Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

Gloris Village: Casele cu grădină continuă să fie atractive pentru clujeni (P)

Publicat


Aflat la doar 20 de km distanță față de Cluj-Napoca, ansamblul rezidențial Gloris Village este construit într-o zonă liniștită, aproape de natură, în comuna Gilău, str. Someșului Rece nr. 1177/H, pe malul Canalului Someșului Mic, la doar 350 m distanță de Lacul Gilău. Ansamblul rezidențial se întinde pe un teren în suprafață de 7.450 m2. Gloris Village este compus din 7 duplexuri cu 2 unități locative fiecare, o locuință colectivă cu 9 apartamente, o casă individuală și 4 case înșiruite.

Preocuparea pentru detalii se află pe primul loc

Locuința colectivă reprezintă un bloc cu regim de înălțime P+E+M, cu 9 apartamente, fiecare cu una sau două camere, cele de la parter având balcon iar cele de la etaj terasă. Apartamentele au o suprafață utilă cuprinsă între 37,88 m2  și 68,67 m2 și se vând la stadiul finisat, care include: termosistem din polistiren de 10 cm, ușă exterioară și interioară, 2 straturi de vopsea lavabilă, ferestre cu tâmplărie pvc cu sticlă tripan, șape semiuscate, două straturi de glet pe pereți, 2 straturi de vopsea lavabilă, instalații trase la poziție, obiecte sanitare, parchet laminat, centrală termică proprie, încălzire în pardoseală, gresie și faianță în baie, rezervor wc incorporat, acoperiș din tablă etc. Fiecare apartament are propria parcare.

Se vând la stadiul semifinisat

Cele 7 duplexuri (14 unități locative, dintre care două au și subsol), casa individuală și cele 4 case înșiruite se vor vinde la stadiul semifinisat, care include: termosistem din polistiren de 10 cm, ușă exterioară, ferestre cu tâmplărie PVC cu sticlă tripan, șape semiuscate, două straturi de glet pe pereți, instalații trase la poziție, centrală termică, încălzire în pardoseală, acoperiș din tablă de oțel etc. Fiecare imobil are parcare proprie.

O unitate locativă dintr-un duplex are suprafață utilă de 112,43 m2, respectiv 118,83 m2,  și suprafața desfășurată de 137 m2 , incluzând și cele 4 terase. Fiecare unitate locativă este amplasată pe un teren de 250 m2. Având regim de înălțime P+M, parterul este compartimentat în living cu bucătărie open space, baie, iar mansarda înaltă este compartimentată cu 3 dormitoare spațioase și o baie.

Casa individuală are o suprafață utilă de 98,89 m2 și este situată pe o parcelă de teren de 250 m2. Parterul este compartimentat în vestibul la intrare, living spațios, bucătărie și baie, iar etajul este compartimentat în 3 dormitoare, dintre care unul are și dressing, o baie și o terasă.

Fiecare casă înșiruită din cele 4 case are o suprafață utilă de 111,19 m2, parterul fiind compartimentat în camera de zi, bucătărie, încă o cameră și baie, iar etajul în 2 dormitoare cu dressing, baie și un spațiu de depozitare. Cele 4 case înșiruite sunt situate pe o parcelă de teren de 712,06 m2.

Imobile construite în jurul unui parc

Toate cele 28 de imobile sunt construite în jurul unui parc amplasat chiar în centrul ansamblului, amenajat pe un teren în suprafață de 2.350 m2, care se va folosi exclusiv de către rezidenți. Odată cu achiziționarea unui imobil, viitorii rezidenți vor primi și o cotă-parte indiviză din parcul privat al ansamblului rezidențial și a drumului de acces, gata amenajat cu loc de joacă, bănci, iluminat exterior. Întregul ansamblu este îngrădit cu gard pe fundație de beton și structură metalică, iar pentru acces sunt prevăzute bariere și porți astfel încât acesta se poate închide complet, având un acces controlat.

Fiecare proprietate este îngrădită dintr-un gard cu plasă înfoliată.

Pentru colectarea deșeurilor și a gunoiului menajer, ansamblula e prevăzut un depozit îngropat, ansamblul fiind unul eco-friendly.

Prețurile încep de la 1.000 euro/mp fără TVA suprafața utilă

Ideea proiectului „Gloris Village” a luat naștere în anul 2017, iar demararea propriu-zisă a avut loc la ceva timp după, odată cu emiterea autorizației de construire. Locația a fost special aleasă pentru acest tip de investiție întrucât ne-am dorit să creăm un ansamblu rezidențial modern într-o zonă rurală, care să înglobeze atât avantajele vieții moderne cu ultimele tendințe imobiliare, cât și liniștea, apropierea de natură și traiul sănătos pe care o zonă rurală le are de oferit.

Proiect ”de suflet”

Gloris Village nu este un simplu proiect de dezvoltare imobiliară, ci este un proiect „de suflet” spun reprezentanții companiei, prin care doresc să împlinească viziunea de a crea o comunitate unită, dar nu supraaglomerată. Am acordat mare atenție tuturor detaliilor – începând cu schițarea imobilelor în faza de proiectare și terminând cu materialele folosite pentru definitivarea construcțiilor.  Toate  materialele folosite și lucrările executate sunt de calitate superioară, și vom acorda o garanție corespunzătoare pentru acestea.

 Satul modern, un nou concept imobiliar

Tendința pieței imobiliare a fost un aspect luat în considerare, însă nu un factor decisiv. După succesul înregistrat cu execuția și finalizarea ansamblului rezidențial construit în Cluj-Napoca, Gloris Residence, care a implicat construirea un bloc cu 48 de apartamente și un spațiu comercial, finalizat în 2017, ne-am dorit să acceptăm o nouă provocare și să construim un ansamblu rezidențial cu un concept total diferit – satul modern.

Zonă turistică

Amplasat într-o zonă turistică de mare interes a județului Cluj, ansamblul este construit într-o zonă liniștită în care viitorii rezidenți se vor simți acasă ca-n vacanță.

Având în vedere zona în care acesta se construiește, viziunea noastră a constat în construirea unui ansamblu rural modern, iar la realizarea acesteia o mare contribuție a avut-o firma de proiectare Adi Proiect S.R.L. Arhitectura imobilelor este de inspirație germană, acestea fiind amplasate în jurul unui parc privat central, aducând acel element modern contextului rural.

Însăși specificul și amplasarea construcțiilor în cadrul ansamblului au potențialul de a crea comunitatea restrânsă a viitorilor rezidenți, trecerea de la proprietatea individuală la cea comună fiind aproape insesizabilă.

Proiectul, realizat în proporție de 95 la sută, se adresează persoanelor care își doresc o viață cotidiană liniștită aproape de natură, dar accesibilă reședinței de județ. Ansamblul rezidențial prezintă interes în special pentru persoanele cu program flexibil sau cele care nu au nevoie să se deplaseze foarte mult în desfășurarea vieții de zi cu zi; totodată, se adresează și celor care doresc să evite aglomerația reședinței de județ, însă fără a se îndepărta în totalitate de acesta.

În actualul context social în care lumea devine din ce în ce mai urbanizată, s-a dorit construirea ansamblu dedicat special persoanele care doresc liniștea, intimitatea și apropierea de natură pe care satul tradițional o oferă, dar cu păstrarea tuturor beneficiilor pe care un oraș puternic urbanizat le oferă.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CULTURA

Împistrirea ouălor. Practici RITUALICE în satul tradițional clujean în Joia Mare

Publicat

De

Practici ritualice în Joia Mare

În spațiul cultural românesc, Săptămâna Mare este structurată în funcție de numeroase practici ritualice.

Între acestea, un loc aparte îl ocupă obiceiul vopsirii sau decorării ouălor, o practică răspândită în toate regiunile țării, dar cu particularități locale semnificative, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj

Împistrirea ouălor. Cojile de ceapă, cel mai folosit pigment

Astfel, în multe sate transilvănene, acest gest se desfășura în mod tradițional în Joia Mare, fiind cunoscut în limbaj popular sub denumirea de „împistrirea ouălor”.

“Potrivit tradiției, pregătirea pentru împistrire începea devreme, încă de luni sau marți. Femeile adunau plantele necesare pentru prepararea coloranților vegetali, transmițând astfel o cunoaștere empirică, transmisă din generație în generație”, arată specialiștii clujeni.

Cojile de ceapă, strânse și păstrate pe durata Postului Mare, reprezentau cel mai frecvent pigment folosit, oferind nuanțe de roșcat, brun sau auriu, în funcție de tipul de ceapă utilizat. În unele sate din Cluj se mai foloseau scoarța de arin, sfecla roșie sau lemnul cânesc, demonstrând o adaptare creativă la resursele vegetale locale.
“Aplicarea frunzelor sau plantelor direct pe coaja oului, înainte de fierberea acestuia în decoctul vegetal, reprezenta o tehnică frecvent întâlnită, care permitea obținerea unor modele vegetale. Frunza de pătrunjel, trifoiul sau mici flori de primăvară generau, prin fierbere, imprimări naturale, ce transformau oul într-un suport vizual al semnificației rituale”, explică reprezentanții CJCPCT Cluj.

În unele localități, decorarea ouălor avea loc nu în Joia Mare, ci în Vinerea Mare, în funcție de rânduiala locală.

Vopsirea ouălor, semnificație profund creștină

Dincolo de dimensiunea tehnică sau decorativă, oul vopsit, în special cel roșu, are o semnificație profund creștină.

“Numeroase legende din folclorul românesc explică originea acestui obicei prin raportare la Patimile Mântuitorului. Una dintre cele mai cunoscute variante spune că, la poalele Crucii, Maica Domnului a așezat un coș cu ouă, care s-au înroșit de sângele lui Hristos. Astfel, oul roșu devine nu doar un simbol pascal, ci și o mărturie a jertfei și a speranței în viața veșnică”, mai arată specialiștii clujeni.

Practica împistririi ouălor rămâne o expresie relevantă a continuității culturii populare românești, în care meșteșugul și simbolul se întâlnesc într-o formă de spiritualitate cotidiană. Chiar dacă astăzi metodele industriale de vopsire sunt larg răspândite, în numeroase gospodării se mențin încă tehnicile tradiționale, fie din respect pentru rânduială, fie din dorința de a păstra o legătură vie cu valorile de odinioară. Este un semn că tradiția merge mai departe – cu credință, cu dragoste și cu gând bun, spun speciliștii clujeni.

Foto: Ouă vopsite în coji de ceapă / Arhiva CJCPT Cluj

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat de 55 de ani din Apahida, arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce și-a lovit concubina

Publicat

Un bărbat de 55 de ani din Apahida a fost reținut și arestat preventiv pentru violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice. Și-a lovit concubina cu un dispozitiv mecanic, provocându-i leziuni grave.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați prin apel 112, în data de 13 aprilie, cu privire la un incident grav de violență domestică a avut loc în localitatea Apahida, județul Cluj.

Femeie agresată de concubinul ei

O femeie de 48 de ani a fost agresată fizic de către concubinul ei, un bărbat de 55 de ani.

„La data de 13 aprilie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost victima unei agresiuni fizice, exercitate de către concubinul acesteia”, a informat IPJ Cluj.

Femeia, transportată la spital

Din cercetările efectuate, a reieșit că, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul ar fi lovit-o pe femeie cu un dispozitiv mecanic, provocându-i acesteia o leziune gravă la nivelul mâinii drepte.

„În urma activităților investigative și a cercetărilor derulate, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Apahida, ar fi agresat fizic o femeie de 48 de ani, cu un dispozitiv mecanic, cu ajutorul căruia i-ar fi provocat femeii o leziune gravă la nivelul mâinii drepte.

Ulterior femeia de 48 de ani a fost transportată la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate”, a transmis instituția.

Bărbatul a fost arestat preventiv

În urma probatoriului administrat, la data de 16 aprilie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Ulterior, în cursul zilei de 17 aprilie, acesta a fost prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca, care au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub coordonarea unității de parchet competente”, au mai arătat organele de ordine.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Copil de 3 ani, lovit de o mașină pe strada Mureșului din Cluj-Napoca

Publicat

Femeie căzută de la înălâime Cluj

Un copil de 3 ani a fost lovit de o mașină pe strada Mureșului din cartierul Între Lacuri, municipiul Cluj-Napoca. Potrivit ISU Cluj, acesta este conștient și cooperant.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Mureșului din Cluj-Napoca. A rezultat o singură victimă, mai exact un pieton accidentat. Din primele date, ar fi vorba despre un minor de aproximativ 3 ani, care din fericire este conștient și cooperant. Acesta primește îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD, în timp ce pompierii asigură zona accidentului cu o autospecială”, a transmis ISU Cluj.

UPDATE

„Minorul va fi transportat la spital, conștient și cooperant”, a mai transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Descinderi la bărbați suspectați de șantaj și înșelăciune, la Dej. Unul dintre ei s-a dat drept polițist și a jefuit un trecător

Publicat

Descinderi la Dej, la locuințele a trei bărbați cercetați într-un dosar de șantaj, înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic, dar și tâlhărie comisă prin uzurparea calității de polițist.

Polițiștii Inspectoratelor de Poliție Județene Bistrița-Năsăud și Cluj, cu sprijinul serviciilor criminalistice și al trupelor speciale, au efectuat percheziții la locuințele a trei bărbați din Dej, într-o acțiune coordonată pentru probarea activității infracționale din două dosare penale.

„La data de 16 aprilie, polițiștii Inspectoratului de Poliței Județean Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au descins la locuințele a trei bărbați din Dej, cercetați în două dosare penale. Perchezițiile au fost efectuate pentru administrarea probelor într-un dosar penal, în care polițiștii din Bistrița-Năsăud efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic.

Totodată, activitățile au vizat probarea activității infracționale, într-un dosar de tâlhărie calificată și uzurparea de calități oficiale, aflat în instrumentarea polițiștilor din Gherla. La perchezițiile efectuate ieri, 16 aprilie, polițiștii au descoperit și ridicat obiecte și înscrisuri relevante pentru cele două cauze. Totodată, au mai fost puse în aplicare două mandate de aducere”, a transmis IPJ Cluj.

Șantaj și amenințări cu materiale compromițătoare

Primul dosar, aflat în instrumentarea polițiștilor din Bistrița-Năsăud, vizează fapte de șantaj, înșelăciune și acces ilegal la un sistem informatic. Ancheta arată că un bărbat de 36 de ani din Dej l-ar fi șantajat pe un bărbat de 59 de ani din Bistrița, amenințându-l cu divulgarea unor materiale compromițătoare și determinându-l astfel să-i remită sume importante de bani.

„Din investigațiile polițiștilor din Bistrița-Năsăud a reieșit faptul că un bărbat, de 36 de ani, din Dej, ar fi șantajat un bărbat, de 59 de ani, din Bistrița, pe care l-ar fi amenințat cu divulgarea unor materiale compromițătoare și astfel l-ar fi determinat să-i remită diverse sume de bani”, a mai arătat IPJ Cluj.

S-a dat funcționar bancar și a golit conturile victimei

Mai mult, în noiembrie 2024, bărbatul s-ar fi dat drept funcționar bancar și, cu ajutorul unui complice de 31 de ani, i-ar fi trimis victimei un link fraudulos, reușind să-i acceseze conturile bancare și să transfere alte sume de bani. Prejudiciul total estimat în acest caz este de aproximativ 30.000 de lei.

„De asemenea, la data de 8 noiembrie 2024, acesta ar fi pretins că este funcționar al unei bănci și, cu ajutorul unui alt bărbat, de 31 de ani, din Dej, i-ar fi trimis un link bărbatului de 59 de ani și astfel ar fi reușit să-i acceseze conturile și să transfere și alte sume de bani. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 30.000 de lei”, mai arată instituția.

Jaf pe stradă, deghizat în polițist

De asemenea, în luna aprilie, același bărbat de 36 de ani ar fi purtat articole vestimentare care imitau uniforma poliției și ar fi abordat o persoană pe strada Zorilor din Gherla, sub pretextul legitimării. După ce a intrat în posesia actului de identitate al victimei, i-a luat o sumă de 22.500 de lei din borsetă.

„Din cercetările efectuate de către polițiștii Biroul de Investigații Criminale Gherla a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie a.c., bărbatul ar fi purtat articole vestimentare ce imitau uniforma, abordând o persoană, pe strada Zorilor, din municipiul Gherla, sub pretextul legitimării.

După ce a intrat în posesia actului de identitate, acesta l-ar fi împins pe bărbatul în cauză, iar ulterior, l-ar fi deposedat de 22.500 de lei, pe care îi avea asupra sa, în borsetă”, au afirmat organele de ordine.

Bărbat reținut pentru 24 de ore

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe obiecte și înscrisuri relevante pentru anchete și au pus în aplicare două mandate de aducere. Bărbatul de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

„În baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 36 de ani, urmând să fie prezentat magistraților, în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor criminalistic și pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj și Bistrița-Năsăud, precum și al celor de la Biroul de Investigații Criminale Dej”, a mai arătat Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate