Connect with us

POLITICA

Claudiu Târziu (AUR): Biroul Electoral Central s-a transformat într-o UNEALTĂ a propagandei LGBT în România

Publicat


claudiu tarziu

Cu doar câteva zile înainte de alegerile din 9 iunie, Biroul Electoral Central a reușit să stârnească confuzie și să provoace indignare în rândul românilor printr-o circulară fără precedent până acum în funcționarea instituției și a scrutinelor electorale.

Prin circulara nr. 1786C/BEC2024, BEC a transmis către birourile electorale de circumscripție un îndrumar privind interacțiunea la urne cu persoanele transgender, un material realizat de către o asociație pro-LGBT.

Claudiu Târziu (AUR): Biroul Electoral Central s-a transformat într-o UNEALTĂ a propagandei LGBT în România

Fără a exista niciun fel de dezbatere, fără a fi măcar discutat documentul în spațiul public, o instituție a statului român s-a lăsat atrasă și folosită de organizațiile pro-LGBT și de către partidele care promovează aceste politici, pentru a le promova agenda și ideologia progresistă.

Prin acțiunea sa, BEC a neglijat normele legale în vigoare și nu a luat în calcul niciun moment efectele negative pe care acțiunile sale le produc.

Acțiunea BEC lasă de înțeles că statul român, condus de PSD și PNL, preia agenda pro-LGBT fără niciun fel de dezbatere în spațiul public. De altfel, așa cum am putut vedea din pozițiile publice adoptate de PSD și PNL în Parlamentul European în ultimii ani, cele două partide au votat și încurajat politicile progresiste. Din această acțiune, putem să înțelegem că PSD și PNL, cei care conduc statul român, pregătesc terenul pentru ca după alegeri să realizeze legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Totodată, decizia BEC, organism care a ales să se substituie legiuitorului român impunând o procedură de recunoaștere juridică a genului unei persoane pe care legislația din România nu o recunoaște, nu face decât să creeze avantaje electorale partidelor care promovează politicile pro-LGBT, precum PSD și PNL, și le dezavantajează pe cele care susțin normalitatea, familia naturală, în speță AUR. BEC alege să perturbe procesul electoral impunând un îndrumar care contravine legislației din țara noastră.

În consecință, AUR solicită Biroului Electoral Central retragerea de urgență a circularei nr. 1786C/BEC2024.

CMF: 41240016



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro încearcă, din nou, să treacă de 4,98 lei

Publicat

mita euro bun

Situația încordată din U.E. datorată rezultatelor la recentele alegeri europarlamentare și-a pus amprenta asupra monedei unice și a celor de la marginea zonei euro.

Moneda națională a rămas cea mai stabilă din regiune însă s-a observat o tendință de depreciere și de depășire a recordului de 4,9783 lei, atins în urmă cu mai mult de un an. Media de vineri a fost stabilită la 4,9771 lei, față de 4,9765 lei, la începutul săptămânii, iar tranzacțiile s-au realizat în culoarul 4,976 – 4,978 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro încearcă, din nou, să treacă de 4,98 lei

Presiunea pe leu se datorează și majorării datoriei externe totale (publică şi privată), care a crescut în perioada ianuarie – aprilie cu 1,8 miliarde euro la 127,5 miliarde euro, conform datelor prezentate de BNR.

Apropierea de ședința de politică monetară a BNR, de la care se așteaptă prima tăiere a ratei de referință începând cu ianuarie 2023, după ce inflația an/an a scăzut în mai la 5,1%, a adus indicii ROBOR tot mai aproape de pragul de 6%.

Vineri, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a scăzut de la 6,03 la 6,02%, nivel care nu a mai fost atins în ultimele 25 de luni.

La începutul anului 2022, înainte de declanșarea războiului din Ucraina și a crizei energetice, indicele la trei luni se situa la 3,02%, pentru ca la sfârșitul lui octombrie să fie atins un maxim de 8,21%. A urmat atenționarea lui Mugur Isărescu, care a spus că dobânzile au „sărit calul”, și începerea unui control al Consiliului Concurenței la băncile care formează „coșul” în funcție de care se stabilesc valorile indicilor ROBOR.

Tendința descendentă s-a manifestat și în cazul indicelui la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, care a coborât vineri de la 6,05 la 6,04%, față de un minim de 3,14% la începutul lui 2022 și un maxim de 8,31% în octombrie același ani. La rândul său, indicele la 12 luni a alunecat de la 6,06 la 6,05%, valori comparabile cu cele de la jumătatea lui mai 2022.

Peste două săptămâni se vor desfășura alegerile parlamentare anticipate din Franța al căror rezultat este unul incert. Totodată, programele politice ale extremei drepte și ale celei stângi au o temă comună: majorarea deficitului public și o eventuală părăsire a Uniunii Europene.

„Gramul de aur a încheiat săptămână cu un preț pe creștere”

Motive pentru investitori să „iasă” de pe euro, care s-a depreciat la 1,0667 – 1,0745 dolari, cu piața americană care s-a închis la 1,0702 dolari. În data de 7 iunie, înainte de alegerile europarlamentare, euro fluctua între 1,08 și 1,0906 dolari. În piața locală, cursul monedei americane a crescut vineri de la 4,6060 la 4,6576 lei.

Pentru a se proteja față de volatilitatea euro/dolar, investitorii și-au majorat plasamentele în moneda elvețiană care s-a apropiat vineri de pragul de 0,95 franci/euro, ceea ce a făcut ca media să crească vineri la 5,2114 lei. Lira sterlină s-a apreciat în cursul săptămânii de la 5,8813 la 5,9174 lei.

Gramul de aur a încheiat săptămână cu un preț pe creștere, 347,5083 lei, mai sus cu 6 lei față de începutul ei. Evoluția s-a datorat aprecierii monedei americane și a metalului galben la 2.300,90 – 2.337,60 dolari/uncie.

Bitcoin a testat vineri scăderea sub pragul de 65.000 dolari, efect al ieșirilor nete de fonduri din ETF-urile care urmăresc evoluția criptomonedei. Evoluția a afectat și performanța ethereum care a alunecat aproape de 3.350 dolari. La sfârșitul săptămânii, bitcoin fluctua între 66.014 și 66.395 dolari iar ethereum între 3.540 și 3.571 dolari.

Analiza cuprinde perioada 10 – 14 iunie

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, părinți! Dacă ieșiți din țară cu copiii, certificatul de naștere NU REPREZINTĂ document de călătorie

Publicat

aeroport

Poliţia de Frontieră Română atrage atenţia cu privire la condiţiile privind călătoria minorilor în străinătate, având în vedere că se apropie vacanţa de vară, iar în această perioadă mulţi părinţi călătoresc împreună cu copiii în afara graniţelor ţării.

„Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis duminică, în ultima lună, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să întrerupă călătoria pentru aproximativ 150 cetăţeni români minori, ca urmare a faptului că părinţii/însoţitorii nu deţineau documentele necesare pentru a călători în afara ţării împreună cu minorii în condiţii legale.

ATENȚIE, părinți! Dacă ieșiți din țară cu copiii, certificatul de naștere NU REPREZINTĂ document de călătorie

Conform Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii români minori pot ieşi din ţară numai în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani).

„Certificatul de naştere nu reprezintă document de călătorie, atrage atenţia Poliţia de Frontieră”

Cetăţenii români minori pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil – paşaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani) numai însoţiţi, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali. Prin reprezentant legal se înţelege persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligaţiile părinteşti faţă de minor.

Odată cu aderarea ţării noastre la Spaţiu Schengen aerian şi maritim, cetăţenii români minori care călătoresc cu avionul în afara graniţelor României, ca şi adulţii, nu vor mai efectua controlul de frontieră şi vor merge direct către poarta de îmbarcare.

Minorii pot călători în spaţiul Schengen de pe aeroporturi cu aceleaşi documente ca şi până în prezent.

Pentru a verifica dacă cetăţenii români minori şi însoţitorii acestora sunt în posesia documentelor amintite, poliţiştii de frontieră pot efectua verificări punctuale în incinta aeroportului. Dacă se constată că aceştia nu sunt în posesia lor, nu li se va permite ieşirea din ţară.

Documentele necesare pentru a ieşi din ţară, în cazul cetăţenilor români minori, în funcţie de situaţie:

Dacă minorul călătoreşte însoţit doar de un părinte sau de o terţă persoană sunt necesare:

*document de călătorie valabil;

*acordul celuilalt părinte atunci când călătoreşte însoţit doar de unul dintre părinţi;

*acordul ambilor părinţi când călătoreşte însoţit de altă persoană decât părintele;

*doar documentul de călătorie dacă se deplasează la domiciliu/reşedinţă şi face dovada în acest sens;

*doar acordul unuia dintre părinţi când se deplasează la studii/concursuri/tratament medical şi face dovada scopului declarat al călătoriei.

Dacă minorul are peste 16 ani şi călătoreşte neînsoţit va avea nevoie de:

*document de călătorie valabil;

*acord din partea ambilor părinţi;

*doar document de călătorie dacă face dovada domiciliului/reşedinţei în ţara în care călătoreşte.

Poliţia de Frontieră subliniază faptul că însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii sau reprezentantul legal, nu mai sunt obligaţi să prezinte certificatul de cazier judiciar în format fizic, acesta este consultat electronic de către poliţistul de frontieră. Însă, dacă poliţistul de frontieră constată că însoţitorul minorului a săvârşit anumite infracţiuni prevăzute de lege, acestuia nu i se va permite ieşirea din ţară cu minorul.

Este vorba despre următoarele infracţiuni: omor; infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale; infracţiuni privitoare la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile; lipsire de libertate în mod ilegal; infracţiuni privind traficul de droguri sau precursori; trafic de ţesuturi sau organe umane; infracţiuni de terorism.

„Numai în ultima lună, poliţiştii de frontieră nu au permis ieşirea din ţară a aproximativ 150 cetăţeni români minori”

Poate avea calitatea de însoţitor al minorului pe durata zborului şi personalul desemnat în acest scop din cadrul societăţilor comerciale autorizate să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane, în condiţiile legii.

Acordul părintelui/părinţilor/reprezentantului legal pentru efectuarea călătoriei în străinătate de către un minor este materializat într-o declaraţie notarială care are forma şi conţinutul stabilite de lege, modelele fiind postate pe site-ul instituţiei.

În anul 2024, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să întrerupă călătoria pentru aproximativ 880 de cetăţeni români minori ca urmare a faptului că părinţii/însoţitorii nu deţineau documentele necesare pentru a călători împreună cu minorii în condiţii legale. Aceste situaţii sunt constatate tot mai des o dată cu apropierea finalizării cursurilor şi începerea vacanţelor de vară.

Astfel, numai în ultima lună, poliţiştii de frontieră nu au permis ieşirea din ţară a aproximativ 150 cetăţeni români minori, de cele mai multe ori pentru că nu deţineau documente de călătorie valabile sau părintele însoţitor nu avea acordul celuilalt părinte materializat prin procură notarială”, scrie Agerpres.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. ACCIDENT de ATV la Dăbâca. Bărbatul fără semne vitale. Se aplică manevre de RESUSCITARE

Publicat

ambulanta

Un accident în care a fost implicat un ATV a avut loc, duminică seara, la Dăbâca, în Cluj. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri și unul SMURD.

ATV-ul condus de un bărbat circula pe teren denivelat și s-a răsturnat. Conducătorul ATV-ului nu prezintă semne vitale și i se aplică manevrele de resuscitare, a comunicat ISU Cluj.

isu

UPDATE. ACCIDENT de ATV la Dăbâca. Bărbat fără semne vitale. Se aplică manevre de RESUSCITARE

Update:

Au fost readuse semnalele vitale ale bărbatului în prima fază, în acest moment el se află în ambulanță.

Update 2:

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Jucu au intervenit în această seară la un incident în care un bărbat s-a răsturnat cu un ATV în apropiere de localitatea Dăbâca.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu multiple traumatisme și în stop cardio-respirator.

Pompierii au început imediat manevrele de resuscitare, iar în sprijin a sosit și un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

Din fericire, după aplicarea manevrelor de resuscitare semnalele vitale ale bărbatului au revenit, fiind preluat de către echipajul SAJ și transportat la spital”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

EURO 2024: Grupele MÂNCĂRURILOR tradiționale

Publicat

mancare

EURO 2024 abia a început, însă rivalitățile merg până la nivelul de mâncăruri tradiționale. Dacă italienii au lansat, la finala europeanului de acum 3 ani cu Anglia, sloganul: „Pizza is better than Fish & Chips”, elvețienii au plusat la meciul cu Ungaria de sâmbătă, afișând sloganul „Fondue is better than Goulasch”.

grupe mancare

Inedit duelul între preparatele tradiționale ale țărilor participante. N-a durat mult și pe Facebook a început să circule un „tablou” al grupelor campionatului în care fiecare țară este definită printr-o mâncare tradițională.

EURO 2024: Grupele MÂNCĂRURILOR tradiționale

România are ca preparat reprezentativ sarmaua, micul fiind, probabil, considerat prea mic și insignifiant. Uimește, însă, mâncarea specifică Angliei, și anume chicken tikka masala. Că Fish & Chips n-o muritu/ Numa-o țâr’ s-o hodinitu… E drept că plaja de selecție nu era din cale-afară de extinsă.

Sursa: Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax