Connect with us

ACTUALITATE

CFR Cluj a transferat un mijlocaș ghanez format la academia lui Manchester City

Publicat


Campioana României la fotbal, CFR Cluj, a anunțat joi după-amiază transferul ghanezului Nana Boateng, un jucător de 27 de ani care a trecut și prin curtea celor de la Manchester City, dorit de Dan Petrescu, după ce acesta l-a remarcat anul trecut, în meciul cu finlandezii de la KuPs.

Anunțul a fost făcut într-o postare pe facebook: „Bine ai venit, Nana Boateng! Clubul CFR 1907 Cluj anunță transferul mijlocașului ghanez Nana Boateng. Fotbalistul de 27 de ani a început fotbalul la academia celor de la Manchester City, iar în ultimul sezon a jucat în Finlanda, la fosta noastră adversară din play-off-ul UEFA Europa League, KuPS Kuopio. ÎI urăm bun venit și multă baftă în tricoul vișiniu!”

Nana Boateng a evoluat la echipa finlandeză din ianuarie 2020, unde a ajuns ca jucător liber de contract, după ce a stat fără echipă timp de o jumătate de an.

Ghanezul a jucat la echipele de tineret ale lui Manchester City, dar și la norvegienii de la Strømsgodset IF și la americanii de la Colorado.

Nana Boateng este al patrulea fotbalist transferat de CFR Cluj în ultimele zile, după Mihai Bordeianu, Emmanuel Culio și Florin Ștefan.

(sursa: Mediafax)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Moment ISTORIC pentru Cluj-Napoca: Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență. STARTUL la centura metropolitană, pe 24 mai

Publicat

boc

Astăzi a avut loc ceremonia de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, care a însemnat începerea efectivă a lucrărilor la acest obiectiv. La eveniment au participat și președintele PNL, domnul Nicolae Ciucă, primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, președintele PNL Cluj, domnul europarlamentar Daniel Buda, secretarul general al Guvernului, domnul Mircea Abrudean, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Dan Tarcea și primarul comunei Florești, domnul Bogdan Pivariu.

„Ce se întâmplă astăzi la Cluj reprezintă un moment istoric nu doar pentru comunitatea noastră, ci și pentru întreaga Transilvanie. În egală măsură, demonstrează capacitatea noastră de a munci împreună: guvernare locală,universități, cetățeni și, nu în ultimul rând, forțe politice responsabile. Mă bucur că am putut fi, acum mulți ani, acela care a semnat Hotărârea de Guvern prin care acest teren de 7 hectare, din Florești, a fost dat pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență. De asemenea, mă bucur că, în calitate de primar al Clujului, împreună cu colegii mei, am reușit să schimbăm proiectul metroului, cu aprobarea Guvernului și a Uniunii Europene, ca lucrările să înceapă de aici, din Florești, pentru a putea asigura un al treilea acces suplimentar la Spitalul Regional de Urgență.

Moment ISTORIC pentru Cluj-Napoca: Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență. STARTUL la centura metropolitană, pe 24 mai

Vinerea viitoare, în 24 mai, vom deschide lucrările la primul tronson al centurii metropolitane de la cluj, care are ca menire principală lărgirea de la patru la șase benzi a drumului Cluj-Florești pentru a asigura în primul rând accesul direct la Spitalul Regional de Urgență pentru ambulanțe, dar și pentru transportul public dedicat.
Avem în această zonă proiecte de peste 3 miliarde de euro în lucru. Aceste proiecte sunt meritul capacității noastre de a lucra împreună.

La Cluj am demonstrat că atunci când este vorba despre interesul public major ne dăm mâna. Doresc să mulțumesc și Universității de Medicină și Farmacie pentru că ne-a oferit motivul pentru care să realizăm acest spital: degeaba dorești, dacă nu nu ai și resursa umană capabilă să facă posibil un asemenea spital regional de urgență” a declarat primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc.

„Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect”

„Cred că trebuie să vorbim puțin despre ce se întâmplă astăzi aici. S-a vorbit destul în toți acești ani. Este un proiect așteptat de foarte mulți ani. Este o responsabilitate a noastră, a tuturor, indiferent de formațiunea politică, să ne ocupăm de accesul la servicii medicale performante. Este un gest de recunoaștere față de truda medicilor și profesorilor din România. Clujul merită acest lucru cu prisosință. Nu de multe ori am auzit că cel mai bun medic din zonă este acceleratul de Cluj. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect”, a declarat președintele PNL, fost premier al României, domnul Nicolae Ciucă.

„O să vorbesc puțin pentru că eu sunt un om al faptelor. Aș spune că acest teren are o istorie lungă, poate chiar o telenovelă. Ani de zile ne-am chinuit să rezolvăm problema terenului. În 2018 am reușit să-l predăm Ministerului Sănătății. Acum este un nou început. Mă bucur că am ajuns aici. Le mulțumesc mai marilor de la București pentru că au înțeles că această colaboare între cele două partide responsabile este cheia în a reușit în multe proiecte regionale. Oamenii așteaptă de la noi fapte și lucruri concrete. Consiliul Județean va continua să se implice în infrastructura de la acest proiect”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

„Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp”

„Suntem la un moment istoric, debutul lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență. Cu fiecare pas și fiecare etapă parcursă punem bazele pentru a edifica acest spital. Medicii noștri vor salva vieți aici. Spitalul Regional de Urgență înseamnă acces la servicii medicale de calitate și, cel mai important, înseamnă speranță. Vreau să vă asigur că primăria Florești este un partener de nădejde. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți, să ne țină sănătoși și să implementăm cu succes acest proiect”, a declarat primarul comunei Florești, domnul Bogdan Pivariu.

Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Material comandat de Partidul Național Liberal Cluj, Cod Mandatar Financiar 21240015

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru un loc în preliminariile Conference League

Publicat

otelul-u

Oțelul Galați și FC Universitatea Cluj se vor întâlni duminică, 19 mai, pe Stadionul Oțelul din Galați unde vor disputa singura partidă din semifinala play-off-ului care duce în turul 1 preliminar Conference League. Câștigătoarea va întâlni locul 3 din play-off, iar în urma acelei partide se va stabili participanta din turul 1 Conference League.

Oțelul Galați a încheiat play-out-ul Superligii pe poziția secundă cu 36 puncte și a ajuns în finala Cupei României. Finala cupei s-a disputat miercuri, 15 mai și echipa lui Dorinel Munteanu a întâlnit-o pe Corvinul Hunedoara, echipă din eșalonul secund, dar cu toate că oțelul era echipa favorită, meciul a fost unul plăcut pentru suporteri care au fost martori la marcarea a patru goluri, scorul fiind 2-2 la finalul celor 120 de minute, astfel s-a ajuns la lovituri de departajare acolo unde Corvinul Hunedoara s-a impus cu 3-2 și a ridicat cupa și acest lucru a dus echipa din liga secundă în turul întâi preliminar Europa League.

Oțelul Galați – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru un loc în preliminariile Conference League

FC Universitatea Cluj a încheiat play-out-ul pe a patra poziție cu 33 puncte adunate, aceasta are avantajul că echipa a disputat ultima partidă cu o săptămână în urmă și a avut mai mult timp de odihnă față de echipa lui Dorinel Munteanu. Echipa lui Neluțu Sabău a întâlnit-o în ultima etapă a play-out-ului pe FC Voluntari în fața căreia s-a impus cu scorul de 1-0 și a trimis-o pe echipa lui Florin Pârvu în liga secundă.

FC Universitatea Cluj este în căutarea primei victorii din acest sezon în fața Oțelului Galați

În sezonul regulat cele două echipe s-au întâlnit de două ori, în prima partidă disputată cele două echipe s-au întâlnit pe Stadionul Oțelul din Galați acolo unde cele două echipe și-au împărțit punctele, meciul încheindu-se 1-1, urmând ca în partida retur disputată pe Cluj Arena, Oțelul Galați să se impună cu scorul de 1-0 și să plece cu toate punctele de pe terenul clujenilor.

Următoarea partidă disputată între cele două echipe s-a desfășurat în semifinala Cupei României și a avut ca deznodământ victoria gălățenilor care s-au impus cu 2-1 și astfel a eliminat echipa lui Neluțu Sabău din Cupa României.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc la trei zile după semifinala Cupei și s-a încheiat cu victoria gălățenilor care s-au impus cu 1-0, astfel echipa antrenată de Dorinel Munteanu a obținut trei victorii și un rezultat de egalitate în fața „șepcilor roșii”, aceste rezultate reprezentând o motivație în plus pentru clujeni care pot obține mâine prima victorie din acest sezon în fața gălățenilor.

„Ne trebuie mai mult tupeu și mai mult curaj pentru a câștiga la Galați”

Tehnicianul „șepcilor roșii”, Ioan Ovidiu Sabău a declarat în conferința premergătoare partidei cu Oțelul că jucătorii lui trebuie să arate mai mult curaj și mai mult tupeu pentru a câștiga la Galați și că echipa trebuie să pună mai multă presiune pe adversar și să fie mai mult în terenul advers, jucătorii să își asume în zona de 16 metri și să arate mai multă personalitate.

„Faptul că ei au pierdut miercuri finala Cupei, atât mie ca antrenor cât și jucătorilor trebuie să ne dea încredere pentru că este un efort foarte mare pe care l-au făcut ei și nu este ușor de gestionat ceea ce s-a întâmplat miercuri, dar asta nu înseamnă că ei nu vor da totul și noi trebuie să pregătim bine jocul.” a declarat de asemenea Ioan Ovidiu Sabău.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

EVENIMENT

După mai bine de 10 ani de așteptare, Spitalul Regional Cluj prinde viață

Publicat

psd

După mai bine de un deceniu de așteptare, comunitatea clujeană a sărbătorit astăzi un moment istoric: primele ”semne de viață” ale Spitalului Regional de Urgență Cluj.

În prezența Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, astăzi, 18.05.2024, a avut loc prima excavare simbolică a acestui proiect esențial pentru Transilvania.

După mai bine de 10 ani de așteptare, Spitalul Regional Cluj prinde viață

„A fost nevoie de un ministru PSD să trezească la viață proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj. După mai bine de 10 ani de așteptare, în ciuda tuturor provocărilor și obstacolelor întâmpinate – de la lipsa de susținere politică până la complicații birocratice și studii de fezabilitate supraevaluate – am reușit să dăm viață acestui proiect mult așteptat de clujeni.

psd

Implicarea și dedicarea specialiștilor și politicienilor PSD au fost esențiale pentru a naviga prin complexitatea birocratică și pentru a aduce acest proiect la realitate. Această reușită este un pas crucial pentru sănătatea tuturor clujenilor și demonstrează că, atunci când există voință și dedicare, se pot realiza lucruri mărețe.

„Ne dorim un Cluj modern, eficient și orientat spre viitor”

Așa cum s-a observat la nivel național, în ultimii ani, România a prosperat sub administrația PSD. Fie că vorbim despre infrastructură, despre sănătate, despre digitalizare, toate aceste modele trebuie implementate și în județul nostru, prin lideri capabili și prin proiecte special create pentru oameni. Clujul are nevoie de o administrație de stânga, căreia să îi pese cu adevărat de nevoile de dezvoltare ale comunității.

Împreună cu echipa PSD Cluj, vom continua să realizăm și să investim în proiectele esențiale pentru dezvoltarea comunității clujene, inclusiv construirea unui centru de îngrijiri paliative și modernizarea centrelor medicale aflate sub jurisdicția Consiliului Județean Cluj. De asemenea, vom implementa programe de prevenție și educație pentru sănătate, asigurând astfel accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii din județ.

Ne dorim un Cluj modern, eficient și orientat spre viitor. Astăzi am făcut un pas important spre realizarea acestui vis, demonstrând încă o dată că PSD este partidul care aduce schimbări reale și beneficii tangibile pentru comunitatea clujeană,” a concluzionat Alexandru Cordoș.

 

CMF:21240002

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mario a împlinit azi 7 ani. Polițiștii de la Câmpia Turzii i-au făcut o SURPRIZĂ

Publicat

mario

Mario a împlinit azi 7 ani. Polițiștii de la Câmpia Turzii i-au făcut o surpriză. L-au sărbătorit chiar în sediul Poliției.

mario

„Ziua de naștere a lui Mario, un băiețel în vârstă de 7 ani, a fost sărbătorită alături de noi, la sediul Poliției municipiului Câmpia Turzii.

mario

VIDEO FOTO. Mario a împlinit azi 7 ani. Polițiștii de la Câmpia Turzii i-au făcut o SURPRIZĂ

Am aflat că micuțul sărbătorit e pasionat de meseria noastră și ne-am bucurat să putem să-l felicităm și să-i îndeplinim dorința de a ne vizita și petrece timp alături de noi.

mario

mario

Mario, îți dorim o zi de naștere plină de surprize frumoase!
Să ți se îndeplinească toate dorințele”, scrie pe pagina de Facebook a IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax