Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO Aleea Băișoara, blocată de mașinile părinților care își scot copiii de la școală. Poliția Locală, blocată în coloană

Publicat


scoala 1

Locuitorii Aleii Băișoara din cartierul Gheorgheni reclamă că nu pot circula cu mașina după-amiază din cauza părinților ”înstăriți” care musai trebuie să blocheze strada pentru a-și scoate copiii de la școală.

”În orasul de 5 stele condus de primarul Boc , zilnic proprietarii de pe Aleea Baisoara nr 9 in perioada 15-15:20 nu pot circula deoarece părinții instariti care au copiii la Scoala Internationala vin cu autoturismul sa-i ridice. Cum zicea Mihai Eminescu, cata frunza ,cata iarba, vin de intuneca pamantul. Chiar si Politia Locala sta aliniata in coloana”, ne-a semnalat un cititor Cluj24.

scoala 2


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Petiție pentru extinderea rețelei de troleibuze din Cluj-Napoca

Publicat

Aproximativ 200 de clujeni au semnat deja petiția DeClic pentru activarea mai multor troleibuze în Cluj-Napoca. 

„În prezent în municipiul Cluj-Napoca circulă în medie la ore de vârf 54 de troleibuze pe cele 11 linii de troleibuz existente (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 14, 23 și 25).

În tot acest timp parcul CTP Cluj-Napoca numără numai puțin de 132 de troleibuze funcționale, deci mai mult decât dublul necesarului zilnic. 8 troleibuze Solaris achiziționate pe parcursul anului 2019 nu au ieșit deloc pe traseu până în prezent.

De asemenea 42 de troleibuze cu podea joasă dintre care 15 articulate stau în garaj de aproape un an de zile neavând pe ce rute să circule.

În aceste condiții cu niște investiții minime pentru extinderea rețelei de troleibuz pe străzile Liviu Rebreanu, Aleea Băișoara și zona Pasajului Mărăști s-ar putea electrifica linile 33, 34 și 48.

Proiectul există, însă trenează fără niciun motiv de luni bune.

De asemenea o extindere vitală prevăzută și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este cea spre cartierul Zorilor pe traseul Calea Turzii-Strada Observator ceea ce ar duce la electrificarea linilor 35, 46B și 50, linile 35 și 46B reprezentând principalele linii spre Cartierul Zorilor un cartier cu o densitate mare a populației atât datorită blocurilor de locuințe cât și a căminelor studențești din Campusul Observator.

În plus prin reactivarea liniei de la Aeroport până în zona Pasajului Dezmir s-ar putea electrifica și linia 8.
Nu în ultimul rând o extindere extrem de importantă ar fi pe sectorul Grăini Mănăștur – Calea Florești – Strada Bucium/Vivo Cluj Napoca.

Astfel 3 linii extrem de importante de autobuz 9, 24 și 24B ar putea electrificate. Linia 24B este una dintre cele mai aglomerate linii de pe axa est-vest.

Toate extinderile enumerate mai sus sunt prevăzute în Planul de Mobilitate Urbane durabilă astfel fiind perfect compatibile cu un proiect din finanțare europeană care să conțină toate lucrările necesare”, se arată în textul petiției.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

O stradă din Cluj-Napoca are, încă, numele unui COMUNIST francez. Până când?

Publicat

De

henri
Un clujean reclamă faptul că în municipiul Cluj-Napoca mai există o stradă care poartă numele unui comunist francez.  
”E posibil ca, în 2021, o stradă centrală din Cluj încă să se mai numească ”Henri Barbusse”?? În timp ce atâtea personalități de marcă ale Transilvaniei și ale capitalei sale istorice sunt anonime pentru contemporani, o stradă din Mărăști mai poartă încă numele utopicului comunist francez care și-a dedicat viața ”pelerinajelor” la Moscova, unde de altfel a și murit, și odelor dedicate bolșevismului – ”Stalin. O lume nouă văzută printr-un om” (1935) și ”Lenin și familia sa” etc.?”, a spus Dorin Sbău.
Acesta a postat și o fotografie a lui Henri Barbusse la sosirea la Moscova în una din vizitele lui în capitala sovietică, când a fot primit de un comitet de întâmpinare condus de Lev Davidovici Troțki.
Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Cluj-Napoca vrea să închirieze 7 LOCUINȚE complet utilate pentru tinerii care ies din sistemul instituționalizat

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca vrea să închirieze, prin licitație, 7 locuințe complet utilate și dotate în cadrul proiectului „Suntem alături de TINE (ri)!” care are ca scop ajutarea tinerilor care ies din sistemul instituționalizat de protecție a copiluluui.

Locuințele trebuie să fie pe raza municipiului Cluj-Napoca și să aibă ca dotări mobilierul necesar (pat, dulap, masă, scaune), electrocasnice (1 mașină de spălat, 1 frigider, 1 televizor, plită/aragaz și cuptor), racordare la utilități (energie electrică, gaz, apă curentă, posibilitatea de acces la servicii de internet), becuri.

Suprafața utilă minimă a unei locuințe va fi de 28 mp, în care nu intra suprafața balconului.

Bucătaria trebuie sa contina minim: aragaz/plita electrica , cuptor, chiuveta, combina frigorifica, dulap/mobilier compartimentat corespunzator pentru vase, farfurii si tacamuri, masa cu minim 2 scaune. Vor fi punctate dotări suplimentare cum ar fi cuptor cu microunde, cafetieră, hotă, mașina de spalat vase.

Baia trebuie sa contina minim cada sau dus, chiuveta, oglinda, vas wc, dulap cu rafturi, masina de spalat.

”Dormitorul trebuie sa contina minim: pat/canapea, dulap de haine , televizor, masa cu minim 2 scaune, draperii, perdele. Dotările suplimentare care vor fi punctate – mobilier suplimentar (o canapea , dulap , birou, noptiere, fotolii), balcon, parcare”, se arată în anunțul de licitație

Fiecare ofertant poate depune o singura oferta pentru o locuinta sau pentru mai multe, numarul maxim de locuinte propuse de un ofertant fiind de 6.

Contractul se va derula pe o perioada de un an, cu posibilitate de prelungire prin act aditional.

Ce străzi sunt vizate

Zonele vizate sunt străzile Baba Novac; Bolyai; Emmanuel de Martonne; Emil Isac; Eroilor; I.C.Bratianu; Iuliu Maniu; Mihail Kogalniceanu; Octavian Petrovici; P-ta Unirii; Samuil Micu; Stefan Octavian Iosif; Hermann Oberth; Universitatii; Virgil Fulicea; Constantin Daicoviciu; Paul Chinezu; Vasile Alecsandri; S.Brassai; David Ferenc; Emil Zola; Gaal Gabor; Tipografiei; Cotita; sindicatelor; Victor Babes; Aleea Invatatorului,;p-ta Mihai Viteazu (parking cu bariere); Arges; P-ta Stefan cel Mare; Clinicilor; P-ta Avram Iancu; Motilor, Fortaretei, Closca; Berariei; Mamaia; Calea Dorobantilor; Crisan, Deva, Dragalina-Camera de Comert si Industrie; Aviator Badescu; Remetea; Acad. David Prodan, Emil Racovita; B.P. Hasdeu; Nicolae Balcescu; 21 Decembrie 1989; Baritiu; Cardinal I. Hossu; Horea;Â Ilie Macelaru; Republicii; Iasilor; P-ta Cipariu ; Avram Iancu; Bisericii Ortodoxe, Decebal; Traian; Dacia; Constantin Dobrogeanu-Gherea; Mihai Eminescu; Pavel Rosca; Petofi Sandor; Pitesti; Frederic Joliot Curie, Ploiesti; Navodari; Gheorghe Marinescu; Arany Janos; Cismigiu; Nuferilor; Traian Mosoiu; Rubin Patitia; George Cosbuc; Pastorului; Croitorilor; Ceahlau; Moldovei; Ciresilor; Haiducului; Andrei Muresanu; Albert Einstein; C Brancusi (tronsonul cuprins intre N. Titulescu si S. Albini); Buna Ziua; Kovacs Dezso; Petre Ispirescu; Rene Descartes; Craiova; Tabacarilor; Molnar Piuariu- Fabricii de Zahar.

Data limită de depunere a ofertelor este 3 decembrie iar valoarea estimată pentru închirierea celor 7 locuințe este de 118.235 de lei.

Valoarea estimată pentru închirierea unei locuințe este în jur de 1.400 de lei/lună fără TVA.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Cluj-Napoca amenajează un centru nou de cartier în Iris cu 27,5 milioane de lei

Publicat

piata karl liebknecht parcul iris

Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca vor aproba, în ședința din 6 decembrie, proiectul realizării unui nou centru de cartier pentru Iris. Acest lucru va fi posibil prin modernizarea legăturii dintre Piața Karl Liebknecht și Parcul Iris.

Valoarea lucrărilor este estimată la 27,5 milioane de lei.

Astfel va fi amenajată o suprafață de 6000 mp de spațiu verde, 8900 mp de amenajări pietonale și 1300 mp de infrastructură pentru biciclete și trotinete.

Se vor realiza 90 de locuri de parcare, dintre care 10 vor fi rezervate pentru mașini electrice și 40 pentru trotinete și biciclete electrice.

Primăria dorește să construiască și un chioșc pentru alimentație publică și să amplaseze aici mobilier urban nou – care va permite încărcarea aparaturii prin USB, respectiv o toaletă modernă.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate