriile catolice au fost sărbătorite în 24 martie.

Zile libere și minivacanțe în 2024

– 1 Mai (Ziua Muncii) – miercuri
– 2 mai (zi-punte între sărbători) – joi
– 3 mai (Vinerea Mare) – vineri
– 5 mai și 6 mai (Paște ortodox) – duminică și luni (a doua zi de Paște) – minivacanță de 6 zile
– 1 iunie (Ziua Copilului) – sâmbătă
– 23 și 24 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni
– 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – joi (minivacanță de 4 zile, joi-duminică; 16 august – zi liberă – punte între sărbători)
– 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – sâmbătă
– 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – duminică
– 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – miercuri și joi (posibil minivacanță de 5 zile, dacă va fi declarată zi punte vineri, 27 decembrie)

Vacanța de primăvară pentru elevi 2024

Elevii vor avea în acest an 7 zile de vacanță de primăvară.

Modul 4 cursuri: de luni, 4 martie 2024, până vineri, 26 aprilie 2024
Vacanța de primăvară: de sâmbătă, 27 aprilie 2024, până marți, 7 mai 2024
Modul 5 cursuri: de miercuri, 8 mai 2024, până vineri, 21 iunie 2024
Vacanța de vară: de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Publicat

scoala nouă Buna ziua

Primarul Emil Boc a anunțat o nouă investiție în infrastructura școlară, și anume o școală nouă în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi, valoarea investiției depășind 30 milioane de euro, finanțare de la bugetul local.

”A fost aprobată documentația tehnică, respectiv indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Dezvoltare infrastructură educațională specifică învățământului primar și gimnazial în cartierul Bună Ziua”. Investiția depășește 150 milioane lei, incluzând valoarea exproprierilor necesare.

Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Acest proiect de infrastructură face parte din politica Primăriei Cluj-Napoca de extindere a rețelei educaționale.

Pe lângă școlile extinse și modernizate în ultimii ani, avem în derulare și proiectul Hubului educațional din Borhanci cu școală, creșă, grădiniță”, a spus Boc.

27 de săli de clasă

scoala nouă Buna ziua

Corpul școlii din Bună Ziua are o suprafață utilă de 7.979,51 mp și un regim de înălțime de S+P+2E, iar clădirea va cuprinde 27 săli de clasă și 4 laboratoare cu anexe, atelier, sală de sport, terenuri de sport în aer liber, 2 săli profesorale, sală de lectură cu depozit pentru cărți cu o capacitate de aproximativ 110 elevi, sală de mese cu o capacitate de aproximativ 120 elevi cu terasă exterioară pentru a lua masa, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități la fiecare nivel al clădirii, funcțiuni medicale: cabinet stomatologic, cabinet logoped/ psihologic, cabinet medical, sală tratament, sală de așteptare, funcțiuni administrative: secretariat, birou contabil, birouri administrative, arhivă.

Parcare subterană

De asemenea, noua unitate de învățământ va dispune de parcare subterană cu 30 locuri de parcare (din care 2 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități) și 60 locuri de parcare pentru biciclete, 2 stații de încărcare duble pentru mașini electrice.

Totodată, proiectul prevede plantări de arbori, amenajare spații verzi, o curte cu terenuri de sport, zone de joacă, spații recreere, grădină cu flori, dar și 200 panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 90 kW, și un drum de acces cu 2 benzi de circulație, trotuare și pistă de biciclete.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Publicat

Ministerul Finanțelor modifică forma de sancționare în cazul e-Factura. Acesta vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor, pentru cei care nu folosesc Ro e-Factura. Mai exact, perioada va fi extinsă până la 31 mai. 

Asta însemană că cei care nu transmit  facturile în sistemul RO e-Factura vor fi sancționați de la 1 iunie. Momentan este vorba despre un proiect de lege ce va fi adoptat în cursul acestei săptămâni, scrie Alba24.ro.

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Amenzi la e-Factura

Firmele mari vor plăti între 5.000 – 10.000 lei

Firmele mijlocii vor primi între 2.500 – 5.000 lei

Firmele mici și persoanele fizice între 1.000 – 2.500 lei

Cum se schimbă modul de aplicare al amenzilor

Dacă o firmă sau o persoană fizică primește o factură în format clasic, adică pe hârtie sau prin alte mijloace electronice, altele decât prin sistemul RO e-Factura, și o înregistrează, atunci amenda este de 15% din valoarea facturii.

Este vorba despre facturile primite de la alți operatori din România.

Deci, de la 1 iulie o să dispară opțiunea de înscriere în Registrul RO e-Factura, deoarece toți contribuabilii vor trebui să folosească doar acel sistem pentru primire și trimitere a facturilor. Acum este opțional.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax