Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Cazul copilaşului grav bolnav. CFR Cluj scoate la licitaţie tricoul lui Camora, semnat de toată echipa. Fiu de jucător

Publicat


camora licitatie copil tricou horz

Clubul CFR Cluj a scos la licitiaţie tricoul cu care Mario Camora a jucat în Europa Conference League, semnat de toţi coechipierii, pentru a-l ajuta pe micuţul Luca Tiago Miclăuş, în suferinţa sa.

VEZI ŞI:

Un fost fotbalist al CFR Cluj are nevoie de ajutor pentru fiul său de 10 luni. Boală rară şi agresivă

„LICITAȚIE CARITABILĂ PENTRU TIAGO MICLĂUȘ

camora licitatie copil tricou

🏥 Fostul nostru jucător, Casian Miclăuș, are nevoie de sprijin în aceste momente dificile. Fiul său, Luca Tiago Miclăuș, a fost diagnosticat la numai 9 luni cu o boală cumplită: Leucemie Mieloblastică Acută M7, o formă de leucemie foarte rară și foarte agresivă.

👉🏼 Pentru a-l ajuta pe Tiago, scoatem la licitație tricoul cu care Mario Camora a evoluat în grupele UECL semnat de întreaga echipă!

VEZI ŞI:

FOTO. Licitație pentru salvarea lui Tiago. Tricou cu semnăturile lui Hagi și jucătorilor de la Farul Constanța

Persoana care licitează cel mai mult aici în comentarii, va dona întreaga sumă direct în contul lui Casian Miclăuș și după ce ne va trimite dovada plății, va putea intra în posesia tricoului!

tiago 1

Licitația pornește de la suma de 👉🏼 100€ (500 lei) și se va încheia luni, 28 noiembrie.

Conturile în care puteți dona:

🟠Nume: Miclăuș Casian Vasile
🟠IBAN Banca BRD:
🟠RO09BRDE130SV55648721300
🟠SWIFT: BRDEROBU
🟠Moneda: EURO

⭕Nume: Gîrda Cristina-Roxana
⭕IBAN Banca TRANSILVANIA:
⭕RO89BTRL01301201C69471XX
⭕SWIFT: BTRLRO22
⭕Moneda: RON

tiago 4

Vă mulțumim!🙏🏽 Vezi mai puţin”, arată clubul CFR Cluj.

Până acum, suma cea mai mare cu care a fost licitat tricoul a ajuns la 1.000 de euro.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Actorul Dorel Vișan (Gr 33 1/2) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

De

Visan mason

Actorul clujean Dorel Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video.

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din partea Ordinului Umaniterra pentru meritele sale și pentru faptul că este un patriot desăvârșit.

Patriot desăvârșit

”Munca sa aduce plus valori pe toate căile și în apropierea Zilei Internaționale a Munci ne exprimăm prin aces gest alături de sloganul <<Glorie muncii ce aduce plus valori>>.

Ne cunoaștem de mulți ani cu Dorel Vișan și am văzut în activitatea sa spirituală că este un om extrem de pozitiv, un patriot desăvârșit, care ține la pământul neamului său și și-l lucrează singur, având grijă de albinele  sale. În loja noastră, albinele sunt simbolul Gradului 3, a Gradului de Maestru Mason care este maxim”, a explicat Adrian Toader Williams.

Dumnezeu este un principiu energetic

Dorel Vișan a declarat în cadrul ceremoniei, vorbind despre Dumnezeu și om, că Iisus nu a fost urmat de lume, pentru că dacă oamenii îl urmau, nu-l băteau în cuie pe cruce.

”Dumnezeu este un principiu energetic, substanța universală a gândirii. Deci noi suntem formați din <<substanța>> lui Dumnezeu. Numai că am uitat că suntem Dumnezei și ne comportăm ca și cum nu am fi. Și atunci nu demonstrăm nimic.

Dumnezeu este Adevărul Unic și singur.

Cine nu crede în nemurirea sufletului și în Dumnezeu nu există nici el. Deci dacă Dumnezeu nu există nu existăm nici noi”, a spus actorul.
Acesta a subliniat că masoneria este un sistem de cunoaștere și de educație și trebuie să urmeze regulile fundamentale.

Nu se poate uni PSD cu PNL

Visan mason

”Toate religiile, în ultimă instanță, au acelaș scop, viața morală pe diferite căi. Nu este bine să forțezi pe cineva să ia religia ta. Fiecare om trebuie să trăiască în religia lui, a părinților lui.

Nu se poate uni PSD-ul cu PNL-ul pentru că au două ideologii diferite.

Astăzi nu se dă dreptul omului la căință și nu i se dă dreptul la pedeapsă. Iertarea trece prin Golgota pedepsei. Dacă pedeapsa este mare și aspră omul se va îndrepta”, a menționat Dorel Vișan.

Acesta a precizat că a ajuns la Gradul masonic 33 ½ fiind în mijlocul problemelor, dar și-a dat seama că masoneria devenise o afacere și atunci i s-a propus să intre la Cavalerii de Malta.

”Conducerea masonică era consultată de Stat.

Masoneria trebuie să devină din nou școală pentru că școala noastră, în loc să scoată oameni educați, scoate analfabeți”, a mai spus Dorel Vișan.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VINOVAT de poluarea de pe Someș, un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente Cluj-Napoca. Apele Române continuă intervenția

Publicat

poluare Someș

Apele Române acționează, în continuare, pentru limitarea poluării de pe Someșul Mic, în Cluj-Napoca. Sursa acesteia se pare a fi un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente.

„Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin în continuare pentru limitarea efectelor poluării râului Someșul Mic.

Astfel, aceștia au suplimentat materialul absorbant. Totodată, utilizează și spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil pentru reținerea hidrocarburilor.

poluare

Se acționează în continuare pentru limitarea POLUĂRII de pe Someș, în Cluj. VINOVAT, un autotren parcat în spatele Sălii Polivalente

Totodată, am identificat sursa poluării. Aceasta provine de pe amplasamentul Sălii Polivalente și s-a produs din cauza unui autotren care a staționat în zonă.

Având în vedere că atât obiectivul de unde provine poluarea, precum şi faptul că transportul poluanţilor spre râu se face prin reţeaua de pluvial, ambele aflate în administrarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, SGA Cluj a solicitat administrației locale să intervină de urgenţă cu materialele şi mijloacele specifice, astfel încât să fie sistată evacuarea de hidrocarburi.

„Efectul scurgerilor accidentale este local”

Prin evacuarea apelor cu hidrocarburi se aduc prejudicii mediului acvatic, din cauza compoziţiei chimice a acestor compuşi organici cu toxicitate ridicată.

Efectul scurgerilor accidentale este local și nu a fost observată mortalitate piscicolă.

Reamintim faptul că evenimentul a fost sesizat în data de 23 aprilie 2024.
Specialiștii SGA Cluj s-au deplasat imediat la fața locului pentru verificarea cursului de apă în zona semnalată (în aval de Podul Garibaldi). La suprafața apei erau irizații, pe o distanță de aproximativ 500 de metri.

Personalul SGA Cluj a intervenit cu baraje absorbante pentru limitarea efectelor poluării.

Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituției noastre au prelevat probe de apă. În momentul actual, analizele sunt în curs de determinare”, scrie pe pagina de Facebook Apele Române Someș-Tisa.

Citește mai departe

EVENIMENT

L-AȚI VĂZUT? Minor de 17 ani, DISPĂRUT dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Publicat

claudiu lacatus

La data de 24 aprilie a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca – Secția 5 Poliție a fost sesizată despre faptul că, în cursul zilei de ieri, 23 aprilie a.c., minorul Lăcătuș Claudiu, în vârstă de 17 de ani, ar fi plecat voluntar dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca, iar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă 1.70 m, 65 de kilograme, constituție atletică, păr negru tuns scurt, față ovală, ochi căprui.

L-AȚI VĂZUT? Minor de 17 ani, DISPĂRUT dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Nu se cunoaște vestimentația de la momentul plecării.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minor sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Intervenția pentru reparația conductei care s-a spart pe DN1 în Florești a durat aproape 12 ore

Publicat

De

Conducta de apă spartă în Florești, Cluj, pe DN1

Aproape 12 ore a durat intervenția angajaților Companiei de Apă Someș în Florești, pe DN1. Reparația conductei de canalizare care s-a spart marți, a blocat traficul în orele de vârf.

Magistrala care traversează Floreștiul s-a spart în jurul orei 8.00 dimineața, iar intervenția a fost una de durată, fiind vorba de o lucrare complexă la canalul principal.

FOTO. Intervenția pentru reparația conductei care s-a spart pe DN1 în Florești a durat aproape 12 ore

Reprezentanții Companiei de Apă Someș că lucrarea s-a terminat la ora 20.00.

Pentru a putea efectua reparația necesară a fost săpată o groapă în asfalt adâncă de 6 metri, au declarat aceștia pentru Cluj24.ro.

Intervenția s-a făcut în zona străzii Avram Iancu, aproximativ lângă numărul 336.

Pentru că avaria s-a produs pe Drumul Național 1, lucrările au început după ora 8.00 dimineața, pentru a nu bloca total accesul spre și dinspre Cluj-Napoca, însă șoferii au fost nevoiți să stea în coloană aproape toată ziua sau să foloseasă rute alternative.

Foto: Compania de Apă Someș

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax