Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Seară magică la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox, Kinga Głyk și Norzeatic și Quinta Spartă

Publicat


Jazz in the Park

Prima zi a Jazz in the Park Festival a fost o veritabilă manifestare a iubirii pentru muzică, un maraton sonor în care jazz-ul a îmbrăcat toate formele și influențele posibile.

Cu o energie molipsitoare, Postmodern Jukebox a reinterpretat hituri celebre în stilul inconfundabil al anilor ’50 și a purtat publicul într-o călătorie magică și plină de culoare.

Seară magică la Jazz in the Park cu Postmodern Jukebox, Kinga Głyk și Norzeatic și Quinta Spartă

Tânăra Kinga Głyk a adus pe scenă o explozie de energie cu un jazz potențat de funk, iar mixul de jazz și hip-hop al lui Norzeatic și Quinta Spartă a completat perfect o seară diversă și plină de surprize muzicale.

A fost o zi în care organizatorii au arătat că jazzul poate uni generații și culturi, transformând fiecare notă într-o amintire prețioasă pentru toți cei prezenți la festival.

Peste 5.000 de fani au dansat pe ploaie

Postmodern Jukebox au fost pentru prima dată la Cluj și au făcut un spectacol grozav, așa cum și-au dorit.

”Muzica este în tot și în toate. Și este în fiecare amintire pe care o am, bună sau rea. Fiecare moment frumos din viața mea a fost acompaniat de muzică. Muzica mi-a schimbat viața și întotdeauna va fi așa”, a spus Rogelio Douglas JR, MC & solist Postmodern Jukebox (PMJ)

”Am ajuns din SUA în România acum cinci zile, ne-am confruntat cu diferența de fus orar, dar suntem foarte entuziasmați să fim la acest festival. Este prima dată când cântăm în Cluj, așa că va fi o adevărată plăcere și un adevărat privilegiu pentru noi.

Chiar dacă plouă puțin, știu că o să fie foarte distractiv. Așteptarea mea este să facem un spectacol grozav și să avem niște fani cu adevărat minunați în public, care sunt entuziasmați”, a spus și Adam Kubota, bassist Postmodern Jukebox.

Și chiar așa a fost. Cei peste 5.000 de fani au dansat și au cântat alături de legerndara trupă, până după miezul nopții, piese celebre din repertoriul unor artiști precum Adelle, Miley Cyrus, Kings of Leon sau Metallica.

Concertul din Cluj care a închis prima seară a Jazz in the Park Festival face parte din turneul mondial al Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox prin care se celebrează 10 ani de turnee și spectacolul cu numărul 1.000.

Kinga Głyk și-a dorit să fie pe scena Jazz in the Park

Înainte de ei, Hill Stage, scena principală a festivalului, a fost animată de rising star-ul jazz-ului european, Kinga Głyk.

Talentata bassistă din Polonia în vârstă de doar 26 de ani, a cucerit scenele din întreaga lume, iar acum și publicul Jazz in the Park.

”Am auzit de acest loc acum mult timp și așteptam să vin aici. Îmi amintesc că cineva mi-a zis: o să iubești Jazz in the Park! Așa că abia am așteptat să vin la Cluj și nu mă simt dezamăgită.

Aș vrea să încurajez pe toată lumea să vină aici. Parcul Etnografic e un loc foarte special, iar la festival e o combinație interesantă de natură și noi, oamenii.

Sunt recunoscătoare că sunt aici. Am simțit că m-am conectat cu publicul și că a fost fericit. Eu sigur am fost fericită pe scenă. O să-mi amintesc de acest loc!”, a spus Kinga Głyk.

La Backyard Stage, fanii au avut parte și de alți artiști.

Aceștia l-au putut asculta pe Daoud, artistul francez care a câștigat vara aceasta Jazz in the Park Competition.

Seara s-a încheiat cu concertul plin de zvâc al celor de la Norzeatic și Quinta Spartă.

HIGHLIGHTS – a doua zi de festival

Ziua a doua de festival la Jazz in the Park promite să fie una cu totul specială. Pe Main Stage, la Hill, va urca legendarul grup Cymande cu ritmurile lor inconfundabile ce au influențat profund muzica funk și soul de-a lungul decadelor.

Numiți de cotidianul The Guardian drept „clasica trupă funk pe care nu știai că o știi”, Cymande este probabil printre cele mai samplate trupe din istorie.

Înainte de ei, Jazzanova va electriza publicul cu stilul său inovator, îmbinând jazz-ul cu influențe electronice și funk.

La Backyard Stage, atmosfera va fi animată de Isfar Sarabski Quartet.

În încheiere, celebrul baterist Manu Katché, cunoscut pentru colaborările sale cu Sting și Peter Gabriel va oferi o explozie de energie și măiestrie ritmică.

Programul complet al concertelor, pe scene, îl găsiți AICI.

Funk, jazz și grooves

Înființată în anii ’70, Cymande a fost pionieră în combinarea ritmurilor de funk, jazz și grooves, răspândind mesaje de pace și unitate în toată lumea.

Ei au fost subiectul unui documentar recent realizat și adus în premieră în România de organizatorii Jazz in the Park: „The Story of Cymande: Getting it Back”.

În cea de-a doua zi, fanii pot însă asculta povestea Cymande, live, în cadrul unei discuții libere la ”Întâlniri pe prispă”, de la 15:30.

Programul complet al acestor dezbateri, îl găsiți AICI.

Sâmbătă, 31 august, festivalul își deschide porțile la ora 14:00 și pe lângă concerte, Jazz in the Park 2024 vine anul acesta cu o și mai mare varietate de activități, de la ateliere interactive, la lecții de muzică, experiențe culinare, întâlniri inspiraționale și chiar ridicări cu balonul cu aer cald, toate într-o atmosferă relaxată și plină de muzică.

Programul și descrierea activităților, AICI.

Jazz in the Park continuă până duminică

Cea de-a XII-a ediție Jazz in the Park Festival are loc în perioada 30 august – 1 septembrie 2024, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.

Biletele de o zi mai pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.

Cei care vin la Jazz in the Park anul acesta, pot să cumpere bilete pentru ediția 2025, la cel ma bun preț, doar în cadrul festivalului.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Școala de Agenți de Poliție din Cluj, cea mai căutată din țară. La celelalte nu se ocupă locurile scoase la concurs

Publicat

De

Admitere la Școala de Poliție Cluj-Napoca

Școala de Agenți de Poliție din Cluj este singura care are un procent pozitiv în ceea ce privește ocuparea numărului de locuri scoase la concurs.

Asta arată o analiză făcută de reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC), care trage un semnal de alarmă privind interesul tot mai scăzut pentru această meserie.

Școala de Agenți de Poliție din Cluj, cea mai căutată din țară

Locuri libere, din nou, în băncile școlilor polițienești din MAI, spun reprezentanții SNPPC, în urma sesiunii de admitere care a debutat în data de 24 februarie.

„Din păcate, după primele trei probe derulate – examinarea psihologică, proba sportivă și evaluarea scrisă a cunoștințelor –, numărul candidaților rămași în cursă, pentru a susține ultima probă, respectiv evaluarea medicală, a scăzut sub nivelul așteptărilor, astfel încât, în acest moment, putem spune cu certitudine că, la două dintre cele trei școli ale MAI, respectiv la Câmpina și Oradea, se va consemna un alt rezultat negativ, după cel din 2023, când au fost ocupate, per total școli/sesiune, aproximativ 60% dintre locurile scoase la concurs”, arată reprezentanții sindicatului.

Astfel, înainte de proba finală, care va decide numărul candidaților admiși la actuala sesiune, rezultatele se prezintă astfel:

  • Școala de agenți de poliție Câmpina – număr total locuri scoase la concurs: 1.340; număr total candidați promovați: 1.094 (dintre care 8 romi/alte minorități); procent ocupare locuri: 81,7%;

  • Școala de pregătire a agenților PF Oradea – număr total locuri scoase la concurs: 240; număr total candidați promovați: 117; procent ocupare: 47,85%.

La Școala de Poliție din Cluj e concurență

La Școala de agenți de poliție Cluj au fost scoase la concurs 300 de locuri, iar numărul total de candidați promovați este de 353, dintre care 4 romi sau alte minorități – un procent pozitiv, în prezent.

„Cifrele actuale indică faptul că, la Școala Cluj, este posibil să se ocupe toate cele 300 de locuri, în funcție, evident, de rezultatele evaluării medicale. Însă, la Școala Câmpina vor rămâne multe locuri neocupate – posibil în procent de chiar 25%, iar la Școala de la Oradea, procentajul locurilor neocupate, la final de sesiune, posibil să urce dramatic, la 60%. În total, ar putea rămâne neocupate peste 400 dintre cele 1.880 de locuri scoase la concurs, în cadrul acestor trei școli polițienești, respectiv un procent de circa 22%”, arată reprezentanții SNPPC.

Foto: Școala de Agenți de Poliție Cluj

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mașină răsturnată în Sâncraiu, o persoană încarcerată. Intervine elicopterul SMURD

Publicat

De

mașină elicopter SMURD

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin intervin marți seara la un accident rutier petrecut pe raza comunei Sâncraiu, soldat cu o mașină răsturnată.

Din primele date, în accident a fost implicat un autoturism, care este răsturnat, iar forțele noastre au găsit la fața locului patru persoane. Una dintre acestea este încarcerată, astfel că pompierii lucrează pentru extragere.

Pentru a sprijini partea medicală, la fața locului va ateriza și elicopterul SMURD de la Jibou.

”La intervenție mai iau parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și una SAJ”, anunță ISU Cluj.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Jucu a obținut AVIZUL final de la CNAIR pentru INTERSECȚIA semaforizată de la DN1C și alte 4 treceri de pietoni semaforizate

Publicat

pojar

Primarul comunei clujene Jucu, Valentin Dorel Pojar, a anunțat că CNAIR a eliberat avizul final pentru intersecția semaforizată de la DN1C cu drumul comunal de la ieșirea din Jucu de Mijloc și alte 4 treceri de pietoni semaforizate.

„Veste bună pentru toți locuitorii comunei noastre.

pojar

Jucu a obținut AVIZUL final de la CNAIR pentru INTERSECȚIA semaforizată de la DN1C și alte 4 treceri de pietoni semaforizate

Azi am avut susținerea finală la ministerul transporturilor, la CNAIR, unde am obținut avizul final atât pentru intersecția semaforizată de la DN1C cu drumul comunal de la ieșirea din Jucu de Mijloc și trecerile de pietoni semaforizate de la Panemar, km 17, gară și inclusiv intersecția semaforizată și trecerea de pietoni de la blocurile de la gara.

pojar

pojar

pojar

Sigur ca va mai dura ceva timp până vom primi avizul scris, astfel încât să putem trece la obținerea autorizației de construire și execuția lucrărilor”, a scris primarul pe Facebook.

Citește mai departe

Editorial Opinii

OPINIE. Alin Tișe: În căutarea veșniciei

Publicat

tișe

Așa se țese povestea omului: un suflet nemuritor, învățând să-și găsească drumul printre încercările unui trup trecător. Dacă omul ar fi întrebat ce a făcut cu viața aceasta, va putea răspunde cu liniște:“am învățat să iubesc ceea ce este veșnic. Și să las să moară ceea ce este trecător.”Un drum al patimii, al durerii și, în cele din urmă, al iubirii care eliberează.

Sufletul omului, prins între cer și pământ, se zbate într-o luptă tăcută, nevăzută, dar cutremurătoare. Își dorește să iubească, dar deseori uită… Și iubește ceea ce nu trebuie să  iubească. Se agață de trup, de plăcerile trecătoare, ca și cum ele ar putea să-i ofere nemurirea.

Când viața curge lin, când patimile sunt dulci și zilele pline de lumină, sufletul ar vrea să nu se termine niciodată. Uită că trupul este doar o gazdă a sufletului, iar veșnicia nu poate locui într-o lume care moare. Dar, Dumnezeu, în iubirea Lui de nepătruns, ne trimite încercările ca pe niște treziri. Ne dăruiește durerea, ca să ne dezvețe de ceea ce ne leagă de această lume.

Omul învață să iubească adevărat

Poate că fiecare greutate care apasă pe umerii noștri este un drum deschis către libertate. Căci doar atunci când am gustat din amarul vieții facem primul pas către dorul de Dumnezeu.

Și atunci sufletul începe să-și ridice ochii către cer. Începe să vadă ceea ce nu vedea înainte, să simtă ceea ce adesea uitase: că adevărata fericire nu vine din lucrurile care trec, ci din ceea ce rămâne. Din liniștea care se naște în mijlocul greutăților. Din iubirea care arde mai tare decât orice patimă.

Mă întreb, adesea, dacă aici este taina cea mai mare? Că omul învață să iubească adevărat doar când suferința îi taie binele din lumea aceasta. Doar atunci când este rupt de plăcerile trecătoare, sufletul poate să-și amintească cine este și pentru ce a fost făcut.

În fața morții, în fața durerii, descoperim că nu trupul este cel care caută veșnicia, ci sufletul. Dumnezeu ne încearcă pentru a ne trezi.

Care este chemarea vieții

Ne lasă să simțim greutatea vieții ca să ne dorim mai mult decât viața aceasta. Poate că tocmai acesta este darul Lui cel mai mare: că, prin suferință, ne pregătește pentru bucuria care nu se va sfârși niciodată.

Când sufletul și trupul ajung la capătul puterilor, când patimile pier, iar omul rămâne gol în fața vieții, apare adevărata libertate. În goliciunea aceasta, sufletul nu mai are nimic de pierdut, nimic de dorit. Și, pentru prima dată, poate să-l iubească pe Dumnezeu cu toată inima.

Poate că tocmai aceasta este chemarea vieții: să murim puțin câte puțin, până când ajungem să trăim cu adevărat. Să ne dezlegăm de trup, nu din ură, ci din iubire pentru ceea ce ne așteaptă. Să învățăm că sufletul nostru nu a fost făcut să moară, ci să zboare. Să zboare dincolo de timp, dincolo de durere, dincolo de toate.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate