Connect with us

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj-Napoca a stabilit programul mijloacelor de transport în comun destinate transportului de elevi

Publicat


Compania de Transport Public Cluj-Napoca vine în sprijinul publicului calator prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aproximativ 30%, începând cu data de 14.09.2020, ca urmare a începerii anului școlar și a reluarii activității în majoritatea unităților economice din municipiul Cluj-Napoca.

În colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, se va relua de luni, 14.09.2020 transportul elevilor din clasele 0 – IV la școli, cu autobuze dedicate pe 12 trasee, din cartierele Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua. Vor fi înfințate alte două linii noi care deservesc zona Iris și Lombului. Linia 10E care desrveste cartierul Zorilor a fost prelungită din strada Observatorului pe strada Eugen Ionesco și Făgetului (capatul liniei 40).

Autobuzele vor avea ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Național „George Coșbuc”, Seminarul „Bathory Istvan”, Liceul Teoretic „Bathory Istvan”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”.

Toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate având inscripția “TRANSPORT ELEVI” cu plecări după ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele linii:

Autobuze:

 • Linia 9 – Bucium 7:20 ……P-ța Gării 14:02;
 • Linia 24 – Bucium 7:15 ……Unirii 14:05;
 • Linia 30 – Grigorescu 7:20 și A. Vlaicu 7:18 …… A. Vlaicu și Grigorescu 14:02;
 • Linia 31 – Cl. Baciului 7:15;
 • Linia 35 – Zorilor 7:21;
 • Linia 39 – Vl. Chintăului 6:55;
 • Linia 42 – Câampului 7:15;
 • Linia 43B – Grigorescu 7:20.

Troleibuze:

 • Linia 3 – P-ța Gării 7:27;
 • Linia 5 – Aeroport 7:09;
 • Linia 6 – Bucium și A. Vlaicu 7:20 …… A. Vlaicu 14:05;
 • Linia 25 – Bucium 7:12 …… Unirii 14:12.

Tramvaie:

 • Linia 102 – Bucium și B-dul Muncii 7:16 …… B-dul Muncii 14:05;
 • Linia 101 – Bucium 7:21 …… P-ța Gării 14:05.

Accesul se va face doar pe ușa din față și va fi permis doar elevilor, fără însoțitori.

Cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, conform Legii 1/2011 și HCL 641/20.08.2020, elevii începând cu clasa pregătitoare și până la clasa a XIII-a, curs de zi, din învăţământul de stat şi particular, cu domiciliu pe rază U.A.T.Cluj-Napoca beneficiază de abonamente gratuite cu un număr de 120 călătorii pe luna, respectiv abonamente gratuite pe toate liniile pentru elevii orfani sau proveniți din casele de copii, în baza HCL 194/11.05.2010.

Că urmare a Convențiilor încheiate de către CTP Cluj-Napoca SA cu unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare, abonamentele elevilor din anul școlar 2019 – 2020 sunt valabile până la dată de 30.09.2020, dată până la care vor intra în posesia abonamentelor electronice pentru anul școlar 2020 – 2021.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA în colaborare cu conducerile unităților de învățăamânt preuniversitar de stat și particulare vor asigura în perioada 14.09. – 30.09.2020 reîncărcarea cardurilor electronice pentru elevii cu domiciliul pe raza UAT Cluj-Napoca.

Cu sprijinul primăriilor din UAT -AMTP Cluj și a CJ Cluj până la data de 30.09.2020, vor fi încărcate cardurile electronice și pentru elevii care care utilizează liniile metropolitane și frecventează unitățile de învațământ preuniversitar de stat și particulare din Cluj-Napoca.

Conform HCL 94/28.02.2020, Primaria va subvenționa transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fnațelor respectiv Colonia Pata Rât, până în Cluj-Napoca.

Se efectueaza în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca și, respectiv: Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Grădinița Malteză, Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia și Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu.

În mijloacele de transport în comun este obligatoriu să utilizați orice formă de protecție a feței: mască, eșarfă sau fular.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum procedăm în cazul întâlnirii cu un urs în drumeție? Sfaturi de la jandarmii montani

Publicat

Urșii sunt tot mai des prezenți în zone care nu făceau parte până de curând din habitatul lor. Jandarmii montani arată cum trebuie să procedăm în cazul întâlnirii cu un urs în drumeție.

În urma incidentului în care o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs în Bucegi arată clar, dacă mai era nevoie, că ursul, un animal sălbatic situat în vârful lanțului trofic, are cele mai mari șanse de izbândă într-o astfel de întâlnire.

Tot mai mulți urși în zona Clujului

Acesta animale sălbatice, a căror areal a fost redus drastic în ultimele decenii, au apariții tot mai dese și în județul Cluj, în regiunea de munte, dar și la altitudini mai joase.

Iată câteva recomandări de care trebuie să țineți cont, în cazul întâlnirii cu un urs pe traseul montan:

 • nu porniți singuri la drum, asigurați-vă că aveți cel puțin un partener de drumeție;
 • discutați, faceți zgomot, cântați, ca să fiți auziți de animale sălbatice și să vă evite;
 • purtați agățat de rucsac un așa-numit Bear Bell – clopoțel împortiva urșilor;
 • ceața și ploaia cresc riscul unei întâlniri cu ursul, evitați deplasările pe munte în astfel de condiții;
 • împachetați cât mai bine mâncarea în rucsac, astfel încât să nu miroasă prea tare;
 • nu mâncați în locurile împădurite sau în cele despre care știți că sunt frecventate de urși;
 • când campați, nu țineți mâncarea în cort. Agăţați recipientul cu mâncare într-un copac la cel puțin 50-100 de m de locul unde v-ați instalat cortul;
 • să aveți un spray cu piper împotriva urșilor;
 • ursoaica cu pui este un real pericol, dacă aţi fost atenţionaţi de existenţa ei în traseul dumneavoastră, evitaţi acel traseu;
 • dacă observați prezenţa unui urs la mare depărtare, e bine să faceți zgomot, iar, dacă aveți petarde, aprinderea acestora este recomandată pentru a ține la depărare animalul;
 • dacă vă treziți cu ursul faţă în faţă, nu vă panicați. Purtați la gât un fluiee, ursul este foarte sensibil la zgomot. Dacă nu aveți un fluier, faceți zgomot, țipați, bateți din palme. Retrageți-vă încet, cu ochii la el;
 • dacă vine spre dumneavoastră, aruncați rucsacul în direcția opusă celei în care o veți lua.

„Nu uitați că pădurile și munții sunt casa sălbatice, noi suntem musafirii. Încercați să evitați animalele în măsura în care este posibil și evitați orice formă de agresiune asupra acestora”, au mai transmis jandarmii montani.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Misterul închiderii Salinei Turda, elucidat. MrBeast, cel mai urmărit YouTuber din lume, a filmat aici un documentar

Publicat

Salina Turda, închisă pentru o săptămână în perioada 7-13 iulie, ar fi cel mai recent platou de filmare al YouTuber-ului american MrBeast, cel mai urmărit creator de conținut din lume, cu peste 300 de milioane de followeri.

În mediul online au apărut zvonuri că MrBeast ar fi fost văzut în Cluj-Napoca și în Turda, unde ar filma un clip video la Salină.

Fanii din România, în extaz

Aceste speculații au stârnit entuziasmul fanilor săi din România, care speră să îl întâlnească sau să participe la unul dintre proiectele sale.

YouTube video

În ciuda faptului că nu există confirmări oficiale despre motivul vizitei sale, este posibil ca el să filmeze un nou videoclip sau să organizeze un eveniment special în acest cadru cu totul ieșit din comun.

YouTuber-ul american ar fi fost filmat într-un magazin din Cluj-Napoca, în fața hotelului la care este cazat, dar și în Parcul Central din municipiu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrei Lupsa (@andreilupsa)

Co-fondatorul Techsylvania confirmă prezența lui MrBeast la Turda

O confirmare vine din partea co-fondatorului Techsylvania, Vlad Ciurca, care i-a adresat pe rețeaua X o propunere de a se întâlni.

Streamerul Speed ar fi și el la Cluj

O altă confirmare pare să vină din partea streamerului american IShowSpeed, care, aflat la volanul unei mașini, a confirmat că se află în România, la Cluj, alături de MrBeast.

@eztnews Care e proiectu care se intampla in Romania acum? #Mrbeast #Ishowspeed #mrbeastinromania #kaicenat #selly #beachplease #beachpleasefestival #ishowspeedinromania #ishowspeedclips ♬ original sound – eztnews

Provocare Electric Castle

Festivalul Electric Castle a lansat de asemenea o provocare prin care oferă 10 abonamente pe viață festivalierilor care îl invită pe YouTuber-ul MrBeast la castel, în contextul în care pe social media au apărut mai multe filmări cu Mr.Beast, care s-ar afla în Cluj-Napoca.

Electric Castle oferă 10 abonamente pe viață celor care îl invită pe Mr.Beast la castel.

„Invită-l pe MrBeast la castel! Da, aceasta este provocarea Bontida Fever nr. 53. Am auzit că ar putea fi la Cluj. Am auzit și că îi plac provocările. Accesați cea mai recentă postare pe Instagram și comentați „alăturați-vă nouă la @electriccastle”. Vom da 10 abonamente pe viață la 10 mențiuni dacă vine la Bonțida”, au transmis organizatorii.

Record de urmăritori, doborât de MrBeast

MrBeast, al cărui nume real este Jimmy Donaldson, este un cunoscut creator de conținut pe YouTube. Recent, el a doborât recordul de cei mai mulți urmăritori ai unu canal de YouTube, odată cu depășirea pragului de 300.000.000 de followeri.

YouTube video

A devenit faimos datorită videoclipurilor sale de înaltă calitate și cu buget mare, în care organizează diverse provocări și oferă sume impresionante de bani participanților. MrBeast este recunoscut și pentru donațiile sale generoase către diverse cauze caritabile și pentru campaniile sale de mediu.

Salina Turda, închisă în plin sezon, fără nicio explicație

Reprezentanții Salinei Turda au anunțat în urmă cu mai multe zile că obiectivul va fi închis pentru o săptămână, în perioada 6-13 iulie, însă fără prea multe explicații.

„Dragii noștri vizitatori, vă pregătim o surpriză de proporții! În intervalul 7-13 iulie 2024 Salina Turda va fi casa unui proiect unic, pe care promitem să vi-l împărtășim la momentul oportun! Vă rugăm așadar, respectuos, să vă devansați ori amânați vizita cu o săptămână!”, anunțau reprezentanții Salinei, cu mai multe zile în urmă.

Nu au avut loc activități militare

Anunțul succint al societății a lăsat loc apariției a fel de fel de speculații din partea publicului, care au venit cu propriile ipoteze asupra motivelor închiderii Salinei. Una dintre ele, vehiculată intens în spațiul public, a fost folosirea Salinei ca teren de antrenament pentru militarii din Câmpia Turzii, zvon dezmințit de reprezentanții societății.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, societatea Salina Turda SA formulează următorul punct de vedere, cu scop de dezmințire a informațiilor eronate vehiculate la adresa obiectivului turistic:

Salina Turda este în derularea unui contract de promovare care nu are nici o legătură cu orice fel de activități militare.

În perioada 7 iulie 2024 – 13 Iulie 2024, obiectivul turistic este închis în scopul realizării unui material documentar.

De îndată ce realizarea materialului se va finaliza, vom reveni în atenția dumneavoastră cu mai multe detalii”, a mai completat conducerea societății.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Accident cu ATV, la Ghirișu Român. Un bărbat beat și fără permis se afla la volan, iar ATV-ul nu era înmatriculat

Publicat

Un accident s-a produs duminică în localitatea Ghirișu Român, între un ATV și o mașină. Un bărbat de circa 30 de ani a fost rănit și primește îngrijiri medicale.

Un bărbat a fost rănit duminică într-un accident produs între un ATV și o mașină, în comuna Mociu din județul Cluj. Acesta primește îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD prezenți la locul accidentului.

Accident cu ATV, la Ghirișu Român. Un bărbat a fost rănit

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe raza localității Ghirișu Român. La fața locului s-au deplasat imediat echipajele de la Punctul de Lucru Mociu, iar din primele date în accident au fost implicate un autoturism și un ATV. A rezultat o singură victimă, fiind vorba despre un bărbat de aproximativ 30 de ani, conștient și cooperant. Acesta primește îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD”, a transmis ISU Cluj.

Update

„După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a fost transportat la spital de către un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, sosit de la Cluj-Napoca”, a mai arătat ISU Cluj.

Update 2

„Eveniment rutier înregistrat pe DN 16, în localitatea Ghirișu. Din cercetările preliminare s-a constatat că un bărbat de 34 de ani, care se deplasa cu un ATV, ar fi pătruns pe DN 16 de pe un drum secundar, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 54 de ani.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea bărbatului. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultatul de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Testarea femeii cu etilotestul a indicat rezultat negativ.

S-a constatat faptul că bărbatul de 34 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. ATV-ul nu era înmatriculat.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Minoră de 15 ani din Cluj-Napoca, căutată de familie. A plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

O minoră de 15 ani din Cluj-Napoca este căutată de familie, după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors.

Mureșan Aylin Rahela, o minoră de 15 ani din municipiul Cluj-Napoca, a fost dată dispărută. Familia face apel la clujeni să sune la 112 dacă o văd pe adolescentă.

„La data de 14 iulie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că MUREȘAN AYLIN RAHELA, în vârstă de 15 ani, din municipiul Cluj-Napoca a plecat de locuința sa nu a revenit până în prezent”, a transmis IPJ Cluj.

Semnalmentele fetei

Semnalmentele:  1,70 cm înălțime,  aproximativ 57 de kg, păr brunet lung.

La momentul plecării purta o rochie de culoare maro și încălțăminte sport de culoare neagră cu ștrasuri.

„Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minoră sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, a mai arătat IPJ Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax