Connect with us

EVENIMENT

Emil Boc, după întâlnirea cu George Simion: ”Am avut o discuție decentă”. Pe ce subiecte nu au fost de acord

Publicat


george simion 5

Primarul Emil Boc s-a întâlnit, miercuri, cu președintele AUR, deputatul George Simion. Acesta a fost prezent la Cluj, unde a susținut caravana de colectare a semnăturilor pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Edilul a menționat, joi, că a avut o discuție decentă cu George Simion, și i-a adresat invitația pentru că este un om al dialogului.

Emil Boc a apreciat la președintele AUR ”susținerea valorilor naționale și a perspectivei naționale într-o Europă a unui concert de națiuni”, susținerea reabilitării termice a blocurilor și faptul că orice formă de susținere a punctelor noastre de vedere trebuie să se desfășoare într-un cadru democratic, care să respecte non-violența și drepturile oamenilor.

”Asupra procesului de vaccinare avem puncte de vedere diferite”, a mai menționat Emil Boc.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 

 

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

URMĂRIRE în trafic la Cluj. Șoferul a LOVIT două mașini și după încă un kilemetru s-a făcut nevăzut

Publicat

De

politie 2 bun

Polițiștii din Câmpia Turzii au pornit în urmărirea unui șofer care nu a oprit la semnalul regulamenter. În cursa nebună, șoferul a lovit o mașină parcată și una aflată în mișcare, dar tot nu a oprit. După un kilometru s-a dat jos din mașină și a fugit, lăsând în mașină un pasager.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.20 când polițistul din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Câmpia Turzii a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, pe strada Retezatului din Câmpia Turzii.

Urmărire în trafic la Cluj: Șoferul a lovit două mașini

Întrucât acesta nu a oprit la semnalele regulamentare, polițistul a solicitat sprijin colegilor din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, care au procedat la urmărirea autoturismului.

Pe timpul urmăririi bărbatul a acroșat un autovehicul parcat și un autoturism aflat în mișcare.

După o distanță de aproximativ 1 kilometru, bărbatul a abandonat autoturismul, iar pasagerul aflat împreună cu el, respectiv un tânăr de 24 de ani, a fost condus la sediul Poliției.

În continuare polițiștii municipiului Câmpia Turzii desfășoară activități pentru identificarea conducătorului auto și pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Floreștiul va avea puncte electrice de încărcare, stații moderne de autobuz, automate de bilete, dar și o dronă. Prin PNRR

Publicat

De

statie electrica

Floreștiul va avea o stație de încarcare autobuze și două stații de încărcare pentru autoturisme, achiziționate prin intermediul PNRR, anunță primarul Bogdan Pivariu.

Astfel, din totalul de 18 stații de încărcare, care vor fi achiziționate printr-un proiect depus spre finanțare prin PNRR, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, trei vor fi amplasate în comuna Florești.

Automate de bilete și dronă de supraveghere

Dar investiția suplimentară propusă de către administrația locală a comunei Florești va include în cadrul proiectului următoarele:

  • două stații de încărcare electrice pentru autoturisme,
  • două noi automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie (inclusiv e-ticketing),
  • opt stații moderne pentru transportul în comun,
  • dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamități naturale
  • șase panouri electrice de informare CTP.

„Aceste sisteme constituie bazele pentru consolidarea unei infrastructuri moderne la nivelul comunei, care să facă față ritmului deosebit de alert de dezvoltare locală dar în strânsă legătură cu provocările de mobilitate urbană pe care zona metropolitană în ansamblu le presupune.

Obiectivul principal al proiectului depus spre finanțare în cadrul PNRR vizează asigurarea infrastructurii potrivite pentru transportul <<verde>> și îmbunătățirea gradului de mobilitate locală în cadrul comunei Florești și dezvoltarea de servicii specializate ale administrației publice locale, prin achiziția de echipamente și aplicații/tehnologii pentru managementul local”, a scris primarul Floreștiului pe pagina de Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală, a fost prins în Grecia. Are de executat 10 ani și 8 luni de închisoare

Publicat

De

sorin oprescu

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, dat în urmărire după ce a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru corupţie, a fost prins în Atena, Grecia.

Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sorin Oprescu prins în Grecia

Potrivit Poliției Române, Sorin Oprescu ar fi fost depistat în Grecia, unde are o casă.

Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Pedepse contopite

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi 3 ani şi 6 luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat 10 ani şi 8 luni închisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

Casă confiscată

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp şi teren în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Festival Internațional de Șah la Târgu Mureș

Publicat

De

șah bun

Cu un fond de premiere de 97.000 lei (19.000 Euro), 2 turnee și 40 premii în total, Festivalul Internațional de Șah de la Târgu Mureș (4-11 iunie 2022) este o opțiune foarte interesantă pentru toți șahiștii.

Turneul A face parte din circuitul Grand Prix România și este organizat sub umbrela Federației Române de Șah, oferă premii de 15.000 euro cu 5.000 euro pentru primul loc și premii speciale pentru femei.

Până la acest moment și-au anunțat participarea marii maeștrii români Constantin Lupulescu, Vlad Jianu, Vladislav Nedevnichy, Marius Manolache, echipierele lotului național feminin (Irina Bulmaga, Luminița Cosma și Mihaela Sandu), precum și șahiști valoroși din India, Republica Moldova, Italia, Bulgaria, Turcia, Ungaria.

Înscrierile la festivalul de șah se pot face electronic

Turneul B este destinat jucătorilor cu Elo sub 2200, are un fond de premiere de 22.000 lei distribuit pe 8 categorii și un total de 29 premii pentru toate categoriile.

Detaliile și înscrierile pe site-ul competiției www.opentgmures.ro

Înscrierea și plata se pot face electronic.

Pentru alte detalii, puteți contacta organizatorii, Clubul Juvenes din Târgu Mureș la email șah@csjuvenes.ro .

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate