Connect with us

EVENIMENT

Cristian Terheș și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al României din partea Partidului Național Conservator

Publicat


Cristian Terheș

Cristian Terheș intră în cursa pentru funcția de președinte al României.

Acesta este europarlamentar al Partidului Național Conservator Român, iar lansarea candidaturii la președinție va avea loc la 1 septembrie.

Cristian Terheș și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al României din partea Partidului Național Conservator

Europarlamentarul Cristian Terheș își va lansa candidatura la congresele de fuziune ale partidelor Alternativa Dreaptă și Alianța Renașterea Națională cu Partidul Național Conservator Român.

“Îmi înaintez prin prezenta propunerea de candidatură din partea Partidului Național Conservator Român pentru funcția de Președinte al României, propunere care să fie dezbătută la respectiva ședința CNC.

Am decis să candidez din partea Partidului Național Conservator Român pentru funcția de Președinte al României deoarece, mai ales în conjunctura actuală internă și externă, ocuparea acestei funcții de un președinte credincios națiunii române e imperativă”, a transmis Cristian Terheș printr-o scrisoare publică.

Europarlamentarul a arătat că anii pe care i-a petrecut în SUA l-au învățat ce înseamnă să acționezi cu putere.

“Obiectivul meu ca viitor președinte al României este de a face din România o țară respectată, sigură, prosperă și puternică, care-și desăvârșește destinul în Europa și în lume.

Uniți doresc să aducem bunăstare acasă, astfel încât cei plecați să se întoarcă, iar cei rămași să nu mai plece!”, a mai arătat Cristian Terheș.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Recomandările POLIȚIEI pentru a evita situațiile de RISC cauzate de fenomenele meteorologice

Publicat

politia

Poliția recomandă cetățenilor să respecte indicațiile autorităților pentru a evita situațiile periculoase cauzate de fenomenele meteorologice extreme.

„Recomandăm cetățenilor să urmărească în permanență anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc.

Recomandările POLIȚIEI pentru a evita situațiile de RISC cauzate de fenomenele meteorologice

Conducătorilor auto le recomandăm să evite, pe cât posibil, deplasările în zonele afectate de inundații sau care se află sub avertizări de vreme severă. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu le traverseze și să nu se apropie de malurile acestora.

Persoanele din zonele vizate de avertizări trebuie să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise, care asigură protecția, și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Reamintim că orice situație de pericol poate fi semnalată apelând numărul unic de urgență 112”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci morți în urma inundațiilor dezastruoase din sudul Moldovei. Viiturile au afectat 5.000 de locuințe

Publicat

inundatii morlaca

Județele Galați și Vaslui sunt sub avertizare cod roșu de ploi abundente, inundații și viituri. În localitatea Cudalbi, situația este deosebit de gravă, apa atingând o înălțime de aproximativ 1,5 metri.

Pompierii au salvat 95 de persoane și au evacuat alte 160 de persoane, transmite Ministerul Afacerilor Interne. Cătălin Predoiu a precizat că inundațiile au afectat 5.000 de locuințe.

Cinci morți în urma inundațiilor dezastruoase din sudul Moldovei. Viiturile au afectat 5.000 de locuințe

„95 de persoane salvate. 160 de persoane evacuate. Ei (pompierii – n.r.) sunt cei care acționează contracronometru în zonele afectate de inundații pentru a-și salva semenii. Vor rămâne în teren până când toate efectele acestor inundații vor dispărea”, se precizează într-o postare de pe pagina de Facebook a MAI.

La nivelul Ministerului Sănătății s-a organizat o celulă de criză condusă pentru asigurarea asistenței medicale pentru populația din zonele afectate de inundațiile din județele Galați și Vaslui.

În județele Galați și Vaslui, traficul rutier este afectat pe trei drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și 10 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

„Cinci persoane au murit”

„În urma cantităților mari de precipitații din timpul nopții, care au generat viituri și au afectat mai multe localități din județul Galați, structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) continuă să intervină pentru a sprijini persoanele afectate și pentru a restabili normalitatea. În prezent, 148 de polițiști, cu 65 de autospeciale de poliție, sunt angajați activ în acordarea primului ajutor și în gestionarea situațiilor generate de inundații. Mai bine de jumătate dintre aceștia au fost chemați de acasă, din timpul liber, pentru a se alătura colegilor lor de la alte structuri ale M.A.I. în această misiune de urgență”, transmite IPJ Galați.

Cinci persoane au murit, sâmbătă, din cauza ploilor abundente din județul Galați, informează ISU Galați.

Este vorba despre un bărbat în localitatea Pechea, unul în Drăgușeni, cu lividități cadeverice de două zile, două femei de 86 ani și 96 ani la Costache Negri și o femeie de 75 de ani la Corod.

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate care au pierdut pe cineva drag și un mesaj de solidaritate cu toți cei afectați de această calamitate”, este mesajul președintelui Klaus Iohannis după inundațiile din județul Galați.

Foto: Arhivă

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident grav la Tureni, în Cluj. Autoutilitară care transporta cai, RĂSTURNATĂ. Un bărbat a decedat

Publicat

accident

Un accident rutier grav a avut loc, sâmbătă, pe raza loc. Tureni din jud. Cluj. O autoutilitară care transporta doi cai s-a răsturnat. Un bărbat de 55 de ani a decedat.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda intervin în aceste momente la un grav accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Tureni. În accident a fost implicată o autoutilitară, care transporta doi cai. Aceasta s-a răsturnat în afara părții carosabile.

FOTO. Accident grav la Tureni, în Cluj. Autoutilitară care transporta cai, RĂSTURNATĂ. Un bărbat a decedat

Totodată, până la sosirea forțelor noastre, un bărbat fusese preluat de un echipaj SAJ, care trecea întâmplător prin zonă. Victima are aproximativ 55 de ani și se afla în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au aplicat manevre de resuscitare. Din păcate acesta a decedat. Referitor la cai, la o primă evaluare, doar unul dintre aceștia este rănit.

La misiune ia parte o autospecială cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

REPER Cluj și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare. Ce obiective are filiala clujeană

Publicat

ciprian mihali

Filiala Cluj a partidului REPER și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare din această toamnă. Primul loc pentru Senat este ocupat de universitarul Ciprian Mihali, în timp ce la Camera Deputaților cap de listă va fi, cel mai probabil, Ramona Strugariu, fost europarlamentar și candidat la Primăria Cluj-Napoca la alegerile locale din 9 iunie.

Strângerea de semnături

Mihali a anunțat că va ocupa primul loc pe lista REPER Cluj pentru Senat și a precizat că s-a dat startul strângerii de semnături pentru alegeri.

„Dragi prietene și prieteni,
Așa cum unii dintre voi știți sau bănuiți, am decis să candidez în această toamnă la Senatul României din partea partidului REPER (Voi fi cap de listă la Senat la Cluj). O fac din convingerea că pot să dau înapoi societății măcar o parte din tot ceea ce am primit în anii mei de formare și de muncă și că pot contribui astfel la prosperitatea oamenilor și la progresul social al României.

Dar ca să pot candida, alături de colegele și colegii mei, oameni pricepuți și cinstiți, avem nevoie să adunăm peste 100.000 de semnături până la mijlocul lunii octombrie. Semnături pe liste sau semnături online.

De aceea, vin spre voi cu rugămintea și invitația de a binevoi să ne dați mie și partidului REPER șansa de a participa la aceste alegeri parlamentare, cu convingerea că vom putea face lucruri bune pentru noi și pentru copiii noștri”, a scris Mihali pe pagina sa de Facebook.

Cine este Ciprian Mihali

Ciprian Mihali este născut în 1967. Predă din 1992 filozofia contemporană la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Npaoca. După o teză de doctorat în cotutelă la Cluj şi Strasbourg, susţinută în 2020 şi consacrată hermeneuticii cotidianului, şi-a orientat cercetările către filozofia vieţii şi studiul puterii, dar şi spre teoriile spaţiului public şi spaţiului locuit, la confluenţa gândirii filozofice cu cea arhitecturală.

Este autor a șase volume individuale sau scrise împreună cu Augustin Ioan; a publicat zeci de articole şi a tradus peste douăzeci de lucrări din filozofia francofonă a ultimului secol. Între 2012 şi 2016 a fost ambasador al României în Senegal şi în alte şapte state din Africa de Vest, pentru ca din 2016 până în 2020 să lucreze la Bruxelles ca director pentru Europa de Vest al Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Din septembrie 2020, îmbogăţit cu toate aceste experienţe ale lumilor astfel descoperite şi trăite, s-a întors la catedră, regăsind, într-o actualitate românească tumultuoasă, bucuria nesfârşită a gândirii critice şi a dialogului public, în compania studenţilor şi a cărţilor de filozofie.

„Ne propunem să atingem pragul”

Contactată de Cluj24, Camelia Sălcudean, lider REPER Cluj, a declarat: „Pentru Camera Deputaților încă nu s-a luat o decizie finală dar cel mai probabil va fi Ramona Strugariu. Ne propunem ca la alegerile următoare să atingem pragul, să obținem cel puțin un loc de deputat, dacă nu chiar două”.

Ramona Strugariu are 44 de ani și este originară din Bârlad, județul Vaslui. Are o licență în drept obținută în 2002 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Tot acolo a terminat, în 2009, un program de masterat în drept european.

A urmat, de asemenea, cursuri în Management și Administrarea Afacerilor la Bruxelles, dar și cursuri juridice în Zurich, Elveția.

ramona strugariu

Și-a început cariera de jurist în 2003, iar până în 2007 a lucrat în două companii private.

Între 2008 și 2012 a fost manager de proiect și consilier juridic pentru o fundație, iar acolo a gestionat un proiect-pilot pentru munca în folosul comunității și reintegrare socială.

„Pasul către politică l-a făcut în decembrie 2018”

Din 2014, a fost functionară la Consiliul Britanic de la Bruxelles, iar din septembrie 2015 a devenit asistenta eurodeputatei Monica Macovei.

După dezastrul de la Colectiv a strâns ajutoare pentru unii dintre răniții transportați la spitale din Belgia, iar după ce guvernul Grindeanu a emis Ordonanța de Urgență 13 privind codurile penale, Ramona Strugariu a ieșit la mitinguri organizate la Bruxelles.

Pasul către politică l-a făcut în decembrie 2018, când s-a înscris în PLUS, partidul lui Dacian Cioloș. A demisionat din functia de asistentă parlamentară la inceputul lunii februarie 2019.

În primăvara aceluiași an a obținut un mandat de eurodeputat pe listele Alianței USR PLUS. Este copreședintă a Partidului REPER.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax