Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc s-a înmuiat. Permite construirea unui mega-ansamblu imobiliar în Borhanci, ÎNAINTE de realizarea Centurii Metropolitane

Publicat


borhanci1

Potrivit discursul primarului Emil Boc de până acum, nimic nu se construiește în Borhanci până nu se finalizează Centura Metropolitană. Au fost proiecte mici, de case, respinse de la avizare în această cheie. Astăzi însă a fost pus în lumină favorabilă un mega-ansamblu lipit de Centura Metropolitană.

E drept, constructorii nu sunt chiar oricine. Despre asta am scris AICI.

Proiectul ar primi undă verde pentru că realizează o grădiniță (posibil privată) și pentru că oferă cu titlul gratuit o suprafață generoasă de teren pentru realizarea Centurii, parcelă care altfel ar urma calea exproprierii.

Se dorește amenajarea unor imobile de 10 etaje, clădiri de birouri și spatii comerciale.

Emil Boc a spus că urmărește prin acest proiect și ca oamenii din Borhanci să nu mai vină la Shopping până la Iulius Mall.

Cum a intrat ansamblul sub pielea primarului

Proiectanții au propus ca pe cel puțin 70% din suprafața construită să existe funcțiuni de servicii.

Chiar și la parterul blocurilor există alte funcțiuni decât cele de locuire.

„E ca și cum am face ca la Cinematograful Florin Piersic să aprobăm doar parterul, nu se poate face asta, să fim serioși”, a spus Emil Boc, cu referire la o propunere venită din partea arhitectului șef Daniel Pop, carea le-a sugerat arhitecților să separe funcțiunile de locuire de cele de servicii.

Acoperirea juridică cerută de Emil Boc a fost dată de Arhitectul Vlad Negru, care a indicat că se pot recepționa apartamentele doar după realizarea Centurii Metropolitane, chiar dacă blocurile sunt ridicate.

„Dar așa oamenii, dacă nu au recepționate apartamentele, oare nu pot să își parcheze mașinile acolo, să vină acolo?”, a continuat Daniel Pop.

Emil Boc i-a tăiat retorica. „Nu putem porni de la premisa că toți sunt infractori”.

În comisia de urbanism s-a propus marți ca unele corpuri de clădire să fie chiar mai mari decât cele propuse de către investitor, „ca să fie de referință” în zonă.

Citește și:

Un nou orășel se ridică în Borhanci. Dezvoltator, un nume dintr-un uriaș dosar de corupție cu imobiliare din Capitală

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Un offshore din Cipru și fondatorul Jolidon, în spatele unei noi clădiri de birouri în buricul târgului, pe strada Avram Iancu

Publicat

birouri avram iancu 4

Proiectul a ajuns în sfârșit pe masa consilierilor locali, după ce a fost dezbătut în urmă cu doi ani în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. În spatele viitoarei clădiri de birouri de pe strada Avram Iancu, nr. 4, stau un offshore din Cipru, CONSCIACO LIMITED și firma Tero Edil, controlată, printre alții de fondatorul Jolidon, Gabriel Cîrlig.

În această afacere se află ca administrator și Bâlc Eugen Emil, cu firme care activează în domeniul producției de energie.

Nici acest offshore din Cipru nu este străin de zona Transilvaniei. În activitățile sale este implicat și omul de afaceri Dorel Goia.

La primele dezbateri din comisia de urbanism, clădirea de birouri a fost numită o ”monstruozitate” chiar de către primarul Emil Boc, pentru că la ultimul nivel propunea un etaj retras de 6 metri, care nicicum nu se încadrează în specificul zonei.

Vecinii au fost îngrijorați de modul în care șantierul le va afecta structura caselor, de riscul blocării intersecției cu strada Republicii și de scăderea gradului de însorire.

Clădirea propusă va avea 3 etaje plus o retragere, iar parcarea se va face în cele două niveluri de subsol.

Se estimează că aici vor fi acomodate 200-240 de persoane, pentru care se vor asigura 24 locuri de parcare.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Satele din Florești au intrat în atenția Primăriei. Lucrări de modernizare pe mai multe domenii

Publicat

De

luna de sus

Primăria Florești are în derulare mai multe lucrări de modernizare în Luna de Sus.

”Floreștiul modern și la standarde înalte începe să prindă contur! După cum deja ați observat, am demarat o serie de lucrări de modernizare în zona Luna de Sus, o zonă intens tranzitată, mai ales în timpul anului școlar, de către copii, părinți sau bunici.

Astfel, am finalizat următoarele acțiuni:

👉 amenajarea a două stații CTP

👉 continuarea trotuarului până în zona străzii Eminescu, acolo unde nu exista trotuar
👉 continuarea trotuarelor existente pe lângă Biserica Reformată
👉 construirea rigolei pe lângă școală
👉 executarea lucrărilor de reparații ale Căminului Cultural

👉 amenajarea curții Căminului Cultural, astfel încât accesul la grădiniță să se poată face prin curtea căminului cultural pentru a spori siguranța copiilor.

În prezent, avem, în curs de finalizare, lucrarea de înlocuire a conductei de apă pe strada Mică, prin lucrarea Consiliului Județean, și se lucrează la reabilitarea străzii Florilor. Până la finalul acestui an ne propunem să finalizăm montarea unor aparate de fitness outdoor pe strada Mică, vizavi de Căminul Cultural”, anunță primarul Bogdan Pivariu.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO FOTO E FAIN la Cluj. Sute de clujeni în Piața Unirii la Târgul de CRĂCIUN. Orașul văzut din ROATA panoramică

Publicat

targ 1

Sute de clujeni au participat vineri seară în Piața Unirii la deschiderea Târgului de Crăciun și au asistat la aprinderea iluminatului festiv din piață. Atracția serii a fost roata panoramică din care s-a putut vedea orașul de la 22 de metri înălțime. 

targ 2

Iluminatul festiv a fost aprins de un grup de copii în aplazele sutelor de clujeni prezenți care au intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă și au admirat bradul de 12 m îmbodobit cu led-uri, cupola luminoasă dar și roata panoramică.

La Târgul de Crăciun sunt 45 de căsuțe cu bunătăți de sezon, iar copiii se pot distra la Căsuța lui Moș Crăciun.

Accesul la târg se face doar pentru persoanele vaccinate.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

targ 3

 

targ 4

 

targ 5

 

targ 6

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO Deschiderea Târgului de Crăciun în Piața Unirii. Cum se vede CLUJUL din roata panoramică

Publicat

De

targ craciu2

Târgul de Crăciun se deschide vineri la ora 18 în Piața Unirii din Cluj-Napoca iar cu această ocazie se va aprinde și iluminatul de sărbători din piață, urmat de un recital Armonia Music.

Cu această ocazie, clujenii pot să urce în roata panoramică instalată în Piața Unirii.

Urmărește filmarea aici

targ craciun 1

Roata are o înălțime de 22 m, 16 gondole cu câte 4 locuri, iar biletul costă 20 de lei.

În Târgul de Crăciun vor funcționa și căsuțe care vând bunătăți de sezon.

targ craciun3

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate