Connect with us

Uncategorized

Dragoș Damian (CEO Terapia): Votez la prezidențiale în primul tur cu Kelemen Hunor. La Senat, cu Mircea Abrudean

Publicat


dragoș

CEO Terapia, Dragoș Damian, și-a făcut cunoscute opțiunile de vot la alegerile prezidențiale și parlamentare din această toamnă în cadrul podcastului Contraste de pe Cluj24 realizat de Florin Danciu. 

”Să nu stric sondajele pe Cluj. Ok, o să spun, de exemplu, că la Senat eu am foarte mare încredere și-l văd ca un politician foarte bun pe Mircea Abrudean (PNL – n.a). E o figură nouă. Dacă dorește să facă politică mare, cred că în 20 de ani îl vedem departe. Cred că este și tânăr. (…)

La președinte m-am gândit foarte bine. Așa, pentru primul tur. Pentru primul tur, m-am gândit foarte bine. Turul al doilea, habar n-am. Tot nimeni nu știe. O să-l votez pe Kelemen Hunor. Pentru că toată lumea vorbește de schimbare.

A pune președinte un membru al comunității ungare care este, după părerea mea, un bun patriot, Kelemen Hunor. Ar fi o schimbare, nu?”, a spus Damian.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

Uncategorized

FOTO. Accident în Jucu. O mașină a ajuns în șanț

Publicat

jucu

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit vineri dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Jucu.

”În accident a fost implicat un singur autoturism, ieșit în afara părții carosabile. În interior s-a aflat un bărbat de aproximativ 50 de ani, care nu a putut ieși singur afară.

Astfel, echipajul de la Punctul de Lucru Jucu l-a extras în siguranță și l-a predat paramedicilor SMURD. La o primă evaluare, victima suferise afecțiuni ușoare”, arată ISU Cluj.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Dragoș Damian: Crești pensiile și salariile, crește consumul. Consumul nu stimulează producătorii autohtoni. E o fractură

Publicat

Damian

CEO Terapia, Dragoș Damian, vorbește la podcastul Contraste de pe Cluj24 realizat de Florin Danciu despre situația economică a României și despre soluțiile pe care le au autoritățile la dispoziție.

„Îmi dau cu părerea și pentru că, și asta mă amuză, mulți îmi spun, dom’le, nu-ți mai da cu părerea despre economie, că nu ești specialist în macroeconomie sau profesor la ASE.

Și eu zic, dom’le, nu trebuie să fii, poate chiar uneori e mai bine să nu fii specialist în macroeconomie sau profesor la ASE, pentru că vii din teren cu cizmele din noroiul liniei întâi, dintr-o fabrică, asta pe de-o parte, și, pe de alta parte, vii cu o imagine proaspătă, adică chiar știi ce se întâmplă în teren”.

„N-am auzit niciodată un mare politician european, care are și putere, să spună, dom’le, hai să cumpărăm lucruri fabricate în Uniunea Europeană!

În România n-a mers, că probabil autorităților noastre le-a fost frică să zică asta, pentru că ar fi supărat politicienii din Bruxelles.”

Cumpărați lucruri de calitate din țară

„E bine să existe un curent din acesta de naționalism pozitiv, de a cumpăra lucruri de calitate fabricate la tine în țară. Dacă lucrurile nu sunt de calitate, dacă nu ești competitiv din punct de vedere al prețului, evident consumatorul te taxează.”

„Noi importăm mâncare. Adică se prinde câte un politician român că am rămas fără procesare de mâncare, trimitem materii prime și primim înapoi lucrurile refrigerate. Mi se pare de-a dreptul hilar, aș zice, ca tu să te prinzi după ce ai guvernat România că s-au închis fabrici de zahăr, de ulei, de mâncare!”

Taxa pe cifra de afaceri e bună

„Orice cămătar, scuzați că folosesc termenul ăsta, te întreabă la un moment dat, domnule, poți restitui banii? Cămătarii au alt fel de a recupera banii, băncile, la un moment dat, pentru că ei sunt creditorii, atât în datoria publică cât și în datoria privată, vor spune, gata, oprim acest festival de îndatorare și trebuie să luăm banii înapoi. Și cum luăm banii înapoi? Există o cale de a lua banii înapoi, îți vinzi totul.”

„Crești pensiile, salariile, automat va crește și consumul. Dar consumul ăsta nu stimulează producătorii autohtoni! Aici e fractura!”

„Eu am spus întotdeauna: taxa pe cifra de afaceri e o idee bună, dar tu când o introduci când ai nivelul de criminalitate fiscală din România, tu de fapt recunoști că ai pierdut bătălia cu criminalitatea fiscală și vrei să iei bani în plus de la ăia care plătesc! Tot de la ăia care plătesc, pentru că în țările astea de unde se ia în plus de la anumite corporații ei nu au problema a criminalității fiscale din România!”

Învățământul dual e o idee bună

„Învățământul dual cu toate intențiile lui este o idee foarte bună de a reda mândria muncii copiilor, însă modul în care el este gestionat și administrat în România s-a dovedit, și mulți spun asta, un eșec.”

„Și vă rog să mă credeți că în toate facultățile importante din lume, chiar acum câteva luni am fost la un mare institut indian de management, care-i în top 20 de facultăți din lume, criteriul de angajabilitate este sfânt.”

 

 

 

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Albumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, prezentat la Cluj de nepotul ultimului rege al României, principele Nicolae

Publicat

Nicolae

Alteța Sa, principele Nicolae al României, a prezentat joi la Cluj-Napoca albumul „Bunicul meu, Regele Mihai” la ceremonia de deschidere a conferinței internaționale „Momente de răscruce din istoria României: elite, administrație și regimuri politice în sec. XIV-XXI”.

Conferința face parte din programul ediției a XXXVII-a a Zilelor Academice Clujene.

„Ar fi fost o greșeală să păstrez fotografiile doar pentru familia noastră”

În 2021 am fi comemorat centenarul nașterii Regelui Mihai I, iar, în acest context, Principele Nicolae al României a hotărât să evoce memoria acestui ”om deosebit”, cum îi place să îl descrie, lansând o carte-album. A dorit s-o publice pentru a spune nu doar povestea unui rege, ci și a unui tată, soț, bunic: „Ar fi fost o greșeală să păstrez fotografiile doar pentru familia noastră”.

În album se regăsesc și fotografii de la momentele cu fostul suveran al României din 1992, dar și cadre alături de soția sa, Ana, pe care principele Nicolae o admiră foarte mult, menționând că fără ea, Regele Mihai nu ar fi fost omul care a fost.

„Văzând de la balcon un milion de oameni, am simțit că bunicul meu e iubit cu adevărat de un popor”, a spus nepotul regelui.

Imaginile i-au fost trimise lui Nicolae al României a doua zi după nunta sa din 2018, iar acesta le-a scanat și le-a pus în album.

„Am vrut să vă fac cadou aceste imagini, ca să nu uităm cine suntem. Avem nevoie de un reper, trebuie să ne uităm la o persoană care a luptat pentru această țară chiar și în condiții imposibile”, a explicat acesta.

Membri de onoare ai Institutului de Istorie

În cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței a fost acordat titlul de membru de onoare al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române Cluj și trofeul ”George Barițiu” realizat de artistul Ovidiu Buleș, episcopului Eparhiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică a Oradiei, PS Virgil Bercea, și Mihaelei Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

 Paula Mariuța

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Limitatorul „buclucaș” de pe strada Mamaia din Cluj-Napoca se întoarce. Cât va REZISTA de această dată

Publicat

limitator

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă faptul că, începând din 17.10.2024, este pus în funcțiune echipamentul de limitare de înălțime dinspre Pod Napoca, la intrarea pe strada Mamaia.

Limitatorul de înălțime este format din două bariere automate care sunt controlate de la distanță în vederea deschiderii pentru serviciile de urgență sau alte servicii publice și are gabaritul pe înălțime de trecere liberă de 2,30 metri față de cota asfaltului.

limitator

FOTO. Limitatorul „buclucaș” de pe strada Mamaia din Cluj-Napoca se întoarce. Cât va REZISTA de această dată

În situatia de lovire accidentală a părții orizontale, echipamentul are protectie astfel încât aceasta să nu cadă din suport.
Rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea și indicatoarele rutiere de restrictie acces tonaj și gabarit înălțime.

Limitatorul era victima preferată a mașinilor mari, fiind dărâmată de mai multe ori până când s-a renunțat la ea.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax