Connect with us

EVENIMENT

Dacian Cioloș și-a lansat cabinetul de europarlamentar la Cluj-Napoca

Publicat


Dacian Cioloș, copreședintele USR-PLUS și liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, și-a lansat astăzi, la Cluj-Napoca, biroul de europarlamentar.

”Deschiderea biroului de la Cluj-Napoca e la a treia tentativă. Găsisem locția chiar înainte de pandemie și, din păcate, datorită restricțiilor generate de pandemie, n-am reușit până acum să îi lansaăm activitatea. De fiecare dată înainte de lansare au intervenit situații care au impus restricții. Anunț publicul că am la Cluj-Napoca un birou europarlamentar”, a declarat Dacian Cioloș.

Cabinetul europarlamentarului este situat pe strada Bisericii Ortodoxe, nr. 12, iar o prezentare a locației poate fi găsită online.

Momentan se pot organiza audiențe doar cu programare din timp, iar permanența e asigurată de Alexandra Crăciun.

Dacian Cioloș a mai inaugurat un birou de europarlamentar și la Brașov, iar în perioada următoare vor fi deschise cabinete și la Zalău, respectiv Teleorman.

Legătură directă cu clujenii

”Obiectivul este de a avea o legătură directă cu clujenii, simt un atașament anume față de orașul studenției mele, este o regiune foarte dinamică, foarte proeuropeană și doresc să țin legătura și cu mediul antreprenorial, cu organizațiile nonguvernamentale, cu administrațiile locale, să ajut cu deciziile care se iau în Parlamentul European și cu informări privind finanțările și politicile europene”, a adăugat Cioloș.

Europarlamentarul va lua parte, vineri, și la o dezbatere pe un domeniu de importanță și actualitate pentru Cluj-Napoca: domeniul digital, care alături de Pactul Verde sunt doi dintre pilonii principali la nivelul UE privind viitorul bugetar.

Se va discuta, alături de primarul Emil Boc, Dragoș Tudorache – europarlamentar Renew Europe și USR PLUS, președintele „Comitetului special pentru inteligența artificială” din cadrul Parlamentului European și Alina Ujupan, membră a cabinetului vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene pentru Europa pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager, despre cum poate România să beneficieze de această direcție de finanțare.

”Vom vorbi despre digitalizarea administrației publice alături de Emil Boc deoarece primăria are deja câteva inițiative pe viitor, dar și despre economia digitală, cum inteligența artificială va modela economia româniei și a UE. Sunt finanțări consistente la ieșirea din criză, să vedem cum folosim acești bani ca să construim o economie care să integreze oportunitățile digitalului, dar vom discuta și despre restrucțiile care pot apărea dacă nu acționăm corespunzător”, a mai spus Dacian Cioloș.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Grecia își deschide porțile pentru turiști din 16 aprilie

Publicat

Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism din 16 aprilie, a anunţat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Claudiu Năsui.

„Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Deci, practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România.

„La revenirea din Grecia în ţară, turiştii români să nu intre în carantină”

La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a afirmat Claudiu Năsui, la Antena 3.

Ministrul Turismului a explicat şi condiţiile pentru ca la revenirea din Grecia în ţară turiştii români să nu intre în carantină.

„La momentul revenirii în ţară: ca să nu fie un cetăţean român care se duce şi îşi face o vacanţă de o săptămână, două, 10 zile în Grecia şi se întoarce, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intră în carantină”, a menţionat Claudiu Năsui.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Patru noi localități clujene vor beneficia de gaze naturale

Publicat

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de înființare a sistemului de distribuție a gazelor naturale în patru sate ale comunei Mociu, respectiv Ghirișul Român, Turmași, Boteni și reședința Mociu.

„Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Introducerea gazului va spori atractivitatea acestor localități, din punct de vedere investițional, iar confortul locuitorilor va crește semnificativ. Tocmai de aceea, vom acorda tot sprijinul necesar procesului de extindere a rețelelor de alimentare cu gaze naturale a satelor din județul Cluj”.

În prezent, pe raza acestei comune, cu excepția unei porțiuni din satul Crișeni, nu există o rețea de gaze naturale, locuitorii folosind pentru încălzirea locuințelor și prepararea apei calde combustibili solizi, lemne și cărbuni, dar și butelii cu gaz lichefiat, plite și, pe alocuri, panouri solare.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale existent pe teritoriul comunei Frata va fi extins spre nord, prin satul Crișeni, către celelalte patru sate componente ale comunei Mociu, vizate în această etapă. Noul sistem de distribuție a gazelor naturale se va întinde pe o lungime de aproape 42 de km și va cuprinde 874 de racorduri la consumatori.

Investiția este prevăzută a fi realizată din fonduri europene, în urma demersurilor realizate în acest sens de Primăria Mociu. Pe parcursul acestui an va avea loc pregătirea documentațiilor tehnice și a cererii de finanțare urmând ca, începând cu anul viitor, după aprobarea proiectului, să fie demarată licitația pentru execuția lucrărilor. În cea de-a doua etapă Primăria Mociu va pregăti documentațiile tehnico-economice pentru introducerea gazelor naturale și în celelalte sate ale comunei, respectiv în Chesău, Crișeni, Falca, Roșieni și Zorenii de Vale”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

514 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj în ultimele 24 de ore

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 550;

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 1.605;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 148;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 210/ 46.850 lei;

– Persoane verificate – 2.327;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 6,16;

– În ultimele 24 de ore, 514 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 1.484 din care 702 diagnostic grupe de risc, 225 teste efectuate la cerere și 557 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 455.623 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 91 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 2.181 din care 1.685 din județul Cluj;

Total decedați 754 din care 480 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 728 de pacienți, din care 658 din județul Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut la 7,07 în municipiul Cluj-Napoca. Probleme la Dej, Bonțida și Poieni

Publicat

Incidența cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile a scăzut la 7,07 în municipiul Cluj-Napoca. Probleme sunt în acest moment la Bonțida, Dej și Poieni unde rata de infectare/1000 locuitori a ajuns la 10,14, 8,18, respectiv 8,15.

În municipiul Dej s-a ajuns la o incidență de 7,41, în timp ce la Turda situația se prezintă mai bine cu o rată de infectare de 5,60.

Situația pentru fiecare UAT din județul Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate