Connect with us

EVENIMENT

EXCLUSIV. Cristi Balaj (CFR Cluj) despre STADIONUL unde se va disputa meciul cu Petrolul Ploiești

Publicat


Din cauza operațiunii de schimbare a gazonului pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, meciul de acasă din data de 1 octombrie dintre CFR Cluj și Petrolul Ploiești se va disputa pe un alt stadion.

Citește și: O scrisoare pierdută. Cererea CFR 1907 Cluj să joace pe Cluj Arena nu a ajuns la Consiliul Județean

Contactat de Cluj24, președintele clubului CFR Cluj, Cristi Balaj a declarat în exclusivitate:

„Clubul a făcut o scrisoare oficială către Consilul Județean Cluj, proprietarul Cluj Arena, pentru a disputa acest meci acolo. Încă nu am primit un răspuns oficial în această direcție. Ca atare, fiind constrânși de regulament să anunțăm într-un termen scurt de timp stadionul de disputare a partidei, ne-am îndreptat și spre alte stadioane, mai exact spre Mediaș și spre Sfântu Gheorghe, ca să ne asigurăm.

Să nu creadă cineva că ne-a fost frică de reacția suporterilor Universității. Am analizat cu înțelepciune și bun simț varianta Cluj Arena și am preferat să nu dăm naștere unor animozități gratuite care ar fi putut degenera în manifestări neconforme cu civilizația unui oraș ca și Clujul, deși eu personal, n-am să pot înțelege niciodată această exacerbare a unui fenomen de rivalitate între două echipe ale aceluiași oraș, ducerea lui la extrem. Ca o paranteză, dacă la un moment dat cei de la „U” Cluj ne-ar fi solicitat să-i găzduim la noi pe stadion, fiți siguri că eu, Cristi Balaj, aș fi fost primul care le-ar fi întins o mână de ajutor.

Așadar, în cursul zilei de azi (joi -NR) vom decide pe ce stadion se va juca meciul. Noi am mai făcut o cerere oficială către clubul Petrolul în care am solicitat o derogare prin care să anunțăm locul de disputare a partidei cu 7 zile înainte. Dacă răspunsul va fi favorabil, atunci mai avem la dispoziție două zile să ne hotărâm.

Am primit răspunsuri afirmative și de la Mediaș și de la Sepsi și le mulțumim pentru asta. Decizia se va lua în funcție și de răspunsul adversarilor noștri de la Petrolul Ploiești.”Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Nesimțire sau PROSTIE? Un clujean a BLOCAT ieșirea din parkingul Piața Mărăști

Publicat

parcare

Da, locurile de parcare sunt, într-adevăr, o problemă într-un Cluj sufocat de mașini. Dar asta nu e o scuză ca să-ți lași autoturismul pe unde apuci, fie el și pe avarii. Este și cazul, nu singular, din păcate al unui clujean care s-a gândit că „nu moare nimeni” dacă așteaptă după el până își cumpără ce are de cumpărat. Și-a lăsat mașina fix la ieșirea din parkingul de la Piața Mărăști, blocând mașinile care voiau să iasă.

Un alt clujean, martor la ceea ce s-a întâmplat, a scris pe Facebook: „Vă asigur că, în Clujul smart și de cinci stele, nu mă mai surprinde, absolut nimic. Azi însă, am rămas perplex, vânzând că un imbecil, își lasă mașina parcată pe sensul de ieșire din parkingul de la Piața Mărăști, formând coadă.

Atunci când zic că le văd pe toate, mai apare ceva care să mă lase fără cuvinte și mă gândesc cu mare tristețe, la Clujul de acum, la calitatea execrabila și infecta a multor celor ce populează acest oraș, aducându-mi aminte, cu nostalgie, de calitatea deosebită a adevăraților clujeni, de acum 30 de ani”.

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Protest în fața Prefecturii Cluj față de creșterea prețurilor. ”Totul e prea scump”

Publicat

De

protest 6

Clujenii participă joi de la ora 18 în fața Prefecturii Cluj la un protest în care își exprimă nemulțumirea față de costurile crescute ale traiului de zi cu zi.

protest 5

„Strigăm împreună: Totul e prea scump! Utilități, alimente, locuințe.

Marșul Nemulțumirii de la Cluj va trece pe câteva străzi centrale ale orașului. Ai și tu facturi care te revoltă? Adu-le să le aruncăm împreună la gunoi. Marșul se va opri la un moment dat pentru a le arunca într-un tomberon”, arată inițiatorii protestului – Căși sociale ACUM!, Gastivists, Fridays for Future, Grupul pentru Acțiune Socialistă, și a Sindicatului Elevilor și Studenților Militanți.

protest 3

protest 2

Protestatarii cer următoarele:

Costurile locuinței și utilităților să nu depășească 20% din veniturile noastre.

Salariile și pensiile să crească pe măsura costurilor traiului.

Să se reducă si să se plafoneze prețurile de pe piața energiei, la alimente si la locuințe.

Tarifele sociale la utilități să se aplice la toți cei care câștigă sub venitul mediu pe economie.

Numărul de locuințe sociale să crească în funcție de nevoile reale.

Să se reglementeze chiriile.

„Ne exprimăm solidaritatea pentru ca nimeni să nu fie aruncat afară din Clujul devenit paradis imobiliar și pentru ca statul și companiile să lucreze în favoarea oamenilor.

Clujul nu este scump doar de azi sau de ieri. De ani buni ne costă o avere să avem o locuință în acest oraș. Mai nou, statul a liberalizat prețurile la energie. Scumpirile decise de firme au luat-o razna. Angajatorii vor să mențină salariile cât mai jos. Banii furați din buzunarele noastre se regăsesc în profitul companiilor, profit care acum este mai mare ca oricând!

Bogăția lor este sărăcia noastră. Mai mult, statul român se împrumută ca să asigure profitul firmelor. Iar datoriile statului le plătim noi, cetățenii.

Responsabilitatea pentru creșterea prețurilor nu e ta. Deci este nedrept să ți se ceară să îți reduci nevoile și să alegi să trăiești în austeritate.

Politicienii ne spun că zilele bogăției sunt pe terminate. Ne învață cum să facem economii. Să le spună asta celor care se îmbogățesc de pe urma scumpirilor. Este revoltător că îmbogățiții nu vor să plătească taxe pe măsura câștigurilor făcute.

protest 1

Criza locuirii

Criza prețurilor se adună peste vechea criză a locuirii. Chiriile, dobânzile mari la credite imobiliare și lipsa de locuințe sociale ne aruncă în stradă. Este inacceptabil ca în același timp politicile să sponsorizeze băncile și speculanții imobiliari.

Ei ne spun să rezistăm la frig, la foame, la lipsa de locuințe. Suntem nemulțumiți că în loc să investească în servicii publice, statul investește banii noștri în militarizarea țării. Iar pe noi ne împinge într-o nouă austeritate”, au adăugat organizatorii.

Clujenii adunați în fața Prefecturii purtau bannere și pancarte pe care scria: „Totul este prea scump”, „Locuințe, nu umilințe”, „Gata cu gazul”, „Scumpirile la noi, profitul e la voi”, „Căși sociale acum”, „Locuințe sociale, nu militarizare”, „Petrom și Romgaz, ne aduceți doar necaz”, „Eon Eon, te vrem la tomberon”.

S-a scandat: „Nu am bani să mă-ncălzesc, trebuie să mă hrănesc”, „Totul e prea scump”, „E scump totul, nu vă mai dăm votul”.

Clujenii prezenți, aproximativ 100 de persoane, au plecat în marș prin centrul orașului și s-au oprit în fața sediului Electrica pe str. Memorandumului unde s-au aruncat facturi la tomberon.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ultimul weekend cu „Bucurii pe loc” și reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Cluj!

Publicat

De

black friday iulius mall cluj

Dear shopping lovers, se dă startul ultimului weekend cu reduceri de Black Friday, iar promoțiile care ajung până la 70% au fost deja afișate. Catalogul cu oferte este online pentru ca tu să găsești mai ușor disocunturile, iar de „Bucurii pe loc” o să ai cu siguranță parte în Iulius Mall Cluj.

Sezonul acesta se poartă curajul asortat cu originalitatea, iar piesa statement este confortul. Lasă creativitatea să preia controlul și personalizează-ți dressing-ul pentru că în ultimul weekend de Black Friday, Iulius Mall Cluj te ajută să-ți completezi garderoba. Timp de trei zile, în perioada 25 – 27 noiembrie 2022, brandurile tale favorite te așteaptă cu reduceri de până la 70%.

Dacă în primăvară te-ai răsfățat cu emoții florale și imprimeuri pastelate, perioada rece vine cu un nou vibe. Catifea, paiete, denim sau piele sunt câteva dintre direcțiile în materie de fashion pe care designerii le-au adaptat în colecțiile actuale și pe care le găsești acum la oferte de nerefuzat la: Calvin Klein, Levi’s, U.S. Polo Assn., Madzerini, Torry Milano.

Și pentru că tu știi cel mai bine cum este să fii în pantofii tăi, noi putem presupune doar că îți dorești să fie comozi. De Black Friday poți să îți achiziționezi mai multe perechi, ca să fii sigur că o să îți meargă bine tot anul (viitor). Ecco și Il Passo, s-au pregătit și afișează reduceri de până la 70%.

Oferte la bijuterii

Shine and bright și cu ofertele de la brandurile de bijuterii! Pandora, Sabrini și Swarovski reduc cu până la 30% bijuteriile, iar Parfois, Opticris, Jolidon afișează discounturi de până la 70%. Don’t walk, run to Iulius Mall Cluj pentru că magazinele Adidas, Grid și U-man au și ele promoții de până 70%!

În materie de skincare și produse profesionale de make-up te pot ajuta specialiștii din locațiile de profil. Iar dacă tot mergi, trebuie să știi că și aici ai oferte de Black Friday. MAC, Sabon, Marionnaud, The Body Shop, The Makeup Shop, Elmafarm și Napofarm te întâmpină cu reduceri de până la 80%.

Pe lângă brandurile de fashion, în Iulius Mall Cluj ai parte și de o varietate de alte locații care au oferte în acest sfârșit de săptămână. Nobila Casa are promoții de 20% și te ajută să-ți pregătești casa pentru sezonul magic, Dinoland are oferte la jucării, iar salonul Epil Point și  magazinul El Unico te întâmpină cu surprize.

Reduceri la meniuri

Dacă ți se face foame de la atâtea ore de shopping, poți să treci prin foodcourt, unde Lunch Box, Mado, Salad Box și Shanghai Express au reduceri la meniurile tale favorite.

De Black Friday ne întâlnim la Iulius Mall Cluj! Nu uita să verifici catalogul online și nu rata niciun magazin pentru că se anunță multe „Bucurii pe loc”!

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul COMPLET al Zilei Naționale a României la Cluj-Napoca. Sărbătoare în piețele Mihai Viteazul, Avram Iancu și Unirii

Publicat

De

1 decembrie afis

Clujenii și cei care vizitează orașul vor avea parte de o adevărată sărbătoare de Ziua Națională a României. Manifestările din data de 1 Decembrie vor fi organizate în cele trei piețe din centrul orașului, respectiv Mihai Viteazul, Avram Iancu și Unirii.

Nu vor lipsi parada militară, concertele sau focurile de artificii, care vor fi atât pe timp de zi, cât și seara.

Citește și: Spectacol cu DRONE și concert Inna de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Anunțul lui Emil Boc pentru clujenii cu CÂINI și pisici

După un regal folcloric în adevăratul sens al cuvântului, Inna și Cargo vor urca pe scena din Piața Unirii.

Ziua Națională a României la Cluj-Napoca. Programul complet al evenimentelor

Primăria Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina” deschid manifestările de 1 Decembrie cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, de la ora 9.00.

Evenimentele vor continua în Piața Avram Iancu unde, începând cu ora 10.30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi.

Pe Bulevardul Eroilor va avea loc o reconstituire a evenimentelor din 1918, în intervalul 13.00-15.00. De asemenea, pentru a păstra evenimentul în amintire, zona de photobooth va fi activă în intervalul 12.00-21.00.

La ora 15.00 va începe în Piața Unirii regalul folcloric. Vor urca pe scenă ansambluri folclorice și artiști de renume precum Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, Ana Ilca Mureșan, Maria Golban Șomlea, Maria Lobonț, Cristian Totpati, Mihaela Grindean, Mariana Sfechiș, Silviu Popa, Ansamblul folcloric Mărțișorul și Ansamblul folcloric Mugurelul.

La ora 19:00 va porni iluminatului festiv și tot orașul va fi îmbrăcat în haine de sărbătoare.

Nu rata nici în acest an concertele care aduc clujenii în număr cât mai mare în Piața Unirii – pe scenă vor urca Inna și Cargo.

La ora 20.00, Primăria Cluj-Napoca invită întreaga comunitate în Piața Avram Iancu, pentru a urmări un spectacol unic de artificii și drone, creat special pentru Ziua Națională a României.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax