Connect with us

EVENIMENT

Cele mai grave accidente ale anului în România. Drama clujeană în care au ars 6 persoane, dintre care 4 copii

Publicat


incendiu turda morti

Şase persoane, dintre care patru copii cu vârste cuprinse între între 4 şi 10 ani, au murit într-un incendiu care a cuprins o casă din Turda, judeţul Cluj, în aprilie. Acesta este unul dintre cele mai grave accidente petrecute în România în 2022.

VEZI ŞI:

Cauza MORȚII celor 6 persoane, dintre care 4 copii, din incendiul de la TURDA

Cele mai grave accidente ale anului în România

IANUARIE

2. – Un bărbat a murit, în Munţii Făgăraş, după ce a căzut de la 450 de metri de sub Şaua Capra.
4. – O persoană a murit în urma unui incendiu produs într-un apartament dintr-un imobil situat pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti.
13. – Un incendiu a izbucnit la o fabrică din comuna Ceptura care produce brichete de cocs, circa 60 de tone de cărbune fiind afectate.
– Un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de Poliţie, pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei, s-a soldat cu moartea unei minore de 13 de ani şi rănirea gravă a alteia. Poliţistul a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, a anunţat că a dispus retragerea acestuia din funcţie.
14. – Trei persoane au murit, iar alte patru (copii şi tineri) au fost grav rănite într-un accident rutier care a avut loc, pe DN 67, în afara localităţii Cocorova din judeţul Mehedinţi.

FEBRUARIE
1. – Şapte persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Sârca din judeţul Iaşi, în care au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism.
13. – Trei persoane, printre care un copil, au murit, iar alte trei persoane, printre care un copil, au fost transportate la spital, după un accident rutier la ieşirea din municipiul Tulcea. Accidentul s-a produs după ce un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Tulcea, care se îndrepta cu autoturismul spre municipiu, a lovit un copac de pe marginea drumului.
21. – Un incendiu de proporţii izbucnit la o fabrică de mezeluri din oraşul prahovean Mizil, afectând o suprafaţă de circa 7.000 de metri pătraţi. Două persoane din rândul forţelor de intervenţie au fost transportate la spital cu arsuri la nivel feţei.
27. – Unsprezece persoane au fost rănite în urma unei explozii urmate de un incendiu, care s-a produs într-un apartament dintr-un bloc situat în Piaţa Avram Iancu din Carei, judeţul Satu Mare. A fost solicitată şi intervenţia elicopterului SMURD de la Jibou. A fost activat Planul Roşu de intervenţie.

MARTIE
2. – O aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei din judeţul Constanţa. Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact, dar s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Şapte militari au murit – cinci membri ai echipajului elicopterului IAR-330 Puma şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române -, precum şi pilotul avionului MiG-21.
18. – Un bărbat a murit şi altul a fost rănit într-un accident de muncă la Termocentrala Paroşeni din Valea Jiului, judeţul Hunedoara.
22 – Un incendiu puternic izbucnit la acoperişul magazinului Prosper din Calea 13 Septembrie din Capitală s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 1.200 de metri pătraţi, fiind alimentat şi de vântul puternic. Pentru stingerea incendiului au acţionat 27 de autospeciale de stingere, şase autoscări şi două autospeciale de descarcerare.
26. – Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu din judeţul Prahova. Pilotul Dan Ştefănescu, în vârstă de 55 de ani, care era membru al grupului Iacării Acrobaţi, a murit.
27. – Un accident a avut loc la un raliu lângă municipiul Braşov – etapa 4 de Promo Speed Challenge. Un spectator a murit accidentat de un Lamborghini Huracan care a ieşit în decor.

Drama clujeană în care au ars 6 persoane, dintre care 4 copii

APRILIE
5. – Un incendiu de vegetaţie izbucnit în Delta Văcăreşti din Sectorul 4 al Capitalei, cu degajări mari de fum, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 15.000 de metri pătraţi. 11 autospeciale au acţionat pentru stingerea incendiului.
10. – Şase persoane, dintre care patru copii cu vârste cuprinse între între 4 şi 10 ani, au murit într-un incendiu care a cuprins o casă din Turda, judeţul Cluj.
14. – Patru angajaţi ai unei fabrici din Zlatna, judeţul Alba, au suferit arsuri pe braţe şi faţă în urma autoaprinderii pastei de aluminiu dintr-un malaxor.
– O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un bloc de garsoniere din municipiul Constanţa, fiind afectate 26 de locuinţe. Două persoane au ajuns la spital cu arsuri pe circa 50%, respectiv aproximativ 30% din suprafaţa corpului.
17. – Doi fraţi din comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, o femeie de 61 de ani şi un bărbat de 63 de ani, au murit într-un incendiu care le-a cuprins casa.

MAI
29. – Opt persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut pe DN13 E60 între localităţile Acăţari şi Corunca, din judeţul Mureş.

IUNIE
9. – Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de solvenţi din localitatea Bradu, judeţul Argeş, manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 mp.
13. – Zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui incendiu care a izbucnit, într-un bloc din municipiul Arad.
19. – Un incendiu la un depozit de alimente de la Therme, în comuna Baloteşti din judeţul Ilfov, s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 500-600 de metri.
20. – Un incendiu izbucnit la clădirea APACA din Capitală s-a manifestat la etajul patru al construcţiei, cu degajări mari de fum. Au ars material lemnos şi maculatură.
– Un incendiu a izbucnit în halele unei societăţi comerciale din zona industrială a municipiului Buzău, unde erau depozitate deşeuri de mase plastice şi s-a extins la alte două hale. Au ars cinci clădiri pe o suprafaţă totală de aproximativ 3000 mp, din care trei, în totalitate, precum şi un autoturism şi materie primă.
21. – Trei bărbaţi au murit după ce au rămas blocaţi într-o fântână cu adâncimea de 15 metri pe care o curăţau, la Tănăsoaia, în judeţul Vrancea.
29. – Patru persoane au murit, iar cinci au fost transportate la spital, în urma unui accident de pe DN 2, în afara localităţii Sineşti, judeţul Ialomiţa.
– Douăsprezece persoane au fost rănite într-un accident de pe DN 1A, la Butimanu, judeţul Dâmboviţa, în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism.
– 11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, judeţul Iaşi. Trenul aparţine operatorului de transport feroviar de marfă GFR şi circula pe relaţia Port Constanţa – Cristeşti – Jijia.

IULIE
4. – Nouă persoane, între care patru minori, au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 57, în zona localităţii Pojejena din judeţul Caraş-Severin.
10. – Zece persoane au fost rănite, una fiind preluată de un elicopter SMURD, în urma unui accident rutier produs între un autoturism şi un microbuz pe DN 6, în localitatea Stâlpu, judeţul Giurgiu, în care au fost implicate 20 de persoane, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.
13. – O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite, într-un accident între un autoturism şi un microbuz produs pe DN65, în afara localităţii Negreni, judeţul Olt.
25. – Doi adulţi şi trei copii au murit într-un accident pe DN 6, între Văceni şi Vităneşti, judeţul Teleorman, după ce un autoturism a intrat în coliziune frontală cu un autotren.

AUGUST
1. – Un microbuz de transport persoane şi trei autoturisme au fost implicate într-un accident în municipiul Arad, la ieşirea din municipiu spre Nădlac, în faţa fostei fabrici Indagrara, 14 persoane fiind rănite.
– O persoană a murit, iar alte opt, dintre care trei copii, au fost grav rănite după ce maşinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier pe DN 28, la Leţcani, în apropiere de municipiul Iaşi.
6. – Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc la Veliko Târnovo în Bulgaria.

SEPTEMBRIE
24. – Un incendiu a izbucnit în Parcul Industrial Tetarom din Cluj-Napoca, doi bărbaţi fiind transportaţi la spital cu arsuri.

OCTOMBRIE
11. – Un incendiu a izbucnit la o clădire cu cinci etaje, de pe Şoseaua Nordului din Capitală. Flăcările au cuprins apartamentele aflate la etajul 5, de tip duplex. Opt apartamente au fost afectate, pe o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi.
13. – Un bărbat de 31 de ani a murit carbonizat şi alte trei persoane au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit la o casă din Eforie Nord, judeţul Constanţa.
– Un incendiu produs la un depozit din Voluntari s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, cu degajări masive de fum, iar din interior s-au auzit mai multe explozii succesive. Focul s-a manifestat atât în interiorul depozitului, cât şi în exteriorul acestuia, unde se aflau paleţi cu marfă.
15. – Un puternic incendiu a izbucnit la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului din municipiul Constanţa. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. Au fost însemnate pagubele materiale. După incendiu, Palatul Arhiepiscopal nu mai era funcţional.
25. – O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite într-un accident rutier produs pe un drum judeţean din Dolj, între localităţile Mârşani şi Rojişte.

NOIEMBRIE
4. – Un incendiu a izbucnit la un centru de colectare şi reciclare deşeuri din Chitila, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.
11. – Unsprezece persoane au fost rănite în urma coliziunii între un microbuz de transport persoane şi un autoturism, pe DN2 – E85, la intersecţia cu comuna Coteşti din judeţul Vrancea.
24. – Un autoturism a ars în totalitate şi alte 14 au fost afectate de temperatura ridicată şi de fum, într-un incendiu izbucnit într-un service auto din municipiul Constanţa.
DECEMBRIE
4. – Trei persoane au murit şi alte două au fost grav rănite într-un acccident de circulaţie produs pe DN1, la Hula Bradului din judeţul Sibiu, în care au fost implicate trei autoturisme.
5. – O explozie puternică, urmată de incendiu a avut loc într-un bloc din Suceava, din cauza unei mari acumulări de gaz metan. O persoană a murit şi alte trei au fost rănite. În jurul blocului explozia a produs efecte pe o rază de 20 de metri, fiind afectate o centrală termică şi o clădire de locuit, precum şi 22 de autoturisme.
7. – O hală cu circa 9.000 de găini a ars în totalitate, în judeţul Satu Mare.
9. – Două persoane au murit în urma unui accident care a avut loc pe drumul naţional DN 6, în zona viaductului Padina din judeţul Mehedinţi.
13. – Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care călătoreau 11 persoane a avut loc în municipiul Braşov, pe Calea Feldioarei. Trei copii şi opt adulţi au ajuns la spital. AGERPRES



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania

Publicat

constructii

Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.

Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai importanți actori din industria construcțiilor la nivel regional.

”Împreună pentru protejarea valorilor breslei”

PSC a luat ființă din necesitatea de asociere a companiilor care activează în domeniul construcțiilor și din dorința de a colabora mai bine pentru a asigura un mediu de afaceri sănătos. Patronatul se dorește a fi reprezentativ în domeniu, atât în interiorul României cât și în afara granițelor țării, fiind promotor activ pentru protejarea valorilor acestui domeniu.

alexandra stoica

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania

Motto-ul PSC este “Împreună pentru protejarea valorilor breslei” și reprezintă direcția în care ne dorim să mergem în continuare, a declarat președintele Alexandra Stoica. De asemenea, exprimă spiritul organizației și felul în care interacționăm cu membrii, autoritățile, media sau alte organizații”, a mai adăugat Stoica.

Patronatul Societăților din Construcții – PSC este membru fondator al Federației Patronatelor Societăților din Construcții – FPSC, singura federație reprezentativă la nivel de Sector de activitate, în domeniul Construcțiilor civile și industriale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe strada Aurel Vlaicu. Femeie lovită de o mașină

Publicat

De

Accident pe strada Aurel Vlaicu

Un accident de circulație a avut loc, în jurul orel 21.00, pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca.

O femeie care a vrut să treacă strada pe culoarea roșie a semaforului a fost lovită de o mașină.

Accident pe strada Aurel Vlaicu. Femeie lovită de o mașină

Din primele verificări ale polițiștilor a reieșit că o femeie, de 64 de ani, din Cluj-Napoca, s-ar fi angajat în traversarea părții carosabile pe culoarea roșie a semaforului destinat pietonilor.

În aceste condiții, aceasta ar fi fost accidentată de un autoturism care se punea în mișcare de pe loc, condus de un bărbat, de 32 de ani, din Cluj-Napoca.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului

Publicat

tuberculoza

Tuberculoza a devenit în 2024 cea mai răspândită boală infecțioasă din lume, depășind COVID-19. Cercetătorii Universității din Otago au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva tuberculozei. Aceștia au identificat vulnerabilitatea ascunsă a bacteriei care provoacă această boală.

Oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie care le-a permis să găsească „călcâiul lui Ahile” al bacteriei Mycobacterium tuberculosis, chiar și în cazul tulpinilor care au devenit rezistente la tratamentele obișnuite. Mai mult, ei au reușit să identifice medicamente care pot ataca exact acest punct slab.

Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului

„Este o descoperire crucială în contextul în care infecțiile rezistente la medicamente reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea publică”, explică dr. Matthew McNeil, coordonatorul studiului.

„În prezent, opțiunile de tratament sunt foarte limitate pentru pacienții infectați cu astfel de bacterii rezistente”.

Cercetătorii sunt optimiști că noua metodă ar putea fi folosită nu doar pentru tuberculoză, ci și pentru alte boli infecțioase care au devenit rezistente la antibiotice.

„Dacă gândim diferit când vine vorba de dezvoltarea noilor medicamente, putem găsi soluții viabile pentru a opri această problemă”, subliniază dr. McNeil.

Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.

Care e situația la Cluj

„Până în trimestrul 3 din 2024 inclusiv, numărul cazurilor noi și recidive de tuberculoză înregistrate în jud. Cluj a fost de 109, comparativ cu anul 2023 când numărul cazurilor a fost 170, această cifră cuprinzând și trimestrul 4 din 2023”, a precizat pentru Cluj24 Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Austria se dă pe BRAZDĂ. Se pregătește să aprobe ca România și Bulgaria să obțină acces DEPLIN la Spațiul Schengen

Publicat

schengen

Austria se pregătește să aprobe ca România și Bulgaria să obțină acces deplin la Spațiul Schengen. Autoritățile de la Viena vor să renunțe la dreptul de veto în ceea ce privește controalele la frontierele terestre ale celor două țări, potrivit Financial Times.

România și Bulgaria au aderat parțial la Schengen la sfârșitul lunii martie. De asemenea, guvernele din București și Sofia au sporit securitatea la granițele lor, iar cererile de azil și numărul de migranți ilegali au scăzut, potrivit FT care citează surse. De aceea, Austria vrea să renunțe la dreptul de veto asupra aderării depline a României și Bulgariei la zona de călătorie fără granițe Schengen, deschizând calea pentru ca ambele țări să devină membre cu drepturi depline.

Austria se dă pe BRAZDĂ. Se pregătește să aprobe ca România și Bulgaria să obțină acces DEPLIN la Spațiul Schengen

România și Bulgaria au aderat parțial la Schengen la sfârșitul lunii martie ceea ce a dus la suspendarea controalelor la frontierele aeriene și maritime. Controalele la frontierele terestre au rămas din cauza poziției Austriei. Între timp poziția s-a modificat, iar Viena pare să fie pregătită să ridice interdicția. Anunțul ar putea fi făcut vineri, la Budapesta, la o întâlnire a miniștrilor de interne din Austria, România, Bulgaria și Ungaria.

Aderarea la Schengen trebuie să fie oficializată la următoarea reuniune a miniștrilor de interne din UE, programată pentru 12 decembrie. Acest lucru ar permite ridicarea tuturor restricțiilor începând de anul viitor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax