Connect with us

EVENIMENT

VIDEO Incredibil! Credincioșii de la Catedrala Ortodoxă din Cluj Napoca împărtășiți cu aceeași linguriță

Publicat


În plină epidemie de coronavirus, Biserica Ortodoxă și preoții nu au înțeles nimic din pericolul care ne paște. De asemenea, ordinele militare ale autorităților desemnate să gestioneze împiedicarea răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus, sunt nesocotite pe față.

Echipa de reporteri de la Cluj24.ro au surprins azi scene absolut incredibile la Catedrala Ortodoxă din Cluj Napoca. Se presupune că mai ales în aceste zile trebuie să fim mai atenți și să nu intrăm în contact unii cu alții.

În timpul oficierii Sfintei Liturghii, călugării și preoții de la Catedrala Mitropolitană din Cluj îi împărtășeau pe credincioși cu aceeași linguriță, fără ca aceasta să fie ștearsă înainte de refolosire. Și ca și când nu ar ști de epidemia de coronavirus, care riscă să se răspândească cu rapiditate în țara noastră, credincioșii nu aveau nicio obiecție, ba mai mult, stăteau frumos la coadă.

Vezi și IPS Andrei, despre împărtășirea cu o singură linguriță! “De o mie de ani s-a procedat tot aşa!”

La un moment dat, unul dintre credincioși s-a arătat indignat că reporterii Cluj24.ro au filmat scenele teribile și a încercat să îi împiedice pe jurnaliști să își facă meseria. ”Pot să stau unde vreau eu”, spunea habotnicul, care se posta tot în fața camerei de luat vederi. Persoana în cauză se numește Bogdan Florea. Ulterior, Florea s-a arătat iritat că pe filmare apare imaginea copilului lui, dar uită un fapt simplu, el a fost cel care s-a postat cu copilul în brațe, în fața camerei de luat vederi.

Cluj24.ro îi atrage atenția prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, directorului Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu dar și mitropolitului Clujului, IPS Andrei, în legătură cu situația existentă. De asemenea, le mai aducem la cunoștință preoților că în Italia, până ieri, au murit 17 preoți, care s-au infectat cu coronavirus, în timpul împărtășirii credincioșilor dar în momentul slujbelor religioase.

Un articol de Răzvan Dan/Ștefan Chețan

Video: proprietatea Cluj24.ro


Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Florin

  martie 22, 2020 la 12:57 pm

  Dar s-au mantuit?
  S-au mantuit!
  Ce mai contează cum au pierit?

 2. S&U

  martie 22, 2020 la 1:42 pm

  Asta nu se numește zădărnicirea combaterii bolilor? Nu e infracțiune?

 3. Cecilia

  martie 22, 2020 la 4:00 pm

  Ba chiar este foarte credibil și așa trebuie să fie!
  Sfânta Împărtășanie reprezintă Trupul și Sângele Mântuitorului, prefăcute în mod tainic din pâinea și vinul aflate în potir, în timpul Liturghiei, când preotul invocă Duhul Sfânt! Măntuitorul este Doctorul doctorilor și Leacul leacurilor! Nu poate fi nimic mai presus de Dumnezeu! Mântuitorul nu poate fi înlocuit și cine ar avea nevoie să-L înlocuiască pe Hristos?
  De la împărtășania în Biserica Ortodoxă nu a murit și nu s-a îmbolnăvit nimeni niciodată și nici nu o să se întâmple asta niciodată!
  E trist că există astfel de “știri”!

  • Să nu ratezi niciuna

   martie 22, 2020 la 4:50 pm

   Bagă lingura mare Cecilia

   • Geo

    martie 22, 2020 la 10:35 pm

    Tu esti din cei care striga vrem spitale nu catedrale.Pai daca Bunul Dumnezeu se supără acum si va pune să le încărcați?Sf.liturghie si sf.impartasanie o să-i țină departe pe credincioși de acest virus.Fii cumpatat in comentarii.

 4. Andrei

  martie 23, 2020 la 5:58 pm

  Am o singura rugăminte pt toți “credincioșii” : va implor în genunchi când va este rău și muriți, mergeți la biserica! Va rog din suflet!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Clujean amendat pentru că l-a făcut ”netrebnic” pe Facebook pe primarul din Florești. Va plăti 100 de lei

Publicat

Un clujean a fost amendat de Poliția Locală din Florești după ce l-a făcut ”netrebnic” într-o postare pe Facebook pe primarul comunei, Horea Șulea.

În procesul verbal de contravenție, lui Edmond Kreibik i se reține faptul că a adresat cuvinte jignitoare în spațiul public Facebook primarului comunei Florești afirmând ”haideți să-l bombardăm pe netrebnic cu mesaje”, lezându-i acestuia demnitatea și provocând indignarea cetățenilor.

Amenda care i-a fost aplicată este între 200 și 1000 de lei, iar clujeanul va plăti jumătate din minim în 15 zile, adică 100 de lei.

”Nu am primit nicio amendă, în viața asta a mea, am primit acum, de la onor Primăria comunei Florești, unde sălășluiesc momentan, o amendă pentru că am lezat demnitatea primarului. Nici măcar nu erau vorbe grele. Probabil că apelativul netrebnic a fost interpretat în mod eronat de către cățeii primarului. Bun așa!

Dar te întreb eu, primarule, tu nu ai lezat mii și mii de floreșteni, cu minciunile pe care le vinzi pe post de adevăruri absolute? Cum rămâne cu promisiunile nerespectate, cu toate minciunile răspândite fără jenă? Dormi liniștit, știind că ești un mincinos patologic?

Ai emis ordine fără acoperire, doar ca să ieși primar în 2016 și câte și mai câte! Ai ținut comuna înecată în gunoaie, din cauza unor orgolii personale, neținând seama de sănătatea oamenilor”, a scris, azi, Edmond Kreibik pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL 209 persoane au murit de coronavirus în România, sunt 4.761 de infectați

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 209 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit în România până acum.

Acestea au fost internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate și externate.

Dintre persoanele confirmate, 129 erau din Cluj.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 60 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

La ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 47.207 de teste.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie a murit după ce a căzut într-o fosă septică în comuna Câțcău

Publicat

O autospecială de pompieri și un echipaj SAJ Cluj au fost alertate ca urmare a unui apel de urgență care anunța faptul că o femeie căzuse într-o fosă septică, dintr-o gospodărie, din localitatea Sălișca, comuna Câțcău.
”Pompierii au găsit femeia, de cca 70 de ani, întinsă pe pat, înăuntrul casei, în stare de inconștiență.

Au fost începute manevrele de resuscitare, care au fost continuate împreună cu echipajul medical SAJ timp de 45 de minute, însă fără a putea readuce semnalele vitale pentru femeie”, au spus cei de la ISU Cluj.

Din primele informații, femeia ar fi reușit să iasă singură din fosă dar s-a simțit rău și a murit.

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19

Publicat

Până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj și Mehedinți, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 274 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.379 de persoane. Alte 91.369 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 43.578 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 326 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.757 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.497.175 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 631 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 193 în Spania, 15 în Franța, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 29 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 6 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Citește mai departe