Connect with us

CULTURA

Încă un CONCERT André Rieu la Cluj-Napoca. Al treilea. Cu largul sprijin al publicului, artistul e gata să-și egaleze RECORDUL

Publicat


andré rieu romania 2023 – poster landscape

La numai o săptămână de la vestea revenirii artistului André Rieu pe scena BT Arena din Cluj-Napoca, pentru două concerte pe 3 și 4 martie 2023, fanii artistului au reacționat și au epuizat peste 80% din biletele puse în vânzare.

Având în vedere interesul manifestat de publicul din România, dar și a admiratorilor din alte țări, organizatorii vin în întâmpinarea publicului cu o nouă veste și anunță data celui de-al treilea concert la Cluj-Napoca care va avea loc pe 2 martie 2023.

André Rieu e gata să-și egaleze RECORDUL la Cluj-Napoca

Timp de trei zile, Clujul va deveni „Centrul Universului” unde, zeci de mii de spectatori vor petrece seri magice pe muzica maestrului André Rieu și a celei mai mari orchestre private din lume – Johann Strauss Orchestra.

Artistul promite o nouă experiență muzicală minunată, din care nu vor lipsi cele mai romantice melodii sau valsuri fermecătoare. Spectatorii din Cluj vor fi martorii unor seri festive pline de umor, emoție și bucurie.

În același timp vor afla de ce André Rieu este artistul care reușește să livreze publicului unul dintre cele mai populare concerte live din lume, de foarte mulți ani.

În anul 2019, artistul a susținut la Cluj-Napoca 4 concerte, toate sold out.

Un fenomen muzical

André Rieu este pur și simplu un fenomen muzical ca nimeni altul, un adevărat rege al romantismului, care a vândut peste 40 de milioane de CD-uri și DVD-uri și a fost de 30 de ori pe poziția nr. 1 în topurile din întreaga lume.

Împreună cu Johann Strauss Orchestra, alcătuită din 60 de muzicieni și care cea mai mare orchestră privată din lume, André a creat o renaștere globală a muzicii de vals, punând în scenă spectacole extravagante pe măsură.

andré rieu romania 2023 – poster portrait

Artistul deține un palmares impresionant: are peste 480 de premii de platină, trei premii Classical Brit pentru „Albumul anului” și miliarde de vizionări pe YouTube. André este unul dintre cei mai mari artiști solo masculini în turneu din lume.

În fiecare an, spectacolele sale live atrag peste 600.000 de fani și înregistrează vânzări ce le depășesc pe ale altor artiști, precum Coldplay, AC/DC sau Bruce Springsteen.

Citește și: André Rieu anunță al DOILEA concert Cluj-Napoca. Primul, cel din 3 martie, a fost SOLD-OUT într-o zi

Pe scenă, talentul muzical incredibil, pasiunea și carisma lui André creează un spectacol magic. Concertele sale romantice și distractive îi determină pe spectatori să se ridice în picioare și să danseze pe culoar. În toate concertele lui André Rieu spectatorii pot fi observați cu ușurință cum trec de la o stare la alta; râd, plâng, aplaudă, dansează și se îmbrățișează atunci când ascultă frumoasele valsuri sau coloane sonore ale unor filme celebre, melodii spirituale, cântece populare sau marșuri, dar și suntele magice ale prețioasei sale viori Stradivarius ce datează din anul 1732.

Concertele sale sunt un amestec perfect de melodii antrenante, romantice, festive și emoționante combinate cu surprize, baloane, soliști foarte talentați și, desigur, cu simțul umorului al maestrului André. Întregul show este despre emoții.

Biletele vor fi disponibile începând de marți, 8 noiembrie, la ora 11:00 în rețeaua Eventim.ro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CSAT împlinește 34 de ani. Care este scopul acestei instituții înființată în 1990

Publicat

CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a fost înființat în 13 decembrie 1990 prin Legea nr. 39/13.12.1990, scopul declarat al acestei instituții fiind „organizarea și coordonarea unitară a activităților care privesc apărarea țării și siguranța statului în timp de pace, cât și de război”.

Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlamentare.

Anual, nu mai târziu de primul trimestru al anului următor, precum şi la cererea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului sau ori de câte ori se consideră necesar, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării prezintă, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, rapoarte asupra activităţii desfăşurate.

Componența CSAT

Din CSAT fac parte președintele României, printre atribuțiile căruia face parte și convocarea CSAT, acesta îndeplinind funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Prim-ministrul Guvernului României îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major al Apărării şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Ultima convocare a CSAT a avut loc în 28 noiembrie, pentru a analiza implicațiile Rusiei în alegerile prezidențiale din România.

Citește mai departe

EVENIMENT

Grav accident în Răscruci. Un bărbat cu multiple traumatisme, transportat la spital

Publicat

De

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Răscruci.

În accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism. În autoturism s-a aflat încarcerat un bărbat, pe care pompierii l-au extras folosind echipamentele din dotare. Acesta are aproximativ 70 de ani, a fost în permanență conștient și cooperant, prezentând multiple traumatisme.

Victima a fost ulterior transportată la spital. La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Jucu, respectiv două ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă.

Poliția: Carosabil umed

Polițiștii clujeni au precizat despre accidentul de pe DN1C – E576 din Răscruci că, din primele verificări, un bărbat de 74 de ani, din comuna Cornești, aflat la volanul unui autoturism care circula din direcția municipiului Dej, ar fi pierdut controlul în condiții de carosabil umed, intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă din sens opus de un bărbat de 39 de ani.

”În urma impactului, șoferul autoturismului a rămas încarcerat, fiind extras de echipajele ISU Cluj.

Bărbatul de 39 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă celălalt conducător auto nu a putut fi testat din cauza stării medicale.

Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor producerii accidentului”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

Interpretul de muzică populară Ioan Bocșa, celebru pentru cântecul „Ană, zorile se varsă”, împlinește 77 de ani

Publicat

Ioan Bocșa

Solistul de muzică populară ardelenească Ioan Bocșa împlinește astăzi 77 de ani.

Clujeanul, născut în județul Alba, este și profesor universitar, dar și președinte al Fundației culturale TerrArmonia.

YouTube video

Interpretul de muzică populară Ioan Bocșa, celebru pentru cântecul „Ană, zorile se varsă”, împlinește 77 de ani

Ioan Bocșa s-a năcut la 13 decembrie 1947 la Orda de Jos, în județul Alba. În 1970, el absolvă Conservatorul de Muzică “Gheorge Dima” din Cluj-Napoca.

Din anul 1994, Ioan Bocșa este conferențiar universitar la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, la Modulul de folclor. Actualmente, este profesor universitar în cadrul academiei.

Ioan Bocșca a scos 10 albume, între și unul de colinde, în anul 1993. Printre cele mai cunoscute și îndrăgite cântece ale lui Ioan Bocșa se află: “Doru’ m-o purtat”, “Ană, zorile se varsă” și “Câte mândre-am avut eu”

Foto: Ioan Bocșa/Facebook – În poza din interior, este alături de Dumitru Fărcaș

Citește mai departe

CULTURA

76 de ani de la moartea lui Zaharia Bârsan, întemeietorul Teatrului Național din Cluj

Publicat

Zaharia Bârsan

Zaharia Bârsan, scriitor, poet și dramaturg, a fost primul director al Teatrului Național din Cluj.

Un actor cu un temperatment puternic, acesta se bucura de o mare popularitate în întreaga Transilvanie în acele vremuri.

76 de ani de la moartea lui Zaharia Bârsan, întemeietorul Teatrului Național din Cluj

Zaharia Bârsan s-a născut la 11 ianuarie 1878 la Sânpetru în județul Brașov. La Sânpetru urmează şcoala primară, iar din 1889 devine elev al Gimnaziului superior greco-ortodox român din Braşov. Printre colegii şi prietenii lui gimnazişti s-au numărat I. Scurtu, Sextil Puşcariu, Octavian Goga, I. Lupaş, H. Petra-Petrescu.

El debutează în ianuarie 1897 la „Convorbiri literare”, sub semnătura Sân-Petreanul, cu poezia “În zori”. Își continuă studiile la Liceul grăniceresc din Năsăud, iar apoi la Institutul Clinciu-Popa din Bucureşti. Examenul de bacalaureat îl susține la Liceul „Gheorghe Lazăr” şi se înscrie la Conservatorul de Artă Dramatică. El va participa ca auditor şi la cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie a Universităţii din Bucureşti. Distribuit, încă de pe băncile Conser­vatorului, în diferite roluri, Bârsan va absolvi, în 1901, clasa de declamaţie condusă de C.I. Nottara.

Zaharia Bârsan devine directorul Teatrului din Cluj în 1919, la înființarea instituției

La 14 mai 1919, la insistenţele lui Tiberiu Brediceanu, Teatrul Naţional va fi preluat de Consiliul Dirigent Român, reprezentat prin Onisifor Ghibu, secretar general pentru resortul Instrucţiunii şi Artelor, arată reprezentanții teatrului clujean.

Zaharia Bârsan care se bucura și de prestigiu, nu doar de popularitate, este numit, la 18 septembrie 1919, director al Naţionalului. El va deţine calitatea de director Teatrului Național din Cluj între anii 1919 – 1927, și apoi între anii 1931 şi 1936.

În 1938 s-a pensionat, dar până în 1940 a continuat să fie profesor la Conservatorul din Cluj, unde preda încă din anul 1919. În 1945 a fost declarat director onorific al Teatrului Naţional din Cluj.

Zaharia Bârsan a murit la cluj, la 13 decembrie 1948 la Cluj. Avea 70 de ani. Este înmormântat în Cimitirul „Sfânta Vineri” din București, alături de soţia sa, actriţa Olimpia Bârsan.

Foto: Gazeta ilustrată, Cluj, anul III, nr. 11-12, noiembrie-decembrie 1934/ Wikipedia

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax