Connect with us

ACTUALITATE

FOTO/VIDEO Campionatul Național de street lifting a avut loc în acest weekend. Tracțiuni, flotări la paralele și genuflexiuni cu greutăți pentru cei mai puternici sportivi

Publicat


Asociația „Poți fi și tu campion” a organizat în cursul zilei de duminică, 20 septembrie, Campionatul Național de street lifting, pe pontonul din cadrul Parcului Iulius. Sportivii înscriși în competiție, au participat la trei probe: tracțiuni la bară cu greutate, flotări la paralele cu greutate și genuflexiuni pe un picior cu greutate. Va câștiga cel care va ridica cea mai mare greutate. Aceasta a fost prima ediție a unei competiții de street lifting în România. Clujenii din jurul perimetrului evenimentului au avut oportunitatea de a descoperi unul dintre cele mai noi sporturi apărute la nivel mondial.

Farmecul competiției a fost dat de dorința de autodepășire a sportivilor care au avut la dispoziție câte trei încercări pentru a reuși să ridice cea mai mare greutate.

În plus, putem afirma că pe lângă forța fizică a fost nevoie de o strategie câștigătoare, astfel încât competitorii au trebuit să-și înțeleagă propriile limite pentru a ridica greutatea cea mai ridicată și pentru a evita accidentările.

Cea mai grea probă a fost cea de genuflexiuni cu greutate, pentru că participanții au fost nevoiți să stea într-un picior timp de trei secunde, menținându-și echilibrul în momentul ridicării.

Campionul și campioana României la street lifting

Cătălin Cozma a devenit campion național, fiind cel mai puternic sportiv din cadrul competiției. El a reușit următoarele performanțe:

  • Locul 1 la tracțiuni + 70 kg;
  • Locul 2 pistol genuflexiune + 50 kg;
  • Locul 3 flotări la paralele+ 90 kg;
  • Premiul pentru cel mai eficient sportiv (210 kg total-90 kg greutate corporală) 120 kg).

Cătălin Cozma

Campioană națională la street lifting a devenit tânăra Alisia Perșa, în vârstă de 14 ani, după o evoluție foarte bună în cadrul concursului.

Alisia Perșa pe podium

Concursul de flotări și tracțiuni pentru oamenii din public

De asemenea, s-a organizat și un concurs de tracțiuni cu propriul corp și flotări pentru oamenii din public și vor fi premiate toate persoanele care ating numărul de 20 repetări la tracțiuni, respectiv 50 repetări la flotări.

Patru concurenți ai show-ului „Exatlon” au încurajat organizarea competițiilor de acest profil în România

La eveniment au participat și patru concurenți ai show-ului de televiziune „Exatlon”: Ciprian Marișca și Mădălina Vlad din tabăra „Faimoșilor” și Ovidiu Jimborean alături de Radu Frandeș din echipa „Războinicilor”. Cu toții au lăudat inițiativa organizatorului Adrian Petre.

Participanții show-ului Exatlon alături de organizatorul Adrian Petre

„Mă bucur că mă aflu aici alături de colegii din Exatlon și de Adrian! Mă bucur că  sunteți în număr mare la acest eveniment, mă bucur că se ține la Cluj! Văd sportivi tineri, frumoși, foarte bine pregătiți. Să dea Dumnezeu să câștige cel mai bun!”, a afimat clujeanul.

Clujeanul Radu Frandeș


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cristi Balaj, pe aceeași lungime de undă cu Edi Iordănescu: A fost penalty la Camora

Publicat

După meciul disputat duminică seara între U Craiova și CFR Cluj, încheiat 0-0, antrenorul Edi Iordănescu s-a declarat nemulțumit de faptul că Ovidiu Hațegan a refuzat un penalty clujenilor.

Fostul arbitru Cristi Balaj este de aceeași părere cu Iordănescu însă îi acordă lui Hațegan circumstanțe atenuante, acesta fiind mascat de poziția jucătorilor.

„Dacă exista VAR, ar fi fost chemat sigur. Și ar fi dat penalty, pentru că ținerea nu e un marcaj permis în careu. Nici eu, dacă aș fi fost în teren, nu aș fi văzut această ținere. Hațegan nu are cum să vadă prin apărător. Nici tușierul. Pentru asemenea faze a apărut VAR”, a declarat fostul arbitru.

”Din păcate dacă e un lucru care m-a supărat un pic în seara asta, în ciuda faptului că niciodată nu aș putea să contest valoarea brigăzii din seara asta, o brigadă europeană cu un central valoros… neinspirați.

Am văzut reluările. Penalty clar. Camora rămâne fără șort pe el. De discutat ofsaidul. M-am uitat de 20 de ori să văd dacă a fost. Dacă a fost și a văzut milimetric, de acord. Nu mă deranjează nici asta”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMÂNIA, Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 15.04.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Turda, str.Zidarilor, str. Ion Neculce, str. Chimiştilor, str. Arieşului, str. Nicolae Teclu
Intervalul orar: 09:00-10:00

Data întreruperii: 15.04.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Turda, str.Zidarilor, str. Ion Neculce, str. Chimiştilor, str. Arieşului, str. Nicolae Teclu
Intervalul orar: 16:00-17:00

Data întreruperii: 19.04.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Cămăraşu, localitatea Năoiu, str. Principală, str. Valea Gecii, str. 1 Decembrie 1918, str. Câmpului, str. Corlate, localitatea Cămăraşu, str. Izvorului, str. Sub Pădure, str. Transilvania, str. 8 Aprilie, str. Principală, str. Câmpului, localitatea Sâmboleni, str. Principală, str. Bisericii. Comuna Geaca, localitatea Geaca, str. Principală, str. Liliacului. Comuna Mociu, localitatea Roşieni, str. Principală, localitatea Zorenii de Vale, str. Principală.Comuna Cătina, localitatea Hodaie, str. Principală
Intervalul orar: 09:00-15:00

Data întreruperii: 20.04.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Sânmărtin, localitatea Sâmboieni, str. Principală, localitatea Ceaba, str. Principală, localitatea Cutca, str. Principală, localitatea Sânmărtin, str. Principală
Intervalul orar: 09:00-15:00

Data întreruperii: 20.04.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Cluj-Napoca, zona fosta CAP Unirea
Intervalul orar: 09:00-17:00

Citește mai departe

ACTUALITATE

Valeriu Gheorghiță explică de ce platforma de programare vaccin nu arată timpul de așteptare

Publicat

De

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, explică de ce platforma de vaccinare nu arată încă timpul de așteptare.

Data la care platforma de vaccinare urma să arate timpul de așteptare era 10 aprilie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Întrebat la Digi24, care este motivul, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că în aceste zile s-a lucrat foarte mult la operaționalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare: 144 cu vaccin de la Pfizer și 30 cu serul AstraZeneca.

„Sunt lucruri care de la sine scad timpul de așteptare pe listă. De pildă, în ultimele 24 de ore pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări și peste 70.000 de persoane programate.. Tocmai de aceea prioritate a fost în momentul de față operaționalizarea acestor centre noi”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În următoarele două – trei zile va fi disponibil și timpul de așteptare și ritmul de vaccinare, a adăugat acesta.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a adăugat că nu există centre care se închid, ci doar unele, puține, care schimbă tipul de vaccin.

La nivel național sunt în acest moment 1.151 de centre.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

India suspendă exportul medicamentului Remdesivir pentru bolnavii de COVID

Publicat

De

Autorităţile indiene au anunţat duminică suspendarea licenţelor de export pentru antiviralul Remdesivir, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în ţară, care a atins niveluri record cu peste 152.000 de infectări confirmate într-o singură zi, informează AFP şi EFE.

În prezent, ”există 1,1 milioane de cazuri de COVID active şi acestea sunt în continuă creştere. Acest lucru a condus la o creştere bruscă a cererii de Remdesivir injectabil utilizat în tratamentul pacienţilor cu COVID. Există posibilitatea unei noi creşteri a acestei cereri în următoarele zile”, a explicat Ministerul indian al Sănătăţii într-un comunicat.

„În lumina celor de mai sus, Guvernul Indiei a interzis exportul de Remdesivir injectabil şi a ingredientelor sale farmaceutice active până când situaţia se îmbunătăţeşte”, comunică ministerul.

Cu cele 152.879 de noi infecţii confirmate duminică în India, bilanţul total este de 13,35 milioane de cazuri, cel mai mare după Statele Unite şi Brazilia. Totalul deceselor este de 169.275, conform datelor Ministerului Sănătăţii.

Medicamentul produs de americani

Remdesivir a fost unul dintre primele medicamente care au avut efect în scurtarea perioadei de recuperare pentru unii pacienţi cu COVID-19.

Gigantul farmaceutic american Gilead Sciences Inc care produce Remdesivir a semnat anul trecut acorduri de acordare a licenţelor cu companii de medicamente generice din India, Pakistan şi Egipt, care le vor permite să fabrice medicamentul pentru distribuţie în 127 de ţări, majoritatea cu venituri mici.

Remdesivir este produs în India de şapte companii şi are o capacitate instalată de aproximativ 3,8 milioane de unităţi pe lună, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate