Connect with us

EVENIMENT

Fetiță dispărută de la un centru pe plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat


Fetiță dispărută Cluj-Napoca

O fetiță de 13 ani a dispărut vienri, 27 septembtie, dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca.

Alexandra-Daria Cocoi, a plecat vineri, în jurul orei 18.30, de la centru și nu s-a mai întors.

Fetiță dispărută de la un centru pe plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112 dacă o vedeți

Alexandra Cocoi are o înălțime aproximativă de 1.60 metri, păr șaten tuns la nivelul umerilor și ochi căprui.

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu un top scurt de culoare maro și blugi gri.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minoră sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Retro L’amour revine în Cluj-Napoca cu un spectacol extraordinar. BTarena devine centrul hiturilor anilor ’80 și ’90

Publicat

Retro L’amour la Cluj-Napoca

Luna decembrie aduce în Cluj un eveniment memorabil pentru toți iubitorii muzicii retro: Retro L’amour.

Festivalul va transforma BTarena într-o veritabilă mașină a timpului, readucând pe scenă artiști legendari din anii ‘80 și ‘90.

Retro L’amour revine în Cluj-Napoca cu un spectacol extraordinar. BTarena devine centrul hiturilor anilor ’80 și ’90

În 5 și 6 decembrie 2024, publicul va putea retrăi energia și magia epocii alături de Boney M, Dr. Alban, Mania The ABBA Tribute, Paula Seling, Lian Ross și Admiral C4C.

Retro L’amour nu este doar un concert, ci o experiență completă dedicată celor care își doresc să retrăiască hiturile care au definit generații, arată organizatorii.

Fiecare dintre artiștii invitați va aduce în prim-plan cele mai cunoscute piese care au cucerit topurile muzicale internaționale. Evenimentul promite o atmosferă electrizantă, proiecții spectaculoase și o producție la standarde internaționale.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile:

  • 5 decembrie: Conferință de presă și sesiune exclusivă de meet & greet cu artiștii pentru deținătorii de bilete VIP.
  • 6 decembrie: Spectacolul principal începe la ora 19:30, oferind fanilor ocazia de a dansa și cânta alături de artiștii preferați.

Promoție specială la bilete

Categorii de bilete:

  • Party Zone: 169 lei
  • Confort Zone: 240 lei
  • Best View: 320 lei
  • VIP: 490 lei – include acces la meet & greet, tricou cu autograf, acces la conferința de presă și after party.
  • After Party Best View: 150 lei
  • After Party Confort Zone: 120 lei

Pentru cei care vor să se bucure de festival alături de prieteni, Retro L’amour lansează și o promoție specială: „Cumperi 2 bilete, al 3-lea este gratuit”, valabilă la toate categoriile de bilete până pe 6 octombrie 2024.

Acest festival este o ocazie unică de a retrăi atmosfera și farmecul anilor ’80 și ’90, un eveniment care aduce la un loc generații de fani ai muzicii de neuitat.

Retro L’amour este evenimentul perfect pentru a încheia anul în stil retro, cu distracție garantată! Bilete și mai multe detalii găsiți AICI.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Emil Boc, numit în Consiliul Politic al Convenției primarilor UE pentru climă și energie

Publicat

De

Emil Boc

Emil Boc va face parte din Consiliul Politic al Convenției Primarilor UE pentru climă și energie.

Primarul Clujului spune că prin această numire se consolisează angajamentul orașului față de tranziția climatică și energetică.

Emil Boc, numit în Consiliul Politic al Convenției primarilor UE pentru climă și energie

În Europa, Convenția primarilor este condusă de un Consiliu Politic format din primari și lideri locali.

“Membrii consiliului de administrație se întâlnesc în mod regulat și sunt invitați la discuții cu liderii instituțiilor UE cu privire la modul de promovare a acțiunilor locale privind energia și clima”, a precizat Emil Boc.

Din Consiliu mai fac parte lideri ai orașelor europene precum Jevgeni Ossinovski, primarul din Tallinn, Åsa Lindhagen, viceprimar Stockholm, Eckart Würzner, primarul orașului Heidelberg, Martin W.W Horn, primarul din Freiburg, Rafał Trzaskowski, primarul Varșoviei, Julije Domac, directorul REGEA și Marc Serra Sole, vicepreședinte pentru Tranziție climatică în regiunea Barcelona.

Cluj-Napoca – oraș neutru din punct de vedere climatic

Cluj-Napoca a fost desemnat în „Misiunea UE pentru Orașe Neutre din Punct de Vedere Climatic” și continuă să fie un exemplu de acțiune locală în domeniul energiei durabile și al combaterii schimbărilor climatice, a mai arătat Emil Boc.

“Prin această nouă responsabilitate, voi contribui la sprijinirea autorităților locale din Europa în atingerea obiectivelor climatice și energetice, oferind un cadru pentru colaborare și dezvoltare sustenabilă.

Tot în vara acestui an, am acceptat să fac parte din boardul Global Covenant of Mayors.

GCoM este cea mai mare alianță globală a orașelor în domeniul schimbărilor climatice, reunind o coaliție globală de peste 13.000 de orașe și administrații locale și peste 100 de parteneri de sprijin”, a mai precizat primarul Clujului.

Orașele și partenerii GCoM, spune primarul, împărtășesc o viziune pe termen lung de sprijinire a acțiunilor voluntare pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru o societate rezilientă și cu emisii reduse.

“GCoM deservește orașele și administrațiile locale prin mobilizarea și sprijinirea unor acțiuni ambițioase, măsurabile și planificate privind clima și energia în comunitățile lor, prin colaborarea cu rețelele de orașe/regionale, guvernele naționale și alți parteneri în vederea realizării viziunii noastre”, arată Emil Boc.

Coaliția cuprinde orașe de pe 6 continente și 146 de țări, reprezentând peste 1 miliard de persoane sau mai mult de 13 % din populația globală.

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost în urmă cu doi ani și președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget (COTER) a Comitetului European al Regiunilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aeroportul Cluj scoate la licitație un spațiu pentru simigerie la parterul aerogării

Publicat

aeroport cluj facebook

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj organizează licitație publică pentru închirierea unui spațiu pentru activități de alimentație publică – simigerie, în zona de plecări, la parterul clădirii.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță organizarea unei licitații publice pentru închirierea unui spațiu destinat desfăşurării activităţii de alimentație publică – simigerie.

Spațiul, identificat P75-B4, este situat în terminalul pasageri PLECĂRI, în zonă publică, la parter, în proximitatea filtrului de securitate din latura de Est a Terminalului Plecări, având o suprafață totală de 13 mp.

Licitația va avea loc pe data de 24 octombrie 2024, la ora 9, la sediul aeroportului.

Spațiu de închiriat la parterul Aeroportului Cluj

Obiectul procedurii de licitație publică este închirierea unui spațiu destinat desfăşurării activităţii de alimentație publică – simigerie, identificat ca spațiul P75-B4, Terminal Pasageri PLECĂRI, zonă publică, parter, în proximitatea filtrului de securitate din latura de Est a Terminalului Plecări, având o suprafață totală de 13 mp., aparținând domeniului privat al Județului Cluj, aflat în administrarea regiei, închiriat conform Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 112/28.05.2020 și în temeiul dispozițiilor O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, art. 332 – 333.

Persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire prin mijloace electronice sau pe suport de hârtie, de la sediul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj R.A. Serviciul Achiziții Publice, în urma unei solicitări scrise pe adresa de e-mail: office@airportcluj.ro.

Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14.10.2024, ora 16:00. Data-limită de depunere a ofertelor: 24.10.2024, ora 08:50.

Citește mai departe

EVENIMENT

34 de burse oferite prin concurs de Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” pentru anul şcolar şi universitar 2024-2025

Publicat

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a anunțat deschiderea unui nou concurs pentru acordarea a 34 de burse elevilor, studenților, masteranzilor și doctoranzilor pentru anul școlar și universitar 2024-2025.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” anunţă deschiderea unui nou concurs pentru 34 de burse oferite elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în anul şcolar şi universitar 2024-2025.

34 de burse, acordate de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”

Brusele sunt repartizate după cum urmează:

  • 18 burse pentru elevi, în valoare de 300 lei pe lună
  • 12 burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună
  • 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400 lei pe lună
  • 1 bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 500 lei pe lună

Bursele pentru elevi, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenţi şi masteranzi pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctorat se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu 15 noiembrie 2024.

Masteranzii şi doctoranzii interesați de aceste burse vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile: teologia şi interpretarea ştiinţelor, teologia şi bioetica, teologia şi mediul înconjurător, teologia şi artele, teologia şi lumea.

Calendarul înscrierilor

Calendarul şi etapele desfăşurării concursului:

  • 28 octombrie 2024: termenul limită pentru depunerea dosarelor, direct sau prin poştă, la sediul Fundaţiei (400117 Cluj-Napoca, P-ţa Avram Iancu 18);
  • 7 noiembrie 2024: afişarea rezultatelor;
  • 8 noiembrie 2024: contestaţii şi afişarea rezultatelor finale.

Condiţiile de participare, fișa tip a aplicantului, precum şi actele necesare pentru întocmirea dosarului se găsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director al Fundaţiei şi publicat pe site-ul www.fundatiabartolomeu.ro. Fundaţia va încheia cu fiecare bursier un contract în care vor fi prevăzute drepturile şi obligaţiile ce revin ambelor părţi pe toată perioada derulării bursei.

Bursele acordate anul acesta, în valoare de peste 100.000 de lei

Fondul alocat pentru bursele din acest an şcolar este de 103.200 lei, iar până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 533 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 1.448.700 lei.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” a fost înfiinţată în urmă cu 16 ani de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania şi reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să ofere și după plecarea sa din această lume o şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale. Fundația are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituoși dar lipsiți de posibilități financiare, din resursele proprii, pe care le administrează potrivit dorinței fondatorului ei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax