Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV/ INTERVIU VIDEO/ Preotul ortodox clujean Călin Popovici: AUR este vocea României profunde, a României educate creștin

Publicat


Preotul ortodox Călin Popovici de la Biserica Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Cluj-Napoca a salutat intrarea AUR în Parlament și a transmis felicitări liderilor acestui partid imediat după aflarea rezultatelor alegerilor.

”Felicitări AUR! Felicitări George Simion și inimoșii săi colaboratori care au întrupat în fapte iubirea de neam și de Sfânta Biserică! Felicitări Filiala AUR Cluj condusă de vrednicii creștini ortodocși care s-au săturat să se milogească pentru drepturi și libertăți de la cei ce ne disprețuiesc și persecută! Soroșismul de la Putere a primit o torpilă semnificativă de pe o prea modestă bărcuță peticită românească! (un autobuz ). Vă doresc să nu faceți compromisuri contra idealurilor afirmate și să nu vă abateți de la morala creștină!”, a spus Popovici.

Mulți clerici, bucuroși de intrarea AUR în Parlament

Cluj24.ro a stat de vorbă cu Călin Popovici care a relatat, într-un interviu, ce crede că reprezintă AUR și de ce se bucură de susținere din partea a aproape 10% dintre români.

Preotul susține că foarte mulți clerici și foarte mulți credincioși din biserici s-au bucurat de intrarea AUR în Parlament pentru că partidul pare a se identifica foarte mult cu învățătura bisericii și cu o gândire de tip conservator, creștin, naționalist, suveranist.

”Din ceea ce am așteptat noi, partidele parlamentare de până la aceste alegeri s-au supus doctrinar, unele necondiționat, altora li s-au impus noi orientări ideologice care vin cu un reviriment în Europa și SUA și anume ideologia neomarxistă. Este o revenire în forță, sub alte forme, a vechiului marxism revizuit sub forma gândirii celor care provin din Școala de la Frankfurt”, a spus Popovici.

Potrivit acestuia, creștinismul a avut întotdeauna inimă și minte și auz pentru cei oropsiți și cei necăjiți.

”În zilele noastre, marxismul cultural, prin afirmarea drepturilor minorităților, de orice secțiune ar fi ele, se ajunge la așa numita discriminare pozitivă și la corectitudinea politică.

De fapt, este vorba de un puternic reviriment al marxismului care este la fel de violent și la fel de opresiv. Marx vorbește în numele egalității o egalitate care, treptat, în măsura în care proletariatul a ajuns la putere, s-a văzut în bolșevism, în stalinism, au fost chiar mai crunți exploatatori, mai tiranici, și au dezvoltat universuri concentraționare, lagăre de concentrare cum nu a mai cunoscut umanitatea”, a menționat preotul clujean.

Ideile AUR seamănă cu cele creștine

Călin Popovici consideră că noul partid AUR a venit cu niște idei care seamănă foarte mult cu ideile creștine, iar majoritatea membrilor se revendică a fi creștin practicanți.

”Chiar dacă unii pot avea un limbaj mai radical, mai naționalist, mai extremist sau mai intolerant, în zona politicului sunt inerente astfel de lucruri, doar că noi sperăm să fie marginale.

Vedem că ei sunt glasul acestei tăceri a creștinilor și a bisericii, mai ales din ziua în care referendumul pentru familie a fost zdrobit de o propagandă mediatică (…) Furia a venit și din partea unor partide neomarxiste iar credincioșii și biserica s-au văzut oprimați”, a explicat Popovici.

Preotul ortodox susține că în momentul în care un partid lansează un apel la retrăirea în tradiția și învățătura creștină atunci preoții se agață de o astfel de formațiune politică.

”Nu mai putem să nu ni se audă vocea”

”Nu mai putem să nu ni se audă vocea și să fim călcați sistematic în picioare, să fim o țară conservatoare în care dorim să se păstreze totul în limitele gândirii creștine”, a mai spus Călin Popovici.

Întrebat dacă are încredere în reprezentanții AUR din Parlament, Călin Popovici a răspuns că în zona politicului nu poți să fii sigur de nimic.

”Noi observăm diferența radicală de limbaj și de comportament la cei de la AUR, care vin mai mult ca și o promisiune. Nu ne bazăm atât de mult pe declarațiile și cuvintele lor, ci pe oamenii de calitate care sunt implicați, sunt cinstiți și corecți, creștini cu bun simț, pe care nu îi văd nici capabili de corupție, nici de cruzimi. Sunt sigur că mulți vor adera la această mișcare care este vocea României profunde, a României educate creștin și cu viziunea normalității de până acum, în fața acestei violențe cu care vine neomarxismul de a se impune politic”, a conchis Călin Popovici.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cum va fi vremea azi, 20 ianuarie, la Cluj

Publicat

Vremea la Cluj azi este rece cu temperaturi de iarnă. Maxima este înregistrată în jurul orei 15:00 la 1 grad Celsius, iar cerul va fi pe tot parcursul zilei acoperit de nori.  

Șansele de precipitații sunt de 70%, iar cantitatea de precipitații este de 1 litru/metrul pătrat. Vântul va sufla în medie cu 10 km/h. Pe arii restrânse vor fi și rafale de maxim 12 km/h. 

Minima este de –3 grade Celsius la ora 06:00, iar în timpul dimineții vântul suflă cu 8 km/h. 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comisia Europeană: Vaccinările trebuie să se accelereze. Până la vară, statele membre ar trebui să vaccineze 70% din populație

Publicat

Comisarul european al Sănătăţii îndeamnă statele membre să vaccineze 70% din populație până la vară, precizând că este nevoie ca procesul de vaccinare să se intensifice, astfel încât, 80% din angajaţii din sănătate şi din persoanele de peste 80 de ani să poată fi vaccinați până în luna martie.

Astfel, comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides, a lansat îndemnul în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost criticată lentoarea startului campaniei de vaccinare în statele membre, comparativ cu Marea Britanie, SUA şi Israel.

Posibilitatea intreducerii certificatului de vaccinare

„Propunem ca până în martie, statele membre să fi vaccinat cel puţin 80% din angajaţii din sănătate şi din persoanele de peste 80 de ani[…] Propunem de asemenea ca, până la vară, statele membre să fi vaccinat 70% din adulţi”, a declarat şi Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Totodată, comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides a mai spus că „vaccinările trebuie să se accelereze”, fiind pusă în discuție în cadrul conferinței și posibilitatea introducerii certificatelor de vaccinare necesare intrării în statele membre, după modelul lansat deja de Grecia.

Sursa: agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenție, părinți clujeni! Pericol de electrocutare aproape de un loc de joacă din cartierul Mănăștur

Publicat

Mai multe cabluri neizolate care ar putea prezenta un risc de electrocutare au fost surprinse de un trecător în zona Parkingului Primăverii numărul 8 din cartierul clujean Mănăștur. Cablurile se află la doar câțiva metri de un loc de joacă de copii.

Astfel, conform trecătorului care a surprins pericolul prin câteva fotografii, cablurile ar fi fără izolație, reprezentând deci, un real pericol pentru oameni, mai ales în contextul în care locul s-ar afla la 10 metri de locul de joacă unde părinții obișnuiesc să își ducă copiii.

Sursă foto: Facebook/ Ești Din Cluj Dacă

Zona respectivă se află lângă Parkingul Primăverii numărul 8, acesta fiind finalizat în urmă cu aproximativ 5 luni, având la dispoziție 267 locuri de parcare.

Parkingul a costat peste 27.000.000 de lei

Parkingul mai dispune pe lângă cele două niveluri de subsol, parter și două etaje supraterane și de două terase verzi, fiecare pe o suprafață de peste 1000 de mp, care include și spațiul de joacă pentru copii, în zona căruia au fost surprinse cablurile neizolate.
Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a peste 100 de garaje, construcția fiind realizată de SC K&K studio de proiectare SRL (proiectant) și TCI CONTRACTOR GENERAL SA (executant), cu o valoare ce depășește 27.000.000 de lei, bani din bugetul local al primăriei Cluj-Napoca.
Sursă foto: Facebook/ Ești Din Cluj Dacă

 

 

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO/ Incendiile continuă! O casă din Apahida a luat foc din cauza hornului izolat necorespunzător

Publicat

Un incendiu a avut loc marți în localitatea Câmpenești, comuna Apahida din Cluj. O casă a luat foc, fiind afectate bunurile aflate în aceasta, precum și mansarda, de unde a pornit focul. Pompierii s-au chinuit 3 ore să stingă incendiul produs, în urma căruia nu au rezultat victime, cauza fiind izolarea necorespunzătoare a hornului.

„Alerta a fost dată în jurul orei 13.20, iar în momentul sosirii pompierilor, flăcările se manifestau în interiorul încăperilor mansardei.

Au fost necesare 3 ore pentru a stinge focul

Intervenția promptă a pompierilor a limitat propagarea focului la elementele din structura acoperișului, astfel încât au fost distruse de flăcări doar bunurile din încăperile situate la mansardă și cca 2mp din acoperiș.

Cauza incendiului: hornul izolat neconform

Deși flăcările au fost stinse în primele minute după sosirea pompierilor, lichidarea tuturor focarelor și înlăturarea efectelor negative s-au întins pe durata a 3 ore”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, care a trimis două autospeciale la fața locului.

Conform informațiilor oficiale, nu au fost persoane rănite ca urmare a incendiului, iar cercetările preliminare au arătat că incendiul ar fi pornit de la hornul pentru evacuarea fumului izolat necorespunzător față de materiale combustibile.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate