Connect with us

ACTUALITATE

„Fă pasul care-ți schimbă viața”, program GRATUIT de screening al cancerului de prostată susținut de Spitalul REGINA MARIA Cluj

Publicat


prof. crisan nicolae

200 de clujeni vor beneficia în lunile iulie și august de investigații medicale gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de prostată, prin proiectul „Fă pasul care-ți schimbă viața” un program de screening al cancerului de prostată inițiat de UroPoint și susținut de Spitalul REGINA MARIA Cluj. Campania, ce are loc în perioada 01 iulie – 30 august, este destinată bărbaților cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani.

Programul de screening are două obiective: primul este reducerea mortalităţii, iar al doilea este creşterea calităţii vieţii pacienţilor care suferă de această boală.

În Romania, screeningul pentru cancerul de prostate nu este o rutină. Din acest motiv, în momentul diagnosticului multe cazuri sunt în stadiu avansat local sau metastatic. Cancerul de prostată reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate ale bărbatului cu vârsta peste 50 de ani, fiind cea mai frecventă malignitate şi a doua cauză oncologică de deces după cancerul pulmonar, în rândul bărbaților.

Incidenţa cancerului de prostată a cunoscut o dinamică deosebită în ultimii 20 de ani după introducerea în practica medicală a programelor de screening bazate pe determinarea antigenului prostatic specific (PSA). De exemplu, în 1995 erau diagnosticate 2.6 milioane de cazuri noi de cancer şi se înregistrau 1.6 milioane decese de cauză oncologică, la nivel european, cancerul de prostată fiind a două cauză de malignitate după cancerul pulmonar. Aceste valori reprezentau la acel moment, pentru cancerul de prostată 11% din totalul malignităţilor la bărbati şi 9% din decesele de cauză neoplazică.

Cancerul de prostată se dezvoltă foarte lent și afectează în mod deosebit bărbații mai în vârstă. Aproximativ 6 din 10 cazuri sunt diagnosticate la barbații peste 65 de ani, boala fiind rareori depistată înainte de 40 de ani, iar vârsta medie la momentul diagnosticării este de 66 de ani. În acest context, medicii specialiști recomandă ca începând cu vârsta de 50 de ani fiecare bărbat să înceapă să se informeze cu privire la riscul de a dezvolta cancer de prostată și să discute cu medicul urolog despre importanța realizării testelor de screening necesare.

Conform celor mai recente studii efectuate de Societatea Americană de Cancer, de-a lungul vieții 1 din 7 bărbați riscă să dezvolte cancer de prostată. Dacă în 1995, când erau diagnosticate în Europa 2.6 milioane de cazuri noi de cancer şi se înregistrau 1.6 milioane decese de cauză oncologică, cancerul de prostată reprezentând și atunci a două cauză de malignitate după cancerul pulmonar, în anul 2023 pacienții pot beneficia de evoluția extraordinară a medicine și a tehnicilor medicale de prevenție.

În cadrul campaniei „Fă pasul care-ți schimbă viața”, consultul va fi realizat gratuit de către echipa de medici specialiști urologi de la UroPoint, iar testul PSA (Antigen specific prostatic) este pus la dispoziție tot gratuit, în cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj.

Programul de screening afirmă că acesta este crucial în diagnosticul formei localizate la nivelul prostatei, cu impact extrem de important asupra mortalităţii. Dacă pacientul ar aştepta până la apariţia simptomelor sau până tuşeul rectal ar fi pozitiv, mai puţin de un sfert ar fi diagnosticaţi în stadiu de boala localizată la nivel de organ. Cei care se pronunţă împotriva screening-ului argumentează că unii din pacienţii diagnosticaţi nu sunt de fapt în forma localizată sau că sunt forme care nu sunt active biologic. – susține, Prof. Univ. Dr. Nicolae Crișan – chirurg de excelență în urologia robotică și laparoscopică, în cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj.

nicolae crisan 1

Prof. Dr. Nicolae Crișan

Screening-ul presupune efectuarea tuşeului rectal şi determinarea valorii PSA, vizând bărbații cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, care sunt asimptomatici, dar care deja dezvoltă boala într-un stadiu incipient.

Screening-ul în medicină este definit ca un serviciu de sănătate publică adresat membrilor unei populaţii bine definite, care sunt  asimptomatici şi cărora li se aplică un test prin care se identifică persoanele la risc. Ulterior, prin investigaţii specifice se stabileşte diagnosticul final şi indicaţia terapeutică corespunzătoare. Deşi screening-ul are potenţialul de a salva vieţi sau de a îmbunătăţi calitatea vieţii prin diagnosticul precoce al unor boli severe, nu este un proces perfect. Poate reduce riscul de a dezvolta o boală sau complicaţiile ei, dar nu oferă garanţia completă a protecţiei. În orice program de screening există un minimum de rezultate fals pozitive şi fals negative., mai explică  medicul.

Prin determinarea valorii PSA şi efectuarea tuşeului rectal se pot stabili pacienţii care prezintă riscul dezvoltării de cancer de prostată. Pentru această categorie de pacienți se efectuează puncţie biopsie prostatică cu examenul anatomopatologic, prin care se stabileşte clar diagnosticul.

Testele de screening ajută la descoperirea cancerului de prostată în stadii incipiente, înainte de apariția simptomelor. Cancerul de prostate poate fi foarte ușor depistat în cele mai incipiente faze ale bolii, mai ales ca în majoritatea cazurilor vorbim de adenocarcinoame, tipuri de cancer care încep în celulele care produc și eliberează mucus și alte fluide. Valoarea PSA este cel mai bun factor predictor pentru suspiciunea de cancer de prostată, în comparaţie cu tuşeul rectal sau ecografia endorectală. Diagnosticul de cancer de prostată non-palpabil la tuşeu este dependent de valoarea serică a antigenului prostatic. Medicii care susţin testul PSA spun că este singurul mod prin care cancerul de prostată  poate fi diagnosticat înainte de a depăşi prostata., completează Dr. Florentin Dobrotă, medic primar urolog în cadrul UroPoint.

florentin dobrota 1

Dr. Florentin Dobrotă

Pacienții se pot programa pentru consultul gratuit în cadrul Clinicii UroPoint și pentru testarea PSA oferită de Spitalul REGINA MARIA Cluj, prin intermediul call center-ului UroPoint (telefon 0364 915 sau 0364 431 001).



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

4 persoane la AUDIERI la Poliția Cluj, în dosarul de fraudă informatică cu prejudiciu de 2 milioane de euro. Britanic înșelat

Publicat

De

perchezitii bun

3 percheziții domiciliare au fost efectuate joi, 21 septembrie, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj într-un dosare de fraudă informatică.

În urma acestora, 4 persoane au fost duse la audieri, anunță IPJ Cluj. La percheziții au fost descoperite și ridicate înscrisuri, telefoane mobile și o cutie de ambalare a unui dispozitiv de tip portofel digital.

4 persoane la AUDIERI la Poliția Cluj, în dosarul de fraudă informatică cu prejudiciu de 2 milioane de euro. Britanic înșelat

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2021, un cetățean britanic, de 35 de ani, care intenționa să vândă 41,69 de criptomonede, prin intermediul unei tranzacții directe, fără utilizarea unei platforme de tranzacționare, ar fi stabilit o legătură cu un grup de bărbați din municipiul București și din județul Mureș.

Din grupul respectiv ar fi făcut parte și un bărbat de 48 de ani, identificat drept intermediar pentru clientul principal al criptomonedelor.

Sub pretextul realizării tranzacției, acesta i-ar fi solicitat cetățeanului britanic crearea unui cont pe o platformă online, de tipul unui portofel digital care înregistrează tranzacțiile securizat, unde să transfere criptomonedele în cauză, urmând ca, ulterior, să fie finalizată tranzacția.

Citește și: VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

La câteva zile după acea întâlnire, bărbații ar fi revenit, context în care ar fi reușit preluarea fără drept a datelor de înregistrare în portofelul digital al britanicului, după care ar fi realizat un transfer fraudulos în valoare de 41,69 de criptomonede.

La scurt timp, bărbatul de 48 de ani ar fi menționat că se întoarce în câteva momente cu contractul de vânzare-cumpărare, fără a reveni.

În baza investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au constatat că volumul integral al criptomonedelor respective ar fi fost fragmentat, prin numeroase transferuri efectuate către diverse portofele digitale.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș și Prahova.

În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Reamintim că activitățile au avut loc într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și tăinuire.

La momentul săvârșirii infracțiunilor, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 2.000.000 de euro.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Zilele Recoltei și-au DESCHIS porțile pentru clujeni. Vedeți ce puteți găsi acolo și care sunt PREȚURILE

Publicat

recolta 17

Între 22 și 24 septembrie 2023 se desfășoară la Cluj-Napoca, pe platoul Sălii Sporturilor, între orele 9:00 și 21:00, Zilele Recoltei. Aceasta este a XI-a ediție a Zilelor Recoltei organizată în comun de administrațiile județeană și municipală și este derulată prin intermediul Asociației Produs de Cluj.

Citește și: Zilele Recoltei, piață în aer liber pentru clujeni, pe platoul Sălii Sporturilor

recolta 15

recolta 14

recolta 13

Evenimentul adună aproximativ 130 de mici întreprinzători și fermieri clujeni dar și producători din alte județe, cum ar fi Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Vrancea. Aceștia vor prezenta celor interesați fructe și legume de sezon provenite din fermele clujene, de la cartofii de Râșca, la ceapa de Mihai Viteazu și legumele de Jucu, cât și produse din celelalte județe participante.

recolta 12

recolta 11

recolta 10

recolta 9

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt accesibile. Iată câteva exemple:

  • ridichi: 3 lei/ legătura
  • roșii: 10 lei/ kg
  • ardei capia: 8 lei/ kg
  • ardei iute. 15 lei/ kg
  • cartofi: 3,50 lei/ kg
  • vinete: 5 lei/ kg
  • castraveți: 6 lei/ kg
  • gogoșari: 10 lei/ kg
  • mere: 5 lei/ kg
  • piersici: 10 lei/ kg
  • prune: 7 lei/ kg
  • morcovi: 5 lei/ kg
  • țelină rădăcină: 6 lei/ kg
  • ceapă verde: 2,50 lei/ legătura

recolta 8

recolta 7

recolta 5

recolta 4

recolta 2

recolta 1

Vizitatorilor le va lăsa gura apă, cu siguranță, când vor vedea preparatele gastronomice cu care îi îmbie organizatorii. Frigărui, ceafă de porc, scăriță, mâncare de ciuperci, sarmale, cârnați afumați, pomana porcului, pastramă de oaie ori aripioare, sunt doar câteva din bunătățile pe care le puteți savura la Zilele Recoltei.

recolta 3

recolta 6

recolta 20

recolta 23

recolta 21

recolta 22

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Săptămâna Europeană a SPORTULUI la Cluj-Napoca, între 23 și 30 septembrie

Publicat

saptamana sportului

În perioada 23-30 septembrie 2023 va avea loc la Cluj-Napoca cea de-a 9-a ediție a Săptămânii Europene a Sportului (Inițiativa Comisiei Europene) derulată sub campania #BeActive, cu scopul de a promova un stil de viață activ și sănătos prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile practicii activității fizice regulate. 

„Implicare, incluziune și inovare – cei 3I – sunt pilonii pe care se vor concentra toate inițiativele care reflectă schimbările contemporane și direcțiile către care se îndreaptă societățile noastre

La invitația Agenției Naționale a Sportului, Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu asociațiile și cluburile sportive organizează multiple evenimente și acțiuni de inițiere în sport pentru publicul de toate vârstele.

Evenimente și activități de inițiere în sport dedicate publicului de toate vârstele:

23-30 septembrie: Biletul de sănătate, stația Memorandumului

27-30 septembrie: Biletul de sănătate, stația Central

23-29 septembrie: Zilele Porților Deschise WellFit, Grand Hotel Italia

Sâmbătă, 23 septembrie:

– Volei feminin – ora 10:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Fugi în curtea școlii – între 10:00-13:00, Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”

– FC Universitatea Cluj – Universitatea Craiova – ora 21:30, Cluj Arena

– Movie Nights: Million Dollar Baby – ora 19:30, Iulius Parc

Duminică, 24 septembrie:

– Box – ora 15:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Fugi în curtea școlii – între 10:00-13:00, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”

– Crosul companiilor – ora 7:30, cartierul Grigorescu (Asociația Club Sportiv Runners Club)

– Movie Nights: The blind side – ora 19:30, Iulius Parc

Luni, 25 septembrie:

– Handbal masculin – ora 15:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Handbal feminin – ora 16:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Volei masculin – ora 16:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Atletism – ora 17:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Fotbal incluziv cu Ionuț Rada – între orele 17:00-19:00,  Baza sportivă Gheorgheni (Caiac SMile)

– Baschet adaptat pentru persoane cu dizabilități locomotorii – între orele 18:00-20:00,  Baza sportivă Gheorgheni (Caiac SMile)

– SportsTalk cu Alexandru Chipciu și Simone Tempestini – ora 13:30, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (Sports Festival)

– Roundnet, Kanjam, Kickit, Youfo – între orele 18:00-20:00, Baza sportivă Gheorgheni (FunSport.ro)

Marți, 26 septembrie:

– Scrabble – ora 14:00, Baza sportivă Gheorgheni  (CS Universitatea Cluj)

– Lupte – ora 17:00, Baza sportivă Gheorgheni  (CS Universitatea Cluj)

– Rugby feminin – ora 18:30, Baza sportivă Gheorgheni  (CS Universitatea Cluj)

– Volei incluziv – între orele 15:00-17:00, Baza sportivă „La terenuri” (Caiac SMile)

– Antrenament alergare – ora 19:00, Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Hațieganu” (Asociația Club Sportiv Runners Club)

– Roundnet, Kanjam, Kickit, Youfo – între orele 18:00-20:00, Baza sportivă „La terenuri” (FunSport.ro)

– Meet & Greet cu echipa FC Universitatea Cluj și U-BT Cluj-Napoca – ora 18:00, Baza sportivă „La terenuri”

Miercuri, 27 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

– Caiac – între orele 14:00-18:00, Lacul Gheorgheni din Iulius Parc (Caiac SMile)

– Antrenament alergare – ora 19:00, Esplanada dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena (Asociația Club Sportiv Runners Club)

– Street Workout – ora 18:00, Baza sportivă „La terenuri” (Asociația Poți fi și tu campion)

– Judo – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

Joi, 28 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

– Rooftop Revival – ora 18:00, Novis Plaza (Seneca Fitness Center)

– Street Workout – ora 18:00, Baza sportivă „La terenuri” (Asociația Poți fi și tu campion)

– Tenis de câmp – între orele 15:00-17:00 – Wonderland Resort (Asociația Caiac Smile)

Vineri, 29 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

Sâmbătă, 30 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 09:30-11:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

– Rugby masculin – meci oficial – ora 11:00, Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Hațieganu” (CS Universitatea Cluj)

– Fugi în curtea școlii – între 10:00-13:00, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”

– Cluj-Napoca RoundNet Open 2023 – 4th edition – între 10:00-17:00, Baza Sportivă Gheorgheni”, a comunicat Primăria Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident la Gilău între o motocicletă și o mașină. Motociclistul a fost dus de urgență la spital

Publicat

De

accident gilau

Un accident cu circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău.

În accident au fost implicate o motocicletă și o mașină, iar un bărbat a ajuns a spital.

Accident la Gilău între o motocicletă și o mașină. Motociclistul a fost dus de urgență la spital

La fața locului sau deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca.

Echipajul de pompieri, ce încadrează autospeciala de descarcerare, a acordat primul ajutor calificat conducătorului motocicletei, respectiv un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, până la sosirea echipajului SMURD.

Acesta era în stare de conștiență, era cooperant și prezenta suspiciuni de mai multe traumatisme.
Ulterior sosirii echipajului SMURD din municipiul Cluj-Napoca, bărbatului i-a fost acordată asistență medicală de urgență și a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Totodată, la locul accidentului a fost consultat și un alt bărbat, în vârstă de aproximativ 45 de ani, fără a fi transportat la spital.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax