Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Centru de psihoterapie GRATUITĂ pentru persoane cu venituri mici, deschis la Cluj-Napoca

Publicat


Centru psihoterapie gratuită Cluj-Napoca

Un centru de psihoterapie care va oferi ședine gratuite pentru persoanele care au nevoie, dar nu își permit să meargă la psiholog, s-a deschis la Cluj-Napoca.

30 de psihologi clujeni s-au înscris deja ca voluntari pe listele centrului și sunt așteptați și alții.

Centru de psihoterapie GRATUITĂ pentru persoane cu venituri mici, deschis la Cluj-Napoca

Centrul Social de Psihoterapie a fost deschis pe starda 21 Decembrie 1989 numărul 46 și este al doilea după unul similar deschis la București în 2023.

Cei care au nevoie de terapie gratuită trebuie să se înscrie online, AICI, la secțiune CERE AJUTOR și să îndeplinească anumite condiții.

“Noi oferim 7 ședințe de psihoterapie gratuite pentru cazuri sociale.

Astfel, cine aplică pe siteul nostru va trebui să îndeplinească niște condiții. Este vorba de persoane fără venit, cu venit minim sau cu venitul de până la 3.500 de lei net, studenți și pensionari”, a declarat Răzvan Popa, fondatorul Centrului Social de Psihoterapie.

Cine aplică va putea beneficia de 7 ședințe gratuite, pe parcursul a 7 săptămâni, iar în weekenduri se fac și terapii de gup.

Practic, va fi primit orcine, începând cu vârsta de 7 ani și, dacă se vor găsi interpreți, vor fi oferite servicii și pentru persoane cu deficiențe de auz.

Important, înscrierea se face online și nu telefonic.

Clujul, pe locul 2 după București la probleme de sănătate mintală

Centrul de la Cluj-Napoca este al doilea din țară după București.

Asta pentru că, spune Răzvan Popa, după București, la Cluj-Napoca sunt cele mai multe persoane cu probleme de sănătate mintală.

Cei care se vor înscrie pentru a beneficia de ședințe de psihiterapie nu trebuie să aibă neapărat un diagnostic prealabil.

Doar că totul se va face online pentru a găsi terapeutul portivit pentru problemele beneficiarului. Fiind voluntari, psihologii vor putea veni la centru doar între anumite ore.

“Până acum sunt 30 de contracte semnate cu psihoterapeuți voluntari”, a mai spus Răzvan Popa.

La Cluj, până și ședințele de psihoterapie sunt mai scumpe ca în București

Proiectul este susținut de Asociația zi de Bine, care a oferit sprijin financiar atât pentru amenajarea centrului, cât și pentru plata oreler de terapie pentru un an.

“Este un proiect unic în România. Atunci când intri într-un proces de terapie trebuie să îl duci până la capăt, iar acest lucru înseamnă să acoperi niște costuri pe termen lung”, spune Eliza Vlădescu, responsabil comunicare Asociația Zi de Bine despre implicarea asociației în acest proiect.

Ea a mai spus că majoritatea românilor încep să realizeze că ar avea nevoie de terapie.

“Dar, practic, numai 10% dintre ei apelează la servicii de terapie, iar motivul financiar este obstacolul principal.

Dar când ai acces la terapie cu un psiholog bun timp de 7 săptămâni, plus ședințe de grup, acest lucru poate să-ți schimbe viața”, a mai spus Eliza Vlădescu.

Ea a mai precizat că la Cluj-Napoca, costul unei ședințe de psihoterapie esta chiar mai ridicat decât la București.

Este vorba de sume între 400 și 600 de lei pentru o singură ședință de terapie, bani de care oamenii au nevoie pentru alte necesități.

Asociația Zi de Bine a investit în centrul de la Cluj-Napoca 50.000 de euro, toată suma provenind din sponsorizări.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Amenzi de 44.000 de lei date de Poliția Animelelor la Cluj. 26 de stăpâni de câini agresivi au fost sancționați

Publicat

De

Amenzi date la Cluj de Poliția Animalelor

Poliția Animalelor din Cluj a dat peste 100 de amenzi, în urma unei acținuni care au avut loc în această săptămână.

64 de deținători de animale au fost verificați, inclusiv centre de gestionare a câinilor fără stăpân.

Amenzi de 44.000 de lei date de Poliția Animelelor la Cluj. 26 de stăpâni de câini agresivi au fost sancționați

Acțiunea Poliției Animalelor vine și după ce clujenii au protestat în stradă pentru respectarea drepturilor animalelor, în special al câinilor.

Mai mult, săptămâna trecută, la Cluj, Poliția Animalelor a intervenit într-un caz de schingiuire a unor căței, care a fost semnalat pe rețelele sociale.

Astfel, în perioada 20 – 25 septembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au făcut la 64 de deținători de animale.

În urma acestor controale, polițiștii au aplicat un număr total de 102 amenzi, în valoare de peste 44.000 de lei.

Amenzi și pentru proprietarii de câini agresivi

astfel, 28 de amenzi au fost date pentru abateri la regulile de protecție a animalelor, alte 30 pentru nereguli în gestionarea câinilor fără stăpân, și 26 pentru nereguli privind regimul deținătorilor de câini periculoși sau agresivi.

Recomandările polițiștilor pentru deținătorii de animale

Polițiștii clujeni reamintesc tuturor cetățenilor că responsabilitatea față de animalele de companie implică asigurarea unui mediu sigur, alimentație corespunzătoare și îngrijiri medicale atunci când este necesar.

Deținerea unui animal nu este doar o alegere, ci o responsabilitate legală și morală, care trebuie respectată cu atenție.

De asemenea, se atrage atenția asupra importanței sterilizării și vaccinării animalelor de companie, pentru a preveni înmulțirea necontrolată și riscurile pentru sănătatea publică.

În cazul deținerii câinilor periculoși sau agresivi, proprietarii au obligația să respecte anumite reglementări speciale.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Suntem în plin sezon de alergii! Ce ne recomandă medicii specialiști clujeni

Publicat

Invitată la podcastul Human Hub, medicul alergolog Nadia Onițiu Gherman, de la Spitalul Județean din Cluj, ne-a declarat că 40 la sută din populație este supusă riscului de a face alergii.

În această perioadă cele mai multe alergii sunt cele respiratorii, declanșate în general de polen, în particular de polenul plantelor de ambrozie, caz în care trebuie evitate plimbările în zonele în care crește această planta. În Cluj-Napoca au fost semnalate astfel de plante pe străzile Trifoiului, Bună Ziua, Borhanciului, Răzoare sau Colinei, dar și multe altele.

Când știm că avem alergie?

Principalele simptome, ușor de recunoscut, sunt petele roșii pe piele care se umflă, mâncărimi locale, umflături la nivelul buzelor sau pleoapelor. Medicul de la Spitalul Județean ne recomandă să fim atenți și la alergiile alimentare sau cele medicamentoase.

Citește mai departe

ACTUALITATE

RADP Cluj-Napoca angajează îngrijitor spații verzi

Publicat

RADP Cluj-Napoca face angajări

RADP Cluj-Napoca recrutează personal în vederea angajării pe perioadă determinată pentru următoarele ocupații:

  • îngrijitor spații verzi

Cei interesați vor depune la secretariatul regiei sau pe e-mail (office@radpcj.ro) cerere de angajare / scrisoare de intenție, însoțită de un CV, copie după actul care atestă pregătirea profesională.

Informații suplimentare la telefon 0264 552 666, interior 28, sau la sediul regiei din Cluj-Napoca, str. Calea Someseni, nr. 2.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme rea în județul Cluj în weekend. Cod galben de ploi torențiale, vânt puternic și temperaturi scăzute

Publicat

ploaie cluj3

Județul Cluj se află sub cod galben de vreme rea la finalul săptămânii. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, ploi torențiale și rafale puternice de vânt.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 28 septembrie, ora 18 – 29 septembrie, ora 10 în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50…60 km/h. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Ploaie, vreme rece și vânt, în toată țara

Avertizarea meteo se va extinde la nivelul întregii țări în intervalul 29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 22.

În intervalul menționat, în intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toată țara. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax