POLITICA
George Simion a întrerupt evenimentul de prezentare a candidaților AUR pentru Parlament. A mers cu ajutoare la Galați
Președintele AUR, George Simion, și-a întrerupt brusc discursul pe care îl susținea în cadrul evenimentului de prezentare a candidaților AUR pentru Parlamentul României.
Liderul AUR le-a spus celor peste 6.000 de membri și simpatizanți prezenți la Arenele Romane că pune campania pentru alegerile prezidențiale pe pauză pentru a merge cu ajutoare și pentru a-i sprijini pe românii afectați de inundații în județul Galați.
„Am fost la sinistrații din Moldova. Ieri a fost ziua mea și pot să vă zic că nu mi-a tihnit, nu era ceva în regulă, nu am fost pe deplin mulțumit.
Mi-au rămas în minte lacrimile celor care și-au pierdut toată agoniseala de o viață. Și de aceea nu sunt mulțumit nici de desfășurarea acestui eveniment de până acum, am ceva în suflet și vreau să vă mărturisesc lucrul acesta. Spiritul mișcării noastre este altul, acela de a fi lângă români și pentru români”, a spus liderul AUR.
10 TIR-uri cu ajutoare
George Simion i-a îndemnat pe toți cei prezenți să meargă împreună cu Galați pentru a da o mână de ajutor sinistraților.
„De aceea vreau să întrerupem acest eveniment și vreau să oprim campania pentru următoarele zile. Vă cer să oprim aici prezentarea și să ne urcăm în mașini pentru a fi alături de oamenii necăjiți, pentru a munci la reconstrucția caselor dărâmate”, le-a spus președintele AUR celor prezenți la Arenele Romane.
Potrivit informațiilor obținute de la reprezentanții AUR, deja se află în drum spre Galați 10 tiruri și sute de mașini cu materiale de construcții și ajutoare, urmând ca George Simion să se întâlnească cu acestea în județul Galați.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Semifinala Miss România ”The Crown”, la Cluj-Napoca. Cine sunt fetele calificate în finală
Semifinala competiției Miss România ”The Crown” a avut loc, vineri, la restaurantul Rodizio din Cluj-Napoca, eveniment în cadrul căruia opt concurente au luptat pentru finală, însă numai trei au avut șansa de a merge mai departe.
Concurentele au trecut prin probe exigente, incluzând defilări și o evaluare artistică, pentru a impresiona juriul.
Patricia Pruneanu a obținut locul I, iar Andra Horoba și Cristina Elena au ocupat locurile II și III. Toate trei vor concura în marea finală care va avea loc pe 13 decembrie la Timișoara, prezentată de Dan Negru și unde va mai fi prezent designerul Cătălin Botezatu.
Probe decisive
Concurentele semifinalei de la Cluj-Napoca au avut de trecut trei probe decisive.
O defilare inițială, în care s-a verificat și s-a pus accent pe siguranța pașilor și corectitudinea posturii, o probă de interviu, pentru a le testa spontaneitatea și inteligența emoțională, unde Anda Horoba a oferit un răspuns surprinzător când a fost întrebată dacă ar alege 200.000 de euro sau ziua de mâine: ,,Aș alege cei 200.000 de euro și i-aș dona unor nevoiași, căci într-o singură zi nu aș avea ce să mai schimb”.
A treia probă a constat în defilarea rochiei de bal, unde grația și rafinamentul au fost esențiale.
Preselecții în mai multe orașe
Organizatoarea evenimentului, Hannelore Ulrich, a fost gazda acestui show, iar preselecțiile din Cluj-Napoca au fost doar o etapă dintr-un turneu național care a vizat șapte mari orașe din România, precum: Timișoara, Oradea, Iași, Constanța, București și Craiova.
Nici premiile nu sunt de neglijat, pentru finala din 13 decembrie, acestea vor fi în bani, și vor include sume de până la 1000 de euro și alte beneficii pentru a sprijini dezvoltarea carierei câștigătoarelor.
Andreea Paparuș
CULTURA
„Monet: The Immersive Show”, prima expoziție dedicată lui Monet din România, exclusiv la MINA Cluj-Napoca
„Monet: The Immersive Show”, primul spectacol de artă imersivă dedicat marelui artist Claude Monet organizat vreodată în România, va fi lansat în exclusivitate la Cluj-Napoca de MINA – Museum of Immersive New Art.
Acest eveniment va marca inaugurarea oficială a MINA Cluj, cel mai mare spațiu dedicat artei digitale și experiențelor imersive din Europa, pe 1 noiembrie.
Prezentat de Banca Transilvania, spectacolul va oferi publicului o oportunitate unică de a explora operele celebrului pictor impresionist prin intermediul tehnologiei, într-o manieră captivantă.
Peste 160 de lucrări ale lui Claude Monet, într-un show impresionant
Show-ul oferă o incursiune senzorială în capodoperele lui Claude Monet, în care peste 160 de lucrări ale renumitului pictor impresionist sunt aduse la viață într-un mediu imersiv, oferind publicului o experiență artistică inovatoare și deosebită.
Vizitatorii vor fi înconjurați de proiecții supradimensionate, care desfășoară lucrările lui Monet pe toți pereții spațiului, dezvăluind detalii fascinante ale fiecărei tușe și culori.
Pe parcursul spectacolului, tranzițiile fluide din picturile sale în medii 3D recreează peisajele reale care l-au inspirat pe Monet, oferind o perspectivă nouă și profundă asupra modului în care artistul a văzut lumea.
Experiență imersivă la Cluj-Napoca
„Suntem încântați să aducem această experiență imersivă la Cluj-Napoca. Lucrările lui Monet sunt recunoscute la nivel mondial pentru frumusețea și impactul lor în revoluționarea artei moderne.
Prin tehnologie, am reușit să aducem la viață esența impresionismului și să oferim publicului nostru o nouă perspectivă asupra geniului său artistic”, au declarat co-fondatorii MINA.
Produs de echipa MINA Studios, spectacolul impresionează prin redarea fidelă și vibrantă a operelor lui Monet, împărțite în 11 capitole tematice care urmăresc evoluția artistică și viața pictorului.
Printre temele abordate se numără: „Societatea Anonimă a Pictorilor, Sculptorilor și Gravorilor”, „Impresie, Răsărit de soare”, „Influențele Japoneze”, „En Plein Air”, „Serialism”, „Războiul Franco-Prusac”, „Cataracta”, „Spectrul ultraviolet”, „Bateau-atelier”, „Grădina din Giverny”, „Camille Monet (née Doncieux)” și, desigur, celebrele „Nymphéas” (Nuferii).
„Monet: The Immersive Show” oferă o ocazie inedită de a pătrunde în lumea celebrului pictor francez, combinând arta cu tehnologia de ultimă oră.
Proiecțiile deosebite și coloana sonoră atent aleasă creează o atmosferă imersivă, invitând publicul să experimenteze universul creativ al lui Monet într-un mod interactiv și emoționant.
Claude Monet – Geniul artistic care a transformat modul în care vedem lumea
Claude Monet este considerat unul dintre fondatorii mișcării impresioniste, cunoscut pentru tehnica sa unică de redare a luminii și peisajelor naturale.
Printre cele mai faimoase opere ale sale se numără seria „Nuferii” și „Impresie, Răsărit de soare”, lucrări care au redefinit arta modernă.
Arta sa se concentrează pe impresii vizuale, tehnica sa inovatoare punând bazele impresionismului și influențând generații întregi de artiști.
Bilete și program
„Monet: The Immersive Show” va putea fi vizitat din 1 noiembrie, până în 1 mai 2025. Biletele sunt disponibile online pe site-ul www.minamuseum.com/minacluj/ și la locație, pe strada Oraștiei 10. Publicul din Cluj-Napoca și din regiune va avea ocazia de a explora lucrările lui Monet într-o manieră inovatoare, prin intermediul tehnologiei care oferă o nouă dimensiune artei clasice.
Prețurile biletelor sunt: 50 lei – bilet adult și 40 lei – bilet copil și oferă acces în spațiul imersiv, în care vor putea fi urmărite trei spectacole diferite. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere de 20% pentru biletele achiziționate la fața locului, în baza unui act doveditor.
Pentru grupuri școlare formate din minimum 20 de copii, prețul biletelor va fi de 30 de lei, iar pentru programare este necesară transmiterea unei solicitări prin e-mail, la adresa: kids@minamuseum.com.
Cei interesați sunt încurajați să își rezerve locul din timp.
MINA Cluj, program de vizitare:
- Miercuri – Vineri: 12:00 – 21:00;
- Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00;
- Luni și Marți: închis.
MINA Cluj – cel mai mare centru de artă imersivă din Europa
MINA Cluj, noul spațiu imersiv din Cluj-Napoca, situat pe strada Orăștie nr. 10 este pregătit să devină un important pol cultural în Europa, oferind nu doar spectacole imersive, ci și instalații new media art și un spațiu educativ pentru copii, MINA Kids, destinat stimulării creativității prin tehnologie.
Despre MINA – Museum of Immersive New Art
MINA, Museum of Immersive New Art, este un concept inovator care combină arta și tehnologia pentru a crea experiențe captivante și interactive.
Cu locații în București și Cluj-Napoca, MINA aduce publicului spectacole imersive și educative pentru toate vârstele, explorând frontierele artei și tehnologiei.
În 2024, MINA Cluj devine cel mai mare centru de artă digitală din Europa, continuând să promoveze inovația și să ofere publicului experiențe senzoriale unice.
AIESEC este cea mai mare organizație globală condusă de tineri, dedicată promovării leadership-ului, networking-ului și deschiderii către diversitatea culturală, datorită proiectelor pe care le organizează.
Însă, atunci când devii membru al acesteia, descoperi că este mult mai mult de cât se poate descrie în cuvinte și că te poate ajuta să te cunoști pe tine însuți până în cel mai mic detaliu.
În acest articol, veți avea plăcerea să faceți cunoștință cu Alexandra Andrieș, fost membru și actual team leader în AIESEC, o fată plină de talente și abilități, care a trecut printr-o schimbare personală și profesională extraordinară pe parcursul timpului petrecut în organizație.
Implicată în voluntariat încă din liceu
Alexandra, studentă la Facultatea de Studii Europene, a fost din totdeauna pasionată de diplomație, politică și leadership, motive pentru care a căutat să se implice în organizații sau proiecte care să îi ofere cât mai multe oportunități legate de aceste pasiuni ale sale. Înainte să devină studentă, a fost prezentă în foarte multe activități de voluntariat din orașul său natal, însă a simțit că nu are destul de multe oportunități de creștere acolo. Când a venit la Cluj a fost hotărâtă să continue cu activitățile de voluntariat, așadar a început să caute noi organizații în care să poată să își pună în valoare abilitățile și să continue cu dorința sa de a ajuta comunitatea.
Descoperirea AIESEC nu a fost o întâmplare. A fost atrasă inițial de valorile pe care organizația le promovează și de oportunitățile prezentate pe site-ul lor oficial. Ulterior, algoritmii rețelelor sociale au început să îi prezinte, în urma căutării ei, postări legate de AIESEC și evenimentele lor. Așa a aflat de târgul de carieră organizat atunci, unde a avut ocazia să interacționeze direct cu membrii organizației.
Un interviu cu peripeții
Primul contact direct cu organizația a fost însă destul de neobișnuit. Interviul său de recrutare a avut parte de un mic incident: intervievatoarea a uitat de întâlnire. Alexandra și-a păstrat calmul, și, după câteva schimburi de mesaje, interviul s-a desfășurat pe loc, în fața localului unde ar fi trebuit să se întâlnească cele două. Deși totul părea improvizat, acel moment a marcat începutul unei relații de lungă durată cu AIESEC.
În primele săptămâni ca membru, Alexandra s-a acomodat ceva mai greu cu noul mediu, deoarece trecea printr-o perioadă foarte grea din viața ei, ceea ce o împiedica să fie ea însăși și să arate cine este ea de fapt. La început era foarte timidă, rezervată și retrasă de colectiv fiind prinsă în gândurile și problemele ei personale, dar treptat văzând cum este AIESEC și membrii săi, și cu susținerea oferită de aceștia, a reușit să se destindă și să se deschidă din ce în ce mai mult.
Implicarea în departamentul de marketing și în cel de Outgoing Global Volunteer
Prima sa echipă din care a făcut parte ca membru a fost în departamentul de marketing, însă mai apoi și-a schimbat direcția către departamentul de Outgoing Global Volunteer, deoarece a simțit că așa poate contribui mai mult în organizație datorită interacțiunile pe care trebuia să le aibă cu oamenii. Ca team leader în acest departament, Alexandra gestionează procesul prin care studenții și tinerii interesați de oportunitățile de voluntariat internațional sunt ajutați să își găsească locul cel mai potrivit pentru aceștia. Ea este cea care îi contactează, le oferă detalii despre program și îi ghidează în aplicare. În plus, organizează apeluri și parteneriate cu alte Local Committees din întreaga lume, un aspect care a ajutat-o să se conecteze cu oameni din diferite culturi și să afle mai multe despre diversele modalități în care AIESEC funcționează la nivel global.
„A fost dificil la început să mă deschid”
De-a lungul timpului, Alexandra a înfruntat și provocări legate de vulnerabilitate și de deschiderea față de ceilalți. Totuși, membrii organizației nu au lăsat-o să se confrunte de una singură cu aceste provocări și cu pași mici au ajutat-o să se simtă mai confortabil cu sharing-ul și să își depășească fricile.
„A fost dificil la început să mă deschid, să împărtășesc gândurile mele, să fiu vulnerabilă cu cei din jur, dar cu ajutorul colegilor mei și a încurajărilor primite, am reușit să trec peste asta. AIESEC a fost un loc unde am simțit că pot să fiu eu însămi fără să fiu judecată”, a spus ea.
O lecție despre cum să ne gestionăm stresul
Ce a mai ajutat-o pe Alexandra să iasă din bula sa și să înfrunte lumea cu mai mult curaj a fost momentul în care a participat la una dintre conferințele organizate de asociație, unde moderatorul evenimentului a împărtășit o lecție despre cum să ne gestionăm stresul și cum să ne concentrăm atenția asupra lucrurilor pe care noi le putem controla. Lecția presupune 3 cercuri – cercul de control, cercul de influență și cercul incontrolabil – mai exact, ceea ce stă în controlul nostru, ceea ce nu putem controla, dar putem influența și ceea ce nu putem controla nicicum. Această lecție a avut un impact profund asupra ei și a modului în care percepe lumea din jurul său:
„Mi-am dat seama că nu pot controla totul, dar pot alege cum reacționez la situațiile din jurul meu. Asta mi-a schimbat complet perspectiva și mi-a dat mai multă încredere în mine”, a arătat Alexandra.
Un moment de neuitat
Un moment de neuitat pentru ea a fost la o altă conferință AIESEC, când participanții au fost rugați să se ridice în picioare și să atingă pe cineva care i-a influențat în mod pozitiv în timpul conferinței.
„A fost un moment de recunoaștere și apreciere greu de descris în cuvinte. Faptul că persoane necunoscute au venit la mine și m-au atins pentru că le-am influențat în vreun fel perspectiva a fost o experiență incredibilă și m-a motivat enorm”, a mărturisit aceasta.
„Recomand AIESEC oricărui tânăr care este în căutarea unui scop”
Pentru Alexandra, AIESEC este un loc unde pasiunea, unitatea și formarea se îmbină și creează un mediu revitalizant, plin de energie pozitivă și susținere. Deși de cele mai multe ori sarcinile pe care le au de făcut sunt dificile, în momentul în care privesc în jur și văd cum muncesc toți și dau tot ce au mai bun din ei, te încarci de energia și voia lor bună. AIESEC a fost mai mult decât o simplă organizație de voluntariat. A fost o experiență care a format-o , care i-a oferit nu doar abilități profesionale, ci și lecții valoroase, prietenii de lungă durată și oportunități pe care le poți întâlni doar odată în viață și numai alături de AIESEC.
„Dintotdeauna mi-am dorit să fac o schimbare, iar prin AIESEC am simțit pentru prima dată că am această putere și că, într-adevăr, contribui la bunăstarea lumii. Recomand AIESEC oricărui tânăr care este în căutarea unui scop, a unei pasiuni, a unei comunități deschise, chiar și celor care își caută sinele. Această organizație, pe lângă faptul că îți oferă oportunitatea de a descoperi lumea, îți dă ocazia să te descoperi pe tine însuți și să te dezvolți pentru a deveni cea mai bună versiune a ta”, a transmis Alexandra.
Hai și tu în aventura studenției tale.
EVENIMENT
O toamnă plină cu evenimente inedite, la Iulius Mall Cluj: expoziție cu roboți gigant, Wedding Days și Târg Handmade
Iulius Mall Cluj este un proiect vibrant, cu evenimente pentru toate tipurile de public, cu un mix de retaileri potrivit pentru fiecare generație, dar și cu experiențe pentru întreaga familie.
Toamna acesta, în Iulius Mall, vor avea loc o varietate de târguri, printre care și: Wedding Days, Handmade, Antichități și Bag Expo. Până pe 11 noiembrie, în Iulius Parc puteți vizita expoziția Transform Robots Alive, unde sunt expuși 14 roboți gigantici.
Târg de obiecte handmade și de vechituri
Pasionații de lucruri meșteșugite de artizani autohtoni sunt așteptați în Iulius Mall. Târgul de Handmade va poposi în Atrium în mai multe weekend-uri: 11 – 13 octombrie, 25 – 27 octombrie, 8 – 10 noiembrie. Aici veți găsi o varietate de produse lucrate manual; bijuterii, accesorii, cosmetice naturale sunt doar câteva exemple.
Colecționarii mai au la dispoziție doar două weekend-uri din anul acesta, în care pot să găsească piese cu patina timpului. Târgul de Antichități va fi prezent în Iulius Mall Cluj în perioadele 18 – 20 octombrie și 15 – 17 noiembrie. Tablouri inedite, numismatică, bijuterii, viniluri, piese de mobilier mic și multe alte obiecte și povești impresionante pot fi descoperite la Târgul de Antichități.
Evenimente dedicate viitorilor miri
În noiembrie, pe 9 și 10, mirii care se pregătesc pentru cea mai importantă zi din viața lor mai au încă o dată ocazia să descopere ultimele tendințe și să discute cu organizatorii de evenimente, la Wedding Days. Sute de modele de rochii de mireasă și costume de mire, mii de verighete și inele de logodnă vă așteaptă în Atrium în al doilea weekend din luna noiembrie.
Iulius Mall va găzdui târgul care aduce sute de modele de genți, portofele, valize de diferite dimensiuni și ghiozdane. Expo Bag se va desfășura de pe 20 noiembrie până pe 24 decembrie. În apropierea sărbătorilor de iarnă, va avea loc tradiționalul Târg de Moș Nicolae, în perioada 29 noiembrie – 5 decembrie, unde veți găsi o multitudine de idei de cadouri pentru cei dragi.
Expoziție cu roboți gigant
Până pe 11 noiembrie 2024, în Iulius Parc ai ocazia să vezi 14 modele de roboți care ajung și până la 6 metri înălțime, dar ai parte și de o serie de activități epice: zonă de laser tag, mega trambuline, paintball, photobooth-uri cool și un colț creativ de desenat. Roboții din Iulius Parc fac parte din seria R (Rescuer), iar tu poți vedea îndrăgitele personaje: Bronkerson R-264 (Optimus Supreme), Waxanarus R-238, Pexiwald R-294, Drambot R-534, dar și mulți alții.
Vino la Iulius Mall Cluj, descoperă târgurile toamnei și trăiește împreună cu familie experiențe de neuitat!