Connect with us

ACTUALITATE

Celebrul cor Madrigal, în spectacol extraordinar în Săptămâna Patimilor, la Cluj. Interviu cu managerul Emil Pantelimon

Publicat


corul madrigal paște 2021

În perioada 13 – 16 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” desfășoară în premieră Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”, sub coordonarea dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan. Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” vine și la Cluj sâmbătă, pe 16 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Maghiar de Stat.

Despre experiența emoționantă pregătită de Corul Madrigal am stat de vorbă cu Emil Pantelimon, managerul celebrului ansamblu coral.

 

corul madrigal 2021

1. Vă rugăm să ne dați mai multe detalii despre Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” susținut de Corul Madrigal săptămâna aceasta și despre spectacolul de la Cluj-Napoca.

Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”:

Turneul național „Săptămâna Patimilor” vine oarecum la cererea publicului, pentru că de ceva ani nu am mai apucat să ajungem în țară cu Concertul Extraordinar de Paște și publicul nostru național ne-a amintit asta în nenumărate rânduri. Noi am răspuns, pentru că suntem în contact foarte apropiat cu spectatorii și urmărim feedbackul pe care îl primim pe canalele noastre de comunicare.

Așadar, am decis ca anul acesta, în 2022, sărbătoarea Paștelui să o facem în țară, mai precis la Arad, Timișoara, Alba Iulia și Cluj-Napoca, cu nu mai puțin de patru Spectacole Extraordinare „Săptămâna Patimilor”. Ne bucurăm foarte mult să fim alături de fanii noștri și de iubitorii muzicii Madrigalului, iată acum și în Cluj, sâmbătă, de la ora 19:00 la Teatrul Maghiar de Stat.

2. Prin ce este deosebit acest eveniment de alte concerte ale Corului Madrigal?

Spectacolul „Săptămâna Patimilor” pune împreună atât sunetul inconfundabil și spiritul Corului Madrigal, cât și detalii care țin de spectacol și care înfrumusețează și îmbogățesc toată atmosfera. Avem scenografie special realizată pentru acest spectacol, cu un uimitor decor colosal, care se mută pe scena Teatrului Maghiar de Stat.

Avem actori care intervin, avem efecte speciale, avem lumini, practic este o trecere de la tradiționalele concerte organizate de Madrigal, la adevărate spectacole, în care sincretismul artelor aduce în fața publicului un produs cultural de calitate și transmite o energie foarte foarte puternică, mai ales că ne aflăm în Săptămâna Patimilor catolică și reformată și în ajunul Săptămânii Patimilor ortodoxe.

3. Care este conceptul acestui spectacol pascal?

Spectacolul „Săptămâna Patimilor” aduce un concept scenografic nou pentru România, semnat de Vladimir Turturica, cu un design de lumini foarte, foarte special, magic aș putea spune, semnat de Alin Popa și cu în regia subsemnatului. Nu vreau să vă dezvălui foarte multe lucruri din ce se va întâmplă pe scenă, dar la ceea ce trebuie să vă așteptați e că veți pătrunde în Cetatea Ierusalimului. Momentul ultimei săptămâni din viața Mântuitorului îl veți trăi cu siguranță cu mare intensitate.

Atât bucuria inițială a intrării în Ierusalim, cât și Învierea Mântuitorului vor fi resimțite foarte puternic, odată pe marginea repertoriului ales de Anna Ungureanu, dirijorul principal și apoi având la bază toată scenografia și jocul actorilor Corneliu și Pavel Ulici. Cei doi tineri actori sunt cei care vor aduce în sală pentru public Sfânta Scriptură, texte biblice originale, pentru ca spectatorii să poată urmări mult mai îndeaproape firul epic al acestei atât de importante săptămâni din viața omenirii.

fotoemilpantelimon 29.07.2019

4. De ce credeți că e necesară această înnoire a tradiționalelor concerte cu public ale Corului Madrigal?

Ultimii ani au fost foarte buni pentru Corul Madrigal și ne-au pus într-o lumină foarte frumoasă, iar tradiționalele concerte au fost transformate în adevărate spectacole. În anul 2020, premiera spectacolului „Ave Maria” – cu participarea lui Marius Manole, dublat de spiritualitatea specifică sărbătorii și de intervenția copiilor din Ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth – a prins un contur excepțional și a reușit să aducă publicului o nouă viziune despre sărbătoarea din 15 august.

Ulterior, în 2021, chiar aproape de sfârșitul pandemiei, și evenimentul de Crăciun a luat altă turnură, în momentul în care doi actori renumiți, Ofelia Popii și Marius Turdeanu au venit alături de Corul Madrigal și copiii din corurile Cantus Mundi, să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă puțin altfel decât se aștepta toată lumea. A fost un spectacol plin de spiritualitate, de energie, de simbol, încărcat de tot ceea ce înseamnă de fapt Madrigalul pentru Crăciunul românesc.

Ei bine, asta se întâmplă și acum la sfintele sărbători pascale și asta se va întâmpla și în viitor, la evenimentele pe care le vom lansa anul acesta, pentru că noi credem că sincretismul artelor este mai important decât orice în momentul de față pentru public, iar valoarea pe care o are Madrigalul se potențează foarte bine și intră frumos în lumina reflectoarelor atunci când există scenografie sau când există arta actorului și design de lumini.

corul madrigal paște 2021

5. Cum sunt create aceste adevărate evenimente culturale?

Baza a tot ceea ce facem atunci când pornim într-un proiect la Madrigal este conducerea muzicală, pentru că mai presus de orice, este muzica. Muzica este cea care scoate cuvântul din indistincția unității.

Acesta este punctul de pornire de fiecare dată când începem un nou proiect, când lucrăm la un nou produs cultural: începem comunicarea cu conducerea muzicală a Corului Madrigal, dirijorul principal, Anna Ungureanu și dirijorul secund, Cezar Verlan. Mai departe urmează comunicarea cu întreg corul, un ansamblu foarte foarte sensibil. Vorbim de o comunicare foarte frumoasă, mai ales că avem de-a face cu cel mai tânăr Madrigal din istoria sa, cu cea mai mică medie de vârstă avută vreodată.

Fiecare membru al Madrigal este total dedicat scopului comun și visează în aceeași direcție cu mesajul spectacolului, ceea ce este foarte important. Pentru că dincolo de sunet, spre public pornește o energie foarte frumoasă, pornește un spirit, pornesc niște impulsuri care se întorc prin aplauze și prin alte energie. În sala de spectacol, dincolo de senzația sonoră, există și ceea ce simte spectatorul.

Apoi intervine restul echipei, scenografia, regia, luminile, toate conlucrează pentru că iată se adună laolaltă toate energiile frumoase și visul devine unul realizabil. Aici nu este vorba numai de zona artistică sau de realizator, ci și de echipa tehnică din spate, care este o legiune de oameni extrem de dedicați, de la organizatorii de turneu, la oamenii care se ocupă de artiști la hoteluri sau cei care montează și demontează decorurile și așa mai departe. Toată această echipă este senzațională, iar eu sunt foarte mândru să fac parte din ea și să am onoarea de a o conduce, motiv pentru care le și mulțumesc tuturor și îi susțin în toate visele pe care le vom avea împreună. Sunt sigur că vom lucra foarte frumos în continuare.

6. Ce ne puteți spune despre Programul Național Cantus Mundi? Am văzut că vor fi coruri de copii din Cluj-Napoca care vor cânta sâmbătă alături de Madrigal.

Madrigalul ajunge anul viitor la frumoasă vârstă de 60 de ani. Obiectivele noastre se îndreaptă în permanență spre viitor și asta înseamnă Programul Național Cantus Mundi, inițiat de dirijorul Ion Marin. Cantus Mundi este un program vizionar, un program care schimbă România, care, cu ajutorul cântului coral educă și formează și, mai ales, leagă punți între toate comunitățile, atât cele defavorizate, cât și cele avantajate. Cantus Mundi este mijlocul prin care integrarea socială găsește în cântul coral cel mai bun liant, cea mai bună soluție.

Cantus Mundi este un Program național condus în România de Leila Popovici, care a adunat până acum mai bine de 1.670 de coruri, care cântă în același glas și care înțeleg că orice barieră de comunicare este depășită cel mai frumos atunci când cântăm împreună și când facem echipă pe scenă – mai ales alături de idolii lor din Corul Madrigal.

Ei bine, în acest context, de când sunt la conducerea Corului Madrigal, nu a existat nici un concert al ansamblului care să nu aibă alături copii din corurile Cantus Mundi. La Cluj, pentru Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor” au fost selecționate să participe alături de Corul Madrigal patru coruri, peste 150 de copii.
Este o bucurie să îi vezi cum reacționează când sunt pe scenă și performează. Este foarte important să facem în așa fel încât, de fiecare dată, copiii noștri să fie puși în lumina reflectoarelor și să fie apreciați pentru eforturile pe care le depun în slujba culturii, în slujba muzicii. Atunci când sunt pe scenă și primesc aplauze, copiii încep să simtă cât de importanți sunt și cât de apreciați sunt.

Acesta este cel mai bun motor pentru dezvoltarea lor și pentru a le construi perspective pentru viitor.
Așadar, alături de Corul Madrigal, Cantus Mundi va transmite prin corurile din Cluj-Napoca: Hristos a Înviat!

7. Ce mesaj aveți pentru publicul din Cluj?

Vă așteptăm cu drag sâmbătă, la Teatrul Maghiar de Stat la Spectacolul „Săptămâna Patimilor”, unde Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, împreună cu coruri de copii Cantus Mundi din oraș vor aduce spiritul sărbătorilor pascale și însemnătatea Săptămânii Mari pe scenă, unde sunetul, împreună cu luminile, cu arta actorului, cu vocile copiilor vor fi principalele mijloace prin care emoția adevărată, bună va fi prezentată în aer timp de mai bine 70 de minute.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de frumusețea artei spectacolului și să să ne aducem aminte DE CE sărbătorim Paștele și ce s-a întâmplat în acea Săptămână Sfântă pentru omenire.

Împreună cu echipa Madrigal – Cantus Mundi vă urăm să aveți parte de o săptămână luminată, alături de sunetul inegalabil al Corului Madrigal!

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Concediere colectivă a peste 200 de angajați de la fostul combinat Mechel Câmpia Turzii. Sprijin de la AJOFM Cluj

Publicat

De

Reprezentanții AJOFM Cluj sunt prezenți în această perioada la societatea Industrial Steel Wires Câmpia Turzii SRL, fostul combinat Mechel, pentru a veni în sprijinul celor peste 200 de angajați care își vor pierde locurile de muncă prin concediere colectivă.

Consilierii agenției le oferă servicii suport legale necesare reintegrării pe piață muncii.

Concediere colectivă a peste 200 de angajați de la fostul combinat Mechel Câmpia Turzii. Sprijin de la AJOFM Cluj

”În conformitate cu prevederile articolul 51 din Legea 76/2002, AJOFM Cluj asigură servicii de preconcediere, în principal, prin activități precum informarea privind prevederile legale referitoare la protecția șomerilor și acordarea serviciilor de ocupare și de formare profesională, plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local și instruirea în modalități de căutare a unui loc de muncă, reorientarea profesională pe piața muncii sau prin cursuri de formare, sondarea opiniei salariaților și consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a șomajului”, au spus reprezentanții AJOFM Cluj.

Directorul executiv al AJOFM Cluj, Ana Maria Chiciudean dorește, să asigure angajații afectați de această măsură că agenția va acorda în această perioadă tot sprijinul necesar în vederea realizării serviciilor specializate de ocupare, aflându-se în legatură permanentă cu societatea angajații acesteia.

Măsuri imediate

”Analiza efectuată la acest moment a vizat măsurile imediate ce pot fi adoptate pentru reducerea impactului social prin identificarea unor soluții pentru persoanele care vor fi disponibilizate, printre care se numără organizarea unei burse locale a locurilor de muncă, înainte de termenul la care vor înceta contractele de muncă ale salariaților și feectuarea analizei locurilor de muncă vacanțe din regiune și asigurarea informării și consilierii profesionale a fiecărui angajat”, a spus Chiciudean

AJOFM Cluj va contacta angajatorii relevanți din județ în vederea identificării unor locuri de muncă vacanțe compatibile cu meseriile persoanelor care vor fi disponibilizate.

De asemenea, se va preocupa de identificarea și orientarea spre programele de formare profesională cele mai potrivite reorientării profesionale pentru meserii solicitate pe piața de muncă locală.

Citește mai departe

EDUCATIE

Simulare Evaluare Națională. Niciun elev de clasa a VIII-a din Cluj nu a obținut media 10. Peste 72% au medii peste 5

Publicat

De

Niciun elev nu a obținut media 10 la simularea examenului de Evaluăre Naționale în județul Cluj. Au fost în total 8 note de zece la limba română, limba maternă și matematică, disciplinele la care au avut loc simulările.

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională s-a desfășura în 110 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca, pentru cei 5.834 de elevi ai claselor a VIII-a. 304 elevi nu s-au prezentat.

Simulare Evaluare Națională. Niciun elev de clasa a VIII-a din Cluj nu a obținut media 10. Peste 72% au medii peste 5

Elevii clujeni au aflat luni, după întoarcearea din vacață, rezultatele obținute la simularea examenului, care a avut loc în perioada 5-7 februarie.

În județul Cluj, rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a la simularea examenului de Evaluare Națională evidențiază o rată a notelor peste 5 de 72,73%, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Cluj.

În ceea ce privește mediile, 27,27% nu au reușit să obțină 5.

Ce note au obținut elevii clujeni

72,73% au avut medii peste 5, dintre care cele mai multe au fost cele între 6 și 6,99, obținute de 987 de elevi.

831 de elevi au avut medii între 8 și 8,99, 296 de elevi au obținut medii între 9 și 9,99 și nu a fost nicio medie de 10.

La limba și literatura română, 68 de elevi au primit note între 1 și 1,99. Cei mai mulți elevi au obținut note între 8 și 8,88, respectiv 1.236. La această disciplină 3 elevi au obținut nota 10.

La matematică au fost 71 de note între 1 și 1,99 și 1.005 între 4 și 4,99.

Au fost trei note de 10 la matematică, dar cei mai mulți elevi care au luat note de trecere, respectiv 841, au obținut note între 5 și 5,99.

La limba și literatura maternă 59 de elevi au primit note între 1 și 4,99. 166 de elevi au obținut note între 8 și 8,99 și tot atâția între 9 și 9,99. La această disciplină doi elevi au obținut nota 10.

Notele elevilor, pe tranșe, la fiecare disciplină

Notele, discutate cu elevii și părinții

Notele obținute la simulările naționale se trec în catalog numai la solicitarea scrisă a elevului sau părintelui.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului de Evaluare Națională, a constat în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor au fost scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori din alte județe decât cel de proveniență a lucrărilor.

Rrezultatele elevilor urmează să fie analizate, în perioada următoare, la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, potrivit IȘJ Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. La 1 martie se DESCHIDE oficial Parcul Zorilor din Cluj-Napoca

Publicat

Parcul Zorilor, situat în cartierul cu același nume din Cluj-Napoca,  a fost amenajat pe o suprafață de 1,2 hectare, iar investiția se ridică la 1,6 milioane de euro. Proiectul a inclus plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație.

Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafață verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv amenajări specifice unui parc.

VIDEO. La 1 martie se DESCHIDE oficial Parcul Zorilor din Cluj-Napoca

În parc au fost amenajate:

– zonă cu fântâni pavimentale
– loc de joacă cu dotări moderne pentru copii,

– zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah
– zonă de fitness

– zone de promenadă și piste pentru biciclete
– grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele
– parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video

„La 1 martie, deschidem parcul Zorilor (ridicăm împrejmuirea). Acum se lucrează la ultimele detalii. Vă așteptăm la plimbare și la mișcare”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj e la 10 puncte de liderul FCSB şi n-o mai poate ajunge. Clasamentul la zi

Publicat

De

minge fotbal

Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, FCSB s-a îndepărtat la 10 puncte de CFR Cluj şi Rapid şi nu mai poate fi ajunsă, cel puţin până la, eventual, play off.

Meciurile din etapa a 27-a a Superligii de fotbal au loc de vineri până luni.

Rezultate:

Vineri 23 februarie
AFC Hermannstadt – FCU 1948 Craiova 1-0 (0-0), Stadion Municipal – Sibiu
A marcat: Ruben Fonseca (88).
Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (Bucureşti); al patrulea oficial: George Cătălin Roman (Timişoara)
Arbitru video: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitru asistent video: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare)
Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) – CCA, Marian Ivan (Braşov) – LPF

FC CFR 1907 Cluj – Dinamo Bucureşti 4-0 (0-0), Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca
Au marcat: Daniel Bîrligea (52), Karlo Muhar (68), Philip Otele (79, 82).
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitri asistenţi: Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihăiţă Necula (Bucureşti); al patrulea oficial: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Arbitru video: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitru asistent video: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) – CCA, Ioan Bogdan (Arad) – LPF

Sâmbătă 24 februarie
AFC UTA Arad – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (1-0), Arena ”Francisc Neuman” – Arad
A marcat: Marcelo Freitas (45+1).
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); arbitri asistenţi: Stelian Slabu (Braşov), Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); al patrulea oficial: Marius Omuţ (Satu Mare)
Arbitru video: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitru asistent video: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare)
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) – CCA, Ioan Mărginean (Alba Iulia) – LPF

FC Farul Constanţa – SC Oţelul Galaţi 1-1 (1-0), Academia Hagi – Stadion Central – Ovidiu
Au marcat: Constantin Budescu (31 – penalty), respectiv Frederic Maciel (68).
Arbitru: Rareş George Vidican (Satu Mare); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Ferencz Tunyogi (Zalău); al patrulea oficial: Ovidiu Robu (Chitila)
Arbitru video: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş); arbitru asistent video: George Cătălin Găman (Craiova)
Observatori: Nicolae Marodin (Bucureşti) – CCA, Iuliuss Nemţeanu (Ghermăneşti/Ilfov) – LPF

FC Politehnica Iaşi – FC Rapid Bucureşti 3-1 (0-0), Stadion ”Emil Alexandrescu” – Iaşi
Au marcat: Adel Bettaieb (55), Alin Roman (87), Shayon Harrison (90+4), respectiv Ermal Krasniqi (52).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti); al patrulea oficial: Claudiu Marcu (Constanţa)
Arbitru video: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); arbitru asistent video: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) – CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) – LPF

Duminică 25 februarie
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Universitatea Cluj 0-0, Arena Sepsi OSK – Sfântu Gheorghe
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Adrian Popescu (Craiova); al patrulea oficial: Iulian Dima (Bucureşti)
Arbitru video: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitru asistent video: Andrei Antonie (Bucureşti)
Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) – CCA, Octavian Goga (Braşov) – LPF

FC FCSB – AFC Botoşani 3-2 (1-0), Arena Naţională – Bucureşti
Au marcat: Florinel Coman (6, 76), Joyskim Dawa (71), respectiv Francesco Margiotta (46), Reagy Ofosu (90+4).
Cartonaşe roşii: Nana Antwi (18), Juan Kaprof (FC Botoşani, 56), Darius Olaru (FCSB, 90+1).
Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenţi: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), Ionuţ Marius Bobe (Bucureşti); al patrulea oficial: Ana Maria Terteleac (Berceni)
Arbitru video: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); arbitru asistent video: Ionuţ Coza (Cernica)
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) – CCA, Ştefan Popa (Bucureşti) – LPF

Luni 26 februarie
Universitatea Craiova – FC Voluntari (Stadion ”Ion Oblemenco” – Craiova, 20:00)

Clasamentul la zi

loc echipa M V E Î GM-GP P
1 FCSB 27 17 7 3 50-23 58
2 CFR Cluj 27 14 6 7 50-26 48
3 Rapid 27 13 9 5 46-30 48
4 Farul Constanţa 27 11 8 8 36-36 41
5 Universitatea Craiova 26 10 9 7 39-33 39
6 FC Hermannstadt 27 8 13 6 32-28 37
7 UTA 27 9 10 8 32-36 37
8 Petrolul Ploieşti 27 7 14 6 26-26 35
9 Universitatea Cluj 27 8 11 8 33-38 35
10 Sepsi OSK 27 9 7 11 35-32 34
11 Oţelul Galaţi 27 6 14 7 27-29 32
12 FC U Craiova 1948 27 9 3 15 39-44 30
13 Politehnica Iaşi 27 7 9 11 31-42 30
14 FC Voluntari 26 6 9 11 29-41 27
15 Dinamo 27 6 4 17 20-41 22
16 FC Botoşani 27 3 11 13 29-49 20

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax