Connect with us

ACTUALITATE

André Rieu anunță al DOILEA concert Cluj-Napoca. Primul, cel din 3 martie, a fost SOLD-OUT într-o zi

Publicat


ar cluj 1920x1080

Biletele pentru concertul artistului André Rieu programat vineri, 3 martie 2023, la BT Arena din Cluj-Napoca s-au vândut în ritm alert încă din primele minute de la lansare. În numai câteva ore de la punerea biletelor în vânzare, capacitatea sălii a fost ocupată în proporție de 85%, iar numărul rezervărilor au arătat că toate cele 7.500 de locuri vor fi ocupate în totalitate până la finalul zilei.

Având în vedere evoluția accelerată a vânzărilor, dar și interesul masiv din partea publicului, Laishoo Events, organizatorul evenimentului, împreună cu echipa artistului André Rieu au luat decizia să anunțe o nouă reprezentație.

André Rieu anunță al doilea concert Cluj-Napoca

Prin urmare, celebrul violonist alături de cea mai mare orchestră privată din lume va evolua pe scena din inima Ardealului atât în 3, cât și în 4 martie 2023.

Cei care nu doresc să piardă șansa reîntâlnirii cu maestrul André Rieu își pot procura biletele pentru cel de-al doilea show, începând de astăzi, 1 noiembrie, prin intermediul agenției de bilete Eventim.ro, la prețuri variabile în funcție de categoria de loc.

Pentru concertele de la Cluj, incluse în cadrul turneului mondial 2023, André Rieu le promite spectatorilor peste trei ore de muzică live într-un spectacol total. Muzica, dansul, emoția și veselia se vor reuni pe aceeași scenă marcând încă o seară de neuitat.

André Rieu se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din țara noastră. În 2015, artistul a susținut 7 concerte sold-out, în Piața Constituției din Capitală, loc numit de artist ca fiind „Centrul Universului”. Atunci, celebrul violonist a fost aplaudat de peste 85.000 de spectatori veniți din toată țara și nu numai. Astfel, André Rieu a scris o pagină inportantă în istoria concertelor din România, fiind catalogat „cel mai amplu eveniment concertistic al anului 2015″.

Lucrurile extraordinare nu au încetat să vină din partea marelui artist. A fost alături de suferința românilor în urma tragediei din Clubul Colectiv, și a dăruit, în semn de solidaritate, ceea ce avea mai de preț: MUZICA.
DVD-ul concertului „Live in Bucharest” a adunat din vânzari 150.000 de euro, bani pe care i-a donat în totalitate victimelor.

Au urmat alte două concerte sold-out în 2016, în aceeași locație, cu peste 25.000 de spectatori, iar în 2019, cu puțin timp înainte de pandemie, publicul din Cluj-Napoca a luat cu asalt cunoscuta sală BT Arena, epuizând toate biletele.

4 concerte sold-out la Cluj în 2019

După seria de 4 concerte sold-out, susținute în 2019 la Cluj-Napoca, André Rieu a inclus România în programul noului său turneul mondial, iar admiratorii artistului din țara noastră se vor putea bucura de magia muzicii într-un nou spectacol fabulos, prezentat de celebrul violonist alături de cei 60 de muzicieni desăvârșiți cunoscuți sub numele Johann Strauss Orchestra.

În toate concertele lui André Rieu spectatorii pot fi observați cu ușurință cum trec de la o stare la alta; râd, plâng, aplaudă, dansează și se îmbrățișează atunci când ascultă frumoasele valsuri sau coloane sonore ale unor filme celebre, melodii spirituale, cântece populare sau marșuri, dar și suntele magice ale prețioasei sale viori Stradivarius care datează din anul 1732;

Concertele sale sunt un amestec perfect de melodii antrenante, romantice, festive și emoționante combinate cu surprize, baloane, soliști foarte talentați și, desigur, cu simțul umorului al maestrului André. Întregul show este despre emoții!

Videoclipurile lui André Rieu pe YouTube au depășit cu mult peste 1 miliard de vizualizări; aproape 9 milioane de fani din întreaga lume îl urmăresc pe Facebook. Printre cele 40 de milioane de albume vândute, cel mai recent album, lansat în 2022, intitulat „Happy Together” i-a adus din nou succesul, acesta aflându-se în primele 10 poziții ale topurilor internaționale.

Turneele lui André Rieu depășesc în mod regulat turneele mai multor vedete pop și rock din lume. Concertele sale sunt, de asemenea, un răsfăț vizual, începând cu intrarea celebrului violonist și a muzicienilor săi prin mulțime, până la momentul urcării pe scenă și a începerii concertului, la costumele fastuoase sau ecranul impresionant din spatele orchestrei pe care sunt proiectate imagini speciale pentru fiecare cântec în parte, garantând o seară extraordinară pentru întreaga familie.

André Rieu a început să cânte la vioară la 5 ani

André Rieu a început să ia lecții de vioară la vârsta de 5 ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. În 1967, Rieu a studiat vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, pana în 1973.

In 1974, André Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier.

După finalizarea studiilor, în 1977 a obținut Premier Prix. Cea mai mare dorință a sa a fost să popularizeze muzica într-atât încât oamenii să-și aducă aminte că viața este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla.
Și a reușit, arată organizatorii.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Câți kilometri de autostradă și drum expres vor fi finalizați în 2025. Obiectivul Ministerului Transporturilor

Publicat

De

autostrada transilvania reparatii (2)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că ținta ministerului este finalizarea a cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres în 2025, un obiectiv pe care îl consideră „perfect realizabil”.

2025 se anunță a fi un an crucial pentru infrastructura rutieră din România, cu obiective ambițioase din partea autorităților. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că obiectivul instituţiei în anul 2025 este realizarea a cel puţin 250 de kilometri de autostradă şi drum expres, scrie Mediafax.

Ministrul Transporturilor vrea 250 de kilometri noi de autostradă anul acesta

Demnitarul este de părere că obiectivul ministerului şi al companiei de drumuri este unul realist.

„Eu sper ca anul acesta să ajungem la 250 de km, trebuie să fie uşor să atingem această bornă, aceasta este ceea ce ne am propus noi şi compania de drumuri, este perfect realizabil”, a spus Sorin Grindeanu.

Anul trecut, au fost inauguraţi aproape 200 de kilometri de drum expres şi de autostradă.

Analize pragmatice din partea experților

Pe de altă parte, Asociația Pro Infrastructură oferă o analiză mai temperată, estimând că, în mod cert, 157 de kilometri de autostradă și drum expres vor fi deschiși traficului în 2025. Totuși, ONG-ul nu exclude un scenariu optimist, în care România ar putea ajunge la peste 200 de kilometri, iar într-un caz „super-optimist”, chiar la 280 de kilometri.

„În 2025, prima dată în istoria sa, România are 157 kilometri de autostradă și drum expres care cu siguranță vor fi dați în trafic. În condiții normale, sunt șanse mari să ne apropiem pentru al doilea an consecutiv, ba chiar să trecem de borna 200 km.

Dacă toate planetele se vor alinia neverosimil la fel ca în 2024, scenariul super-optimist ne duce la 243 km și minunile la 280 km, cu antreprenori care să se autodepășească (din nou), să lucreze cu toată forța pe sute de milioane de euro fără să fie plătiți cu lunile, cu birocrație rezolvată rapid de stat și vreme foarte secetoasă minim jumătate de an”, arată Asociația Pro Infrastructură.

Dacă toate aceste condiții vor fi îndeplinite, 2025 ar putea deveni un an-record pentru infrastructura rutieră din România.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum va fi vremea în Cluj în weekend-ul 24-26 ianuarie. Prognoza pe localități în minivacanța de Mica Unire

Publicat

Weekend-ul de 24-26 ianuarie aduce o vreme schimbătoare în Cluj și împrejurimi, cu temperaturi moderate pentru această perioadă a anului.

Vineri vor fi ploi și averse scurte în majoritatea localităților, cu maxime de 6-7 grade Celsius și minime între -3 și -1 grade. Cerul va fi preponderent noros în Dej și Gherla, iar în Huedin se vor înregistra cele mai mari temperaturi, de până la 7 grade Celsius.

Sâmbătă, vremea se îmbunătățește, soarele făcându-și apariția în mai multe zone, inclusiv în Cluj-Napoca și Dej. Temperaturile maxime se vor menține în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la -3 grade. Huedin se va bucura de condiții meteo favorabile, cu cer predominant însorit și maxime de 6 grade Celsius.

Duminică, norii revin pe cer, dar temperaturile cresc ușor. În Cluj-Napoca se vor înregistra maxime de 7 grade și minime de -1 grad Celsius. În Dej și Gherla, soarele se va îmbina cu norii, oferind condiții plăcute, cu temperaturi maxime de până la 8 grade Celsius. Huedin va avea din nou cele mai ridicate temperaturi, cu maxime de 9 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru vineri, 24 ianuarie

Cluj-Napoca: minime de -2 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; averse scurte (ploaie)

Turda: minime de -1 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; ploaie/burniță

Dej: minime de -2 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; noros

Câmpia Turzii: minime de -1 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; ploaie

Gherla: minime de -2 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; noros

Huedin: minime de -3 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse scurte (ploaie)

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 ianuarie

Cluj-Napoca: minime de -3 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Turda: minime de -3 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; soare cu nori

Dej: minime de -3 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Câmpia Turzii: minime de -3 grade Celsius, maxime de 4 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Gherla: minime de -3 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; însorit spre parțial noros

Huedin: minime de -2 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; predominant însorit

Prognoza meteo pentru duminică, 26 ianuarie

Cluj-Napoca: minime de -1 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; predominant noros

Turda: minime de 0 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; predominant noros

Dej: minime de -3 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; soare cu nori

Câmpia Turzii: minime de -1 grade Celsius, maxime de 6 grade Celsius; noros

Gherla: minime de -3 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; soare cu nori

Huedin: minime de 1 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; predominant noros

sursa: accuweather.com

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Mai multe clădiri și poduri din Cluj-Napoca, iluminate în culorile drapelului, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Publicat

Ziua Unirii Principatelor Române – 24 Ianuarie este marcată la Cluj-Napoca prin iluminarea unor clădiri emblematice și poduri în culorile drapelului național.

Astfel, în seara zilelor de 23 și 24 ianuarie vor fi iluminate în culorile drapelului țării noastre mai multe obiective din municipiul Cluj-Napoca precum clădirea Primăriei, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, Podul Oașului-Răsăritului, Podul N.

„Prin această inițiativă ne amintim importanța solidarității și unității – principii care au stat la baza unirii de acum 166 de ani și care rămân fundamentale și astăzi”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Nou centru de medicină fizică și reabilitare, inaugurat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj

Publicat

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a inaugurat un nou centru de medicină fizică și reabilitare, dedicat pacienților care necesită tratamente de recuperare medicală. Dotat cu echipamente moderne și personal specializat, centrul oferă servicii integrate.

Centrul de medicină fizică și reabilitare care are în compunere un cabinet de medicină fizică și reabilitare și un laborator de medicină fizică și recuperare reprezintă cea mai nouă facilitate medicală pusă la dispoziția pacienților de către Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Cabinetul este în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Cluj și este deservit de către Dr. Gabriela Rus, medic specialist de medicină fizică și reabilitare. Cabinetul vine în întâmpinarea nevoilor pacienților cu patologii reumatismale degenerative (artroze, spondiloze), patologii ortopedice și postraumatice (fracturi, entorse), ale coloanei vertebrale, alte boli musculoscheletale sau pentru recuperarea unui deficit motor sau senzitiv. Cabinetul cooperează în mod direct cu laboratorul de medicină fizică și reabilitare.

Facilități moderne pentru recuperare medicală

Laboratorul de medicină fizică și reabilitare, cunoscut și sub denumirea Baza de tratament, este o facilitate medicală reabilitată și dotată recent cu aparatură modernă și încadrată cu personal de specialitate (kinetoterapeuți, fiziokinetoterapeuți, asistenți medicali), având o bogată experiență în acordarea serviciilor de recuperare medicală de fizioterapie, tratament fizical-kinetic și masaj terapeutic.

În mod concret, pacienții cabinetului care primesc recomandare de tratament beneficiză de servicii integrate de recuperare în cadrul laboratorului, cele două structuri desfâșurându-și activitatea în aceeași zonă de servicii medicale.

Program și condiții de acces pentru pacienți

Cabinetul funcționează zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 07.00-15.00 (programul este provizoriu și va fi extins ulterior)  și este situat la parterul Clădirii Medicală II (Palat), în zona cabinetelor de ambulatoriu, camera nr. 17. Pentru a accesa serviciile cabinetului este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Programările pentru consultații în acest cabinet se realizează prin apelarea numerelor de telefon 0264.296 296 sau 0264.592771, interior 1765, în intervalul orar 07.30-08.30 sau direct în cabinet, în timpul programului de lucru.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate