Connect with us
"

ACTUALITATE

E oficial. Ediția a opta a festivalului Jazz in the Park de la Cluj se amână pentru 2021

Publicat


Așa după cum anunțam într-un articol anterior, festivalurile verii se amână unul după altul. Organizatorii „Jazz in the Park” confirmă faptul că și acest îndrăgit festival se „relochează temporal” pe vara anului 2021.

„Ținând cont de faptul că pandemia COVID-19 continuă să evolueze imprevizibil și având în vedere restricțiile impuse de autoritățile române în desfășurarea evenimentelor de mari dimensiuni, organizatorii festivalului Jazz in the Park au decis reprogramarea ediției din acest an.

„S-a luat în calcul mutarea festivalului la începutul acestei toamne, mai exact în 10-13 septembrie”

Astfel, cea de-a opta ediție a festivalului, care trebuia să se desfășoare între 25 și 28 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, se amână pentru anul viitor și va avea loc în perioada 24-27 iunie 2021.

Chiar dacă într-o primă fază, odată cu declararea stării de urgență, s-a luat în calcul mutarea festivalului la începutul acestei toamne, mai exact în 10-13 septembrie, acest lucru se dovedește inoportun în condițiile în care pandemia are în continuare un impact major asupra desfășurării normale a vieții.

„Aceasta este o situație în care încăpățânarea trebuie înlocuită cu răbdare și un plus de responsabilitate”

Mai mult de atât, situația dată nu le permite organizatorilor să pregătească festivalul la standardele înalte cu care acesta și-a obișnuit publicul și care i-au adus notorietatea și recunoașterea internațională, odată cu trofeul ’’Best Small Festival 2019’’ la European Festival Awards.

„De-a lungul timpului, ambiția și încăpățânarea au fost calități care ne-au ajutat să trecem peste obstacole. Am ținut concerte în ploaie, am adaptat producții la condiții neprevăzute și multe altele. Însă, aceasta este o situație în care încăpățânarea trebuie înlocuită cu răbdare și un plus de responsabilitate.

Nu putem face un festival atât timp cât nu putem asigura anul acesta un context optim pentru desfășurarea lui, motiv pentru care țintim să pregătim acest eveniment în 2021. E o situație amară atât pentru industria muzicală, cât și pentru publicul participant. Dar nu este acesta sfârșitul. Acest an 2020 va deveni în timp o poveste intensă pe care o vom discuta la bere.

Vă promitem însă că, chiar dacă nu putem să facem ediția a VIII-a în acest an, veți mai auzi de numele Jazz in the Park. Considerăm că este de datoria noastră să contribuim la revenirea pieței de evenimente și la a reda oamenilor încrederea de a participa la manifestări publice.

„Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei ’’Best Small European Festival’’

Țintim să avem acțiuni culturale și în acest an, de dragul publicului și de dragul meseriei noastre pe care o iubim. Din astfel de momente putem învăța cum să fim mai buni, cum să creștem în calitate, cum să avem mai bine grijă de public’’, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Jazz in the Park este un festival de jazz contemporan care are loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. Fondat în 2013 de Fapte, Jazz in the Park a devenit foarte repede unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen, pe scenele lui concertând artiști precum Marcus Miller, Judith Hill, Ghost Note, Richard Bona, Bill Laurance, Dhafer Youssef, Robert Glasper, Nouvelle Vague sau Hindi Zahra.

În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei ’’Best Small European Festival’’ la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din România care a obținut o distincție la acest eveniment. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network”, se arată în comunicat.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Vrei să lucrezi în străinătate? Ai șanse mari dacă activezi în domeniul medical

Publicat

Chiar dacă cei mai căutați români pentru angajare în străinătate sunt din domeniul medicinei, majoritatea joburilor pentru care aceștia au aplicat în luna iunie au fost în vânzări, auto / echipamente, service / reparații, transport / distribuție, merchandising sau construcții și instalații, scrie startupcafe.ro.

Astfel, din cele 21.000 de locuri de muncă de pe eJobs.ro, 12.000 au fost dedicate strict pentru cei din domeniul medical. Totuși, românii au aplicat mai mult pentru domenii ca vânzări, auto / echipamente, service / reparații, transport / distribuție, merchandising sau construcții și instalații.

Iată cum arată lista de aplicări pentru joburi în străinatate pe luna iunie

Transport / distribuție (4.300 de joburi noi în luna iunie), auto / echipamente (4.000 de joburi), service / reparații (3.400 de joburi), personal calificat (2.870 de joburi), au pair / babysitter / curățenie (2.800 de joburi) sau producție (2.700 de joburi).

Cele mai multe oferte au fost pentru Marea Britanie și Germania (6.500, respectiv 2.100 de locuri de muncă noi, postate în luna iunie), urmate de Olanda, Danemarca, Franța, Belgia, Italia, Irlanda sau Spania. Destul de asemănător a arătat și topul realizat în funcție de aplicările candidaților români. Cei mai mulți au optat pentru Germania (16.500 de aplicări), Marea Britanie (13.000 aplicări) sau Olanda (12.800 de aplicări). Alte destinații căutate de români au fost Belgia, Franța, Italia, Spania sau Danemarca.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mircea Groza. Gînduri de U-ist convins (ultimul episod). Omagiu pentru Stâncel

Publicat

Mircea Groza ne-a delectat cu amintirile sale. Azi, mai mult despre Vasile Stâncel, un personaj absolut fabulos pe care Mircea Groza ni-l prezintă în culori vii, așa cum a fost și cariera spectaculoasă a fotbalistului.

„Prin 76 – 77 a venit o adevărată ”colonie U-istă” la Zalău, Armătura intrase în B. Antrenor a venit Ică Băluțiu, tot de la U Cluj. Odată cu el au venit și Stâncel, Barbu, Munteanu-Americanu, Pașcalău, Crețu, Soo.

În toamna lui 1976, în campionat, Armătura a jucat la Cluj cu U, picați în B. Zalăul a câștigat cu 1 – 0! Gol, cu capul (!), Dorin Barbu, din centrarea juniorului Mircea Curtean, promovat la Zalău de la…Hida! Țin minte că Vasile Stâncel a jucat libero! Cred că era cel mai scund de pe teren. A jucat impecabil! Fără greșeală. Pe lângă clujenii amintiți la Armătura au mai jucat Nistor, Both, Demian (și el fost la U), Munteanu Sandu, Bumbuț, Cornaciu, Mate…

În 1982 alți clujeni ajung la Zalău, Lăzăreanu, Năsălean, Boca, Liviu Mihai, Vasiliu. Antrenor era atunci Ioan Cotruț și secund Dorin Barbu.

Aș vrea să spun câteva cuvinte despre Vasile Stâncel. Spuneam odată că Dorin Barbu a fost printre cei mai buni fotbaliști care au trecut pe la Zalău. Da, era adulat, era iubit, era cel mai tehnic jucător văzut în zonă. Vasile Stâncel a fost cel mai util, cel mai muncitor, cel mai harnic și devotat, era ”furnica” echipei. Venit de la U, trecut și pe la CFR dar și la Baia Mare, Vasile Stâncel este o legendă, cel puțin pentru fotbalul sălăjean. Vorbeam odată cu Ică Băluțiu despre fotbal, despre U, despre Zalău. De abia venise la Zalău și, printre altele, mi-a spus că atunci când a acceptat să preia Armătura a pus o condiție: să fie adus și Vasile Stâncel! Cu el începea echipa.

Cu el mă întâlnesc des și îmi povestește multe despre activitatea lui sportivă.

În 1962 era jucător la Voința Aiud. Fiind la lotul național de juniori, antrenori Bazil Marian, Gheorghe Ola și Petre Steimbach, după o acțiune a lotului, a fost trimis la Cluj, cu recomandarea să fie legitimat la Știința, cum se numea echipa atunci. Un tovarăș de la partid l-a deturnat imediat către o echipă muncitorească, CSM Cluj. Aici a jucat în echipa mare deși era junior. Cu echipa de juniori a devenit campion național învingând în finală pe Știința Galați. 1 – 0! Gol marcat de Dan Anca. Meciul s-a disputat pe stadionul 23 August din București în deschiderea finalei Cupei României, Steaua – Dinamo 5 – 3. Între timp a ajuns să joace în prima divizie la CFR, U Cluj și Minerul Baia Mare.

Ajuns la Zalău, după ce și-a pus, cum se spune, ghetele în cui, nu s-a îndepărtat deloc de fotbal. A fost antrenor la mai multe echipe, a fost vicepreședinte la A.J.F. Sălaj, arbitru, observator.

Dar și jucător legitimat la echipele pe care le antrena!

Vă spun acum un lucru senzațional, cred, unicat. Cel puțin pentru România. Fiind antrenor la Rapid Zimbor, în campionatul județean Sălaj, Vasile Stâncel intra pe teren când era nevoie. Aici la Zimbor a jucat până la 65 de ani!

După aceea a antrenat la Crasna. Într-un meci, exasperat de ineficacitatea jucătorilor, a intrat pe teren în minutul 55. Avea 68 de ani!!! Legitimat!

Și o întâmplare foarte faină povestită tot de Vasile Stâncel.

Era cu U Cluj într-un turneu de pregătire în Albania. La Tirana erau cazați în hotelul DAJTI. Într-o dimineață în holul hotelului erau două echipe echipate în alb-negru: U Cluj și selecționata RFG care avusese meci de calificare cu Albania în ceva competiție europeană. Nemții, impresionați de faptul că o echipă din România are culorile exact ca a naționalei lor, au intrat în discuții amicale cu românii, le-au oferit un set de echipament. Gerd Muller, vestitul golgeter german, i-a dat lui Vasile Stâncel ghetele lui adidas. Sigur presa era de față. Vasile are o poză cu Gerd Muller când îi face cadou ghetele!

Este una dintre cele mai plăcute amintiri ale lui Stâncel ca fotbalist.

Odată mi-a povestit de o altă amintire plăcută. U Cluj juca un meci de campionat la Pitești (1971). A fost desemnat să-l marcheze pe marele Dobrin. Rezultat final 1 – 1! Au marcat Anca și Frățilă. Dobrin a fost anihilat de către Vasile Stâncel. Sportul Popular scria a doua zi: ”credem că mijlocașul clujean a făcut cel mai bun meci al carierei sale, anihilându-l pe marele Dobrin”.

Vasile Stâncel este un om cu o omenie deosebită. M-a impresionat ani de zile prin faptul că era printre puținii care-l vizitau pe Otto Anderco, marele arbitru internațional, la o casă de bătrâni de lângă Zalău, unde acesta a trăit ultimele sale clipe din viață”. (Ovidiu Blag)

Mircea Groza: M-am născut la Hida în anul 1953. După absolvirea liceului m-am specializat în turism, turism internațional, urmând cursurile școlii aparținând de Ministerul Turismului (1978 – 1979). În anul 1990 am obținut, tot de la Ministerul Turismului, licența de Manager în Turism în urma cursului absolvit. Am continuat specializarea în același domeniu urmând cursurile Facultății de Geografie a Turismului la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj–Napoca. La USAMV Cluj-Napoca am făcut un masterat privind influența schimbărilor climatice asupra calității produselor. Lucrez la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus. Sunt căsătorit din anul 1979 cu Carmen Groza. Avem doi băieți, Mihnea Dacian, arhitect și Glad Darius, specializat în comunicare, publicitate, PR și jurnalism. (Magazin Sălăjean).

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vârstnicii cu pensia de 704 de lei vor primi un tichet de masă caldă în valoare de 180 de lei

Publicat

Violeta Alexandru, ministrul muncii și al protecției sociale, a anunțat că vârstnicii de peste 75 de ani care beneficiază doar de pensia garantată minimă, în cuantum de 704 lei, vor primi bonuri de masă în valoare de 180 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 130 de milioane de lei.

„Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta esta așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.

Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene!

Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

Poți să faci bine într-o funcție publică!”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

 

Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru…

Posted by Violeta Alexandru on Tuesday, 14 July 2020

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

S-a schimbat vârsta de la care poți deține buletin. Vom avea buletin cu CIP

Publicat

Cartea de identitate va putea fi emisă și persoanelor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, transmite Camera Deputaților. Aceasta afirmă că a fost adoptat proiectul de lege care include incorporarea unui CIP în noile buletine.

Eliberarea acestuia mai repede de 14 ani este decizia părinților sau a reprezentanţilor legali. Mai mult, se poate elibera o carte de identitate simplă sau o carte electronică de identitate, indiferent de vârsta copilului.

Documentul va asigura cetățenilor garanţii suplimentare de securitate, iar instituţiilor de drept public sau privat certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Proiectul mai include și înlocuirea datelor, astfel, să fie înscrise numai datele de identificare ale titularului, certificatul emis de MAI, înscris într-un singur cip, care va asigura “funcţionalitatea” de card de sănătate.

Cartea electronică de identitate și cartea de identitate simplă se eliberează:

a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani;

b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani;

c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani;

d) cu valabilitate nelimitată, după împlinirea vârstei de 60 de ani, pentru cartea de identitate simplă.

Cetăţenii români pot opta pentru eliberarea:

a) unei cărţi electronice de identitate,

b) unei cărţi de identitate simple, se mai precizează în proiect.

Citește mai departe