Connect with us
Advertisement
Advertisement

CULTURA

FOTO. PELERINAJ la Medjugorje organizat de la Cluj. Aici s-a arătat Fecioara Maria în 1981. Cuvintele MAICII DOMNULUI

Publicat


pele 3

Credincioșii din Cluj și nu numai se pot înscrie la un pelerinaj la Medjugorje (Bosnia-Herțegovina) în perioada 23 octombrie – 29 octombrie 2022, orășelul în care s-a arătat Fecioara Maria în anul 1981. 

Vino să simți că Iubirea Fecioarei Maria este vindecătoare! Vino să vezi cât de frumos e ținutul în care oamenii se roagă împreună, învață împreună, cântă împreună, meditează împreună la Cuvântul Domnului pentru a-L împlini împreună.

Țelurile spirituale ale acestui pelerinaj sunt: bucuria de a participa la programul propus de parohia din Medjugoje: bucuria de a ne ruga rugăciunea rozariului împreună, bucuria de a participa la Sfintele Liturghii și la Adorațiile Euharistice); Calea rozariului de pe colina Podbrdo; Calea Crucii meditată urcând muntele Križevac; participarea la Sfânta Liturghie în Satul Mariei; bucuria de a vedea ce lucruri minunate face neîncetat Domnul prin creațiile Sale, vizită la cascada Kravica”, anunță organizatorii.

Care este traseul și cât costă călătoria

Traseul pornește din Cluj-Napoca, trece prin Arad, unde se va dormi în 23 octombrie și 5 nopți vor fi petrecute în Medjugorje la Camp Verite.

Prețul călătoriei se ridică la 260 euro de persoană, transportul având loc cu autocar clasificat 4* pe ruta Cluj-Napoca – Medjugorje – retur.
De asemenea, include 5 nopți de cazare petrecute la Camp Verite din Medjugorje cu micul dejun și prânzul incluse.

Îmbarcările pelerinilor au loc la Cluj-Napoca, Huedin, Aleșd, Arad, iar la Arad se va dormi o noapte la pensiunea Christiana.

Rezervări și informații:

0729 – 884 881
0745- 678 537

pele 1

Cuvintele Fecioarei Maria

Părintele Anton Crișan, de la Biserica Greco-Catolică ”Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, a arătat că Fecioara Maria își dorește să ne conducă pe toți la Isus.
”De aceea încă ne cheamă pe toți la Medjugorje pentru a vedea cum harurile Cerului pot schimba viața omului. Dumnezeu lucrează prin oameni, slăvit să-i fie Numele în veci.
Doamne Isuse, roagă-te pentru toate sufletele ca toți oamenii să răspundă chemării tale și fiecare să devină un om nou în Spirit si Adevăr.
Astăzi vă reamintesc cuvintele pe care Fecioara Maria le-a lăsat în 5 iunie 1986 în Medjugorje:
„Dragi copii!
Astăzi vă invit să trăiți mesajele pe care vi le dau. Doresc să fiți activi și să comunicați mesajele mele celorlalți. În special, doresc ca toți să fiți oglinda lui Isus,
Cel care luminează și lumea necredincioasa ce merge în întuneric. Doresc ca prin lumina lui să fiți lumină tuturor și să mărturisiti în Lumină. Dragi copii, nu sunteți chemați la întuneric, ci la lumină; de aceea, trăiți în lumină viața voastră.
Mulțumesc că ați răspuns chemării mele”, a spus părintele Crișan

Prima apariție, în 1981

Fecioara Maria s-a înfățișat prima oară la Medjugorje în ziua de 24 iunie 1981, unor tinere, Ivanka de 15 ani şi Mirjana de 16 ani, iar ziua următoare s-a format un grup de 6 vizionari, cărora Maica Domnului li s-a adresat cu cuvintele “Lăudat să fie Isus!”.

În anul 1991, Medjugorje este recunoscut oficial de către Biserica Catolică ca loc de pelerinaj şi rugăciune.

În aparițiile sale, Fecioara Maria a transmis mesaje de pace și îndemnuri la post și rugăciune.

pele 2

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MOLDOVAN RAUL CONSTANTIN

    august 18, 2022 la 4:33 pm

    Da,bună reclamă face părintele Anton Crișan, am fost într-un pelerinaj cu dansul și partenera de afaceri. Am întrebat de factură sau chitanta pt pelerinaj. Nici poveste, te duce și te lasă acolo, ne-a mințit că avem traducere la liturghi, el la liturghie stătea la pensiune.Halal treabă, nu-l recomand deloc, un prefăcut pt bani.La pensiune mâncare de cantina săracilor, din parizer nu nea scos, supele, apă chioară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lege schimbată după un caz de Cluj: poliţiştii au amendat şoferi de mopede şi motociclete fără trusă de prim-ajutor şi stingător

Publicat

De

politist rutiera

Senatul României a adoptat o propunere legislativă de completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, propunere prin care conducătorii de mopede şi motociclete nu mai sunt obligaţi să aibă asupra lor trusa de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologate. Modificarea legislativă vine după un caz petrecut la Cluj.

Iniţiatorii propunerii legislative au aprecuat ca fiind „îngrijorător” faptul că legea română lasă loc la interpretare, obligând şi şoferii de mopede şi motociclete să se echipeze cu extinctor triunghiuri şi trusă de prim ajutor. Iniţiatorii amintesc, în expunerea de motive, cazul unui echipaj de poliţie din judeţul Cluj, care folosea acest tip de amendă ca pedeapsă pentru motocicliştii asupra cărora nu se putea reţine o altă ilegalitate.

Conform proiectului de act normativ amendat de Senat, iniţiat de un grup de parlamentari preponderent USR, art 8 al OUG 195/2002 stipulează că „pentru a fi conduse pe drumurile publice autovehiculele, cu excepţia celor din categoria AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologate”.

„Beneficiile pe care o obligarea şoferilor de motociclete şi mopede de a avea asupra lor triunghiul reflectorizante, trusă de prim ajutor şi extinctor este una lipsită de utilitate şi poate avea un impact negativ asupra cetăţenilor care se încadrează în această categorie”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz de modificare a OUG 195/2002.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident în comuna clujeană Poieni. 1 rănit, 2 mașini implicate

Publicat

whatsapp image 2022 10 04 at 4.52.56 pm

Marți, în jurul orei 14.15, polițiștii clujeni au intervenit în comuna Poieni, la un accident rutier semnalat pe DN1 E60.

„Din primele informații, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Sălaj, care se deplasa cu autoturismul pe direcția Cluj-Napoca spre Oradea, la km 537+550 m, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din județul Bihor”, informează autoritățile.

În urma impactului, bărbatul de 54 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

whatsapp image 2022 10 04 at 4.52.13 pm

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Fată de 14 ani, DISPĂRUTĂ dintr-un centru de minori din Cluj

Publicat

foto plecare voluntara

La data de 3 octombrie a.c. Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că minora COVACI CRENGUȚA MARIA, în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar la aceeși dată, în jurul orei 22.50 dintr-un centru de minori situat în municipiul Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a mai revenit.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.65m, forma feței ovală, ochi căprui, ten măsliniu, păr negru, tuns scurt.

La momentul plecării, aceasta era îmbracată cu un tricou negru, fustă de culoare albastră, iar pe cap avea un batic negru.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minoră sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

De pus în calendar: Zilele CLUJULUI 6-9 octombrie 2022

Publicat

pmcj3082

Ediția aniversară a Zilelor Clujului – a X-a – va avea loc săptămâna aceasta, 6-9 octombrie 2022. Cu timpul, clujenii au învățat arta de a trăi împreună, iar acest lucru se reflectă atât în programul evenimentului cât și în viața de zi cu zi a comunității. „Mai multe puncte de atracție, mai multă poftă de distracție” este mottoul prin care organizatorii invită publicul la această ediție aniversară.

pmcj1631

Peste 100 de evenimente în peste 30 de locuri din oraș sunt pregătite să ofere experiențe de neuitat. Broșura cu toate activitățile din cadrul Zilelor Clujului, online aici. 

Știm că e greu de ales dintre atâtea activități, așa că vă zicem noi ce e musai de văzut:

– spectacolul de drone, video mapping și artificii, de vineri seara, din Piața Unirii. Spoiler: se va lăsa cu multă emoție;

pmcj2528

– seara de teatru și seara de muzică clasică, care vor reuni cele mai importante instituții de cultură din orașul nostru: Teatrul Național Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Transilvania, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”;

– mult așteptatele concerte din Piața Unirii, Piața Muzeului, Parcul Central și Iulius Parc unde vor urca pe scenă artiști unul și unul

– Festivalul Gastronomic și Festivalul de Vin în Parcul Central

pmcj1394

– Regalul folcloric: cântec și dans tradițional

– ziua interacțiunii om-animal în campusul USAMV

– activități pentru întreaga familie în zonă de aventură din Parcul Central

– Parada Zilelor Clujului pe Bulevardul Eroilor, alături de personaje fantastice și animație stradală

zilele clujului

– tabără istorică pe strada Potaissa pentru cei ce își doresc să simtă pe viu

– Activități diverse în bazele sportive: muzică, dans și alte surprize

– „My Fair Lady”, spectacol de operă în Piața Karl Liebknecht

Ca în fiecare an, întreaga comunitate contribuie la conturarea programului Zilelor Clujului. Au fost primite peste 300 de propuneri de activități sau evenimente care să aibă loc în cadrul festivalului.

PARTENERI OFICIALI:

Terapia – O companie Sun Pharma, Iulius Mall Cluj-Napoca

PARTENERI PRINCIPALI:

NTT DATA Romania, Vodafone România, Accesa, Ursus

PARTENERI:

Coca-Cola, Coral Impex, Autoworld – Dealer Autorizat Volvo, Moldovan Carmangerie, Farmec, Betfair Romania Development, msg systems Romania, Avangarde Software, PMA Invest.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax