Connect with us

CULTURA

FOTO. Un clujean a licitat 9.000 de lei pentru o discuție de 15 minute cu Emil Boc. Banii, pentru copiii de la ”Căsuța Bucuriei”

Publicat


Un clujean a licitat, marți, de Sfântul Nicolae, 9.000 de lei pentru o discuție liberă de 15 minute, la o cafea, cu primarul Emil Boc la un eveniment caritabil în care s-au strâns bani pentru casa de tip familial ”Căsuța Bucuriei” din Cluj-Napoca.

Licitația pornit de la 500 de lei și a durat circa 10 minute, fiind adjudecată cu suma de 9000 de lei de către Cosmin Moise.

”Am licitat, în primul rând, pentru copiii de la Căsuța Bucuriei, este prima oară când particip la un astfel de eveniment, și apoi pentru că îmi doresc să vorbesc cu dl. Boc. Am o propunere pentru dânsul, pentru că am văzut că merge foarte mult pe evenimente culturale, entertainment.

Eu vin dintr-o zonă industrială, particip la târguri în țară, la Romexpo, dar și în străinătate pe partea de industrie și am în portofoliu foarte mulți clienți care și-ar dori un târg de renume internațional la Cluj. Și asta aș vrea să îi propun dlui Boc, să aibă în vedere și această variantă”, a spus Cosmin Moise.

Discuția cu Emil Boc va avea loc la o dată care va fi stabilită ulterior, în condițiile în care primarul nu a fost prezent la eveniment, fiind plecat la Bruxelles.

Ce s-a mai licitat

Licitația caritabilă a mai inclus o masca de scrimă semnată de sportiva Ana Maria Brânză, un weekend all inclusive la Salt Resort Cojocna pentru 2 adulti, o minge de fotbal semnată de antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, tablouri marca Evelyn Munteanu, un tricou de fotbal de la echipa Universitatea Cluj cu semnătura unor jucători din generațiile trecute, un curs de gătit cu chef Adi Hădean la București, evaluare psihologică de cuplu în cadrul cabinetului de psiholgie clinica al dr. psiholog clinician Gabriela Moldovan, o minge de tenis și o fotografie semnate de către marele tenismen Ilie Năstase, dar și o minge de volei semnată de fosta sportivă Cristina Pîrv precum și un tricou semnat de jucătorii echipei de baschet U BT..

licit 2

Spectacol de dansuri

În cadrul evenimentului ”Dăruiește cu Bucurie” a avut loc un spectacol care a cuprins dansuri populare românești cu Ansamblul ”Cununa Someșană” Florești, colinde susținute de copiii de la ”Căsuța Bucuriei”  și de solistele Operei Naționale Română Cluj-Napoca – Iulia Merca, Adriana Țidor și Liliana Neciu, momente coregrafice susținute de elevi ai Liceului de coregrafie și artă dramatică ”Octavian Stroia”, Step Up Dance, un spectacol de dans marca ”Flori de Ghetou”.

casu 1

De asemenea, a avut loc o degustare de vin cu somelierul Răzvan Demian.

Gazda evenimentului a fost actorul Bogdan Bob Rădulescu.

casu 2

Asociația „Căsuța Bucuriei” este o institutie non-guvernamentala din Cluj-Napoca, avand finantare majoritar privata, care ofera, din 2015, găzduire pentru 10 copii si tineri din sistemul de protectie pana la terminarea studiilor în casa de copii ”Căsuța Bucuriei”, dupa care acestia sunt ajutati sa-si gaseasca un loc de munca.

Donații pentru ”Căsuța Bucuriei” se pot face în conturile următoare

  • USD -> RO18BTRLUSDCRT0281201602
  • EUR -> RO41BTRLEURCRT0281201601
  • RON -> RO91BTRLRONCRT0281201601

BT Pay: +40722459600

Revolut: +40754620415

Paypal: https://www.paypal.com/donate…

casu 4

casu 5

casu 7



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Unul din doi români este de acord cu renunțarea la combustibilii fosili

Publicat

studiu

Mai mult de jumătate dintre români (55%) sunt de părere că trebuie luate măsuri ferme de reducere a poluării și sunt de acord cu obiectivele UE de renunțare la combustibilii fosili, între care și gazele naturale, în favoarea electrificării masive a transporturilor, clădirilor, industriei și a consumului casnic, potrivit unui studiu, unei cercetări sociologice realizate în perioada august-septembrie a.c. pentru platforma despre-energie.ro, un proiect al companiilor E.ON și Delgaz Grid*.

Pe de altă parte, un procent semnificativ (43%) reprezintă românii care spun că nu au suficiente informații ca să se exprime într-o direcție sau alta și consideră că este necesară o campanie de informare și explicare a obiectivelor și a măsurilor care sunt luate în scopul tranziției la energia verde.

Românii privesc, totodată, pozitiv creșterea numărului de prosumatori și a capacităților de generare a energiei din surse regenerabile din țara noastră, majoritatea (66%) fiind de părere că acestea contribuie la un mediu înconjurător mai curat, iar aproape un sfert (24%) se așteaptă ca, în timp, să vadă și o scădere a prețurilor la energie, ca efect al dezvoltării regenerabilelor.

Centralele pe gaz poluează

studiu

Când sunt întrebați ce părere au despre decizia forurilor europene de eliminare treptată a centralelor de apartament pe gaz, cei mai mulți dintre respondenți (45%) declară că aceasta nu este o decizie bună deoarece România are zăcăminte mari de gaze, iar centralele de apartament, care funcționează cu acest combustibil, sunt principala sursă de încălzire din țara noastră.

Totuși, mai mult de o treime dintre români (36%) se situează la polul opus, susținând că renunțarea la centralele de apartament pe gaz este binevenită deoarece acestea poluează și, în plus, resursele de gaze naturale sunt limitate.

Conform studiului citat, doar 18% dintre respondenți se consideră bine informați în ceea ce privește evoluțiile și deciziile din sectorul energetic din ultimii ani. Majoritatea (55%) spun că sunt “oarecum” informați, iar 28% declară că se simt puțin ori deloc informați.

Presa, sursă de informare

În ceea ce privește sursele de informare despre domeniul energiei, presa reprezintă principala sursă pentru 2/3 dintre români, urmată de website-urile furnizorilor de energie și gaze naturale (13%), portalurile online de specialitate dedicate sectorului energetic (11%) și website-urile oficiale ale autorităților din domeniu (10%).

Autoritățile ar trebui să aibă rolul principal în informarea consumatorilor de gaze naturale și electricitate în ceea ce privește piața de energie, consideră 39% dintre respondenți, în vreme ce 15% spun că acesta revine companiilor din sector, 3% susțin că este un rol al presei, iar 40% sunt de părere că este datoria comună a tuturor acestor actori.

Despre-energie.ro

Platforma despre-energie.ro, un proiect susținut de companiile E.ON și Delgaz Grid, a fost lansată în anul 2020 cu obiectivul de a deveni, pentru consumatorii de electricitate și gaze, una dintre principalele surse de informare și, în același timp, de explicare, într-un limbaj clar și accesibil, a evoluțiilor relevante și de impact de pe piața de energie, dar și să îi ghideze pe cititori în drumul prin acest univers complex astfel, încât să poată lua decizii corecte privind tot ceea ce ține de energia și sursele de energie din propriile gospodării.

* Cercetarea sociologică a fost realizată de Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL pentru platforma despre-energie.ro, un proiect al E.ON și Delgaz Grid, în perioada 26.08-11.09.2024, pe un eșantion de 1.004 de utilizatori online, cu o marjă de eroare de +/-3%, fiind considerat reprezentativ pentru populația adultă a României, dar asumând limitările din derularea online.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Peste 1.000 de clădiri refațadizate la Cluj-Napoca, datorită supraimpozitării imobilelor cu aspect neîngrijit

Publicat

Supraimpozitarea clădirilor neîngrijite, măsură implementată în Cluj-Napoca încă din 2016, a adus deja rezultate vizibile, cu peste 1.000 de clădiri refațadizate în oraș, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Viceprimarul Dan Tarcea a subliniat, în ședința consiliului local de luni, 2 decembie, că peste 1.000 de clădiri au fost refațadizate în municipiul Cluj-Napoca datorită supraimpozitării imobilelor neîngrijite din oraș.

„Noi am început cu supraimpozitarea din anul 2016, am fost printre primii din țară care am pus acest lucru în aplicare. Ca și consecință a acestui lucru, avem peste 1.000 de clădii refațadizate în oraș”, a declarat Dan Tarcea.

USR propune noi prevederi privind supraimpozitarea clădirilor neîngrijite

Totuși, măsurile de supraimpozitare ar putea suferi modificări importante în 2025. Consilierul local USR Paul Helmer a propus ca, în anul viitor, consiliul local să aibă o discuție amplă privind îmbunătățirea sistemului de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite.

Helmer a sugerat că autoritățile ar putea oferi suport financiar celor care doresc să își reabiliteze proprietățile, prin subvenționarea lucrărilor de reamenajare. Propunerea include acordarea unor granturi sau împrumuturi fără dobândă, inspirate din modelele adoptate de alte orașe din România, precum Timișoara și Oradea.

Boc: „Îi putem ajuta pe cei care demonstrează că nu au mijloace financiare”

Primarul Emil Boc a susținut necesitatea unei dezbateri extinse pe tema impozitării și a taxelor locale. Primarul a precizat că nu este adeptul în a face șirul scutirilor mai mare decât al celor care plătesc, însă ajutorul trebuie țintit spre persoanele care dovedesc că nu au resursele financiare necesare pentru a-și reabilita clădirile.

„Și eu sunt de acord ca anul viitor să avem o dezbatere extinsă cu privire la tot ceea ce înseamnă impozitare și taxă locală. Prima dată stabilim principiile de la care pornim, dar în același timp, să nu considerăm că este un oraș în care se poate trăi fără să fie plătită o taxă. Voi susține întotdeauna facilități care vizează diminuarea poluării, politicile verzi. Nu sunt un adept în a lua totul pe orizontală și a face șirul scutirilor mai mare decât a celor care plătesc, e un lucru ce ține de responsabilitate. Îi putem ajuta pe cei care demonstrează că nu au mijloace financiare pentru a-și reabilita clădirea. Aici trebuie mers țintit”, a declarat Emil Boc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cele mai prost clasate partide la alegerile parlamentare, în județul Cluj. Partidul lui Geoană, sub 800 de voturi

Publicat

Alegeri parlamentare Cluj

La alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, județul Cluj a confirmat sprijinul puternic pentru partidele mari, precum PNL, USR, AUR și PSD, dar la polul opus, patru formațiuni politice s-au remarcat prin rezultatele extrem de slabe, nereușind să obțină nici 1.000 de voturi fiecare.

Printre acestea se numără Partidul România în Acțiune, Partidul Noua Românie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI) și Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN).

Rezultatele cele mai slabe au fost obținute de:

  • Partidul România în Acțiune – 792 voturi (0,24%);
  • Partidul Noua Românie – 601 voturi (0,18%);
  • Partidul Social Democrat Independent (PSDI) – 599 voturi (0,18%);
  • Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) – 232 voturi (0,07%).

Partidul România în Acțiune: Sprijin pentru Geoană, dar fără succes electoral

Partidul România în Acțiune a obținut doar 792 de voturi în județul Cluj. Formațiunea l-a susținut pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024 și a propus pe listele de la Cluj 13 candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi 6 candidaturi pentru Senat, inclusiv două figuri universitare cunoscute: Gabriela Ciot, conferențiar la Facultatea de Studii Europene, și George Jiglău-Labuneț, lector la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB Cluj.

Partidul Noua Românie, o prezență discretă la Cluj

Fondat în 2015 de Sebastian Constantin Popescu, care a candidat atât la alegerile prezidențiale din 2019, cât și la cele din 2024, Partidul Noua Românie a înregistrat un scor modest de 601 voturi la Cluj. Formațiunea a avut o singură nominalizare la Camera Deputaților și una la Senat, în județ.

PSDI, confuzie cu PSD?

Cu o istorie tumultuoasă, Partidul Social Democrat Independent a fost reînființat în 2019 și a participat la alegerile din 2024 cu o listă completă în circumscripția București. La Cluj însă, PSDI a avut doar doi candidați, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat, obținând un scor extrem de modest: 599 de voturi.

Acuzațiile conform cărora denumirile și siglele similare ale PSDI și PSDU ar fi indus în eroare alegătorii nu au lipsit din peisajul electoral.

ADN, „alternativa” fără rezultate

Fondat de fostul europarlamentar Cătălin Ivan, Alternativa pentru Demnitate Națională a avut o prezență discretă în județul Cluj, cu doar șase candidați pe liste. ADN a obținut doar 232 de voturi, adică 0,07% din totalul voturilor exprimate, cel mai slab rezultat dintre toate formațiunile participante. În plan național, ADN a promovat-o drept candidată prezidențială pe Alexandra Beatrice Bertalan-Păcuraru, cea mai tânără participantă la alegerile din acest an.

Citește mai departe

EVENIMENT

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, a murit la vârsta de 65 de ani

Publicat

duckadam

Celebrul portar Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, a murit, luni, la vârsta de 65 de ani. Asociația Steliștilor anunță că fotbalul românesc a pierdut o legendă, transmite Mediafax.

„Helmut Duckadam, unul dintre cei mai mari portari din istoria Stelei București și al fotbalului românesc, a lăsat o amprentă indestructibilă în inimile noastre.

Cunoscut pentru performanțele sale memorabile, Duckadam va rămâne mereu în istoria fotbalului pentru parada sa legendară în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, un moment ce a adus Steaua pe culmile gloriei”, scriu steliștii, pe Facebook.

Cu un palmares impresionant, incluzând titluri naționale și internaționale, Duckadam a fost „simbolul curajului și al determinării”.

„Astăzi, ne înclinăm în fața unei cariere de neuitat. Te vom păstra mereu în amintirile noastre, Helmut”, mai scriu cei de la Asociația Steliștilor, pe Facebook.

Helmuth Duckadam suferea de mai multe afecțiuni, iar în vara acestui an a suferit o intervenție pe cord.

Sursa foto: Helmuth Duckadam – Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax