Connect with us

CULTURA

FOTO. Panouri fotovoltaice, instalate la biserica din satul Ciurila. Încălzire pentru enoriași în timpul slujbelor religioase

Publicat


bise ciurila 1

Lăcașurile de cult profită de facilitatea oferită de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și vor începe să își instaleze panouri fotovoltaice, devenind, astfel, prosumatori, adică vor putea vinde surplusul de energie electrică produs în rețeaua națională. Una dintre bisericile care va fi dotată cu panouri fotovoltaice este cea din satul clujean Ciurila, iar enoriașii vor avea căldură în lăcașul de cult, în timpul slujbelor duminicale sau la sărbătorile religioase, după instalarea sistemului.

Parohul bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Mircea Sandu, a declarat pentru Cluj24 că zona este una însorită, așa că nu va fi o problemă din acest punct de vedere.

”Ne-a ajutat bunul Dumnezeu și am reușit să fim înscriși în platforma AFM pentru programul de panouri fotovoltaice, iar sistemul care va fi instalat va fi de 3 kW, ceea ce este suficient. Am avut o firmă care ne-a ajutat la depunerea documentației.

În satul Ciurila nu este gaz și dorim să folosim sistemul de panouri fotovoltaice pentru încălzirea bisericii, care este în aceeași incintă cu casa parohială. Panourile vor fi instalate pe acoperișul casei parohiale. Acest sistem este pentru credincioșii din sat”, a spus părintele Sandu.

Acesta a explicat că este o mare diferență dintre o biserică de la oraș și una aflată în mediul rural, în sensul că la cea ce la oraș vin credincioși și în cursul săptămânii, iar lăcașul de cult se încălzește iarna toată săptămâna.

”La țară, sunt doar slujbele punctuale, de duminică sau de sărbători, nefiind un flux de credincioși tot timpul, astfel că nu se poate ține biserica încălzită toată săptămâna pentru a avea un confort termic optim la slujba de Liturghie de duminică. Ar trebui să facem foc de vineri, de sâmbătă, dar efortul este destul de mare. La biserică avem aeroterme, dar nu se încălzește cum trebuie”, a precizat parohul Mircea Sandu.

Potrivit acestuia, cel mai probabil, în biserică urmează să fie montată o centrală pe current, iar cu timpul acesta speră să instaleze o pompă de căldură.

Biserica din Ciurila a fost dată în folosință în anul 2018 și are arondate, în total, 235 de persoane, adulți și copii.

bise ciurila 2

Procedura Administrației Fondului pentru Mediu

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a precizat într-un răspuns pentru Cluj24 că, în conformitate cu ghidul de finanțare a1 Programului privind instalarea sistemelor de panouri folovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, unitățile de cult au aceeaşi procedură de înscriere ca și persoanele fizice.

”Bugetul alocat unităților de cult la nivel național a fost de 17,5 milioane de lei. fiind înscriși un număr de 875 solicitanți în aplicația informatică a programului.

La momentul actual, sunt analizate documentele transmise de instalatori referitoare la garanția de participare în cadrul programului, urmând ca Administrația Fondului pentru Mediu să publice lista instalatorilor validați pe site-ul instituției.

După publicarea listei cu instalatori (care au depus și garanția aferentă) pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, va fi permisă selectarea în aplicație a unui instalator de către solicitanții care s-au înscris în program”, arată AFM.

În termen de maximum 90 de zile de la data publicării de către AFM a listei cu instalatorii aprobați, se parcurg următoarele etape:

selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicației;

efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant; aprobarea de către instalator, în aplicație, a solicitanților eligibili.

În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate dc solicitant, conform procedurii de analiză, și selectează în aplicație solicitanții eligibili.

Administrația Fondului pentru Mediu generează prin intermediul aplicației listele cuprinzând proiectele solicitanților eligibili.

După publicare pe site-u1 Administrației Fondului pentru Mediu a listei solicitanților aprobați, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.

Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalația și se va obține certificatul de racordare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat a intrat cu ATV-ul într-un copac în Finișel și ajunge la spital

Publicat

atv 3

Un accident cu ATV-ul a avut loc, luni, în satul Finișel, comuna clujeană Săvădisla, un bărbat urmând să fie transportat la spital.

Din primele informații, bărbatul de  50 de ani, ar fi intrat cu ATV-ul pe care îl conducea într-un copac.

Acesta este conștient și cooperant și primește îngrijiri medicale de la un echipaj SAJ Cluj, urmând să fie transportat la spital.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EDUCATIE

Peste 5000 de elevi de clasa a VIII-a din Cluj susțin examenul de Evaluare Națională

Publicat

examen scris evaluarea națională

Un număr de 5.276 absolvenți ai clasei a VIII-a, din județul Cluj, vor susține, începând din 25 iunie, examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024, informează ISJ Cluj.

La examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024, în județul Cluj, s-au înscris 5.276  absolvenți ai claselor a VIII-a, care vor susține examenul în 109 unități de învățământ preuniversitar, desemnate centre de examen (68 de centre în mediul urban și 41 de centre în mediul rural). Distribuția celor 5.276 de candidați înscriși, pe medii de proveniență, se prezintă astfel – 4.167 sunt elevi care studiază în mediul urban și 1.109 sunt elevi care învață în mediul rural.

”Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul I.Ș.J. Cluj a aprobat 207 de solicitări, privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform procedurilor în vigoare, care vizează: prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învățare, prezența unui însoțitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezența interpreților limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, a instrumentelor privind măsurarea glicemiei, respectiv susținerea probelor scrise în spital”, arată ISJ.

Calendarul examenului

Examenul  de Evaluare Națională începe marți, 25 iunie 2024, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată joi, 27 iunie 2024, de proba scrisă la disciplina  Matematică. Vineri, 28 iunie 2024, 628 elevi care studiază în limba minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă.

Dintre aceștia, 93 elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă germană, iar 535 vor susține proba la Limba și literatura maternă maghiară.

Corectură digitală

Elementul de noutate al acestei sesiuni a examenului de Evaluare Națională, constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor sunt scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

Probele scrise încep la ora 9:00 și se vor desfășura în săli de examen, monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 3 iulie 2024, până la ora 14:00 (în centrele de examen), cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal.

Rezultatele finale, în 9 iulie

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie 2024 (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie 2024 (în intervalul orar 8:00-12:00) sau  transmise prin mijloace electronice centrelor de examen.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Examen de 2 ore

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Alte precizări importante pentru elevi, cu privire la redactarea lucrărilor scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională, 2024, pot fi consultate pe site-ul I.Ș.J. Cluj, https://www.isjcj.ro/

Mesajul șefei ISJ Cluj

„ Mesajul pe care doresc să îl transmit tuturor elevilor care participă la Examenul de Evaluare Națională și părinților acestora este unul de încurajare și de abordare cu optimism a acestui prim examen important pentru parcursul educațional al absolvenților ciclului gimnazial.

Candidaților la examen le doresc să abordeze cu încredere această etapă, să se concentreze pe citirea cu atenție a subiectelor și pe rezolvarea lor, să nu se lase distrași de factori externi și să își gestioneze cu grijă timpul de lucru, valorificând tot ce au acumulat de-a lungul anilor și în orele de pregătire pentru examen!

Le doresc colegilor, cadre didactice, să dea dovadă, în continuare, de răbdare, putere de muncă, empatie pentru elevi, să fie alături de ei pe parcursul zilelor de examen, să le asigure suportul emoțional atât de necesar, indiferent de calitatea pe care o vor avea-profesori asistenți, membri în comisii de organizare sau evaluare a examenelor.

Cu siguranţă că, asemenea oricărui examen, şi cel de anul acesta va aduce zâmbete pe chipurile unora şi lacrimi pe ale altora, dar ceea ce rămâne esenţial este faptul că fiecare elev care va participa la examen îşi va putea continua parcursul educațional în învățământul liceal sau profesional, având astfel posibilitatea de a-şi continua procesul dezvoltării personale și profesionale.

Le doresc tuturor elevilor, dar și părinților lor, să treacă cu bine peste emoțiile firești acestei perioade și încredere în viitor!”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Număr pentru sesizat nereguli

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de  Evaluare Națională 2024_Ministerul Educației – 0800 801 100, I.Ș.J. Cluj – 0800 816 264.

Citește mai departe

EVENIMENT

”U” Cluj și CFR Cluj au dat startul la abonamente pentru sezonul de fotbal 2024/2025. Care sunt prețurile

Publicat

fotbal

Cluburile de fotbal FC Universitatea Cluj și CFR Cluj și au dat startul la abonamente pentru meciurile din sezonul 2024/2025, iar suporterii sunt așteptați să le cumpere în număr cât mai mare.

Dacă cei de la ”U” le-au pus în vânzare în urmă cu o săptămână, cei de la CFR vor începe de marți, 25 iunie, vânzarea abonamentelor pentru meciurile din Gruia, de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”.

”Cel mai sănătos lucru pe care-l putem face, este să le asigurăm tot sprijinul necesar băieților noștri, să fim acel număr 12, care, și din ceea ce vedem în aceste zile la CE, de cele mai multe ori se dovedește a fi decisiv.

Iar primul pas, abonamentele!

Avem prețuri accesibile, pentru toate buzunarele. Iar pe baza abonamentului vom avea acces la meciurile din campionat, cupa, dar și la tururile preliminare din Conference League.

Haideți să ne mobilizăm, să batem recordul din sezoanele trecute și să fim echipa cu cei mai mulți abonați din campionat. Vă băgați?

Și țineți minte cel mai important lucru! Locurile pe care noi le vom lăsa libere la meciurile importante, vor fi ocupate de adversarii noștri. E responsabilitatea noastră ca acest lucru să nu se întâmple”, arată suporterii CFR Cluj.

Program la casele de bilete din Gruia

Abonamentele se pun în vânzare de de marți la casele de bilete după următorul program exclusiv pentru vechii abonați:

– marți – 25 iunie – 11:00 – 17:00

– miercuri – 26 iunie – 14:00 – 19:00

– joi – 27 iunie – 11:00 – 17:00

– vineri – 28 iunie – 08:00 – 14:00

– luni – 1 iulie – 11:00 – 17:00

– marți – 2 iulie – 14:00 – 19:00

Prețul abonamentelor CFR Cluj

Prețul unui abonament întreg pornește de la 170 de lei la peluză, crește la 450 de lei la Tribuna a 2-a și ajunge la 500 de lei la Tribuna 1-a.

Abonamente la U Cluj

La ”U” Cluj abonamentele pe Cluj Arena sunt de mai multe categorii, în funcție de buget.

”FC Universitatea Cluj a dat startul campaniei de abonamente pentru sezonul 2024/2025.

Un nou capitol ne așteaptă! Este povestea ta, povestea noastră, povestea Clujului. Fă-ți abonament pentru noul sezon și susține echipa pe stadion.

Strategia de vânzare se desfășoară în două etape:

Locul tău pe stadion. Pe viață: Campania de pre-sale (pe bază de precomandă) desfășurată atât online, cât și în punctele fizice de vânzare ale FC Universitatea Cluj, dedicată exclusiv celor care au deţinut un abonament în sezonul 2023/2024 – între 5 iunie și 16 iunie (ora 23:59).

Campania propriu-zisă – vânzarea generală de abonamente cu precomandă – începând cu data de 17 iunie.

Toți cei care doresc să își achiziționeze un abonament, vor primi un voucher pe baza căruia vor ridica ulterior cardul”, precizează clubul.

Prețul abonamentelor

VIP ET 3 – SECTOR 3D 2800 lei VIP, Etaj 3, Sector 3D

VIP ET 4 – 1820 lei VIP, Etaj 4, Sector 4D

TRIBUNA 0 – 1050 lei Tribuna 1, Tribuna 0

TRIBUNA 1 CENTRAL – 840 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2C

TRIBUNA 1 CENTRAL – 840 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2D

TRIBUNA 1 INEL – 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2A1

TRIBUNA 1 INEL- 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2A2

TRIBUNA 1 INEL-  2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2B

TRIBUNA 1 INEL – 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2E

TRIBUNA 1 INEL – 2630 lei Tribuna 1, Inel 2, Sector 2F

TRIBUNA 2 CENTRAL – 630 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2O

TRIBUNA 2 CENTRAL -630 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2P

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2K

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2L

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2M1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2M2

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2M3

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2N1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2N2

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2R1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2R2

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2S1

TRIBUNA 2 INEL – 2490 lei Tribuna 2, Inel 2, Sector 2S2

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL – 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2T

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL- 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2U1

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL – 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2U2

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL – 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2V1

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2V2

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2W

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2 – 300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2X

PELUZA SEPCILE ROSII – INEL 2 -300 lei Peluza 1, Inel 2, Sector 2Y

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Echipajul clujean Simone Tempestini – Sergiu Itu a câștigat Raliul Clujului

Publicat

De

raliul clujului

Pilotul clujean Simone Tempestini de la Napoca Rally Academy se impune categoric în Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA, desfășurat la sfârșitul săptămânii, și își trece în cont a 8-a victorie clujeană, egalându-l astfel la numărul de succese pe legendarul Titi Aur.

”Prin victoria de la acest sfârșit de săptămână, Simone Tempestini și copilotul Sergiu Itu devin campioni pe asfalt pentru al doilea sezon consecutiv și preiau conducerea în ierarhia absolută a Campionatului National de Raliuri Betano”, anunță organizatorii.

Podiumul complet

Lupta pentru poziția secundă s-a purtat intens până pe ultima probă specială a ediției din acest an, câștig de cauză având însă perechea bulgară formată din Martin Surilov și Zdravko Zdravkov, care și-au menținut avansul în fața brașovenilor Andrei Girtofan și Doru Vraja, cei ce completează podiumul.

Raliul Clujului este etapa a 4-a a Campionatului Național de Raliuri al României, ediția 2024.

70 de echipaje prezente

La competiție s-au înscris 70 de echipaje din țară și din străinătate.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv „Savu Racing”, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

raliul clujului

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax