ACTUALITATE
FOTO. Ștranduri și piscine din județul Cluj. Destinații perfecte pentru zilele fierbinți de vară

Pe măsură ce temperaturile cresc și soarele devine tot mai arzător, ștrandurile și piscinele devin destinații preferate de petrecere a timpului liber. În județul Cluj, mai multe ștranduri și piscine și-au deschis deja porțile pentru a oferi momente de relaxare, distracție și răcoare.
Fie că preferi o atmosferă liniștită și intimă sau ești în căutarea unui loc animat cu muzică și activități variate, Clujul are ceva de oferit pentru toată lumea.
Iată câteva ștranduri și piscine din zonă unde te poți răcori și relaxa:
Ștrandul Clujana
Un ștrand frumos amenajat din Cluj-Napoca, ce oferă o varietate de activități pentru întreaga familie este Ștrandul Clujana. Aici, vizitatorii au la dispoziție bazine pentru adulți și copii, cu tobogane și locuri de joacă, parc cu gazon, tobogan, dar și un grill bar, cu pizzerie și bar interior.
Ștrandul este deschis zilnic între orele 08:00 – 20:00.
Tarife:
- Copii 0-2 ani: Gratuit
- Copii 2-14 ani: 40 RON (30 RON după ora 17:00)
- Adulți: 50 RON (Luni-Vineri), 60 RON (Sâmbătă, Duminică), 40 RON după ora 17:00
- Persoane peste 65 ani: 40 RON
Piscina Olimpică UTCN
Piscina exterioară a Universității Tehnice din Cluj-Napoca este locul ideal pentru pasionații de înot. Piscină olimpică are 10 culoare și adâncime variabilă, dar și teren de beach-volley și zonă de plajă cu șezlonguri.
Piscina este deshisă între orele 06:00 – 20:00 de luni până vineri și între 08:00 – 20:00 în zilele de sâmbătă și duminică.
Tarifele sunt următoarele:
- Adulți: 30 lei
- Copii/elevi/studenți externi: 20 lei
- Studenți UTCN: 10 lei
Băile Cojocna
Modernizate cu fonduri europene în 2010, Băile Cojocna oferă un refugiu liniștit cu ape sărate terapeutice. Clujenii se pot bucura aici de lacuri sărate reconfigurate, restaurant, terenuri de sport, vestiare, dușuri exterioare, plaje și spații verzi. Băile pun la dispoziția vizitatorilor parcare proprie, dar și un centru modern de wellness cu piscină interioară, saună, solar și sală salină.
Băile Cojocna sunt deschise zilnic între orele 08:00 – 21:00.
Tarfiul pentru adulți este de 40 lei/zi, iar pentru copii, de 30 lei/zi.
Parcul Balnear Toroc Dej
Complexul balnear Toroc este locul ideal pentru relaxare, situat în Ocna Dejului. Cei care trec pragul parcului balnear se pot bucura de lacul sărat, dar și mai multe bazine pentru adulți și copii, tobogane, plajă și terasă.
În zilele de luni, programul este între ora 12:00 și 20:00, iar de marți până duminică, între 09:00 – 20:00.
Tarifele sunt următoarele:
- Adulți și copii peste 10 ani: 35 lei
- Tarif redus după ora 16:00 (Luni-Vineri): 25 lei
- Abonament: 300 lei/lună (15 intrări, exceptând weekendurile și sărbătorile legale)
Aqua Park Florești
Aqua Park Florești este parc acvatic modern și bine echipat, situat pe strada Sportului din comuna învecinată. Locația oferă vizitatorilor piscine pentru copii și adulți, cu vârtejuri și hidromasaj, tobogane, sală de jocuri pentru copii, dar și un bar-terasă cu 200 de locuri și un restaurant fast serving.
Aqua park-ul este deschis zilnic, în intervalul 10:00 – 20:00.
Tariful pentru adulți este de 60 lei/zi, iar pentru copii, 40 lei/zi.
Sun Garden
Un complex exclusivist situat în Baciu, Sun Garden este perfect pentru o zi de relaxare de lux. Acesta beneficiază de o piscină exterioară, baldachine și zonă VIP.
Tariful de luni până joi este de 100 de lei/adult, iar de vineri până duminică, de 150 lei/adult.
Oxygen POOL&Lounge
Situat în localitatea Vâlcele, Oxygen POOL&Lounge este destinația perfectă pentru cei care caută atât relaxare, cât și distracție. Locația pune la dispoziția vizitatorilor 300 de șezlonguri și 15 baldachine, 3 baruri și open air kitchen, o piscină exterioară, dar și o zonă de VIP cu cocktail bar și petreceri cu DJ live în weekenduri. De asemenea, sunt amenajate spații cu umbreluțe, dușuri și vestiare, iar accesul la internet și la parcare (inclusiv încărcare auto) sunt gratuite.
Programul de luni până vineri este între orele 10:00 – 19:00, iar sâmbăta și duminica, de la 09:00 – 19:00
Tarife:
- Luni – Vineri: 100 lei (50 lei intrare + 50 lei puncte valorice consumație); copii sub 14 ani 50 lei
- VIP Luni – Vineri: 150 lei (50 lei intrare + 100 lei puncte valorice consumație); copii sub 14 ani 50 lei
- Sâmbătă – Duminică: 150 lei; copii sub 14 ani 75 lei
- VIP Sâmbătă – Duminică: 250 lei (150 lei intrare + 100 lei puncte valorice consumație); copii sub 14 ani 150 lei
- Baldachine și Lounge Beds: Luni – Vineri 250 lei (100 lei puncte valorice consumație), Sâmbătă – Duminică 500 lei (200 lei puncte valorice consumație).
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ADMINISTRAȚIE
CTP Cluj: Programul mijloacelor de transport va fi SUPLIMENTAT pe anumite linii, cu ocazia meciului „U” – CFR Cluj

Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) informează publicul călător că, în data de 31 martie 2025, pentru a facilita deplasarea spectatorilor de la Cluj Arena spre domiciliu, după încheierea meciului de fotbal FC Universitatea Cluj – CFR 1907 Cluj, programul mijloacelor de transport va fi suplimentat în intervalul orar 22:15 – 23:00.
Liniile suplimentate sunt:
– Autobuze: 9, 24B, 30, 35 si M 26;
– Troleibuze: 1, 3, 4, 6 si 25;
– Tramvaie: 101 si 102.
CTP Cluj: Programul mijloacelor de transport va fi SUPLIMENTAT pe anumite linii, cu ocazia meciului „U” – CFR Cluj
Reamintim de asemenea calatorilor ca pot utiliza dupa ora 23:00 si liniile de noapte 25 N (Str. Unirii – Str. Bucium), 54 N (Cart. Zorilor – Cart. Grigorescu), respectiv 5 N (P-ta Garii – Str. T. Vuia) ale caror programe pot fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro si in aplicatia gratuita de mobil Tranzy.

𝐏𝐫𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣 va efectua 𝐨 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 controale 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞𝐫𝐠ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 ș𝐢 𝐢̂𝐧 𝐭𝐢𝐦𝐩𝐮𝐥 Paștilor. La acțiuni vor participa 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭ă𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫ă𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭ă𝐭̦𝐢𝐢 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐨𝐫𝐝𝐢𝐧𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐥𝐢𝐧𝐢ș𝐭𝐢𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞.
„Astăzi, 28 martie 2025, la sediul Instituției Prefectului – Județul Cluj, a avut loc ședința Colegiului Prefectural, Comisia de Dialog Social și Consiliul Consultativ de Dialog Civic Pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, sub conducerea doamnei prefect Maria Forna. La ședință au fost prezenți și doamna subprefect Maria Buzaș Fekete, domnul subprefect Florentin Burz și aparatul de specialitate din cadrul Instituției.
Prefectura Cluj anunță CONTROALE în perioada Paștilor. Sunt vizate unități alimentare
În cadrul ședinței au fost prezentate măsurile și acțiunile care urmează a fi desfășurate în perioada premergătoare și în timpul Sărbătorilor Pascale de către reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în domeniul asigurării securității alimentare și a ordinii și liniștii publice.
Instituțiile responsabile prezente au fost: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voievod” Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca și Serviciul Județean de Ambulanță Cluj.
În concret, măsurile vizează:
Securitatea alimentară
1. Intensificarea controalelor:
– Autoritățile competente intensifică controalele în piețe, supermarketuri, abatoare, unități de procesare a alimentelor și alte locuri unde se comercializează produse alimentare specifice sărbătorilor (carne de miel, ouă, cozonac etc.).
– Se verifică respectarea normelor de igienă, condițiile de depozitare și transport, etichetarea produselor și proveniența acestora.
– Se acordă o atenție deosebită produselor tradiționale, pentru a preveni comercializarea celor contrafăcute sau neconforme.
2. Informarea consumatorilor:
– Se desfășoară campanii de informare privind importanța achiziționării produselor alimentare din surse autorizate și verificarea termenului de valabilitate.
– Se oferă sfaturi privind prepararea și manipularea corectă a alimentelor pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare.
3. Monitorizarea pieței:
– Se monitorizează prețurile produselor alimentare de bază pentru a preveni specula și creșterile nejustificate.
– Se asigură o colaborare strânsă între instituții pentru a interveni rapid în cazul apariției unor probleme.
Ordinea și liniștea publică
1. Prevenirea infracțiunilor:
– Instituțiile care asigură ordinea și siguranța publică intensifică patrulele în zonele aglomerate (piețe, biserici, centre comerciale) pentru a preveni furturile, tâlhăriile și alte infracțiuni.
– Se acordă o atenție deosebită prevenirii consumului de alcool la volan și a accidentelor rutiere.
– Se monitorizează evenimentele publice (slujbe religioase, manifestări culturale) pentru a asigura desfășurarea lor în condiții de siguranță.
2. Asigurarea intervenției:
– Se asigură prezența echipajelor de intervenție (poliție, jandarmerie, pompieri, ambulanță) în punctele cheie pentru a putea interveni rapid în caz de nevoie.
– Se coordonează acțiunile instituțiilor pentru a asigura o intervenție eficientă în situații de urgență.
3. Respectarea legii:
– Se aplică cu fermitate sancțiuni pentru încălcarea legii, inclusiv pentru consumul de alcool în locuri publice, tulburarea liniștii publice și comercializarea ilegală de produse.
– Se asigură respectarea măsurilor de protecție împotriva incendiilor, în special în lăcașurile de cult.
În urma prezentării măsurilor, s-a emis o Hotărâre a Colegiului Prefectural, care va fi pusă în aplicare de toate instituțiile abilitate.
Sănătatea și siguranța cetățenilor județului Cluj este o prioritate pentru Instituția Prefectului”, se arată în comunicatul Prefecturii.
EVENIMENT
Trotuarele din jurul creșelor și grădinițelor din Cluj-Napoca, blocate de mașini. Pericol pentru copii și părinți!

Părinții care își duc copiii la creșele și grădinițele din Cluj-Napoca sunt revoltați de mașinile parcate ilegal pe trotuare.
Două sesizări recente publicate pe platforma MyCluj semnalează probleme grave de siguranță cauzate de mașinile parcate ilegal pe trotuare, care forțează părinții și copiii să meargă pe carosabil.
150 de copii aduși la creșă pe stradă
Pe Aleea Bizușa, trotuarele sunt complet blocate de autoturisme. Din această cauză, creșa „Casa Spiridușilor”, cea mai mare din oraș, cu peste 150 de copii, nu are un acces pietonal sigur. Părinții cer montarea de stâlpișori pentru a preveni ocuparea trotuarelor.
„Pe Aleea Bizușa nu există semnalizare de interzicere a parcării mașinilor pe trotuar. Trotuarele blocate de mașini. Nu există acces spre Creșa Casa Spiridușilor, cea mai mare creșă din oraș, iar 150 de copii sunt aduși la creșă pe stradă. Ar trebui instalați stâlpișori pentru a împiedica autoturismele să blocheze trotuarele”, se arată într-una dintre sesizări.
Poliția Locală a declarat că „nu are ce face”
Probleme similare sunt raportate și pe strada Petuniei, lângă grădinița „Mica Sirenă” din cartierul Grigorescu. Părinții sunt obligați să circule pe mijlocul străzii cu copiii, deși există semn de „Oprirea interzisă”. Cu toate acestea, poliția locală a declarat că „nu are ce face”, lăsând situația nerezolvată.
„Avem problemă cu mașinile parcate pe strada Petuniei de la numărul 7 până la numărul 9, exact lângă grădinița Mica Sirenă din Grigorescu. Nu avem trotuar!!! Mergem pe mijlocul străzii cu copiii înspre grădinița!!!! Am chemat poliția locală, având semn de oprirea interzisă! Răspuns: Nu avem ce face! Avem nevoie de 1 metru de trotuar pe lungimea străduței delimitat cu stâlpișori!!!! Mulțumesc”, se arată în altă reclamație.
Părinții cer autorităților să ia măsuri urgente pentru siguranța copiilor, instalând stâlpișori și asigurând accesul pietonilor pe trotuare. Momentan, ambele sesizări figurează ca fiind „în lucru”.
ADMINISTRAȚIE
VIDEO FOTO. Primele insule ecologice cu CARTELĂ, inaugurate la Cluj. Emil Boc, avertisment către Supercom: „Gata haiducia!”

Municipiul Cluj-Napoca face un nou pas spre un oraș mai curat și mai verde. Primele insule ecologice digitalizate, care permit colectarea selectivă a deșeurilor pe cinci fracții, au fost inaugurate în oraș.
Un nou sistem de colectare selectivă
Primarul Emil Boc,prezent la inaugurarea unei astfel de insule ecologice pe strada Iugoslaviei, a subliniat avantajele acestui nou sistem.
„Suntem pe strada Iugoslaviei, unde am pus în aplicare unul dintre primele puncte gospodărești ecologice și digitale, așa-numitele insule ecologice digitalizate. Sunt varianta modernă a punctelor gospodărești vechi, sunt mult mai curate, sunt ecologice, sunt digitale și putem să ținem o evidență mai clară a modului în care depunem și colectăm deșeurile. E una din primele locații din Cluj. În acest moment, avem amplasate în Cluj-Napoca 55 de insule ecologice, pe cinci fracții: rezidual, biodegradabil, plastic, hârtie și sticlă”, a declarat edilul.
În prezent, Clujul are deja 55 de astfel de insule funcționale, iar până la finalul anului vor fi instalate 245, urmând ca până la mijlocul anului viitor să se ajungă la 350.
„Am amplasat aceste puncte gospodărești moderne pentru a avea un oraș mai curat, un oraș mai verde, pentru a avea o colectare selectivă eficientă și pentru a intra în rândul lumii civilizate. Colectăm selectiv mult mai ușor, pentru că avem fracțiile foarte bine definite. Reducem astfel povara de pe gropile de gunoi, acolo unde se depozitează tot, până acum. Faptul că noi vom colecta selectiv înseamnă că vom elimina presiunea de pe CMID, care va avea o viață mai lungă, iar orașul va fi mai curat”, a explicat Boc.
Acces pe bază de cartelă și monitorizare video
Noile insule ecologice pot fi accesate cu o cartelă distribuită asociațiilor de proprietari sau direct de pe telefonul mobil, printr-o aplicație dedicată. Toate cartelele pentru punctele gospodărești vor fi distribuite asociațiilor de proprietari până cel târziu la data de 10 aprilie, a precizat primarul.
Pentru a preveni depozitarea ilegală a deșeurilor, primăria va instala camere de supraveghere la toate punctele de colectare, costurile fiind suportate de administrația locală.
„Ieri, în consiliul local, am stabilit ca la toate aceste puncte noi să amplasăm camere video, pe cheltuiala Primăriei, pentru a fi siguri că nimeni nu aruncă gunoiul lângă aceste puncte noi, pentru a fi siguri că nici alții, din altă parte, nu vin să arunce gunoiul aici, ci doar cei care au cardul de la asociația de proprietari. Fiecare familie, prin administratorii și președinții asociațiilor primesc un card cu care pot accesa aceste puncte gospodărești digitalizate. De asemenea, ei vor avea posibilitatea să deschidă aceste puncte gospodărești moderne cu telefonul mobil”, a mai arătat edilul.
Avertisment pentru Supercom: „Dacă mai amestecați gunoiul, ați încurcat-o definitiv!”
Primarul Emil Boc nu a menajat deloc firma de salubritate Supercom și a transmis un avertisment ferm directorului acesteia, Mirel Țâgorean. Edilul a subliniat că de acum înainte, fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea: cetățenii trebuie să colecteze corect, Supercom trebuie să respecte fracțiile, iar cei care nu respectă regulile vor fi sancționați fără excepție.
„Oameni buni, gata. Dacă mai vine mașina și ia toate și le pune în aceeași mașină, ați încurcat-o definitiv. Nu mai avem scuză, avem pe categorii, și cetățenii dacă vin și aruncă pe lângă, avem camere video și îi identificăm. Haiducia s-a terminat. Trebuie fiecare să aibă responsabilitate la ceea ce face: cetățeanul să colecteze selectiv, dumneavoastră să colectați pe fracții, cei care încalcă legea să fie pedepsiți. Numai așa putem pune lucrurile în ordine”, a declarat răspicat Emil Boc.
În viitor, fiecare gospodărie va plăti în funcție de cât gunoi produce
În prezent, sistemul permite măsurarea cantității de deșeuri aruncate de întreaga asociație de proprietari. Pe termen mediu, primăria vrea să implementeze un sistem prin care fiecare apartament să plătească doar pentru cantitatea de deșeuri pe care o generează.
„Obiectivul nostru este ca, pe termen mediu, fiecare apartament să plătească doar pentru cât aruncă. Acest lucru va fi realizat în parteneriat cu asociațiile de proprietari în etapele următoare”, a explicat Emil Boc.
Investiția, realizată cu fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va continua până la înlocuirea în totalitate a celor circa 800 de puncte gospodărești din municipiu cu insule ecologice digitalizate.
Centre speciale pentru deșeurile textile, electrice și voluminoase
Primăria le reamintește clujenilor că deșeurile voluminoase pot fi depuse gratuit la centrele de colectare de pe strada Bucium (Mănăștur) și Fabricii (sub pod). De asemenea, Supercom ridică deșeurile voluminoase direct de la domiciliu, însă contra cost.
Deșeurile textilele pot fi aruncate în cele 40 de containere speciale din oraș, iar becurile și bateriile pot fi duse la punctele de colectare din supermarketuri. Electrocasnicele mari pot fi predate la unul dintre cele cinci puncte de colectare din municipiu.
Alte deșeuri care nu pot fi aruncate la punctele gospodărești, inclusiv cadavrele de animale, vor putea fi predate la unul dintre cele două centre de aport voluntar, primul dintre ele urmând să fie funcțional vara aceasta.