EVENIMENT
Emil Boc, despre „U” Cluj: „Clasarea între primele 6 echipe – un obiectiv greu, dar nu imposibil”
Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut declarații în contextul meciului disputat recent de „U” Cluj împotriva Petrolul Ploiești și în așteptarea confruntării de deseară a CFR Cluj cu Maccabi Petah Tikva.
Primarul Emil Boc a subliniat că obiectivul declarat al Universității Cluj de a se clasa între primele șase echipe în Superligă este dificil, dar nu imposibil de atins.
„(Clasarea între primele șase echipe – n.red.) e un obiectiv greu, dar nu imposibil de atins. Avem echipe complicate, chiar următorul meci cu Sepsi ne va arăta cât de greu este acest obiectiv. Noi suntem o echipă care am crescut sănătos, pe resurse financiare publice și private, cât se poate, foarte rare și transparente, nu putem aștepta ca totul să se întâmple peste noapte. Ce este foarte important este direcția în care pleacă echipa de la an la an și cred în potențialul acestei echipe să își atingă obiectivele. Niciun meci nu seamănă cu altul și campionatul e lung”, a declarat edilul, la Napoca Live.
Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, are ca obiectiv principal în acest sezon calificarea în play-off-ul Superligii, astfel că „Moțul” a cerut conducerii să aducă la echipă mai mulți jucători cu experiență, care să ajute echipa să se claseze în primele 6 poziții la finalul sezonului regulat.
„Ne-a ajutat Dumnezeul fotbalului să nu primim gol”
Referindu-se la ultima fază a meciului cu Petrolul Ploiești, Boc a descris emoțiile intense trăite de suporterii Universității Cluj.
„Ultima fază a meciului (cu .. – n.red) pe toți care suntem suporterii Universității ne-a făcut să ne înghețe sângele sau să ne crească pulsul la 300 ca o greșeală tehnică și tactică. Ne-a ajutat Dumnezeul fotbalului sau Dumnezeul nostru ne-a ajutat de nu a fost să primim gol. Asemenea erori trebuie corectate cu calm și într-un cadru în care să poți discuta fără presiune majoră, așa cum a spus și Neluțu Sabău. Echipa este solidă, unită, performantă, capabilă să joace pe orice teren cu orice echipă, de la egal la egal”, a mai arătat Emil Boc.
„CFR este Cluj, CFR este România”
Primarul nu a uitat să-și manifeste sprijinul și pentru CFR Cluj, care urmează să joace împotriva echipei Maccabi Petah Tikva: „Haide CFR-ul deseară! Este foarte important să îi urăm succes CFR-ului, pentru că CFR este Cluj, CFR este România”.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Un bărbat de 31 de ani din Cluj-Napoca a fost reținut de polițiști pentru furt calificat în formă continuată. Acesta ar fi sustras de la mai multe persoane sume de bani.
„La data de 12 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 31 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
Bărbat de 31 de ani din Cluj-Napoca, ARESTAT pentru FURT calificat
În fapt, la data de 29 august a.c., în jurul orei 13.00, un bărbat, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat faptul că în cursul zilei de 28 august a.c., o persoană necunoscută i-ar fi sustras suma de 1.200 de lei, din vestiarul hotelului în care acesta lucra.
La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 11.20, o femeie de 36 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras suma aproximativă de 3.400 de lei, din geanta pe care aceasta o avea în incinta salonului în care lucra.
Totodată, în cursul aceleiași zile, un bărbat din municipiul Cluj-Napoca, a sesizat faptul că, o persoană necunoscută ar fi pătruns în curtea unui imobil, de unde ar fi sustras un recipient cu suc.
În baza sesizărilor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități investigativ-operative, în urma cărora a fost depistat un bărbat de 31 de ani, din municipiul Cluj- Napoca.
În urma probatoriu administrat, la data de 13 septembrie a.c., acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, a comunicat IPJ Cluj.
Descurajat de aglomerația din parcarea de la Auchan Iris, în Cluj-Napoca, un șofer a decis, pe barba lui, să încerce un nou stil de a-și parca mașina, adică în bot într-un șanț. Scărpinatul în cap ulterior n-a rezolvat problema.
„Când te mănâncă’n … să vii peste deal, după ploaie, cu anvelope de asfalt și ajungi la șanțul de scurgere de la parcarea Auchan, chiar dacă ai Nissan Navajo cu nr. de MM”, a comentat un martor.
FOTO. Un nou stil de PARCARE la Auchan Iris, în Cluj-Napoca
Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, în loc. Fundătura din jud. Cluj. Un bărbat și o minoră au fost duși la spital.
„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit la un accident rutier petrecut pe raza localității Fundătura. Echipajele noastre au găsit la fața locului un autoturism avariat, dar din fericire nu existat victime încarcerate.
FOTO. Accident la Fundătura, în Cluj. Un bărbat și o minoră, duși la SPITAL
Pentru investigații suplimentare, au fost transportați la spital un bărbat și o minoră de aproximativ 8 ani. Ambii prezentau, la o primă evaluare, afecțiuni ușoare.
La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Gherla, iar partea medicală a fost sprijinită de un echipaj SAJ”, a transmis ISU Cluj.
EVENIMENT
Recomandările POLIȚIEI pentru a evita situațiile de RISC cauzate de fenomenele meteorologice
Poliția recomandă cetățenilor să respecte indicațiile autorităților pentru a evita situațiile periculoase cauzate de fenomenele meteorologice extreme.
„Recomandăm cetățenilor să urmărească în permanență anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc.
Recomandările POLIȚIEI pentru a evita situațiile de RISC cauzate de fenomenele meteorologice
Conducătorilor auto le recomandăm să evite, pe cât posibil, deplasările în zonele afectate de inundații sau care se află sub avertizări de vreme severă. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.
În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.
Persoanele din zonele vizate de avertizări trebuie să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.
În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise, care asigură protecția, și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Reamintim că orice situație de pericol poate fi semnalată apelând numărul unic de urgență 112”, a comunicat IPJ Cluj.