Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

Gloris Village: Casele cu grădină continuă să fie atractive pentru clujeni (P)

Publicat


Aflat la doar 20 de km distanță față de Cluj-Napoca, ansamblul rezidențial Gloris Village este construit într-o zonă liniștită, aproape de natură, în comuna Gilău, str. Someșului Rece nr. 1177/H, pe malul Canalului Someșului Mic, la doar 350 m distanță de Lacul Gilău. Ansamblul rezidențial se întinde pe un teren în suprafață de 7.450 m2. Gloris Village este compus din 7 duplexuri cu 2 unități locative fiecare, o locuință colectivă cu 9 apartamente, o casă individuală și 4 case înșiruite.

Preocuparea pentru detalii se află pe primul loc

Locuința colectivă reprezintă un bloc cu regim de înălțime P+E+M, cu 9 apartamente, fiecare cu una sau două camere, cele de la parter având balcon iar cele de la etaj terasă. Apartamentele au o suprafață utilă cuprinsă între 37,88 m2  și 68,67 m2 și se vând la stadiul finisat, care include: termosistem din polistiren de 10 cm, ușă exterioară și interioară, 2 straturi de vopsea lavabilă, ferestre cu tâmplărie pvc cu sticlă tripan, șape semiuscate, două straturi de glet pe pereți, 2 straturi de vopsea lavabilă, instalații trase la poziție, obiecte sanitare, parchet laminat, centrală termică proprie, încălzire în pardoseală, gresie și faianță în baie, rezervor wc incorporat, acoperiș din tablă etc. Fiecare apartament are propria parcare.

Se vând la stadiul semifinisat

Cele 7 duplexuri (14 unități locative, dintre care două au și subsol), casa individuală și cele 4 case înșiruite se vor vinde la stadiul semifinisat, care include: termosistem din polistiren de 10 cm, ușă exterioară, ferestre cu tâmplărie PVC cu sticlă tripan, șape semiuscate, două straturi de glet pe pereți, instalații trase la poziție, centrală termică, încălzire în pardoseală, acoperiș din tablă de oțel etc. Fiecare imobil are parcare proprie.

O unitate locativă dintr-un duplex are suprafață utilă de 112,43 m2, respectiv 118,83 m2,  și suprafața desfășurată de 137 m2 , incluzând și cele 4 terase. Fiecare unitate locativă este amplasată pe un teren de 250 m2. Având regim de înălțime P+M, parterul este compartimentat în living cu bucătărie open space, baie, iar mansarda înaltă este compartimentată cu 3 dormitoare spațioase și o baie.

Casa individuală are o suprafață utilă de 98,89 m2 și este situată pe o parcelă de teren de 250 m2. Parterul este compartimentat în vestibul la intrare, living spațios, bucătărie și baie, iar etajul este compartimentat în 3 dormitoare, dintre care unul are și dressing, o baie și o terasă.

Fiecare casă înșiruită din cele 4 case are o suprafață utilă de 111,19 m2, parterul fiind compartimentat în camera de zi, bucătărie, încă o cameră și baie, iar etajul în 2 dormitoare cu dressing, baie și un spațiu de depozitare. Cele 4 case înșiruite sunt situate pe o parcelă de teren de 712,06 m2.

Imobile construite în jurul unui parc

Toate cele 28 de imobile sunt construite în jurul unui parc amplasat chiar în centrul ansamblului, amenajat pe un teren în suprafață de 2.350 m2, care se va folosi exclusiv de către rezidenți. Odată cu achiziționarea unui imobil, viitorii rezidenți vor primi și o cotă-parte indiviză din parcul privat al ansamblului rezidențial și a drumului de acces, gata amenajat cu loc de joacă, bănci, iluminat exterior. Întregul ansamblu este îngrădit cu gard pe fundație de beton și structură metalică, iar pentru acces sunt prevăzute bariere și porți astfel încât acesta se poate închide complet, având un acces controlat.

Fiecare proprietate este îngrădită dintr-un gard cu plasă înfoliată.

Pentru colectarea deșeurilor și a gunoiului menajer, ansamblula e prevăzut un depozit îngropat, ansamblul fiind unul eco-friendly.

Prețurile încep de la 1.000 euro/mp fără TVA suprafața utilă

Ideea proiectului „Gloris Village” a luat naștere în anul 2017, iar demararea propriu-zisă a avut loc la ceva timp după, odată cu emiterea autorizației de construire. Locația a fost special aleasă pentru acest tip de investiție întrucât ne-am dorit să creăm un ansamblu rezidențial modern într-o zonă rurală, care să înglobeze atât avantajele vieții moderne cu ultimele tendințe imobiliare, cât și liniștea, apropierea de natură și traiul sănătos pe care o zonă rurală le are de oferit.

Proiect ”de suflet”

Gloris Village nu este un simplu proiect de dezvoltare imobiliară, ci este un proiect „de suflet” spun reprezentanții companiei, prin care doresc să împlinească viziunea de a crea o comunitate unită, dar nu supraaglomerată. Am acordat mare atenție tuturor detaliilor – începând cu schițarea imobilelor în faza de proiectare și terminând cu materialele folosite pentru definitivarea construcțiilor.  Toate  materialele folosite și lucrările executate sunt de calitate superioară, și vom acorda o garanție corespunzătoare pentru acestea.

 Satul modern, un nou concept imobiliar

Tendința pieței imobiliare a fost un aspect luat în considerare, însă nu un factor decisiv. După succesul înregistrat cu execuția și finalizarea ansamblului rezidențial construit în Cluj-Napoca, Gloris Residence, care a implicat construirea un bloc cu 48 de apartamente și un spațiu comercial, finalizat în 2017, ne-am dorit să acceptăm o nouă provocare și să construim un ansamblu rezidențial cu un concept total diferit – satul modern.

Zonă turistică

Amplasat într-o zonă turistică de mare interes a județului Cluj, ansamblul este construit într-o zonă liniștită în care viitorii rezidenți se vor simți acasă ca-n vacanță.

Având în vedere zona în care acesta se construiește, viziunea noastră a constat în construirea unui ansamblu rural modern, iar la realizarea acesteia o mare contribuție a avut-o firma de proiectare Adi Proiect S.R.L. Arhitectura imobilelor este de inspirație germană, acestea fiind amplasate în jurul unui parc privat central, aducând acel element modern contextului rural.

Însăși specificul și amplasarea construcțiilor în cadrul ansamblului au potențialul de a crea comunitatea restrânsă a viitorilor rezidenți, trecerea de la proprietatea individuală la cea comună fiind aproape insesizabilă.

Proiectul, realizat în proporție de 95 la sută, se adresează persoanelor care își doresc o viață cotidiană liniștită aproape de natură, dar accesibilă reședinței de județ. Ansamblul rezidențial prezintă interes în special pentru persoanele cu program flexibil sau cele care nu au nevoie să se deplaseze foarte mult în desfășurarea vieții de zi cu zi; totodată, se adresează și celor care doresc să evite aglomerația reședinței de județ, însă fără a se îndepărta în totalitate de acesta.

În actualul context social în care lumea devine din ce în ce mai urbanizată, s-a dorit construirea ansamblu dedicat special persoanele care doresc liniștea, intimitatea și apropierea de natură pe care satul tradițional o oferă, dar cu păstrarea tuturor beneficiilor pe care un oraș puternic urbanizat le oferă.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Mesaj RO-Alert pentru zona de munte la Cluj. Rafale de până la 140 de kilometri pe oră

Publicat

De

Cod Galben de vânt la Cluj

ANM a  transmis un mesaj RO-Alert de avertizare pentru zona de munte a județului Cluj, la altitudine de peste 1800 de metri.

Este preconizat vânt puternic în intervalul orar 12.00-15.00, fiind emis și un Cod Portocaliu în acest sens.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de 120-140 km/h.

Un Cod Galben este în vigoare la Cluj

De altfe, un Cod Galben este în vigoare la Cluj, până duminică, 16 martie, la ora 2.00, privind intensificări ale vântului. La munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1.700 m, rafalele vor fi de 80…100 km/h.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE. BEC a RESPINS candidatura liderului SOS, Diana Șoșoacă, la alegerile prezidențiale. A doua oară

Publicat

De

BEC a respins candidatura Dianei Șoșoacă

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, sâmbătă, candidatura liderului SOS, Diana Șoșoacă, la alegerile prezidențiale programate pentru 4 mai 2025.

Decizia a fost luată cu o majoritate de 10 voturi împotriva admiterii candidaturii și 3 voturi pentru.

BEC a RESPINS candidatura liderului SOS, Diana Șoșoacă

Potrivit unor surse, motivele respingerii sunt similare celor invocate în 2024, când Curtea Constituțională a României (CCR) a anulat validarea candidaturii Dianei Șoșoacă, argumentând că declarațiile și acțiunile sale contravin valorilor democratice și ar putea pune în pericol apartenența României la Uniunea Europeană și NATO.

Diana Șoșoacă, președinta partidului S.O.S. România, și-a depus joi candidatura la BEC, purtând mănuși de box.

În urma deciziei BEC, Diana Șoșoacă are posibilitatea de a contesta hotărârea în instanțele competente.

UPDATE

Diana Șoșoacă a declarat, sâmbătă, de la Cluj, că va ataca decizia BEC, care i-a respins candidatura, la CCR – Curtea Constituțională a României, dar și la Curtea de Apel, în contencios administrativ.

“Blestemul pământului și al neamului românesc va cădea asupra CCR și BEC și a celor care joacă teatru că ar fi naționaliști și nu sunt”, a spus Diana Șoșoacă.

Foto: Cluj24

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. TIR de 250.000 de euro, folosit la transport FICTIV de lemne, confiscat la Cluj. Doi bărbați puși sub control judiciar

Publicat

De

TIR confiscat la Cluj

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați din județul Bihor, cercetați pentru infracțiuni la regimul silvic.

De asemenea, aceștia au confiscat un ansamblu auto în valoare de 250.000 de euro și au dispus măsuri preventive în cadrul unui dosar de infracțiuni silvice

Transporturi fictive de lemn

Din cercetările polițiștilor clujeni a reieșit că, în data de 15 februarie, un bărbat de 37 de ani, administrator al unei societăți comerciale, ar fi introdus în sistemul informatic SUMAL date nereale privind proveniența unui volum de aproximativ 29 metri cubi de material lemnos, pe care ulterior l-ar fi transportat pe ruta Săcuieu – Mihai Viteazu județul Cluj.

Totodată, un bărbat de 28 de ani, angajat al aceleiași societăți, este bănuit că, în perioada 7-27 februarie, ar fi emis avize de însoțire pentru trei transporturi fictive de material lemnos, introducând date nereale în sistemul informatic, în scopul creșterii artificiale a stocului scriptic al depozitului societății.

TIR de 250.000 de euro confiscat

În urma probatoriului administrat, a fost dispusă confiscarea ansamblului de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, în valoare totală de 250.000 de euro, utilizat pentru declararea transporturilor fictive de material lemnos.

De asemenea, la data de 14 martie , pe numele celor doi bărbați a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiindu-le interzisă, printre altele, utilizarea aplicației destinată monitorizării transporturilor de material lemnos.

Introducerea de date în sistem este infracțiune

Conform legislației în vigoare, introducerea de date nereale în sistemul informatic SUMAL privind proveniența, transportul sau depozitarea materialelor lemnoase constituie infracțiune, la fel ca și transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase neînsoțite de aviz de însoțire sau fără proveniență legală, dacă volumul transportat fără documente justificative este de cel puțin 20,01 metri cubi.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și luării măsurilor legale care se impun.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pentru fermierii clujeni: Ajutor financiar de urgență de la APIA pentru oi și capre. Ce sumă se alocă pe cap de animal

Publicat

De

APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari din județul Cluj că până la data de 21 martie 2025 inclusiv, primește cereri de acordare a unui sprijin financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile.
Această schemă de sprijin financiar are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul creșterii ovinelor/ caprinelor pentru pierderile economice ca urmare a fenomenului climatic nefavorabil, seceta pedologică din agricultură manifestată în perioada septembrie 2023 și august 2024.

Aproape 238 de milioane de lei alocate

Resursele financiare alocate acestei scheme de sprijin de urgență sunt de 238.795.200 lei (echivalentul sumei de 48.000.000 euro, stabilit la cursul de schimb de 4,9749 lei pentru 1 euro) și se asigură astfel:
– 107.457.840 lei, echivalentul sumei de 21.600.000 euro, finanțare externă nerambursabilă prin Fondul European de Garantare Agricolă;
– 131.337.360 lei, echivalentul sumei de 26.400.000 euro, care se asigură de la bugetul de stat.

Unde se depun cererile

”Cererile se depun la Centrele județene/locale ale APIA, respectiv Centrul APIA din Municipiul București, unde solicitantul a depus cererea de plată pentru anul 2024 / pe raza județului unde solicitanții au sediul social/domiciliul sau unde dețin exploatația cu cod ANSVSA cu efectivul cel mai mare.
Centrele APIA pun la dispoziție cereri pretipărite, inclusiv documentul transmis electronic de utilizatorii Sistemului Naţional de Identificare și Înregistrare a Animalelor – SNIIA.
Cererile de solicitare a sprijinului financiar de urgență se înmânează personal beneficiarului în vederea verificării, completării coordonatelor bancare/trezorerie, însușirii, asumării datelor și a semnării acestora.
Documentele depuse în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul“, vor fi datate și însușite prin semnătură de către beneficiar”, arată APIA.

Cât e ajutorul pe cap de animal

Sprijinul financiar de urgență este în cuantum de 248 lei/cap de animal tineret femel ovin/caprin și se acordă pentru un efectiv de tineret femel ovin/caprin cuprins între 50 capete/exploatație cu cod ANSVSA – 300 capete/beneficiar*.
Solicitanții cu un efectiv mai mare de 300 de capete tineret femel ovin/caprin beneficiază de sprijin financiar de urgență calculat la nivelul a maximum 300 de capete tineret femel ovin/caprin per beneficiar, cu condiția să dețină minim 50 capete de tineret femel ovin sau caprin/fiecare exploatație cu cod ANSVSA.
Plata sumelor reprezentând sprijinul de urgență se efectuează până la data de 30 aprilie 2025, cu posibilitatea efectuării plății și după această data, însă numai pentru conturile invalide și nu mai târziu de 30 iunie 2025.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate