Connect with us

CULTURA

Daniel David. DIAGNOSTIC de PSIHOLOG pentru românii nevaccinaţi: ANALFABETISM funcţional şi NEÎNCREDERE în decidenţi. VRĂJITOARE

Publicat


daniel david

Românii, dar şi bulgarii, au cea mai mică rată de vaccinare anti-COVID-19 din UE. De vreo 30%. De circa trei ori mai mică decât în ţările vestice, unde este de peste 80-90%. Drept consecinţă, în România şi în Bulgaria sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. Dar şi cei mai mulţi morţi.

Care să fie cauza? Sunt românii mai deştepţi şi mai informaţi decât ceilalţi europeni? Un răspuns îl oferă rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. dr. Daniel David, psiholog teoretician, dar şi practician, psiho-terapeut.

Citește și CLUJENI DE CINCI STELE/ Sfaturile psihologului Daniel David „Pandemia este un pericol, dar trebuie să te raportezi flexibil”

Neîncredere reciprocă

Daniel David a explicat, într-o emisiune la Radio România, de ce sunt atât de mari diferenţe între rata de vaccinare din România (30%) şi cea din Danemarca, de exemplu, de peste 90%.

„Sunt studii de specialitate şi putem înţelege, de exemplu, de ce în Danemarca e un nivel atât de mare al vaccinării încât autorităţile au spus că pandemia nu mai reprezintă un pericol. În primul rând, acolo este o încredere reciprocă, bilaterală, între autorităţi şi oameni. Altfel spus, oamenii au încredere în autorităţi, fiindcă autorităţile au ieşit în faţă cu oameni credibili, atât politicieni cât şi experţi, şi, în acelaşi timp, politicienii, autorităţile au avut încredere în oameni, în sensul că au făcut o campanie prin educare şi prin informare, nu una de convingere pentru vaccinare, lăsându-le oamenilor elementul de liber arbitru.

Eu mereu am spus că dacă nu laşi acest element de liber arbitru, apare fenomenul de reactanţă psihologică, care este foarte periculos şi, indiferent cu ce oferte vii, oamenii le resping.

Deci, 1, încerederea reciprocă, un factor fundamental. 2: acolo puterea şi opoziţia au făcut echipă, au lucrat împreună pentru a aborda şi a confrunta pandemia, nu au încercat să capitalizeze, unul în dauna celuilalt, ceea ce la noi nu s-a întâmplat. Şi, 3: s-au bazat foarte mult pe date ştiinţifice cei care au luat decizii şi au avut experţi atât din zona medicală, cât şi din zona ştiinţelor comportamentale. În România, datele ştiinţifice nu sunt apreciate, perspectivele ştiinţifice nu sunt luate în serios, politicienii ştiu mai bine decât experţii ce este de făcut şi cum”, a spus Daniel David.

Analfabetism funcţional şi ştiinţific

Potrivit lui Daniel David, anaflabestismul funcţional şi ştiinţific joacă un rol important.

„Pe lângă aceste lucruri pe care le putem învăţa din modelul danez, mai sunt şi alte predispoziţii care nu ne ajută în zona aceasta a vaccinării. E vorba de deschiderea noastră prea mare spre teorii conspiraţioniste, în sensul că analfabetismul funcţional este destul de mare. Există o corelaţie de 0,70 pe rezultatatele la testele PISA şi rata de vaccinare în diverse ţări. Asta înseamnă că în jur de 50% din diferenţele în vaccinare se pot explica prin diferenţe în educaţie.

Şi aici intră şi analfabetismul funcţional şi analfabetismul ştiinţific”, a punctat psihologul clujean.

Vrăjitoarele şi astrologii

O altă cauză a ratei mici de vaccinare o reprezintă şi mesajele promovate în spaţiul public.

„În ultimii ani, din cauza acestui analfabetism atât de mare, în diverse forme, în spaţiul public au început să pătrundă cu tupeu pseudo-experţii, am început să vedem astrologi, horoscopişti, vrăjitori în prime time, în emisiuni de radio şi tv care se pretind quality, şi să vorbească despre prognoze economice, politice etc.

Întotdeauna i-am avut într-o formă sau alta, dar erau într-o zonă de entertainment, nu într-o zonă de quality şi de seriozitate. Deci, dacă i-am antrenat pe oameni cu aceste lucruri, acum să nu ne mirăm că ceea ce ei spun pare să fie credibil”, a mai spus recorul UBB.

Cocktailul mortal

Cele enumerate de Daniel David duc, în România, la formarea unui amestec pe care l-a denumit „cvasi-mortal”.

„Puse toate aceste lucruri la un loc, într-un cocktail cvasi-mortal, ca să spun aşa, care arată o rată de vaccinare de 30%, ceea ce este înspăimântător pentru o ţară din UE, într-o perioadă modernă, ca să spun aşa”, a subliniat Daniel David.

Incongruenţa mesajelor politicienilor

Daniel David s-a referit şi la un exemplu recent de incogruenţă a mesajelor politicienilor şi deciziilor lor. Este vorba de decizia iniţială ca elevii să nu facă faţă în faţă cursuri în localităţile cu incidenţa COVID-19 de peste 6 la mie, decizie care a fost anulată ulterior.

„Comportamente incongruente ale autorităţilor. Iată că acum, când panedemia ne loveşte, când lucrurile se complică în pandemie, cu un curaj iresponsabil au scos pragul de 6 la mie.

Acest lucru, ca mesaj în societate, dă curaj teoriei conspiraţioniste, care spune că statul şi-a bătut joc de noi atâta timp, cu tot felul de constrângeri şi cu tot felul de blocaje, şi care n-ar fi fost justificate, şi uite, acum ce se întâmplă, pandemia înfloreşte şi noi scoatem pragul de 6 la mie pe care l-am folosit până acum”, a mai spus rectorul UBB, precizând că nu se pronunţă dacă vreuna dintre variante este bună sau nu, ci doar că este greşit mesajul contradictoriu.

Daniel David

Daniel David (n. 23 noiembrie 1972, Satu Mare) este profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice) la Universitatea “Babeş-Bolyai”, rectorul aceleiaşi universităţi, directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB și preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health.

Este profesor asociat (adjunct professor) şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală.

În 2016-2020 a fost prorector al UBB, iar în 2017 a fost ales preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România.

Printre altele, Daniel David este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă din România. A fost decorat pentru ştiinţă cu Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Cavaler.
(MaAv)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




4 Comentarii

1 Comentariu

  1. cib

    octombrie 7, 2021 la 6:38 am

    Omul e praf. Orice om de stiinta care se respecta nu pune diagnostice la general. De unde stie el ce gandesc mii si mii de oameni? Baiete, esti praf. Asta e diagnosticul pe care ti-l pun eu tie. Iti place?

    • Viorica Fodor

      octombrie 7, 2021 la 9:32 pm

      Daniel David avem nevoie de mulți oamenii ca tine ,,situația in Romania este așa cum mulți o vedem ,,sper cit mai mulți sa citească reportajul tău ,,îți mulțumim mult frumos ,,

  2. Ghiță

    octombrie 7, 2021 la 10:12 am

    Un cretin în libertate. Asta trebuie legat și internat nu lăsat liber sa formuleze opinii publice.

  3. Victor

    octombrie 8, 2021 la 11:21 am

    Daca Romania este o tara de analfabeți de ce in foarte multe țări din UE sunt căutați și mai ales sunt puși în funcți mari ? Tot eu vă dau răspunsul pentru că ei sunt deștepți și tot timpul citesc , caută și se documentează dar dumneavoastră domnule nu știți decor săi criticați și să îi spuneți că sunt analfabeți . Stați de vorbă cu ei și o să vedeți cum gândesc analfabeți

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Jucătorii de la CFR Cluj au fost Moși Crăciuni pentru două familii NEVOIAȘE din Cluj

Publicat

cfr

Jucătorii de la CFR Cluj au intrat într-o binemeritată vacanță, după victoria cu Oțelul de duminică. Pentru că sărbătoarea Crăciunului e aproape, câțiva dintre ei au adus un strop de bucurie în casele a doua familii nevoiașe din Cluj. Alături de ei au fost și fani din Peluza Vișinie.

„Sărbătorile nu ar putea fi cu adevărat magice fără empatie, ajutor și iubire pentru cei din jurul nostru! Pentru două familii din județul Cluj, Moșul a venit mai devreme pentru ca ele, alături de cei opt copii, să se poată bucura de această perioadă!

cfr

FOTO. Jucătorii de la CFR Cluj au fost Moși Crăciuni pentru două familii NEVOIAȘE din Cluj

Împreună cu Otto Hindrich, Rareș Gal și Mihai Pînzariu, alături de Peluza Vișinie și cu sprijinul necondiționat al partenerilor noștri de la Medline Facility Management, Modena – Vraja Mobilei și TAQT MEDIA, am reușit să le aducem zâmbetul pe buze în prag de sărbători, oferindu-le alimente, piese de mobilier și produse de uz casnic.

Magia sărbătorilor stă în noi toți! Împreună facem bine”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

cfr

cfr

cfr

cfr

cfr

cfr

Citește mai departe

ECONOMIE

E.ON Energie România își menține obligațiile asumate în relația cu clienții săi

Publicat

eon

E.ON Energie România își menține angajamentele asumate și respectă toate condițiile prevăzute în contractele încheiate cu clienții, aceștia nefiind afectați în vreun fel de posibila schimbare a acționarului majoritar.

  • Compania respectă toate condițiile prevăzute în contractele încheiate cu clienții, aceștia nefiind afectați de o posibilă schimbare a acționarului  principal;
  • Clienții vor beneficia în continuare, conform contractelor, de furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale, de soluții personalizate de încălzire, climatizare, producere de energie și asistență tehnică;

E.ON Energie România își menține obligațiile asumate în relația cu clienții săi

În cazul finalizării, tranzacția are efecte la nivel de acționariat, fără impact asupra operațiunilor, contractelor sau obligațiilor asumate de E.ON Energie România. Toate contractele existente sunt și vor rămâne valabile, iar clienții pot avea încredere că obligațiile contractuale și calitatea serviciilor oferite vor fi respectate în totalitate.

Pe lângă activitatea de furnizare gaze naturale și energie electrică, E.ON Energie România va continua să dezvolte servicii și produse inovatoare, care să răspundă celor mai înalte standarde de eficiență energetică.

Prin intermediul echipelor de specialiști, compania va continua să ofere și să dezvolte servicii și produse de eficiență energetică, care să îi ajute pe clienți să își optimizeze consumul de energie, fără a-și reduce confortul.

„Avem un portofoliu de peste 3,5 milioane de clienți, iar mai bine de un sfert dintre aceștia au optat pentru soluțiile noastre de eficiență energetică. Peste 2 milioane de clienți își gestionează contractele online, iar 1,7 milioane au ales factura electronică. Le mulțumim clienților pentru alegerile făcute și îi asigurăm că vom continua să le oferim cele mai bune soluții energetice și de furnizare, respectând, la fel ca până acum, angajamentele și clauzele contractuale”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

·        Instalator validat AFM pentru programul Casa Verde 2024

E.ON Energie România a instalat 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienții rezidențiali în programul Casa Verde 2023, acoperind cu succes toți clienții cu dosar validat AFM care au selectat E.ON în sesiunea 2023.

La actuala ediție a programului, E.ON Energie România asigură instalarea, în maximum șase luni, a soluției complete cu panouri fotovoltaice și sistem de stocare a energiei pentru primii 3.000 de clienți care selectează E.ON în platforma AFM. Compania are alocate pentru acest program peste 50 de echipe interne și partenere pe teritoriul întregii țări și peste 30 de ingineri E.ON experți în proiectarea și instalarea sistemelor fotovoltaice care monitorizează atent toate echipele de instalare.

Soluția E.ON, dedicată programului Casa Verde, este una la cheie – specialiștii fiind cei care evaluează locul de consum, întocmesc proiectul tehnic, obțin avizele necesare, instalează sistemul centralei fotovoltaice, și, după finalizarea procesului, se ocupă de obținerea dosarului de prosumator.

·        E.ON Life, soluția cu centrale cu condensare

Până în prezent, peste 59.000 de clienți au ales soluția de încălzire E.ON Life, cu centrale cu condensare. Centralele au o eficiență de 108% și pot aduce o economie la consum de până la 30%, în anumite condiții de utilizare. Compania asigură servicii all-inclusive: de la transport, instalare și punere în funcțiune, la verificări și revizii periodice obligatorii și intervenții pentru urgențe 24/7, precum și posibilitatea de a plăti în rate cu avans zero.

·        Serviciile digitale, preferate de doi din trei clienți rezidențiali

În medie, anual, circa 160.000 de clienți ai E.ON Energie România aleg să își facă un cont pe E.ON Myline pentru ușurința și rapiditatea pe care le oferă platforma în ceea ce privește gestionarea contractelor de energie electrică/gaze naturale, locurilor de consum, consumului realizat, facturării și plății, respectiv accesul la informații actualizate și oferte personalizate de soluții de eficiență energetică. La acest moment, peste 2,18 milioane de clienți rezidențiali sunt înregistrați pe platforma online (66%), iar peste 1,77 milioane de clienți rezidențiali au optat pentru factura electronică.

E.ON Energie România va continua să dezvolte și să ofere produse de furnizare și soluții personalizate de încălzire (centrale termice în condensare și pompe de căldură), climatizare (E.ON Cool), producere de energie și asistență tehnică, dar și noi facilități pentru platforma digitală, toate acestea în scopul sprijinirii clienților care să își poată reduce cheltuielile cu energia și, totodată, să își gestioneze cât mai simplu și rapid contractele.

Așadar, clienții E.ON Energie România pot sta liniștiți: schimbarea posibilă a acționarului companiei nu schimbă cu nimic modul în care operăm. Vom continua să furnizăm energie și să oferim soluțiile care au convins deja peste 3,5 milioane de clienți. Contractele rămân valabile, serviciile funcționează ca până acum, iar toate promisiunile făcute vor fi respectate.

Încurajăm clienții să nu se lase influențați de zvonuri și să solicite informații și clarificări direct de la reprezentanții E.ON Energie România. Suntem disponibili să oferim sprijin, lămuriri și asistență prin canalele noastre oficiale de comunicare.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, având un portofoliu variat format din circa 3,5 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 19 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aviz FAVORABIL pentru toți cei 16 membri propuși să facă parte din GUVERN. Urmează VOTUL de învestitură

Publicat

guvern

Toţi cei 16 membri propuşi să facă parte din noul Guvern au primit luni aviz favorabil după audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Plenul Parlamentului se reuneşte în şedinţă comună pentru aprobarea programului de guvernare şi validarea listei Cabinetului Ciolacu.

guvern

Aviz FAVORABIL pentru toți cei 16 membri propuși să facă parte din GUVERN. Urmează VOTUL de învestitură

Au primit aviz favorabil:

* ministrul Afacerilor Interne – Cătălin Predoiu

* ministrul Finanţelor – Tanczos Barna

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila

* ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului – Bogdan Ivan

* ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

* ministrul Justiţiei – Radu Marinescu

* ministrul Apărării Naţionale – Angel Tîlvăr

* ministrul Educaţiei şi Cercetării – Daniel David

* ministrul Culturii – Natalia Intotero

* ministrul Afacerilor Externe – Emil Hurezeanu

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Marcel Boloş

* ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Florin Barbu

* ministrul Energiei – Sebastian Burduja

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mircea Fechet

* ministrul Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale – Simona Bucura Oprescu

După ce noul Guvern va primi votul de învestitură în plenul Parlamentului, miniştrii vor merge la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul.

Majoritatea pro-europeană are cu 11 voturi peste ceea ce îi este necesar.

USR a spus că nu va vota acest guvern, Marcel Ciolacu 2.

Noul cabinet va avea 16 ministere și trei vicepremieri (câte unul de la PSD, PNL și UDMR).

PSD are 8 din cele 16 ministere, PNL are 6 portofolii, iar UDMR – două.

Citește mai departe

EVENIMENT

Florin Danciu (jurnalist Cluj24), despre noul guvern: Ca în căsătoriile cosangvine, mai apar și personaje DEBILE

Publicat

danciu

Invitat în emisiunea lui Ciprian Aron de pe PrimaNews, jurnalistul Cluj24, Florin Danciu, a vorbit despre guvernul Ciolacu 2 și despre lista prezedențiabililor.

„Cu excepția noutăților numite Daniel David la Educație și Emil Hurezeanu la Externe, precum și cele două ministere grele adjudecate de maghiari, Finanțele și Ministerul Dezvoltării, oamenii sunt cam aceiași. Am încredere în echipa UDMR, întotdeauna au reușit să scoată în față oameni serioși. Până acum, partidele erau închise, ermetice. Și la fel ca în căsătoriile cosangvine, și în acest caz mai apăreau și personaje debile, metaforic vorbind. Mai trebuie sânge proaspăt în guvern. Boloș, Grindeanu, Intotero, sunt nume din vechea gardă, cu experiență, obișnuite cu portofoliile guvernamentale, deci nimic nou sub soare. În ceea ce privește centrele de putere din fiecare partid, e bine ca acestea să existe, să fie curente ideologice diferite, dar nu din orgolii personale.

Florin Danciu (jurnalist Cluj24), despre noul guvern: Ca în căsătoriile cosangvine, mai apar și personaje DEBILE

Din punct de vedere al prezidențialelor, e foarte important ca în primul tur să fie cât mai mulți candidați. Nicușor Dan, Crin Antonescu, Daniel Funeriu, pe de o parte, pentru că n-o văd continuând pe Elena Lasconi, Călin Georgescu, George Simion, Diana Șoșoacă pe de altă parte. Mașinațiunile din prezidențiale, cu voturile PSD-ului care au mers la Simion, campania PNL de pe TikTok în favoarea lui Georgescu ca să-i scadă votanții lui Simion, excluderea Dianei Șoșoacă, au avut un iz balcanic, nicidecum rusesc.

Dacă rezistă acest guvern, în această formulă, patru ani? De ce nu? O coaliție de guvernare poate stimula migrarea unor membri din alte partide, să zicem POT sau SOS, de partea puterii, pentru a-și consolida majoritatea” a spus Florin Danciu la emisiunea lui Ciprian Aron.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax