Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Bugetare participativă 2022. PROIECTUL cel mai VOTAT de clujeni. Ideile CÂȘTIGĂTOARE, finanțate cu bani de la buget

Publicat


micro padure1

Votul clujenilor pentru proiectele propuse în cadrul programului de bugetare participativă din acest an s-a încheiat duminică, la ora 24.00. Peste o săptămână, Primăria va anunța și proiectele câștigătoare, care vor fi implementate începând de anul viitor.

Nevoia de oaze de verdeață pare să fie tot mai mare în orașul sufocat de trafic și construcții. Printre proiectele propuse de clujeni pentru clujeni în acest an și care au trecut și de vot se numără micro-păduri urbane, digitalizarea cimitirelor sau noi metode cu curățenie în creșe și grădinițe. Nici salvatorii clujeni nu au fost uitați.

Bugetare participativă 2022. Proiectul cel mai votat de clujeni

Cea mai mare priză la public a avut în acest an amenajarea de micro-păduri urbane în toate colțurile oralșului. Proiectul a primit cele mai multe voturi din partea clujenilor, resepctiv 675 și este eligibil pentru suma de 400.000 de euro.

Micro-pădurile urbane sunt o intervenție pe spații de dimensiuni reduse, unde se plantează dens specii native, non-invazive de arbori, arbuști și alte tipuri de plante perene, arată inițiatorii proiectului.

Astfel de micro-păduri au început să apară în orașe, rezultând ecosisteme adaptate condițiilor locale. Acestea îmbunătățesc biodiversitatea, cresc rapid, absorb mai mult CO2, îmbunătățesc sănătatea mintală a oamenilor, reduc efectele dăunătoare ale poluării aerului, ajută la scăderea temperaturilor în orașe și reduc zgomotul.

micro padure2

„În general micro-pădurile se bazează pe metoda de plantare „Miyawaki” care se inspiră din ecosistemul naturii pentru a creea o pădure densă și diversă. Pădurile Miyawaki cresc de 10 ori mai repede, sunt de 30 de ori mai dense, conțin de 100 de ori mai multă biodiversitate și absorb de 16 ori mai mult CO2 comparat cu pădurile normale.

Costurile de întreținere sunt mici, datorită acestei tehnici, pădurea se autosustine, dupa primii 2 ani fiind nevoie doar de mici intervenții”, au mai arătat inițiatorii proiectului.

Mai mult, densitatea micro-pădurii oferă mai multe opțiuni pentru polenizatori, un refugiu pentru păsări, creează un loc răcoros pentru insecte, în plus frunzele căzute fertilizează natural solul. Aceste intervenții se pot realiza cu implicarea comunității; copiii pot să participe la plantări, să învețe despre vegetație și despre importanța naturii în viață urbană sau pădurile urbane pot să devina loc de întălnire pentru comunitatea locală.

În Europa, acest model a început să fie foarte căutat. Un exemplu este pădurea urbană creată în curtea școlii „Athenee Royale a Gilly” din Charleroi, Belgia. Aici 45 de voluntari, profesorii și elevi, au creat în anul 2020 o mică pădure urbană care numără 450 de arbori din 20 de specii diferite pe o suprafață de 150 de metri pătrați.
Aceasta are ca rol reducerea poluării atât a aerului, cât și a zgomotului din apropierea școlii pentru a putea oferi elevilor un mediu de învățare cât mai sănătos.

Aceste micro-păduri pot fi plantate oriune în oraș, în special în zonele sărace în vegetaţie, aglomerate și poluate.
Pot să aibă minim 3 metri pătrați și se pot mări în funcție de amplasament, de exemplu: intervenții izolate lângă și de-a lungul trotuarelor, îmbunătățirea unei zone verzi existente dintr-o piață, împădurirea unui teren gol, păduri urbane în curțile școlilor, etc. Toate au un rol la fel de important indiferent dacă sunt create în centrul orașului sau în cartiere.

Digitalizarea cimitirelor din oraș

Pe locul doi în preferințele clujenilor este proiectul privind digitalizarea cimitirelor. Acesta a primit 355 de voturi și este eligibil pentru a primi suma de 300.000 de euro

Cei care au depus proiectul argumentează că cimitirele Clujului, în special Cimitirul Central, atrag anual sute de turiști care vor să viziteze și să depună o floare la scriitorii, oamenii de știinta, medicii, aristocrații etc. înhumați aici.

cimitir1

„O bază de date accesibilă inclusiv de pe telefonul mobil ar ușura căutarea și localizarea mormintelor acestora. În plus, ar permite o comunicare mai eficientă cu titularii contractelor de concesiune pentru locurile de veci: trimiterea notificărilor, actelor, plata taxelor, în spiritul digitalizării”, arată inițiatorii.

Proiect unic în țară

341 de voturi a primit și proiectul depus de dr. Mihai Bucur și dr. Simon Robert, de la SMURD Cluj, alături de lt.col. Andrei Biriș și sg.maj. Paul Olar de la ISU Cluj și care propune crearea unor lucrări apreciative, dedicate salvatorilor clujeni, pe fațadele unor clădiri vizibile în spațiile publice din municipiul Cluj-Napoca.

pompieri„

„Pompierii, medicii, asistenții și voluntarii SMURD sunt pregătiți la orice oră din zi și din noapte să sară în ajutor oricui se află în nevoie. Astfel, dorim să facem un îndemn pentru ca aceștia să fie reprezentați în picturi murale, create de artiști specializați, pe fațadele clădirilor sau structurilor ce permit acest tip de lucrări.

În municipiul Cluj-Napoca există astfel de picturi cu diverse alte tematici, ce prind tot mai mult la public, iar salvatorii clujeni merită să fie cât mai vizibili în comunitate și să beneficieze de o legătură modernă, cu populația pe care o deservesc în fiecare zi”, arată inițiatorii.

Acesta ar fi un proiect unic în România, din moment ce nicio altă pictură murală din țară nu se adresează pompierilor și salvatorilor.

pomieri2

De asemenea, inițiatorii speră că aceste picturi vor crește interesul despre activitatea salvatorilor, iar în rândul pompierilor și personalului SMURD va reprezenta un imbold motivațional, deoarece vor înțelege că sunt apreciați de către comunitate.

Proiectul este eligibil pentru suma de 90.000 de euro.

Creșe și grădinițe mai curate

Un proiect care prevede curățarea grădinițelor și creșelor cu puterea apei a primit 263 de voturi de clujeni, și se află pe locul 4 în preferințe. Acesta este eligibil pentru suma de 120.000 de euro.

„Rainbow este unicul sistem de curățenie din lume care folosește tehnologia patentată de separare centrifugală a maselor, pentru a capta, în apă, murdăria și mirosurile, returnand în casă aer curat. Praf, scame, poluanți, polen, viruși sau acarieni lui Rainbow nu-i scapă nimic”, arată inițiatorii.

Pe lângă faptul că poate fi folosit la covoare și mochete, sistemul poate curăța de acarieni și praf și saltele, canapele sau perne.

Proiectul privește achiziționarea câte unui aparat pentru fiecare creșă și grădiniță publică din Cluj-Napoca.

Ce alte proiecte au mai primit votul clujenilor

De asemenea, printre proiectele care au primit peste 100 de voturi se află amplasarea în oraș a unui ceas solar, înlocuirea de panouri și inele de baschet, o stație de bicilete City Bike în cartierul Iris, trotuar pe aleea Negoiu, lărgirea trotuarului în giratoriul Calea Turzii – strada Bună Ziua sau stații de așteptare autobuze și panou informativ în Stația Cocoșul de Aur.

Amenajarea terenului de sport de la Colegiul Tehnic Transporturi, prin amplasarea unui covor sintetic și a aparatelor de fitness, un spațiu amenajat pentru plimbarea și joaca ciinilor sau plantarea sau completarea gardurilor verzi de protecție și umbrire în jurul parcurilor sunt celelalte proiecte care au fost votate de clujeni, e drept într-un număr mai mic. Acestea au primit sub 50 de voturi fiecare.

Foto: Ilustrațiile folosite de inițiatorii proiectelorDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Liderii PNL și PSD au decis: vom avea alegeri COMASATE în 2024

Publicat

vot, stampile vot, alegeri

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale, a anunţat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului.

„Decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

Liderii PNL și PSD au decis: vom avea alegeri COMASATE în 2024

S-ar fi agreat, de asemenea, ca PNL și PSD să aibă candidați comuni în toată țara, iar la alegerile europarlamentare din 2024  să meargă, de asemenea, împreună pe liste. 11 mandate ar reveni, astfel, social-democraților, iar 9 liberalilor.

Biroul Politic Naţional al PNL a votat, miercuri, în favoarea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale şi pentru liste comune cu PSD la alegerile pentru Legislativul european, potrivit unor surse liberale.

Conform surselor citate, decizia a fost luată cu 58 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri.

„La nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru europarlamentare să existe o listă comună. În această perioadă nu ne permitem să fragilizăm tot ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice. PNL a mandatat executivul partidului să discute în coaliție și să agreeze această formulă de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și alegerile locale prin forțe proprii”, a declarat Nicolae Ciucă.

„În afară de comasare și o alianță electorală pentru europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale: 1-15, 8-22 sau finalul lunii septembrie – una dintre aceste trei variante. Consider că cea de mijloc și data de 8 decembrie pentru alegerile generale”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 21 februarie – Ziua Internațională a Limbii Materne. La Cluj, Martorii lui Iehova au ÎNCURAJAT folosirea limbii materne

Publicat

Martorii lui Iehova promovează diversitatea lingvistică și folosirea limbii materne. Albaneza, armeana (inclusiv armeana de est și armeana de vest), maghiara, ruteana (din Carpați), limbajul semnelor românesc, româna și rromani (România) – toate acestea fiind vorbite pe teritoriul României –, sunt doar câteva dintre cele peste 1 000 de limbi în care este disponibil conținut pe jw.org, cel mai tradus site din lume.

Ziua Internațională a Limbii Materne este sărbătorită în fiecare an în data de 21 februarie și subliniază importanța faptului de a avea acces la conținut în limba principală vorbită de fiecare persoană, denumită deseori „limba inimii”. Referitor la impactul folosirii limbii materne asupra unui om, mulți obișnuiesc să spună că dacă îi vorbești cuiva în propria limbă, cuvintele îi vor ajunge la inimă.

FOTO. 21 februarie – Ziua Internațională a Limbii Materne. La Cluj, Martorii lui Iehova au ÎNCURAJAT folosirea limbii materne

Potrivit Raportului de monitorizare a educației la nivel global, întocmit de UNESCO, în jur de 40% din locuitorii planetei nu au acces la educație într-o limbă pe care o vorbesc și o înțeleg.

Martorii lui Iehova desfășoară o muncă susținută de traducere la nivel global. Site-ul jw.org conține materiale în 1087 de limbi, dintre care multe sunt limbi indigene sau limbaje ale semnelor (peste 100). Totodată, nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere le sunt puse la dispoziție materiale care pot fi citite în Braille.

Materiale care pot fi descărcate gratuit

În România, potrivit rezultatelor provizorii ale recensământului din 2021, populația rezidentă cuprinde cel puțin 21 de etnii și limbi materne. Site-ul jw.org conține materiale în fiecare dintre acestea, inclusiv în ruteană (din Carpați), vorbită de 594 de cetățeni sau în macedoneană, vorbită de numai 201 cetățeni. Totodată, există materiale în rromani (România), limbă vorbită de a treia etnie ca mărime din țară.

Conținutul site-ului jw.org este conceput în așa fel încât să fie practic pentru viața de zi cu zi. Acesta include o diversitate foarte mare de materiale care pot fi descărcate gratuit, cum ar fi:

· Biblii online;

· instrumente de studiere a Bibliei;

· articole despre căsnicie și familie, sănătate mintală sau pace și fericire;

· materiale video și animații pentru copii și adolescenți;

· producții video speciale, atât din epoca biblică, cât și din epoca modernă;

· multe altele.

„Locuitorii orașului nostru au fost invitați cu căldură să viziteze cărucioarele mobile”

Anul acesta, cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, în municipiul Cluj-Napoca și în alte 11 orașe din țară, Martorii lui Iehova au încurajat folosirea limbii materne prin intermediul bine-cunoscutelor cărucioare mobile care au îndreptat atenția asupra site-ului jw.org.

Locuitorii orașului nostru au fost invitați cu căldură să viziteze cărucioarele mobile și să solicite o publicație în limba maternă, fie în format tipărit, fie în format electronic. Cărucioarele au putut fi vizitate între orele 9:00 și 17:00 în trei locuri din oraș: Piața Unirii, Teatrul Național și zona Magazinul Central. În această inițiativă au fost implicați aproximativ 45 de clujeni, iar la nivel național, în toate cele 12 orașe, au luat parte în total 643 de persoane.

În 2021, la Festivalul și Conferința Internațională a Limbii Materne, Martorii lui Iehova au beneficiat de o recunoaștere publică pentru munca lor de traducere desfășurată în limbile vorbite în Filipine. La acel eveniment academic au participat profesori, oameni politici internaționali, cercetători și specialiști din 12 țări.

Într-o prezentare cu tema „Activitatea de traducere a Martorilor lui Iehova depășește granițe, spre folosul oamenilor de orice naționalitate și limbă”, traducătorul Elnathan Lee, Martor al lui Iehova, a spus: „Cei care traduc publicațiile Martorilor lui Iehova consideră că munca lor aduce foloase societății. Obiectivul lor este să realizeze traduceri ușor de înțeles pentru oamenii de pretutindeni, astfel încât cititorii să fie bine informați și încurajați”.

„Programul anual al congreselor regionale a fost tradus în peste 500 de limbi”

Pe lângă faptul că traduc Biblii, Martorii lui Iehova au înființat în toată lumea birouri de traducere la distanță care le permit traducătorilor să trăiască acolo unde limba-țintă este vorbită de mulți oameni. Rezultatul acestui sistem de traducere global este că materialele traduse sunt exacte și ușor de înțeles.

O realizare majoră a avut loc în 2020, în timpul pandemiei de Covid-19. Programul anual al congreselor regionale a fost tradus în peste 500 de limbi și a putut fi urmărit online. Traducătorii au avut de depășit numeroase obstacole, între care resursele limitate și timpul scurt avut la dispoziție.

Iată câteva știri despre realizările recente ale muncii de traducere la nivel global:

· Au fost lansate Scripturile grecești creștine – Traducerea lumii noi în chokwe

· A fost lansată Biblia – Evanghelia după Matei în yacouba

· Au fost lansate două traduceri ale Bibliei în Africa de Sud

· Prima Biblie în limbajul semnelor este acum disponibilă

· S-a lansat Traducerea lumii noi în shona

· Martorii lui Iehova lansează Biblia – Traducerea lumii noi în patru limbi indigene din Indonezia

JW.ORG oferă și resurse pentru învățarea unei limbi străine, inclusiv articolul „De ce să învăț o limbă străină” și foaia de lucru „Sugestii pentru a învăța o limbă străină”.

Pentru mai multe informații, vizitați jw.org, site care în 2022 a aniversat 25 de ani de existență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectile de ARUNCĂTOR din al Doilea Război Mondial, descoperite la Jucu de Mijloc și Tureni

Publicat

În timpul unor lucrări de teren la Jucu de Mijloc, au fost descoperite două proiectile de aruncător din al Doilea Război Mondial. Deasemenea, pe un șantier arheologic din Tureni s-a găsit ampenajul unui astfel de proiectil. Pirotehniștii ISU Cluj au intervenit și le-au ridicat în vederea distrugerii controlate.

„Echipajul pirotehnic al ISU Cluj a desfășurat, în această după-amiază, o misiune de asanare în localitatea Jucu de Mijloc. Astfel, în timpul unor lucrări la un teren situat în apropierea străzii Stadionului, au fost găsite două bombe de aruncător, calibrul 82 mm, din al Doilea Război Mondial. Elementele de muniție au fost asanate de către pirotehniștii noștri, urmând a fi distruse în cadrul unei misiuni specifice.

Proiectile de ARUNCĂTOR din al Doilea Război Mondial, descoperite la Jucu de Mijloc și Tureni

Tot pe parcursul zilei de astăzi, echipajul pirotehnic al ISU Cluj a intervenit în localitatea Tureni. Mai exact, într-un șantier arheologic a fost găsit ampenajul unei bombe de aruncător, calibrul 120 mm. Elementul de muniție a fost asanat imediat, în condiții de maximă siguranță, de către colegii noștri”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. A fost lansată platforma Florești Digital. Pivariu: Locuitorii comunei vor putea plăti taxe și impozite online

Publicat

De

Primăria comunei Florești a lansat miercuri platforma care le permite locuitorilor să își plătească texele și impozitele online.

Astfel, locuitorii din Florești nu vor mai fi nevoiți să facă un drum la Primărie și, eventual, să stea la cozi.

A fost lansată platforma Florești Digital! Pivariu: Locuitorii comunei vor putea plăti taxe și impozite online

„Astăzi marcăm un pas important în proiectul nostru de modernizare a Floreștiului! Începând cu acest an, cetățenii din Florești au acces la platforma cetățeanului digital!

Prin această nouă platformă lansată astăzi, reducem semnificativ timpul de așteptare al cetățenilor în interacțiunea cu Primăria Florești”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Pe platforma digitală, cetățenii vor putea plăti taxe și impozite, dar vor putea, de asemenea, să depusă și să primească documente de care au nevoie.

„Prin înrolarea pe platforma www.floresticluj.ro și prin utilizarea aplicației Florești Digital, aveți acces la servicii publice în mod facil și automatizat, toate fiind realizate în condiții de securitate maxime.

Această optimizare a proceselor este crucială pentru eficientizarea procedurilor și creșterea productivității în administrație, facilitând totodată viața de zi cu zi atât a cetățenilor, cât și a funcționarilor publici”, a mai transmis primarul Bogdan Pivariu, care a precizat că gama de servicii digitale va continua să crească în timp.

Accesul la platformă este unul intuitiv și integrează platforma pentru identitate digitală ROeID.

Cum poate fi accesată platforma

Accesează platforma digitală în versiunea web
Descarcă Aplicația Florești Digital din App Store

Descarcă Aplicația Florești Digital din Google Play

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax