Connect with us

CULTURA

Cluj Symphony Experience, la Sala Polivalentă. Subcarpați, Holograf sau Hara, acompaniate de orchestra Filarmonicii Transilvania

Publicat


Festivalul Cluj Symphony Experience, care va avea loc între 4 și 6 octombrie, se mută în Sala Polivalentă pentru ca publicul să se poată bucura la maximum de concertele extraordinare. Prognoza meteo indică ploi în toate cele 3 zile de festival.

Cluj Symphony Experience, festivalul unic în România care aduce împreună stilurile muzicale precum rock, pop și muzică simfonică, începe în weekend la Cluj.

Experimente artistice și concerte în premieră națională

Headlinerii sunt Subcarpați, Holograf, Lupii lui Calancea & Surorile Osoianu, Bosquito, Hara, Deliric & Silent Strike & Muse Orchestra, fiecare dintre formații fiind acompaniate de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania.

Timp de trei zile, în 4, 5 și 6 octombrie, publicul va avea ocazia să asiste la experimente artistice și concerte în premieră națională. Organizatorii anunță acum că din cauza prognozei meteo toate concertele se mută la Sala Polivalentă pentru ca artiștii și publicul să aibă cea mai bună experiență.

„Am decis să mutăm festivalul la Sala Polivalentă pentru că prognozele meteo arată ploi de lungă durată în toate cele trei zile de festival. Avem mii de oameni care și-au luat abonamente și bilete și care fac un efort mare, mulți vin din București, Brașov, Ploiești, plus cei din Cluj și din apropiere care vor să petreacă alături de noi. Din respect pentru ei, precum și pentru artiști, am ales să mutăm concertele la Sala Polivalentă, ca să ne putem bucura cu toții de experiențele pe care pe pregătim”, declară Flavius Buzilă, organizatorul Cluj Symphony Experience.

Copiii până în 14 ani inclusiv au acces gratuit, însoțiți de cel puțin un adult. Abonamente și bilete sunt disponibile online.

Concerte unice și experiențe inedite

Pe scena festivalului vor urca, printre altele, trupele Subcarpați, Holograf, Lupii lui Calancea & Surorile Osoianu, Bosquito, Hara, Deliric & Silent Strike & Muse Orchestra, fiecare dintre formații acompaniate de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania în cadrul unor concerte extraordinare.

În plus, mai multe tinere talente în ascensiune vor deschide aceste concerte.

„Pregătim o ediție grandioasă și ne bucurăm din suflet că avem un line-up atât de fain la această ediție. Vor fi momente de neuitat cele în care îi vom asculta pe Subcarpați, Holograf, Lupii lui Calancea & Surorile Osoianu, Bosquito, Hara, Deliric & Silent Strike & Muse Orchestra – cu toții acompaniați de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania. Deja mi se face pielea de găină doar când mă gândesc. Va fi epic”, mai spune organizatorul festivalului.

Prezentatorul evenimentului va fi și în acest an Cristi Hrubaru.

Lansare de carte, în cadrul evenimentului

În plus, la Polivalentă, în cadrul Cluj Symphony Experience va avea loc și o lansare de carte: „Copilul din Stele”, prima apariție literară a Mirelei Buzilă, designer, cadru medical și hipnoterapeut specializat în vindecare spirituală. Cartea îi poartă pe cititori într-o călătorie fascinantă prin planurile ascunse ale existenței și este o călăuză literară pentru cei care caută răspunsuri la întrebările esențiale despre viață, moarte și destin.

Anul trecut, peste 4.500 de persoane s-au bucurat de concertele, activitățile și momentele spectaculoase de la Cluj Symphony Experience. Capete de afiș au fost atunci Cargo, Subcarpați și Alternosfera, Filarmonica de Stat Transilvania și artiști de folk, fado, rock alternativ și muzică simfonică.

Cluj Symphony Experience este unicul festival unde arta și stilurile muzicale se îmbină într-un mod inovator, iar astfel sunt create experiențe sonore remarcabile și unice.

Programul pe zile al Cluj Symphony Experience 2024

VINERI, 4 octombrie:

  • 18.30: Mano and Gregor
  • 19.30: Timothy Kross
  • 20.30: Deliric & Silent Strike & Muse Quartet & orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania
  • 22.00: SUBCARPAȚI & orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania

SÂMBĂTĂ, 5 octombrie:

  • 16.00: lansare de carte Mirela Buzilă – Copilul din stele: Într-o lume în care realitatea fizică se împletește cu misterele necunoscute ale universului, „Copilul din Stele” ne poartă într-o călătorie fascinantă prin planurile ascunse ale existenței. Scrisă de Mirela Buzilă, designer, cadru medical și hipnoterapeut specializat în vindecare spirituală, această carte este o călăuză literară pentru cei care caută răspunsuri la întrebările esențiale despre viață, moarte și destin.
  • 18:00: Adriana Berezovski & Trupa Viu Grai
  • 19:00: Ada Morar
  • 20:00: HARA SIMFONIC & orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania
  • 22:00 HOLOGRAF & orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania

DUMINICĂ, 6 octombrie

  • 18:00: Emeric Imre
  • 19:00: Nidal
  • 19:50: LUPII LUI CALANCEA ȘI SURORILE OSOIANU & orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania
  • 21:30: BOSQUITO & orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Aurul BATE toate recordurile. Prețul gramului a ajuns la un nou maxim

Publicat

Crește prețul gramului de aur

Atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului a ridicat nivelul aversiunii față de risc și a înmulțit plasamentele în actice considerate drept sigure precum aurul, dolarul american, francul elvețian sau yenul japonez.

Gramul de aur a crescut în 26 septembrie la 382,8727 lei, însă miercurea aceasta a fost atins un nou maxim istoric de 383,4311 lei, evoluție la care a contribuit aprecierea monedei americane în timp ce metalul galben se tranzacționa pe piețele specializate între 2.644,40 și 2.663,90 dolari, sub recordul de 2.679,20 dolari, atins în urmă cu o săptămână.

Aurul BATE toate recordurile. Prețul gramului a ajuns la un nou maxim

Piața valutară locală nu a resimțit în mod semnificativ evoluțiile externe, astfel că aprecierea cursului euro s-a limitat de la 4,9758 la 4,9764 lei, iar transferurile se efectuau în culoarul 4,975 – 4,977 lei.

La nivelul caselor de schimb valutar bancare cele mai ridicate de cotații de vânzare erau practicate de ING (5,0753 lei/euro) și BCR (5,0590 lei/euro).

Piața monetară a fost calmă la o zi după confirmarea noii conduceri a BNR și cu două zile înainte de ședința de politică monetară, de la care se așteaptă o nouă reducere a ratei de referință.

Ultimul sondaj realizat în august în rândul membrilor CFA România anticipa pentru sfârșitul acestui an un nivel dobânzii de politică monetară de 6%, echivalentul a două scăderi succesive de câte un sfert de punct procentual, care ar urma să continue în 2025 și va aduce rata până la 5%.

„Euro a scăzut la 1,1054 – 1,1083 dolari”

Miercuri, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 5,55%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 5,60% iar cel la 12 luni la 5,64%.

Finanțele și-au propus să se împrumute în octombrie cu peste 6,4 miliarde lei, mai mult cu 730 milioane lei, față de luna trecută.

Euro a scăzut la 1,1054 – 1,1083 dolari, iar media monedei americane a urcat de la 4,4857 la 4,4952 lei, mai mult cu 5 bani față de începutul săptămânii.

Media francului elvețian s-a apreciat la 5,3087 lei iar cea a lirei sterline a scăzut marginal la 5,9751 lei.

În regiune, media monedei poloneze s-a depreciat 4,2952 zloți/euro iar a celei maghiare la 398,86 forinți/euro.

Criptomonedele continuă să fie vulnerabile atunci când crește apetitul pentru risc. Bitcoin se deprecia la 60.717 – 61.927 dolari iar ethereum la 2.441 – 2.498 dolari.

Citește mai departe

EVENIMENT

JL Bourg – U-BT Cluj, 84-73. Clujenii PIERD și al doilea meci din EuroCup

Publicat

u bt

U-BT Cluj a pierdut, miercuri seara, și a doua partidă din EuroCup, de această dată în Franța, în fața finalistei din sezonul trecut, JL Bourg, scor 84-73.

Începutul a fost echilibrat, dar după 10 minute, gazdele au reușit să se desprindă, conducând cu 24-15.

Clujenii au fost ceva mai eficienți de la distanță și au reușit chiar să preia conducerea în cel de-al doilea sfert. JL Bourg a revenit în avantaj, conducând la pauză cu 42-36.

JL Bourg – U-BT Cluj, 84-73. Clujenii PIERD și al doilea meci din EuroCup

U-BT n-a reușit să țină pasul, jucătorii francezi au mărit diferența, care a ajuns la peste 20 de puncte. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 68-46.

În ultima parte a jocului, clujenii n-au reușit să se apropie de gazde, care câștigă în final cu 84-73.

Cei mai buni marcatori al echipei clujene au fost Sasu Salin (18 puncte, două recuperări), Zach Hankins (17 puncte, două recuperări) și Deshawn Stephens (13 puncte, 8 recuperări).

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj mai vrea o EXTREMĂ dreaptă. A jucat și la Națională

Publicat

alex dobre

CFR Cluj vrea să mai aducă o extremă dreaptă. Clubul e aproape să semneze cu Alexandru Dobre (26 de ani), ultima dată legitimat în Portugalia, la Famalicao. Specialiștii îl compară pe Dobre cu Dennis Politic și îl consideră un transfer bun pentru echipa clujeană.

Dobre e așteptat la Cluj să efectueze vizita medicală și să semneze cu CFR, din postura de jucător liber de contract.

„Alex Dobre este un jucător interesant, care a cochetat și cu echipa națională. E un jucător de bandă dreaptă, un fotbalist liniar, spre deosebire de Politic. Ambii au crescut în Anglia și se aseamănă în anumite calități: aleargă mult, sunt direcți în ceea ce fac.

CFR Cluj mai vrea o EXTREMĂ dreaptă. A jucat și la Națională

Politic are un plus de fantezie, îi place să mai facă niște «biciclete» și să dribleze, pe când Dobre este mai liniar, atacă bine spațiul. E un transfer bun pentru CFR, cred că mai multe echipe ar fi trebuit să se intereseze de el, doar că probabil cerea un salariu mare, pe care doar CFR a putut să i-l ofere.

CFR a avut întotdeauna un lot numeros, așa că sperăm ca Dobre să aibă reziliența necesară pentru a se impune în Gruia”, a precizat Gabi Glăvan, specialist în scouting, la GSP Live.

Alex a debutat la naționala României în martie 2023, sub comanda lui Edi Iordănescu, fiind convocat pentru primele două meciuri din campania de calificare la Euro 2024. A prins minute atât cu Andorra, cât și cu Belarus.

„În Franța a evoluat două sezoane și jumătate”

În primă fază, Famalicao a plătit 500.000 de euro pentru a-l împrumuta de la Dijon, ca mai apoi să achite alte 600.000 de euro astfel încât mutarea să fie definitivată.

Dobre începuse promițător la Famalicao, dar sezonul 2023-2024 nu a decurs conform așteptărilor. Mijlocașul român a adunat doar 16 apariții, majoritatea din postura de rezervă, și a înscris un singur gol.

Alex Dobre a început fotbalul în România la școala de fotbal „Viitorul Mihai Georgescu” din Cluj și a ajuns în Anglia chiar după ce a împlinit vârsta de 18 ani. A evoluat 4 ani în Regat (Bournemouth U21, Bury, Rochdale, Yeovil Town, Wigan), înainte de a fi transferat de Dijon contra sumei de un milion de euro. În Franța a evoluat două sezoane și jumătate, ulterior a făcut pasul la Famalicao.

Foto: Captură YouTube

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. MUSIC GALLERY revine la Cluj-Napoca din 4 octombrie! O privire intimă în culisele artiștilor și magia jazzului

Publicat

De

Music Gallery, singura expoziție de muzică din România, revine la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca între 4 și 26 octombrie 2024. Cea de-a doua ediție aduce o experiență și mai captivantă pentru vizitatori, precum și multe evenimente speciale.

Music Gallery revine la Cluj-Napoca între 4 și 26 octombrie 2024, la Muzeul de Artă. După succesul primei ediții, itinerată în trei orașe din țară – Cluj-Napoca, Iași, București – ediția a II-a aduce o experiență și mai captivantă, creată în jurul tematicii „Backstage Pass”, alături de evenimente speciale.

Pop-up Listening Bar și exponate unice în țară

Printre atracțiile acestei ediții se numără Pop-Up Listening Bar, un spațiu dedicat muzicii, în premieră pentru expozițiile din România, inspirat de perioada prohibiției, și singurul aparat de inscripționat viniluri din țară, complet funcțional și gata să fie explorat de public.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 4 octombrie, la ora 18, și îl va avea în prim-plan pe unul dintre cei mai influenți toboșari din lume, Jojo Mayer, care își va prezenta proiectul ME/MACHINE – o combinație inedită între muzica live și inteligența artificială. Biletul costă doar 70 de lei și poate fi achiziționat de pe iabilet.ro.

Sâmbătă, 5 octombrie, curtea muzeului va fi animată de Mădălina Pavăl și orchestra ei care vor susține un concert special, în care și publicul face parte din setup-ul de scenă. Evenimentul începe tot la ora 18, iar biletele pot fi cumpărate online. Ambele concerte vor oferi acces și la expoziție, pentru a oferi o experiență muzicală completă.

Tema „Backstage Pass”, în centrul ediției

Cea de-a doua ediție a expoziției explorează tema „Backstage Pass”, oferindu-le vizitatorilor ocazia să descopere universul nevăzut din spatele scenei muzicale. Aceștia vor avea acces în culisele artiștilor, într-un mod interactiv și educativ în care se regăsește atmosfera exclusivistă a zonelor rezervate organizatorilor și echipelor de producție.

Cu elemente autentice din backstage și decoruri speciale, expoziția recreează această lume captivantă și deseori inaccesibilă publicului larg, oferind o experiență completă de imersiune în lumea muzicii și a organizării evenimentelor.

10 camere pline de surprize muzicale la ediția a II-a a Music Gallery

În acest an, expoziția se mută la etajul 1 al Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, ocupând întreaga aripă dreaptă, cu mai multe spații decât anul trecut, care găzduiesc cele 10 camere ale Music Gallery, între care: Backstage Music Gallery, Tribut Vinil, Camera acustică, Mediateca, Procesul Creativ, Jazz în domenii conexe, Playroom.

Cea de-a doua ediție promite trei săptămâni pline de evenimente și experiențe speciale:

  • Pop-Up Listening Bar – În premieră în România, una dintre secțiunile expoziției va fi reprezentată de un bar funcțional! Acest element inovator va oferi tuturor doritorilor, vizitatori ai galeriei sau nu, o experiență unică. Barul este inspirat de perioada prohibiției (1920-1933) din Statele Unite, cunoscută ca „decada de aur a jazzului”. Deschis zilnic între orele 10:00 și 22:00, acest spațiu va recrea atmosfera barurilor „ascunse” din acea vreme și va oferi publicului o selecție de playlisturi curatoriate de experți. Cei care poposesc la Pop-Up Listening Bar vor putea savura o cafea sau un cocktail, totul însoțit de muzică de calitate. Intrarea este liberă și separată de expoziție, iar acest spațiu va găzdui și DJ set-uri și sesiuni de audiție exclusiviste.

  • Ora de Muzică – tururi educaționale – Proiectul special dedicat elevilor, Ora de Muzică, se întoarce și anul acesta cu un format interactiv. Elevii vor putea participa la un tur ghidat de 50 de minute, în care vor descoperi istoria jazzului și procesele din spatele creației muzicale, într-un mediu prietenos și educativ. Aceste tururi sunt o alternativă interesantă la clasicele ore de muzică din școli și oferă elevilor ocazia să interacționeze cu echipamente muzicale și instalații interactive. Ele sunt organizate de marți până vineri, între orele 10:00 – 14:00, iar programarea se face trimițând un email la contact@musicgallery.ro. Costul unui bilet este de 20 lei pentru elevi, iar însoțitorii au acces gratuit.
  • Unicat în România: singurul aparat de inscripționat viniluri și instalații muzicale interactive – Una dintre atracțiile principale ale Music Gallery 2024 este un echipament rar care datează din 1951 și care va fi prezentat în premieră publicului. Acesta este complet funcțional și va oferi vizitatorilor ocazia unică de a observa procesul de inscripționare al unui vinil. Pe lângă acesta, expoziția va include numeroase instalații interactive menite să ofere o experiență muzicală captivantă: simulatoare de tobe, pian și chitară, dar și o zonă dedicată testării căștilor Hi-Fi.

Listening Room, cel mai apreciat spațiu la prima ediție, revine

  • Listening Room – Unul dintre cele mai apreciate spații la prima ediție – Listening Room revine și în ediția a doua a Music Gallery. Această cameră izolată fonic le oferă vizitatorilor șansa de a se relaxa și de a asculta muzică la cel mai înalt nivel de calitate cu sistemului Hi-Fi furnizat de Acoustic Density. Spațiul intim și confortabil oferă celor care intră în cameră o experiență audio premium, locul unde muzica bună, pe vinil, capătă o nouă dimensiune, cu un sunet clar și profund.
  • Mediateca de viniluri – Mediateca de viniluri este locul special al Music Gallery, unde vizitatorii au acces la o colecție impresionantă de peste 1000 de titluri din lumea jazzului, dar și din genuri muzicale conexe. Aceștia pot asculta aceste viniluri fie la pick-upurile dotate cu căști, fie în sound dome-urile interactive și pot descoperi sau redescoperi capodopere muzicale.
  • Instalația Jazz around the World – O instalație cu ajutorul căreia vizitatorii află multe despre notele care au schimbat istoria jazzului, despre cei mai influenți artiști și secretele din spatele procesului lor creativ – o călătorie muzicală în jurul lumii, la propriu. Poți alege o pereche de căști, conectează-le la oricare dintre cele 11 puncte muzicale de pe glob și descoperă melodiile care definesc fiecare regiune. Așa vei afla cum s-a transformat jazzul în funcție de influențele culturale din fiecare colț al lumii.

Bilete și program general al Music Gallery 2024

Expoziția va fi deschisă pentru public de marți până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Pentru cei care doresc să se relaxeze într-un ambient muzical special, Pop-Up Listening Bar va funcționa zilnic până la ora 22:00. Intrarea în acest spațiu este liberă și separată de expoziție.

Biletele pentru vizitarea expoziției sunt disponibile pe iabilet.ro și la intrarea în Muzeul de Artă, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet pentru expoziție este de 40 lei pentru adulți și 30 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii sub 6 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de acces gratuit.

Ce este Music Gallery?

Music Gallery este singura expoziție de artă dedicată muzicii din România. Proiectul a fost gândit de organizatorii Jazz in the Park în perioada pandemiei, când evenimentele live nu erau permise, însă accesul în muzee nu era restricționat, și a fost inaugurat în 2023.

Expoziția a fost amenajată în două locații speciale din Cluj-Napoca și Iași:  Muzeul de Artă, respectiv Palatul Braunstein, și a fost vizitată de peste 7.500 de persoane. Expoziția este produsă de Fapte, organizatorul Jazz in the Park.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax