Connect with us

EVENIMENT

DRAMA familiei clujene de AVIATORI. Mulţumiri: „Ploaie de binecuvântări primim din partea voastră”. Donaţii. LOVIŢI de CANCER

Publicat


fam mitrica horz

Familia de aviatori Carmen şi Marian Mitrică le mulţumeşte celor care sunt alături de ei în povestea lor dramatică. În două zile, aproape 100 de persoane au făcut donaţii, cât a putut fiecare, în conturile celor doi, pentru a-şi putea continua tratamentele. Articolul despre ei din Cluj24 a fost văzut până acum de aproape 16.000 de persoane, care le-au transmis mii de urări de bine.

O ploaie de binecuvântări primim din partea voastră. Mulţumim

piloti cancer campia turzii

După miile de gânduri bune pe care le-au primit şi după aproape 100 de donaţii în ultimele zile, Carmen şi Marian Mitrică sunt recunoscători. Şi au trimis un mesaj de mulţumire.

„Ce este o picătură de apă? Nimic de care să te sinchisești prea mult. Dar multiplică asta cu un număr suficient de mare și vei avea o ploaie.

Iar ploaia este magică pentru că dă viață.

Ce este o binecuvântare? Un cuvânt rostit a cărui esență vine din adâncul inimii, de acolo de unde vine toată lumina în viața cuiva.

O ploaie de binecuvântări primim noi din partea voastră exact acum când avem cea mai mare nevoie de ele.

Sigur, ele vin sub diferite forme dar intenția altruistă de a ajuta transpare din fiecare.

Și cum să mulțumești pentru o binecuvântare?! Care ar fi cuvântul sau fapta demnă să-i stea alături?!

Nu există un astfel de lucru.

Singurul fel prin care o binecuvântare poate fi răsplătită este să o primești.

Să-ți deschizi larg inima și să o lași să intre acolo și, îmbogățit, înnobilat cu lumină să lași prea-plinul să se reverse înapoi în lume.

Acesta este înțelesul pe care noi îl acordăm gesturilor voastre de generozitate și aceasta este maniera prin care înțelegem să le rasplatim: fiind la rândul nostru izvoare de speranță și lumină pentru alții.

Vă mulțumim! Carmen și Marin Mitrică”, transmit cei doi soţi binevoitorilor lor.

VEZI AICI POVESTEA CELOR DOI:

DRAMĂ la Câmpia Turzii. Doi aviatori, SOŢ şi SOŢIE, diagnosticaţi în acelaşi timp, LUPTĂ cu CANCERUL. Au nevoie de AJUTOR

Loviţi în acelaşi timp de cancer

Amintim de cazul familei Carmen şi Marian Mitrică, părinţi cu doi copii, militari la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. El, comandor (r), a fost diagnosticat, în urmă cu câteva luni, cu cancer extins la o coastă. A găsit soluţia cea mai potrivită de tratament la o clinică din Turcia, unde este şi în prezent.

Soţia sa, Carmen, aşa cum jurase la căsătorie, „la bine şi la greu”, a decis să-şi însoţească soţul în Turcia, ca să-i fie alături în greaua lui încercare. Ea e controlor de trafic la aceeaşi bază aeriană. Şi pentru că tot nu-şi făcuse de ceva vreme analizele, le-a făcut la clinica din Turcia, în timp ce-şi ajuta soţul. Iar vestea a picat ca o bombă: şi ea a fost descoperită cu cancer. Cancer mamar în stadiul IV.

Acum, amândoi luptă cu cancerul la clinica din Turcia, de luna trecută, când s-au internat. Dar costurile de tratament sunt foarte mari. Până acum au cheltuit peste 70.000 de euro. Bani primiţi de la un prieten, 50.000 de euro, care şi-i adunase ca să-şi cumpere un apartament, şi din diverse donaţii, în special de la colegii militari. Şi-au vândut şi un apartament modest, cu 16.000 de euro, pe care îl aveau de când lucrau la Baza Aeriană Deveselu.

Dar tratamentele continuă şi mai e nevoie de mulţi bani, poate de alte zeci de mii de euro. Şi au nevoie de ajutor. Orice leu contează.

Anunţul Ministerului Apărării Naţionale

„Împreună la bine și la greu! După cum bine știm momentele grele nu vin niciodată singure.

Colegul nostru, comandorul (r.) Marian Mitrică a fost diagnosticat cu cancer, sarcom în fază extinsă localizat la coasta IX. El se află în aceste momente în Turcia unde urmează să fie operat. Marian a fost instructor de navigație aeriană la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” . Veștile proaste nu se termină aici pentru familia Mitrică.

Soția sa, Carmen, era însoțitor, era alături de soțul ei să îl sprijine în această grea perioadă. Din păcate în urma unui control de rutină a fost și ea diagnosticată cu cancer mamar în stadiul IV. Plutonierul major Carmen Mitrică este controlor de trafic aerian și acum internată alături de soțul ei în Turcia, unde luptă împreună împotriva cancerului.

Cei care doresc să îi ajute o pot face utilizând următoarele conturi:
RO96BTRLRONCRT0053892002
Titular cont RON: Marian Mitrică
RO62BTRL05101201549332XX
Titular cont RON: Carmen Mitrică
Orice sprijin poate contribui la drumul spre vindecare al colegilor noștri”, anunţă MApN.

Cei care au conturi Revolut sau BT-Pay pot dona cât doresc şi pe numărul de telefon 0721133472.

Mesaj către prieteni

„După discuțiile cu chirurgul toracic, Ursu nu poate dormi pe partea dreaptă, i-a zis că trebuie să aibă răbdare. La schimbarea pansamentului am sesizat că firul care ținea drena s-a rupt.

Când m-am uitat în poze (fac poze de fiecare dată pentru a vedea evoluția) am constatat că era firul desprins de o săptămână de când i-au scos fermoarul (adică cele 52 de capse) :)) Când i-am arătat poza doctorului, și el s-a întrebat cum de nu a sesizat.

Ursu mi-a făcut miercuri vaccinul pentru ca sunt foarte mari costurile pentru anumite servicii…
Ursu a avut ocazia să-și aducă aminte tot ce i-am făcut, așa ca l-a făcut cât de tare a putut :))

De două zile a apărut sânge pe drena și cantitatea a crescut în loc să scadă. Doctorul bănuiește că din cauza firului rupt s-a mișcat drena de la locul ei. Până acum au zis când scade sub 20 ml să o scoată, acum au zis sub 30 ml, pentru că deja o are de prea mult timp.

Eu sunt în continuare slăbită, am început de două zile să iau și furazolidon pentru că tot am probleme cu tranzitul intestinal și mă epuizează. Încercăm să tragem de noi, să facem puțină mișcare în curtea hotelului. Mulți au întrebat de hotel…hotelul este partener cu spitalul. Toți din hotel sunt bolnavi, majoritatea cu cancer.
Sunt din toate colțurile lumii și foarte mulți români, iar mâncarea este atent pregătită pentru diverse regimuri.

A trebuit să mergem să ne cumpărăm bluze de trening groase și pantaloni, ca a venit frigul. Noi am venit pregătiți pentru câteva zile, nu pentru atâtea săptămâni.
Dacă se schimbă ceva vă ținem la curent. Mulțumim mult pentru susținere și sprijin!
Urșii”, scrie Carmen în unul dintre mesajele prin care îşi ţin la curent cu starea lor prietenii.

(MaAv)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Pentru iubitorii de dulciuri. Festivalul ciocolatei, în weekend la Cluj. E prima ediție în afara Capitalei

Publicat

Festivalul ciocolatei la Cluj

Clujul va găzdui, în acest weekend, un festival al ciocolatei.

Chocolate Saga are prima ediție locală între 11 și 13 aprilie, la Chios, în Parcul Central.

Festivalul ciocolatei la Cluj

Ciocolatierii români cresc ca număr de firme, dar și ca profesionalism. Aproape jumătate din branduri sunt poziționate in vestul țării. De aceea, prima ediție a festivalului ciocolatei din afara capitalei începe vineri 11 aprilie, la Cluj, arată organizatorii festivalului.

Astfel, în ultimii ani, antreprenorii locali din domeniul dulciurilor au demonstrat o creștere remarcabilă, atât în ceea ce privește numărul de afaceri nou-înființate, cât și în calitatea produselor artizanale.

Dulciurile românești capătă identitate

“Vestul țării s-a remarcat ca o zona creativa, cu aproape jumătate din brandurile autohtone dezvoltate aici. Este un semn clar că dulciurile românești capătă identitate și valoare adăugată”, spune Adina Istrate, organizator Chocolate Saga.

Evoluția vine pe fondul unui interes tot mai mare al consumatorilor pentru produse autentice, cu povești locale și gusturi originale, ceea ce oferă antreprenorilor din domeniu oportunitatea de a-și construi branduri solide, competitive nu doar pe piața internă, ci și la export.

Ciocolată pentru toate gusturile

Va fi ciocolată pentru toate gusturile și activități pentru familie:

  • Ciocolată albă: pentru cei care cred în unicorni și în magie.
  • Ciocolată roz: pentru visători și romantici incurabili.
  • Ciocolată cu lapte: clasică, ca o îmbrățișare caldă.
  • Ciocolată cu caramel: pentru cei care iubesc gusturile surprinzătoare.
  • Ciocolată neagră: pentru cei care apreciază intensitatea și profunzimea.
  • Ciocolată de casă: ca la mama acasă, cu multă dragoste.
  • Ciocolată explozivă: pentru cei care vor să simtă fiorul pe limbă.

Biletele sunt disponibile AICI.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Serviciul ALOPEDI, tot mai solicitat. Peste 3.400 de părinți au cerut sfatul medicilor clujeni în primele 3 luni ale anului

Publicat

De

Apeluri ALOPEDI, serviciul de sfat medical telefonic

Peste 3.400 de părinți au beneficiat, în primele trei luni ale anului 2025, de sfaturile medicale oferite prin intermediul serviciului gratuit de telemedicină ALOPEDI – 0364 917, gestionat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj.

Pentru peste 250 de copii a fost recomandată evaluarea de urgență.

Serviciul ALOPEDI de la Cluj, tot mai solicitat

În perioada ianuarie – martie au fost înregistrate 3.417 apeluri la acest call center destinat urgențelor pediatrice. Majoritatea solicitărilor, mai exact 71,76%, s-au finalizat cu recomandări care au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, părinții fiind informați despre semnele care impun prezentarea la un consult medical direct.

Pentru 253 de copii, însă, a fost recomandată evaluarea de urgență, în primele două ore de la apel, iar în patru cazuri a fost necesară intervenția Serviciului de Ambulanță.

Febra, cel mai mare “inamic” al părinților

Cele mai frecvente motive pentru care părinții au cerut sprijin medical au fost febra și problemele respiratorii, o situație frecventă în sezonul rece.
Din totalul apelurilor, 1.191 au provenit din alte județe decât Cluj, în timp ce 15 apeluri au fost efectuate de părinți români aflați în afara granițelor țării. Capitala se află în topul orașelor care au apelat la acest serviciu

„Profesionalism, dăruire, eficiență și promptitudine sunt doar câteva dintre cuvintele ce definesc acest serviciu de telemedicină și specialiștii care deservesc ALOPEDI. Ne bucurăm că părinții au în continuare încredere în sfaturile și recomandările medicilor și le reamintim faptul că serviciul nostru de sfat pediatric telefonic este disponibil 24 de ore din 24, șapte zile din șapte”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, instituție care are în subordine spitalul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un antrenor clujean în fruntea Federației Române de Judo. Îl va înlocui pe Cozmin Gușă

Publicat

De

Florin Bercean

Florin Bercean a fost ales, joi, în funcția de președinte al Federației Române de Judo.

Clujeanul a fost votat de 106 membri, în timp ce contracandidatul său, George Teșeleanu, a primit 71 de voturi. Un vot a fost anulat.

Florin Bercean va conduce Federațiia Română de Judo

La Adunarea Generală de alegeri, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea, au participat 180 de reprezentanți ai cluburilor afiliate la FRG, 178 având drept de vot. Florin Bercean, care ocupa până în acest moment funcția de vicepreședinte al FRJ, îl înlocuiește astfel în funcția de președinte pe Cozmin Gușă, care a condus federația timp de două mandate, din 20 februarie 2017. Acesta nu a mai dorit să candideze, potrivit Agerpres.

În vârstă de 62 de ani, Florin Bercean a coordonat activitatea lotului olimpic de judo al României în perioada 1997-2021, cea mai importantă realizare a sa fiind medalia de aur câștigată de Alina Dumitru, la Jocurile Olimpice din 2008.

Florin Bercean s-a născut la 13 februarie 1963, în Cluj-Napoca. Este Cetățean de onoare al Municipiului Cluj-Napoca, titlu primit în anul 2012. Este antrenor emerit, iar în 2008 și 2012 a primit titlul de Antrenorul anului în Europa. În 2024 a fost distins cu Ordinul „Excelența Olimpică”, acordat de Comitetul Olimpic și Sportiv în cadrul Galei „110 ani de olimpism în România”.

Foto: Florin Bercean/ Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Echipamente pentru prevenirea infecțiilor la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj. Investiție de 3,6 milioane de lei

Publicat

De

Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj

Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca a fost dotat cu echipamente și produse medicale de ultimă generație, menite să reducă riscul de infecții nosocomiale.

Au fost achiziționate 12 tipuri de echipamente și produse medicale moderne, care vor contribui semnificativ la siguranța pacienților și a personalului medical.

Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj are echipamente pentru limitarea infecțiilor nosocomiale

Investiția a fost realizată de Consiliul Județean Cluj printr-un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 3,6 milioane de lei, derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Este o nouă reușită care ne bucura și care dovedește, o data în plus, faptul ca domeniul sanitar este o prioritate a forului administrativ județean. Am utilizat fondurile europene atrase pentru a dota Spitalul nostru de Copii cu numeroase aparaturi, în beneficiul direct al micilor pacienți și în sprijinul echipei medicale. Investițiile noastre în sănătate continuă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Printre echipamentele cu care a fost dotat spitalul se numără:

  • un sistem performant de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor și a fenotipurilor de rezistență,
  • un autoclav cu abur sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului chirurgical,
  • o mașină de spălat instrumentar chirurgical,
  • un sterilizator pentru biberoane și tetine,
  • cinci sisteme de spălare și dezinfecție a biberoanelor și tetinelor,
  • 50 de sisteme de decontaminare a aerului din saloane,
  • 50 de cărucioare multifuncționale pentru curățenie,
  • două mașini pentru spălarea și dezinfectarea ploștilor și olițelor,
  • un echipament pentru depozitarea endoscoapelor,
  • patru sisteme cu abur pentru dezinfectarea rapidă a suprafețelor în prezența personalului,
  • echipamente de evidențiere a încărcăturii microbiologice de pe suprafețe și din aer.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate