Connect with us
Advertisement
Advertisement

ECONOMIE

FOTO. Soluțiile Steelcase Cluj pentru o viață mai bună la JOB. Inovații, incluziune, studii de milioane de euro. Mesajul lui Boc

Publicat


whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.37 pm

La aniversarea de 10 ani de la deschiderea celui de-al treilea centru global de servicii la Cluj, compania Steelcase a marcat momentul în cadrul unui eveniment desfășurat la Maestro Business Center, situat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde reprezentanții presei au putut vedea și testa soluțiile de arhitectură destinate spațiului de lucru, mobilierul și tehnologiile de ultimă generație, toate acestea după trecerea în revistă a unor studii Steelcase vizând viitorul pieței muncii, respectiv tendințele ce marchează începutul „erei hibride”, în care munca de la birou și munca de acasă funcționează împreună. La eveniment a fost prezent și primarul Emil Boc, care a subliniat avantajele competitive ale Clujului și a felicitat echipa pentru investiția realizată în Cluj și pentru cele 350 de locuri de muncă asigurate oamenilor stabiliți aici.

„Mulțumesc Steelcase pentru că ați adus inovarea și modernitatea la Cluj, pentru faptul că ați oferit locuri de muncă, pentru că ați contribuit la crearea vibe-ului unic pe care acest oraș îl are, bazat pe inovare, calitatea vieții, pe capacitatea de a lucra împreună și de a construi o comunitate tolerantă europeană. Avem o colaborare extinsă, astfel că America e mai aproape de noi prin Steelcase.

Mi-e greu să vorbesc despre Cluj, fiind atât de implicat, îmi e greu să mă detașez și să pot trage o concluzie. Însă aș putea spune că oamenii fac diferența la Cluj. Incredibila lor mobilizare, entuziasmul, pofta de viață, vibe-ul pe care îl creează și dorința de a fi împreună, este ceea ce eu numesc <<eco>>, nu <<ego>> system”, a spus Boc.

Cu această ocazie, Steelcase Cluj a lansat o invitație clujenilor de a împărtăși mesajele de mulțumire prin niște post-it-uri, în cadrul campaniei „Thank you, Cluj”. Primarul a lăsat, la rândul său, un mesaj: „Mulțumesc Cluj pentru că ești gazda primitoare a celor mai minunați și creativi oameni din lume!”.

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.38 pm (1)

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.38 pm

3 zile la birou, 2 zile acasă: „Oamenii vin când simt că merită naveta”

Steelcase Cluj a redeschis birourile la scurt timp după primul val pandemic, deoarece lucrul împreună este important pentru echipă, care a reușit să vină, astfel, cu inițiative pe plan local. Pentru 2 proiecte mari în oraș, compania a intervievat peste 500 de angajați, cu scopul înțelegerii nevoilor acestora, despre care au aflat că s-au schimbat în timp. S-a descoperit și faptul că, dacă oamenilor le place să lucreze la birou, sunt șanse mai mici să plece și mai mari să contribuie în cadrul companiei.

„Dacă, la început, erau concentrați pe câștigul personal, acum mulți își doresc să aibă oportunitatea de a învăța de la ceilalți și își dau seama că, de acasă, <<se robotizează>>, după cum a spus chiar un coleg din IT. De altfel, echipa IT este a doua cea mai mare la nivel global, după cea din State.

Noi avem o politică hibrid, credem că suntem mai buni împreună, dar în același timp, înțelegem că flexibilitatea este importantă. Scriptic, politica noastră este de 3 zile la birou și 2 zile de acasă. Faptic, oamenii vin când simt că merită să facă naveta.

Nu a fost ușor, în pandemie am avut mulți angajați noi care au trebuit integrați, iar acum putem zice cu mândrie că avem o prezență de aproximativ 50%, ținând cont de politica noastră privind flexibilitatea. Ei vin atunci când simt că merită și atunci când se organizează cu liderii pentru ședințe de echipă.

În același timp, ca lider în Cluj, cred că ceea ce face orașul diferit în rețeaua Steelcase este energia, vibe-ul, creativitatea. Cred că pe Teams și în alte locații acestea sunt limitate. E foarte greu să ai acea coeziune de idei, acea dezbatere în care oamenii se conectează și în urma căreia apar inovații”, spune Mihaela Oltean, managing director la Steelcase Cluj.

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.38 pm (2)

12 studii efectuate de Steelcase la scară largă

De la debutul pandemiei până în luna martie 2022, Steelcase a efectuat 12 studii la nivel mondial cu peste 57.000 de angajați și lideri de afaceri, pentru a înțelege impactul pe care l-a avut asupra modului în care oamenii și organizațiile vor lucra în viitor.

Cel mai recent studiu, aplicat în rândul a 4.986 de participanți din 11 țări diferite, a arătat că 87% dintre aceștia vor să petreacă cel puțin o zi pe săptămână la birou. Întrebați însă de unde ar prefera să lucreze, 21% ar alege biroul companiei lor, în timp ce 45% ar prefera să lucreze de acasă, iar 34% dintre ei nevând o preferință anume.

Din studiu au reieșit trei constatări cheie:

1. Oamenilor cărora le place să lucreze de la birou sunt cu 33% mai implicați în task-urile zilnice, cu 9% mai productivi, cu 30% mai conectați la cultură și cu 20% mai puțin predispuși să aleagă alt cadru de desfășurare a activităților lor.

2. 55% dintre participanți sunt dispuși să lucreze mai puține zile de la distanță în schimb pentru un spațiu de lucru asignat la birou. Deși își doresc autonomia și flexibilitatea muncii hibride, oamenii caută totodată libertatea de a alege și de a cultiva un sentiment de aparteneță.

3. Angajații optează pentru spații de lucru care le avantajează capacitatea de concentrare și prin intermediul cărora sunt susținute colaborările cele mai eficiente:

  • 64% apreciază spațiile de colaborare hibride
  • 62% apreciază enclavele pentru o singură persoană destinate întâlnirilor hibride
  • 61% apreciază intimitatea pe care o poate oferi un spațiu personal la birou
  • 52% apreciază spațiile informale pentru a se conecta cu colegii

19 0122690

Soluții, mobilier și tehnologii de ultimă generație la sediul din Cluj. Investiție de 8 milioane de euro pentru studiile realizării unui scaun

Cum studiile au fost efectuate cu scopul îmbunătățirii vieții profesionale ale angajaților, Steelcase a prezentat inovațiile în materie de mobilier și tehnologiile de ultimă generație care vin în sprijinul acestora. Câteva exemple relevante sunt:

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.38 pm (4)

Work Tents – corturile ce conferă intimitate la locul de muncă, putând fi mutate cu ușurință după bunul plac; sunt potrivite pentru momentele în care angajații au nevoie să se inspire undeva departe de agitație, într-un spațiu special amenajat care să le susțină creativitatea

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.39 pm

„Cabinele telefonice” – locul în care angajații pot purta conversații telefonice ce necesită un anumit grad de confidențialitate

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.39 pm (4)

Spații special amenajate pentru brainstorming

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.38 pm (3)

Scaune eco-friendly, făcute în urma reciclării produselor electronice. În locul poluării mediului cu astfel de componente, firma a ales să le valorifice la maximul potențial.

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.40 pm (1)

Săli dotate cu sisteme audio care să vină în sprijinul echipelor care lucrează cu materiale multimedia

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.40 pm (3)

Mobilier practic pentru sălile de conferință sau cele de clasă din cadrul instituțiilor de învățământ. Birourile au suport pentru telefon, suport pentru instrumente de scris, iar la baza scaunelor se află spații destinate depozitării altor obiecte personale (de exemplu, ghiozdane). Astfel de designuri se regăsesc la FSEGA, cu care au avut un parteneriat, dar și la FSPAC, unde mobilierul este inspirat de la Steelcase, potrivit spuselor reprezentanților.

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.40 pm (4)

Whiteboards – panouri cu o greutate de 2 kg, pe care se notează ideile din timpul unui brainstorming, care se pot amplasa cu ușurință pe suporturile existente în sălile de lucru și care, dacă sunt scăpate, nu produc zgomot și nici nu cauzează accidente, având o căzătură lină, ca și când ar fi de plută

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.40 pm

Birouri cu panouri pentru intimitate, potrivite pentru momentele în care angajații trebuie să răspundă la emailuri, sau alte activități similare. Înălțimea este reglabilă.

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.39 pm (2)

High performance seating – scaune dintre cele mai confortabile, pentru o poziție a corpului care să nu îngreuneze lucrul la birou. Experții au constatat că, la fiecare 20 de minute, angajatul se distrage de la muncă din cauza disconfortului de pe scaun. Există scaune cu diferite funcții. Au fost integrate soluții care să permită scaunelor să se încline în așa fel încât angajatul să poată vorbi cu colegul din spate, fără să se întoarcă și fără să perturbe liniștea de la birou. Mânerele sunt flexibile în funcție de necesități (se pot ajusta pentru când angajatul lucrează pe telefon, pentru când stă relaxat, etc.).

whatsapp image 2022 09 07 at 5.26.39 pm (3)

În cazul acestui scaun, s-au alocat 8 milioane de euro numai pentru studiile aferente realizării lui, astfel încât să fie în concordanță cu nevoile oamenilor: „Investim mult în inovare, nu e un design neapărat, ci e vorba despre cum îți răspunde corpul în timp și despre confort. Eu am observat diferența asta comparând scaunele de aici cu cel pe care îl am acasă, de pe care tot aveam tendința să mă ridic. Un scaun Steelcase de acest fel costă aproximativ 600 de euro, ceea ce se justifică prin experiența pe care nu o poți avea cu alte scaune”, a spus un reprezentant Steelcase.

Visurile angajaților, transformate în proiecte cu impact pentru comunitate

Mihaela Oltean a mai punctat că firma s-a concentrat pe valorile comunității, pentru echipă fiind important să aibă un impact pozitiv asupra acesteia.

„În ultimii 10 ani am avut multe colaborări cu multe ONG-uri locale, precum CERT Transilvania, Beard Brothers, Crucea Roșie, Asociația NUCA, Declic, etc. Toate aceste asociații au valori, pasiuni și interese ce se suprapun cu ale noastre, la Steelcase. Am reușit să creăm parteneriate cu ei, iar visurile angajaților noștri s-au transformat în proiecte cu impact pentru comunitate.

De exemplu, avem o tabără pentru adolescenți din medii defavorizate, care e la al șaptelea an de când se desfășoară și care impactează peste 400 de tineri cărora încercăm să le deschidem orizonturile”, adaugă Oltean.

Șanse egale pentru femei, la Steelcase Cluj. Combaterea discriminării de gen

Totodată, în cadrul prezentării, s-a precizat că Steelcase ar trebui să se mândrească cu diversitatea de gen din cadrul companiei, întrucât 70% dintre pozițiile de lideri din Cluj sunt ocupate de femei, acordându-le, astfel, șanse egale în piața muncii, întrucât discriminarea femeilor la serviciu este un fenomen des întâlnit.

Mai exact, femeile au o rată de ocupare mai mică decât a bărbaţilor, sunt plătite mai puţin decât bărbaţii pentru aceleași categorii de munci, fiind subreprezentate în numărul funcţionarilor publici cu demnitate publică ai autorităţilor publice centrale cu profil economic, precum și la conducerea întreprinderilor sau organizaţiilor, conform studiului „Inegalitățile pe piața muncii. Principalele tendințe”, de pe undp.org.

Potrivit legalup.ro, societatea este, în general, de acord cu faptul că femeia trebuie să aibă o poziție socială inferioară bărbatului și să urmeze o funcție de execuție, iar nu una de conducere, în ciuda faptului că instanța de judecată accentuează că, la stabilirea, dar și la acordarea salariului, este interzisă orice fel de discriminare, având la bază criterii precum: orientare sexuală, sex, caracteristici genetice, vârstă, naționalitate, rasă, culoare, religie, opțiune politică, origine socială, handicap, situație familială, activitate sindicală.

Cu toate acestea, discriminarea de gen nu este un fenomen străin, manifestându-se prin respingerea candidaturii unei femei pentru un post pe baza faptului că intenționează să facă un copil, anunțuri de angajare destinate exclusiv bărbaților, iar în timpul gravidității, prin refuzul de promovare, concedierea/ demisia forțată, reducerea normei, acestea fiind doar câteva forme ale discriminării femeilor la locul de muncă.

De amintit sunt și situațiile colegii sau superiorii forțează femeile să întrețină relații sexuale ca să își păstreze locul de muncă, insultele sau glumele obscene, însă mai multe exemple, precum și un model de petiție către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se pot găsi în studiul „Discriminarea femeilor în accesul pe piața muncii și la locul de muncă”, pe centrulfilia.ro.

christina wocintechchat com 4zfd5soce 0 unsplash

sursa: unsplash

Steelcase și comunitatea LGBTQIA+: „Am încurajat întotdeauna diversitatea”

Steelcase și-a exprimat susținerea față de comunitatea locală, față de diversitatea de gen, etnie, religie și rasă, dar nu neglijează nici minoritățile sexuale.

Transequality.org informează că mai mult de 1 din 4 persoane transgender și-au pierdut un loc de muncă din cauza prejudecăților și mai mult de trei sferturi au suferit o formă de discriminare la locul de muncă. Refuzul de a angaja, încălcarea confidențialității, hărțuirea, precum și violența fizică și sexuală la locul de muncă sunt evenimente comune și sunt experimentate în rate și mai mari de persoanele transgender de culoare.

Multe persoane transgender suferă din cauza discriminării, ajungând să lucreze în industria sexului și a drogurilor pentru a supraviețui, în timp ce alte minorități sexuale se confruntă constant cu bullyingul, intoleranța și discriminarea lor la locul de muncă, pe fondul orientării sexuale sau identității de gen.

Citește și VIDEO FOTO. Marșul Pride Cluj. Peste 2.000 de reprezentanți ai comunității LGBTQ scandează ”Iubire”. Mesaj pentru BOC

pride 9

cluj pride 2022

„Steelcase e una dintre companiile de top la nivel global ca angajator pentru comunitatea LGBT. La nivel de Cluj, am încurajat întotdeauna diversitatea, susținem drepturile tuturor, e foarte important pentru noi, avem inițiative, suntem mândri de faptul că cei care fac parte din această comunitate și care ne sunt colegi își găsesc un loc în care simt că aparțin. Ei trebuie să își trăiască viața la fel ca oricine altcineva.

Legat de poziția noastră, cu mândrie spun că anul acesta Steelcase și o altă companie locală au fost primele care au susținut marșul LGBT. Am fost sponsori și dorim să facem mai mult din acest punct de vedere. Nu suntem doar despre aspirațiile puse într-un website, ci suntem activi, facem lucrurile să se întâmple.

Avem o colaborare strânsă cu comunitatea și sperăm să devină și mai strânsă. Aceasta e doar o minoritate, mai sunt și altele în Cluj care merită atenția noastră în perioada următoare”, a precizat Mihaela Oltean, pentru Cluj24.

Citește și VIDEO FOTO. Marșul PRIDE. Comunitatea LGBTQ+ din Cluj se face auzită: „Rasism! Sexism! Homofobie! Să piară pe vecie!”

cluj pride 2022

Steelcase Cluj

Clujul găzduiește 350 de angajați Steelcase cu expertiză în diverse funcții de înaltă calificare, de la IT (fiind a doua cea mai mare divizie de IT, după cea din SUA), la Workplace Design, Finanțe, Operațiuni, Marketing, Comunicare de brand și Resurse umane, generând pe parcursul celor 10 ani o cifră de afaceri de aproape 80 de milioane de euro.

„Suntem mândri că am găsit în Cluj un mediu propice pentru a dezvolta această echipă care se integrează bine în structura și cultura Steelcase. Având omul în centrul a tot ceea ce facem, ne bucurăm că am construit și dezvoltat de-a lungul acestor ani o forță de muncă diversă și incluzivă (având în funcții de conducere un număr impresionant de femei și bărbați). Biroul de la Cluj reprezintă, astfel, mai mult decât un simplu centru și a devenit o adevărată resursă de talente”, indică aceasta.

Lider în industria serviciilor de business, Steelcase este o companie globală, cotată la bursă, cu venituri de 2,8 miliarde de dolari în anul fiscal 2022. Compania proiectează, produce și colaborează cu alte organizații de top pentru a oferi soluții de arhitectură, mobilier și tehnologie, toate accesibile printr-o rețea de dealeri, incluzând peste 800 de unități de distribuție Steelcase.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul mitropolitului Clujului pentru Florin Piersic: Să-i dea Dumnezeu sănătate, să se facă bine

Publicat

De

mitropolit Andrei

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a transmis, sâmbătă, un mesaj pentru actorul Florin Piersic, care este internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

”Să-i dea Dumnezeu sănătate să se facă bine, să mai poată merge la Ierusalim”, a spus mitropolitul Clujului.

Florin Piersic își va petrece Paștile în Institutul Inimii.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Dinamo București scoate un egal pe Cluj Arena în fața lui ”U” Cluj, scor 3-3

Publicat

U dinamo

Dinamo București smulge, sâmbătă seara, un egal pe Cluj Arena în fața ”U” Cluj, scor 3-3, după un meci plin de răsturnări de situație din play-out-ul Superligii de fotbal.

Clujenii au deschis scorul în prima repriză prin Popa în minutul 6, Dinamo a egalat prin Bani în minutul 37, după care a preluat avantajul în repriza a doua, când Milanov a marcat în minutul 48.

”Șepcile roșii” au egalat prin Oancea în minutul 61, după care dinamoviștii au înscris prin Pavicic în minutul 87, iar clujenii au egalat prin Bic în minutul 90+1.

Meciul a avut 8 minute de prelungiri dictate de arbitrul de centru, Szabolcs Kovacs.

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. E împărțită la biserci pentru Înviere

Publicat

De

Ierusalim

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj, avionul cu care a fost adusă fiind întâmpinat pe pistă de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, și mai mulți preoți. Lumina este distribuită la bisericile din județul Cluj pentru slujba de Înviere.

Mitropolitul Andrei a spus că Sfânta Lumină este un dar care îi mângâie sufletește pe creștinii ortodocși.

”S-a coborât azi la Ierusalim și a ajuns și la noi. Mulțumim celor ce au adus-o. Dacă este să dăm o definiție scurtă luminii acesteia, ne vom inspira din Evanghelia după Ioan unde Mântuitorul ne spune <<Eu sunt lumina lumii. Ce-l ce-mi urmează Mie nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții>>.

Paști cu bucurie

Așa că le dorim tituror credincioșilor noștri Paști cu bucurie, cu binecuvântare, la toate mesele inimi vesele, iar lumina sfântă adusă de la Ierusalim și împărțită prin toate bisericile să le lumineze calea”, a spus IPS Andrei.

Înaltul ierarh ortodox va oficia la miezul nopții slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca unde sunt așteptați mii de credincioși să ia lunină.

ierusalim

Citește mai departe

EVENIMENT

Probleme cu alimentarea cu apă înaintea zilei de Paști în mai multe localități din Cluj. Sistemul e suprasolicitat

Publicat

alimentare apă

Compania de Apă Someș anunță, sâmbătă seara, că din cauza suprasolicitarii sistemului de alimentare cu apă, furnizarea apei potabile se realizeaza cu dificultate mai multe localități din mediul rural din județul Cluj.

Astfel, sunt afectate Iclod – zona superioară, Dezmir – zona panoramic, Pata, Boju, Iacobeni, Ceanu Mare, Valea Largă și, parțial, Chinteni.

Scuze de la companie

”Compania de Apa Somes S.A. face eforturi pentru restabilirea situatiei in cel mai scurt timp.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, situatia fiind independenta de vointa Companiei de Apa Somes S.A. Multumim pentru intelegere”, a transmis compania.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax