Connect with us
Advertisement

ACTUALITATE

FOTO. Cât costă mâncarea la Electric Castle? 48 de lei porția de mici vegetali, la fel costă un burger. 18 lei e o doză de bere

Publicat


mâncarea

Prețurile la mâncare în cadrul festivalului Electric Castle de la Castelul Banffy din Bonțida fac greu de acoperit costurile pentru gurmanzi pentru toată perioada festivalului.

O masă costă în jur de 60 de lei pentru o persoană. Pentru o bere sau un suc, festivalierii mai scot din buzunar 14-18 lei lei, iar pentru un desert, între 20 și 35 de lei.

Un burger – 48 de lei, la fel cât o porție de mici vegani

O porție de trei mici costă 24 de lei, în timp ce patru mici vegetali ajung să coste 48 de lei. Un burger fără cartofi prăjiți costă 48 de lei, iar un steak de vită 70 de lei.

O ciorbă de burtă e 25 de lei. Un bol cu falafel și garnituri este 42 de lei, iar o porție de nuggets vegetale cu cartofi dulci – la 48 de lei.

Felia de pizza

Un hot dog cu cașcaval și diverse topping-uri costă 30 de lei.

O porție de nachos este 39 de lei, iar trei tacos costă 42 de lei. O porție de spaghete vegane costă 48 de lei.

Un wrap de vită este 48 de lei, iar unul de pui – 43 de lei. O felie de pizza se vinde cu 19 lei, iar un sandwich cu jamon, cu 55 de lei.

Minimarket în incinta festivalului

O ofertă mai accesibilă e adusă în cadrul festivalului de Lidl, atât prin minimarket-ul amenajat în incinta Electric Castle, de unde festivalierii pot cumpăra produse de patiserie, lactate sau fructe și dulciuri, cât și prin taraba din foodcourt cu prețuri mai accesibile decât la celelalte.

O porție de paste costă aici între 20 și 22 de lei, un burger, 25 de lei, iar o porție de cartofi prăjiți – 9 lei.

35 de lei, un pahar de înghețată

O waffa cu înghețată, nutella și fructe ajunge la 40 de lei, în timp ce o waffa pe băț cu diverse topping-uri costă 35 de lei.

Un pahar de înghețată handmade de de 150 de grame costă 35 de lei.

O plăcintă cu ciocolată sau cu gem costă 20 de lei.

O porție de churros (5 bucăți) costă 28 de lei. O clătită cu înghețată și fructe costă 37 de lei.

Cât costă băutura la Electric Castle?

mancarea

La capitolul băuturi, festivalul oferă o varietate de băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Un pahar de vin costă în 24-29 de lei, o apă plată sau minerală, 9 lei, iar o doză de bere de 500 ml costă 18 lei.

O doză de suc de 330 ml este 14 lei, iar o apă cu vitamine, 17 lei.

Participanții la festival pot încerca și o gamă largă de bere artizanală, însă la un preț mai mare. O halbă de bere costă în 18-27 de lei.

Cocktail la 48 de lei

Pentru cei cu gusturi rafinate, prețurile sunt pe măsură. Festivalul oferă un cocktail bar sofisticat, unde un pahar de 180 ml poate ajunge la 48 lei.

Cei care dispun de un buget mai redus au oferte din plin și în afara festivalului.

Localnicii de pe strada principală și din zona festivalului oferă porumb fiert, iar alți producători cu rulote fac kurtos kalacs, burgeri sau grătare.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Cercetător UBB: Podul scufundat dintr-o peșteră din Mallorca indică prezența umană 
acum 6.000 de ani

Publicat

De

Pesteră Mallorca

Oamenii ar fi putut ajunge în Mallorca, Spania, cu cel puțin 5.600 de ani în urmă.

Asta arată un nou studiu realizat de profesorul Bogdan P. Onac, cercetător colaborator al Institutului Emil G. Racoviță al Universității Babeș-Bolyai și profesor de geologia carstului și paleoclimatologie la Universitatea South Florida (SUA), alături de colegii săi.

Cercetător UBB: Podul scufundat dintr-o peșteră din Mallorca indică prezența umană 
acum 6.000 de ani

Această dată este cu aproape 2.000 de ani mai veche decât sugerau cercetările anterioare și a fost estimată prin calcularea momentului în care ar fi putut fi construit un pod antic, acum scufundat, de pe insulă, se arată în studiul publicat vineri, 30 august 2024, în Communications Earth & Environment, o revistă din familia Nature.

Mallorca este una dintre cele mai mari insule din Marea Mediterană și, cu toate acestea, a fost printre ultimele insule colonizate, cercetările anterioare sugerând că cea mai timpurie așezare de pe insulă ar fi putut fi construită cu 4.600 – 4.200 de ani în urmă.

Momentul sosirii primilor oameni în Mallorca, reevaluat

Profesorul Bogdan P. Onac, cercetător colaborator al Institutului Emil G. Racoviță al Universității Babeș-Bolyai și profesor de geologia carstului și paleoclimatologie la Universitatea South Florida (SUA), alături de colegii săi, a reevaluat intervalul de timp în care au sosit primii oameni pe Insula Mallorca.

Noile rezultate de vârstă absolută (datate precis cu metoda uraniu-toriu) a depunerilor minerale (calcit și aragonit) acumulate în jurul speleotemelor (stalactite, stalagmite, coloane etc.) și înălțimea unei benzi de colorare existente pe podul scufundat au servit ca indicatori în estimarea cu precizie a schimbărilor istorice ale nivelului mării și pentru datarea construcției podului.

Podul din Peștera Genovesa, construit acum 6.000 de ani

Astfel, profesorul Onac și echipa sa au stabilit că podul din Peștera Genovesa a fost construit acum 6.000 de ani, cu aproape două mii de ani mai devreme decât estimarea anterioară – reducând decalajul temporal între colonizarea insulelor din estul și vestul Mediteranei, arată reprezentanții UBB Cluj.

Podul constă din blocuri mari de calcar așezate unele peste altele pentru a conecta două săli uscate ale peșterii.

Colorația distinctă din secțiunea superioară a podului a fost cauzată de precipitarea calcitului la nivelul apei când podul era încă în uz.

Comparând adâncimea la care apare colorația pe pod cu o reconstituire extrem de precisă a evoluției nivelului mării din ultimii 6.000 de ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că podul nu ar fi putut fi construit mai devreme de această dată, deoarece zona pe care o traversează nu ar fi fost sub apă la acea vreme.

De asemenea, podul nu putea fi construit cu mai puțin de 5.600 de ani în urmă, deoarece nivelul mării ar fi ajuns deasupra podului.

Primii oameni au ajuns în Mallorca cu 2.000 mai devreme decât se știa

Scopul construirii podului de piatră rămâne neclar. Acesta ar fi putut facilita accesul oamenilor într-o sală interioară a peșterii (singura neindundată), fie pentru a se refugia, fie pentru anumite ritualuri sau doar pentru a depozita la rece alimentele în timpul zilelor fierbinți din Mallorca.

Indiferent de motivația construirii podului, prezența acestuia sugerează că primii oameni trebuie să fi ajuns în Mallorca cu cel puțin 6.000 de ani în urmă, adică aproape cu 2.000 de ani mai devreme decât se știa până acum.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE. Restricții privind transportul lichidelor în bagajele de mână pe Aeroportul Cluj din 1 septembrie

Publicat

De

Aeroportul Cluj

Începând cu data de 1 septembrie 2024, pe Aeroprtul Cluj vor fi impuse restricții temporare privind limitarea volumului recipientelor pentru lichide, aerosoli și geluri la 100 ml transportate în bagajele de mână.

Restricțiile la controlul de securitate al lichidelor în bagajele de mână vin ca urmare a unei decizii a Comisiei Erupene și sunt impuse pe aeroporturile din UE, anunță reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Astfel, recipientele pentru lichide, aerosoli și geluri de maxim 100 de mililitri NU trebuie să fie introduse în pungă de plastic transparentă resigilabilă, cu capacitatea de maxim 1 litru.

Se revizuiesc echipementele de securitate standard C3

“Aceste restricții vin ca urmare a Deciziei Comisiei Europene 2024/2109 respectiv a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei de modificare a Regulamentului (UE) 2015/1998 și se aplică tuturor aeroporturilor din UE care folosesc echipamente de detecție a explozibililor în bagajele de mână (EDSCB) standard C3”, arată reprezentanții Aeroportului Cluj.

Impunerea acestor restricții temporare este determinată de necesitatea revizuirii unor configurații tehnice la echipamentele de securitate standard C3 în vederea îmbunătățirii performanțelor acestora.

De asemenea, pe Aeroportul Cluj, la controlul de securitate, pasagerii NU vor fi nevoiți să scoată din bagajul de mână computere portabile și alte aparate electronice de mari dimensiuni.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj se desparte de Armend Thaqi. Contractul jucătorului a fost reziliat

Publicat

De

Armend Thaqi pleacă de la CFR Cluj

Armend Thaqi a reziliat contractul cu CFR Cluj, anunță clubul clujean de fotbal.

Jucătorul din Kosovo a ajuns la CFR Cluj în luna iunie.

CFR Cluj se desparte de Armend Thaqi. Contractul a fost reziliat

După doar două luni, Armend Thaqi pleacă de la CFR Cluj.

“Clubul CFR 1907 Cluj și fundașul Armend Thaqi au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului”, au anunțat reprezentanții clubului pe pagina de Facebook.

Armend Thaqia a ajuns la echipa din Gruia în 10 iunie și cel mai probabil va juca la o echipă din Kosovo.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident la Livada. O mașină s-a răsturnat pe un câmp

Publicat

De

Accident la Livada

Accident la Livada, în județul Cluj. O mașină a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat pe câmp.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav.

O mașină s-a răsturnat pe un câmp la Livada

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej sunt cei care au intervenit la accidentul care a avut loc în urăm cu puțin timp.

Accidentul rutier a avut loc la ieșirea din localitatea Livada, spre Iclod.

La fața locului s-au deplasat echipajele de la Punctul de Lucru Gherla, iar forțele ISU au găsit un autoturism răsturnat în afara părții carosabile.

Din fericire, nu au existat victime încarcerate.

Două persoane care se aflau în mașină au refuzat transportul la spital

O femeie și un bărbat au fost evaluați din punct de vedere medical, dar au refuzat transportul la spital, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

La misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și una SAJ.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax