Connect with us

ACTUALITATE

IMPORTANT. Peste 125 de posturi scoase la concurs de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Publicat


spitalul judetean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca organizează concurs în luna august pentru ocuparea pe perioadă nedeterninată a unui număr de 128 de posturi de personal medical, auxiliar, TESA și muncitori.

Astfel, se scot la concurs următoarele posture vacante:

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁: 𝟰𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală cu diplomă de bacalaureat, fără condiţie de vechime;

𝗠𝗼𝗮𝘀̧𝗮̆: 𝟱 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime;

𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 𝘀̧𝗶 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗹𝗶𝗰𝗲𝗻𝘁̧𝗶𝗮𝘁: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate; debutant, fără condiţie de vechime;

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗻𝘂𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗱𝗶𝗲𝘁𝗲𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗱𝗲𝗯𝘂𝘁𝗮𝗻𝘁: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime;

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗟𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală cu diplomă de bacalaureat, fără condiţie de vechime;

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗙𝗮𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗮 𝗻𝗿.𝟮: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală cu diplomă de bacalaureat, fără condiţie de vechime;

𝗙𝗶𝘇𝗶𝗼𝗸𝗶𝗻𝗲𝘁𝗼𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗲𝘂𝘁: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime ca fiziokinetoteraput;

𝗥𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹  𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗘𝘃𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆: 𝟯 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de bacalaureat, 6 luni vechime în activitate;

𝗜𝗻𝗳𝗶𝗿𝗺𝗶𝗲𝗿: 𝟮𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii generale,  fără condiţie de vechime;

𝗜̂𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲: 𝟮𝟬 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii generale, fără condiție de vechime;

𝗕𝗿𝗮𝗻𝗰𝗮𝗿𝗱𝗶𝗲𝗿: 𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii generale, fără condiție de vechime;

𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗜𝗔 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate;

𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗜 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 3 ani şi 6 luni vechime în specialitate;

𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗜𝗔 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate;

𝗕𝘂𝗰𝗮̆𝘁𝗮𝗿 (𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁)  𝗹𝗮 𝗕𝗹𝗼𝗰 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿: 𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii medii/generale, certificat de calificare, examen coprologic și coproparazitologic, fără condiție de vechime;

𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗜 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻: 𝟮 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii medii/generale, certificat de calificare, 9 ani vechime în meserie;

𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗜𝗩 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, studii medii/generale, certificat de calificare, fără condiţie de vechime;

𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮𝗿: 𝟯 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de absolvire a şcolii generale, certificat de calificare/atestat, examen psihologic, fără condiţie de vechime;

𝗠𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗮𝗻𝘁 𝗯𝘂𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗿𝗼𝘃𝗶𝘇𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲: 𝟭 post, studii generale, fără condiţie de vechime;

𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗻𝗲𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗜 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗿𝗼𝘃𝗶𝘇𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, studii generale, fără condiție de vechime. tudii generale, fără condiție de vechime.

Mai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, pe pagina web a spitalului la adresa: https://scjucluj.ro/index.php/angajari.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

VIDEO. 27.000 de elevi din Cluj-Napoca și-au făcut abonamente CTP. Boc: Sunt cu 34% mai mulți față de anul anterior

Publicat

De

Elevii clujeni beneficiază de transport gratuit la și de la școală

Nu mai puțin de 27.000 de elevi din Cluj-Napoca și-au făcut abonamente pe transportul în comun în anul școlar 2023-2024.

Creșterea numărului de elevi care utilizează transportul în comun în oraș este una semnificativă, arată primarul Emil Boc.

27.000 de elevi din Cluj-Napoca și-au făcut abonamente CTP. Boc: Sunt cu 34% mai mulți față de anul anterior

Peste 27.000 elevi și-au făcut abonamente CTP în anul școlar 2023-2024 la nivelul municipiului, cu 34% mai mult față de anul anterior.

Dintre aceștia, peste 10.000 de elevi sunt în clasele 0-IV și au la dispoziție autobuze școlare dedicate pe 14 trasee în oraș, arată primarul Emil Boc.

“Primăria Cluj-Napoca susține și încurajează utilizarea transportului în comun pentru elevi prin mai multe facilități și programe, astfel că toți elevii din municipiu beneficiază de gratuitate la transportul în comun.

În plus, din acest an Primăria oferă transport gratuit elevilor din zona metropolitană care studiază în Cluj-Napoca”, a transmis primarul pe pagina de Facebook.

Peste 33.000 de abonamente, cu cele ale elevilor din zona metropolitană

“Prin colaborarea cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca am continuat de asemenea programul de transport al copiilor din clasele 0-IV la școli, pe cele 14 trasee din municipiu, din cartierele: Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, Bulgaria, Iris și Lombului”, a mai spus Emil Boc.

Astfel, în anul școlar 2023-2024 au fost înregistrate 33.332 abonamente elevi în Municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană, din care 27.270 la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

Fără a include elevii din zona metropolitană, numărul de abonamente pentru elevi a crescut cu 34% față de anul școlar precedent, când au fost făcute 20.351 abonamente elevi pentru municipiu.

Peste o treime dintre abonamentele din acest an, mai precis 10.179 sunt pentru elevii claselor 0-4.

173.000 de urcări ale elevilor care folosesc autobuzele școlare

Primarul Emil Boc a mai precizat că sunt estimate 173.000 de urcări ale elevilor și însoțitorilor care au fost transportați cu autobuzele școlare.

Mai mult, agenții de poliție au fost mobilizați pentru a însoți copiii care utilizează autobuzele și pentru a fluidiza traficul din preajma școlilor.

Transport special pentru elevi

Pe lângă aceste autobuze, toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate, având inscripția „TRANSPORT ELEVI”, cu plecări după ora 7:00 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele linii:

 • Autobuze: 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B, 46B.
 • Troleibuze: 3, 5, 6, 25.
 • Tramvaie: 101, 102.

De asemenea, Primăria asigură și transportul elevilor de la Pata Rât.
În continuare se realizează și transportul elevilor nedeplasabili, care au dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca și ecosistemul social direct implicat.

Programul “Autobuze școlare dedicate” de la Cluj-Napoca

Programul Autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017 și a devenit model de bune practici la nivel național, a mai transpis edilul.

Autobuzele au ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt:

 • Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”,
 • Liceul Teoretic „Avram Iancu”,
 • Seminarul Teologic Ortodox,
 • Seminarul „Bathory Istvan”,
 • Liceul Teoretic „Bathory Istvan”,
 • Colegiul Național „Emil Racoviță”,
 • Liceul Teologic Reformat,
 • Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos”,
 • Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”,
 • Colegiul Național „George Coșbuc”.

Traseele autobuzelor școlare pot fi consultate pe website-ul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Nou hotel sub cerul liber în Piața Gării Cluj-Napoca. Aproape toate ”paturile” sunt ocupate

Publicat

hotel

Un nou hotel s-a deschis în Cluj-Napoca, fiind singurul din oraș, deocamdată, care oferă cazare sub cerul liber. Acesta se găsește în Piața Gării, iar cei care care se cazează dimineață abia mai găsesc paturi libere.

”Luni o bancă nu mai era liberă în Piața Gării, fiecare era ocupată de către cineva care dormea. Dacă ajungi aici dimineață trebuie să îți aduci un scaun pliant dacă vrei să stai jos”, ne-a semnalat un cititor Cluj24.

Acesta a atras atenția și asupra mizeriei din zonă, semn că obosiții care-și fac veacul aici au mari lacune la capitolul curățenie.

”Măcar să mai treacă Poliția Locală să îi alunge și să îi pună să facă curat. Altfel, condiții bune, aer curat, umbră, ca într-un oraș de 5 stele…”, a comentat acesta.

Citește mai departe

EDUCATIE

Atenție, ABSOLVENȚI de liceu! A început ADMITEREA de vară la UBB Cluj-Napoca. Aproape 28.000 de locuri sunt scoase la CONCURS

Publicat

ubb3

A început admiterea de vară la UBB Cluj-Napoca. Aproape 28.000 de locuri sunt scoase la concurs, începând de luni, 15 iulie 2024, pentru cei care doresc să se înscrie la programele de licență, master și doctorat ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

„UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2024-2025, un număr de 5.298 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu care vor să se înscrie la facultate, 9.977 de locuri în regim cu taxă și 2.300 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 35 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 169 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 25 se alocă pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială, în timp ce alte 201 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

Atenție, ABSOLVENȚI de liceu! A început ADMITEREA de vară la UBB Cluj-Napoca. Aproape 28.000 de locuri sunt scoase la CONCURS

Cei care vor să se înscrie la programele de master ale UBB au la dispoziție, în această sesiune de admitere, 3.583 de locuri la buget şi 6.024 de locuri la taxă. Un număr de 238 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic, 25 locuri sunt alocate pentru candidații cu dizabilități, iar 25 locuri sunt alocate pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială. De asemenea, 83 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Candidații pot alege între cele 257 de programe de licență (învățământ cu frecvență și învățământ la distanță și cu frecvență redusă), respectiv cele 219 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

„Candidații la master au la dispoziție patru programe noi de studiu”

Pentru admiterea în anul universitar 2024-2025 UBB propune patru specializări noi la nivel licență: trei specializări la Facultatea de Matematică și Informatică (Ingineria informației, 4 ani, cu predare în limba engleză; Ingineria informației, 4 ani, cu predare în limba maghiară; Inteligență artificială, 3 ani, cu predare în limba engleză) și una la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (Servicii și politici de sănătate publică – 3 ani, cu frecvență, în limba română)

În același timp, candidații la master au la dispoziție patru programe noi de studiu– la Facultatea de Litere (Studii și cercetări est-asiatice/East Asian Studies and Research – 2 ani, cu frecvență – în limbile română, chineză, coreeană, japoneză), Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (Health Economics – 2 ani, cu frecvență – în limba engleză, respectiv Management bazat pe date – 2 ani, cu frecvență, în limba maghiară) și Facultatea de Istorie și Filosofie (Securitate globală și politicile privind drepturile omului/ Global security and human rights policies – 2 ani, cu frecvență – în limba engleză).

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate AICI”, se arată în comunicatul UBB.

Citește mai departe

CULTURA

Începe Electric Castle 2024! Va fi cea mai BUNĂ ediție de până acum

Publicat

electric castle

Între 17 și 21 iulie se va desfășura, la Bonțida, în Cluj, festivalul Electric Castle. Va fi cea mai bună ediție de până acum! Evenimentul pe care mii de participanți îl așteaptă un an întreg este pregătit de start. Campingul a fost, deja, deschis pentru a-i primi pe cei 18.000 de locuitori ce vor popula EC Village pentru următoarea săptămână, iar organizatorii au pregătit soluții pentru acces rapid, simplificat și în siguranță.

„Festivalul se deschide, oficial, miercuri, 17 iulie, ora 14:00. Până în acel moment, participanții pot să rezolve, deja, de la distanță, cea mai mare parte dintre procedurile de acces: brățările pot fi ridicate, fizic, din locații dedicate din București și Cluj-Napoca sau pot fi livrate prin curier. Conectate cu un cont bancar, acestea vor fi „portofelul” de festival al festivalierilor, cea mai practică metodă de plată pentru cei ce nu vor să aibă grija banilor cash sau a cardurilor fizice.

electric castle

Începe Electric Castle 2024! Va fi cea mai BUNĂ ediție de până acum

Tot online, participanții își pot achiziționa biletele de tren și autobuz, mijloacele de transport recomandate pentru a ajunge în Bonțida. Eficiente și sustenabile, acestea oferă varianta cea mai practică în special pentru cei care se vor deplasa zilnic înspre/dinspre festival, din stațiile amenajate în Cluj-Napoca, la Iulius Mall și Expo Transilvania. Electric Castle a suplimentat cu 25% numărul autobuzelor față de ediția precedentă, timpul maxim de așteptare estimat pentru îmbarcarea fiind de 30 de minute.

Organizatorii au publicat și rutele auto de acces, mașinile care vin cu toate locurile ocupate beneficiind de gratuitate pe unul dintre cele peste 3.000 de locuri de parcare disponibile. Accesul în parking poate fi și el achitat online, înainte de a ajunge în aria festivalului.

Peste 1.500 de oameni se vor ocupa de siguranța participanților, echipe proprii ale festivalului și ale autorităților. Electric Castle are propriul număr de urgență 0733 070 026 disponibil non stop și 3 puncte de prim-ajutor. Rămâne în vigoare și codul “Angel shot” ce poate fi folosit la orice bar pentru a primi ajutor. Pentru prima dată, în festival pot fi accesate punctele G-Info Spot unde sunt puse la dispoziție informații și resurse pentru siguranță sexuală. MedLife oferă gratuit posibilitatea de testare BTS iar medicii specialiști ginecologi, urologi, psihologi și psihiatrii sunt prezenți, în festival, pentru consiliere, în baza unui program prestabilit.

electric castle

„Organizatorii pun la dispoziție și un ghid”

Două stații de hidratare gratuite sunt pregătite pentru zilele caniculare ce se anunță. Festivalierii își pot aduce propriile sticle reutilizabile și sunt încurajați să profite la maxim de zonele umbrite din festival. Punctele de hidratare, scenele și toate activitățile de la EC 10 pot fi găsite pe harta festivalului, disponibilă pe EC app. Tot acolo, participanții își pot crea programul, primind notificări înainte de show-urile lor preferate. Organizatorii pun la dispoziție și un ghid care include toate informațiile necesare pentru o experiență lipsită de griji.

Ediția cu numărul 10 a festivalului aduce câteva schimbări în ceea ce privește amplasarea scenelor. Scena Hangar, a doua ca dimensiune și locul preferat de iubitorii concertelor rock live și show-urilor drum & bass, va fi amplasată în apropierea castelului, iar Radio Stage îi preia locul. Drip Stage are o nouă înfățișare, devenind un hub pentru cultura urbană și locul în care participanții pot vedea artiști hip-hop, rap și trap de pe scenele europene, alături de cei locali.

Toate detaliile despre eveniment și biletele pot fi găsite AICI”, anunță organizatorii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax