Connect with us

CULTURA

Ce să MAI faci dacă ești prin Cluj. Peste 15 EVENIMENTE locale pe care NU trebuie să le ratezi în luna MAI

Publicat


pexels marcin dampc 1684187

În ultima lună dinaintea verii se dă startul la distracție. Dacă ești în Cluj și ai agenda goală, ia pixul și pune-ți la punct programul, căci te așteaptă peste 15 evenimente care vor satisface gusturile tuturor, de la cei interesați să se dezvolte profesional, până la pasionații de bucătărie, vinuri, filosofie, iar lista se extinde: vor fi piese de teatru, concerte, târguri cu teme diverse, evenimente sportive și show-uri de comedie.

Zilele Studentului Geograf: 2-5 mai, Facultatea de Geografie

Facultatea de Geografie din Cluj-Napoca organizează un eveniment pentru cei pasionați de geografie care vor să socializeze și să contribuie la diminuarea problemelor cauzate de excesul gunoaielor.

Este o oportunitate prin care participanții își pot testa cunoștințele și de a acumula altele noi, de a face parte dintr-o echipă, făcând și puțină mișcare.

Programul este afișat mai jos, dar poate suferi modificări, conform organizatorilor. Stai cu ochii pe pagina EGEA Cluj-Napoca pentru mai multe detalii.

 • Luni: Quiz Night
 • Marți: Training Teamwork/ Workshop „Aplicabilitatea scanărilor 3D în Real Estate și măsurători”
 • Miercuri: Training Time management
 • Joi: Ce spun studenții/ Board Games/ Campionat Beerpong

May be a cartoon of 1 person and text

Autostrada de Drept: 2-8 mai

Autostrada de Drept trece prin Cluj! Ediția a XIV-a se adresează tuturor studenților dornici de experiențe noi, curajoși, care s-au întrebat cel puțin odată ce presupune viața unui student la alte centre universitate, precum: București, Chișinău, Craiova, Iași sau Timișoara.📚

Proiectul urmărește atât participarea la cursurile și seminarele celorlalte facultăți, cât și consolidarea relațiilor dintre diferitele comunități universitare. În curând va fi postat și formularul de înscriere.

May be an image of text

Filosofia pentru viață: 3 mai, Noua Acropola Cluj-Napoca, strada Octavian Goga 47

„Filosofia pentru viață” este un curs care se va desfășura pe bază de înscriere la adresa de email na-cluj@noua-acropola.ro sau la telefon: 0720282748. Acesta include 20 de prezentări și are ca obiectiv să transmită spiritul filosofului în manieră clasică, al omului îndrăgostit de înțelepciune, de adevăr, artă, frumusețe și poezie.

Cursul va acoperi tematici de la ființa umană și cosmos până la filosofia budistă, misterele Tibetului, importanța educației, înțelepciunea Indiei, istorie, mitologie și multe altele, incluzând marii filosofi ai lumii (Aristotel, Platon, etc). Lista completă se găsește cu un click aici.

Costul întregului curs este de 400 de lei și 300 pentru elevi și studenți.

May be an image of flower and text

Seminarul Național White Collar Crimes: 3-5 mai, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, sala Ion Mușlea

ELSA Cluj-Napoca, prin intermediul departamentului Seminare & Conferințe, organizează Seminarul Național cu tema „White Collar Crimes”, acoperind subiecte precum: evaziunea fiscală, criminalitatea informatică, schemele piramidale, manipularea pieței de capital.

Formularul de înscriere se poate completa aici. Taxele sunt după cum urmează:

 • o zi: 25 de lei
 • două zile: 45 de lei
 • trei zile: 65 de lei

Se poate achita cash la locație sau prin:

Revolut: Ștefania-Cristiana Cînța, @tefanicxes, 0758 988 191

BT Pay: Ioan-Adrian Suciu, 0772 267 273

În momentul achitării taxei, e necesar să menționați „Taxă participare Seminarul Național – o zi/două zile/trei zile + numele”.

Participanții vor avea ocazia de a afla mai multe despre tematicile precizate anterior de la personalități importante din scena dreptului românesc, care vor fi pregătite să răspundă la orice întrebare.

May be an image of text that says "SEMINARUL NAȚIONAL White Collar Crimes BIBL IOTECACENTRALĂ IOTECA UNIVERSITARĂ BLAGA" elsa CLUJ-NAPOCA J-NAPOCA"

Cafeaneaua cu Joburi: 5 mai, Hotel Victoria

Asociația Oameni Valoroși pentru Companii de Succes, în parteneriat cu ECIM – Compania de Recrutare, așteaptă clujenii la Hotel Victoria pentru a-i ajuta să își găsească un loc de muncă, făcându-le cunoștință cu viitorii angajatori.

Organizatorii vor reveni cu mai multe detalii despre eveniment.

May be an image of one or more people and text that says "Cafeneaua cu Joburi locuri de muncă pe gustul tău Vino la Cafeneaua cu Joburi! Cluj-Napoca Hotel Victoria 5 mai Între orele: 1000 1700 Eveniment organizat de 0.V.C.S. ÛmVaotSues do Un ALTFEL de târg cu locuri de muncă Partener principal GECIM"

Concert Holograf: 6 mai, Casa de Cultură a Studenților

Holograf pregătește un spectacol care ilustrează cariera de succes a formației. Din coloana sonoră a serii nu vor lipsi „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Banii vorbesc”, „Cât de departe”, „De câte ori să te iubesc” sau „Pierd înălțimea din ochii tăi”.

Biletele se achiziționează de aici.

May be an image of 4 people, people standing and text that says "SEARĂ HOLOGR Sublime makingwaves ZUHO Bilete pe iabilet 6 MAI 2022 Ora 19:30 Casa de Cultură a Studenților CLUJ-NAPOCA"

Serata Anilor 4&5: 6 mai, Cluj Arena

Cei cărora le era dor de nopțile și zilele senine se vor putea bucura de șirul seratelor de la Medicină Veterinară care continuă în forță cu un combo extraordinar între anii 5&4 (plus liniile engleză și franceză din anul 4).

Invitații speciali sunt trupa A.S.I.A, iar distracția va fi asigurată de DJ Toni Maier de la Heart Society.

Biletul early bird e 30 de lei, biletul întreg e 50. Se pot achiziționa de aici.

May be an image of sky and text that says "O6S Heart Society X A.S.I.A. CLUJ ARENA N -> SERATA ANILOR 4-5 ALEEA MINETTO RMM SOUNDE CLUJ-NAPOCA 400375 MORE INFO: 0755 923 321"

Festivalul Mediteraneean: 6-8 mai, Iulius Parc

Clujenii sunt așteptați în Parcul Iulius, zona Debarcader, la un eveniment culinar dedicat Fructelor de Mare și dulciurilor Turcești.

„Bucătarii noștri vor găti pt dumneavoastră o gamă largă de preparate din fructe de mare. Creveți, scoici, calamar, caracatiță, pui de baltă, homari, rapane, king crab și multe alte bunătăți te așteaptă să le savurezi”, anunță gazdele.

Nu vor lipsi nici frigăruile de berbecuț și pui. Desertul constă în baclava cu nucă, fistic, vișine și ciocolată, alături de rahat turcesc.

Programul pentru cele 3 zile este între 12:00 și 21:00.

orange and white fish on white and black pebbles

Stand-up cu Teo, Vio și Costel: 12 mai, Casa de Cultură a Studenților

Teo, Vio și Costel au un turneu de comedie și așteaptă clujenii la o porție sănătoasă de râs.

Biletele se pot achiziționa de aici.

May be an image of 3 people, beard and text

Fool’s Comedy Days – Cluj: 13-15 mai, Iulius Parc

Umorul se extinde pe 3 zile la Cluj, deci dacă ratezi turneul lui Teo, Vio și Costel, poți să-ți iei doza de râs cu un abonament și să te distrezi pe tot parcursul festivalului de comedie. Poți să îți iei și bilet pe o singură zi sau două.

Gazdele anunță invitații într-o manieră originală: „Probabil că te uiți deja după lista cu nume, ca să știi pe ce dai banii, normal, dar fiind un soi de festival, avem un ditamai pomelnicul”.

Astfel, clujenii vor avea ocazia să vadă peste 15 artiști de comedie, printre care și: Dan Badea, Unguru’ Bulan, Bordea, Florin Gheorghe, participanți la iUmor, inclusiv profesorul clujean de matematică, Nicu Bendea.

Citește și Un PROFESOR de matematică din Cluj a făcut JURIUL iUmor să RÂDĂ în hohote. Moment de senzație marca Nicu Bendea.

May be an image of text that says "血 ÛULIUMALL SKOL Gool's OMEDY DAYS VLADCAZINO ublime makingwaves 14.05.22 SÂMBĂTĂ 19:30 13.05.22 VINERI 19:30 Dan Badea Unguru' Bulan Dan ȚuÈ›u Nicu Bendea Claudiu Popa Teodora Nedelcu Costina 15.05.22 DUMINICĂ 19:30 Tănase Bucălae Ana-Maria Calița loana State Paul Szabo Paul Socol Bordea Nelu Cortea Mane Voicu Florin Gheorghe Cîrje Popinciuc 13-15MAICLU 13-15 MAI CLUJ"

Târgul artiștilor, artizanilor și designerilor din Transilvania: 14-15 mai, Casa Tranzit

La această ediție de primăvară, peste 40 de creatori te așteaptă să le descoperi produsele, de la bijuterie și îmbrăcăminte până la decorațiuni interioare și jucării, toate create cu multă grijă și pasiune.

Avem și o surpriză pentru voi: primii 150 de vizitatori ai târgului vor primi un voucher de reducere de 10% de folosit la expozanții din cadrul târgului!”, anunță organizatorii.

Programul este după cum urmează:

 • Sâmbătă, 14 mai: 11:00 – 20:00
 • Duminică, 15 mai: 11:00 – 20:00

Intrarea este liberă.

Artizanii se pot înscrie aici.

May be a cartoon of one or more people and text that says "14-15 mai 2022 Casa Tranzit str. Barițiu nr. 16 ROCREATOR Târgul artiştilor, artizanilor și designerilor din Transilvania"

Simfonia Iubirii: 17 mai, Auditorium Maximum

Începând cu ora 19.00, Auditorium Maximum din Cluj-Napoca dă glas iubirii, speranței și încrederii în viață în vibrația „Simfoniei Iubirii”, un concert extraordinar de prelegeri de Daniel David, în dialog cu Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Agachi.

„Concept unic în România, lansat în 2015, <<Simfonia Iubirii>> este un demers ce invită la introspecție și autocunoaștere prin dialogul susținut între știință și artă, între minte și suflet, între rațional și ipotetic, între concret și abstract, demers facilitat de muzica clasică interpretată de orchestră.

Prin intermediul repertoriului atent selectat publicul este condus într-o călătorie pe parcursul căreia va fi inițiat în alfabetul psihologiei pozitive, inițiere ale cărei sensuri vor fi descifrate cu empatie și realism. Liantul între știință și artă va fi reprezentat prin ancorarea în realitate a prelegerilor prin exemple concrete, desprinse din cotidianul marcat de ritmul alert și digitalizare”, informează organizatorii.

Psihologul Daniel David, considerat unul dintre cei mai influenţi psihologi români, este profesor de Ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie de la UBB, adjunct professor la Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA, şi director pentru cercetare al prestigiosului institut Albert Ellis Institute, New York, SUA.

May be an image of 1 person

Sursa foto: Facebook

În anul 2015, Daniel David a publicat și lucrarea monografică „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor”. Este directorul fondator al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeş Bolyai – PsyTech” şi preşedintele fondator al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

Ca practician, este psiholog principal în psihologie clinică şi psihoterapie acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi supervizor în psihoterapie acreditat de Albert Ellis Institute (diplomate) şi de Academy of Cognitive Therapy (diplomate) din SUA. În anul 2020 a fost ales în funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

„Cu gândurile noastre construim lumea. Mintea cauzează faptele. Gândeşte, vorbeşte şi acţionează cu mintea raţională, iar fericirea te va urma ca umbra care în soare nu te părăseşte niciodată”, notează Daniel David, adaptând textul buddhist „The Dhammapada: the way of the Buddha”.

Young Famous Orchestra (YFO) reprezintă un colectiv orchestral tânăr şi pasionat, care a luat naștere în 2015, la inițiativa dirijorul Vladimir Agachi. Cea mai tânără și dinamică orchestră din Transilvania, beneficiază de înalt patronajul Universității „Babeș-Bolyai”, precum și de parteneriate valoroase cu instituții publice și de cultură locale (Primăria Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”).

Artiștii reuniți sub bagheta YFO au concertat în cadrul unor evenimente inedite alături de Dan Grigore, Daniel David, Irina Margareta Nistor, Sânziana Mircea, Paul Andre Bempechat, Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro, Ilian Gârneț, Bogdan Bob Rădulescu, David & The Six Martini.

Conceptul Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. Concertele Young Famous Orchestra au adus în sală aproximativ 13 000 de persoane.

Biletele sunt disponibile pe pe www.eventbook.ro și la casieria Cinematografului „Florin Piersic”.

May be an image of text

Ziua Porților Deschise – Teatrul Național Cluj-Napoca: 20 mai

Echipa Teatrului Național așteaptă clujenii la ediția a XII-a a Zilei Porților Deschise.

„Intrarea este liberă”, anunță aceasta.

May be an image of balloon

Târgul Întreprinderilor Sociale: 20-21 mai, Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central

Organizat de Asociația Natura Vie, Life Education for all, Asociația Tiny Transilvania, Asociația Spiridușii Pădurii, Inceptus și Centrul Regional FORMATEST, Târgul Întreprinderilor Sociale face parte din Zilele Clujene ale Economiei Sociale, ediția a VII-a.

Evenimentul e patronat de Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială și va reuni aproximativ 20 de întreprinderi sociale care vor avea posibilitate să își prezinte produsele și serviciile, interacționând cu publicul clujean.

Sunt programate și o serie de ateliere și prelegeri care vor dezbate diferite aspecte ale sectorului economiei sociale.

Totodată în cadrul târgului va exista o secțiune dedicată furnizorilor de formare profesională care vor oferi cursuri gratuite sau la preț redus angajaților și beneficiarilor întreprinderilor sociale, dar și publicului larg.

May be a cartoon of text that says "a TÂRGUL ÎNTREPRINDERILOR SOCIALE 2022"

Crosul Companiilor: 22 mai, Piața Unirii Cluj-Napoca

Înscrie-te la Crosul Companiilor până în data de 12 mai pentru a sparge rutina alături de colegii tăi.

„Trebuie să fiți în formă maximă pentru că, pe 22 mai 2022, ne întâlnim, din nou, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, kilometrul zero al celui mai mare teambuilding din oraș, pentru probele de 6 kilometri, individual și pe echipe. Ieși de la job și hai la alergat”, spun organizatorii.

Deoarece locurile sunt limitate (maxim 500), perioada de înscrieri se poate încheia mai devreme.

Pachetul de înscriere presupune următoarele:

 • Număr concurs + cip cronometrare
 • Acces la clasament și rapoarte
 • Diploma de finisher: se descarcă din aplicație.
 • Medalie

Taxa de participare este 79 lei și se plăteşte online sau prin transfer bancar: Cont C.S. Runners Club / Unicredit Bank IBAN RO 51 BACX 0000 0009 0988 2000.

May be an image of 2 people, people standing and text that says ""CROSUL COMPANIILOR powered by EMERSON IESI IESIDELA JOB, DE LA HAI LA ALERGAT! 22 mai 2022 runnersclub.ro"

Comedia „O oră de liniște”: 25 mai, Cinema „Florin Piersic”

Comedia „O oră de liniște” îi aduce pe actorii Cristi Iacob, Monica Davidescu, Andrei Mateiu, Irina Antonie, Sergiu Costache, Dani Ionescu și Răzvan Săvescu pe scena Cinemaului „Florin Piersic” pentru toți clujenii care vor să se bucure de două ore pline de umor.

„Este povestea lui Michel, scenograf de film reputat care descoperă într-o piață de vechituri din Paris legendarul album al lui Neil Youart, <<Me, myself and I>>, pe care îl căuta de ani de zile.

În timp ce vrea să asculte în liniște în sufrageria lui prețiosul album, lumea întreagă pare să se împotrivească micii lui bucurii: soția alege tocmai acest moment pentru a-i face o mărturisire șocantă, fiul său sosește pe neașteptate, prietenul lui cel mai bun îi bate la ușă cu o veste proastă, vecinul îl deranjează, instalatorul îi inundă apartamentul amanta lui decide să-i dezvăluie totul soției sale, în timp ce mama lui îl tot sună pe mobil.

Manipulator, mincinos și fundamental egocentric, Michel este gata să facă orice pentru a avea pace și, în sfârșit, să se bucure de o mică oră de liniște”, se arată în descrierea evenimentului.

Biletele se achiziționează de aici.

Supercomedia O ORA DE LINISTE - CONSTANTA, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, Constanta, April 4 2022 | AllEvents.in

Sursa foto: allevents

Festivalul de vin „WineUp Fair in Transylvania”: 27 mai, Muzeul de Artă 

WineUp Fair in Transylvania este un concept de târg menit să înglobeze dorințele organizatorilor privind industria vinului: „de a cunoaște, de a simți, de a împărtăși experiențe”.

„Am reușit de fiecare dată să ne apropiem de tot mai mulți oameni curioși și pasionați de vin, printr-un complex de evenimente-experiențe marca WineUp: WineUp Fair, WineUp Official Selection, WineUp Masteclass, WineUp in The City”, menționează aceștia.

Biletele se găsesc cu un click aici.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un „țăran” la Zara Cluj. A PROBAT un tricou și a mers îmbrăcat cu el la casă să-l plătească. Ce s-a întâmplat mai departe

Publicat

Un bărbat care a probat, sâmbătă, un tricou în magazinul Zara din incinta Iulius Mall Cluj s-a dus îmbrăcat cu el la casă să-l plătească.

Clientul a rugat-o pe casierița să îi scaneze eticheta, dar aceasta a refuzat spunându-i că nu poate scana hainele pe oameni.

Un „țăran” la Zara Cluj. A PROBAT un tricou și a mers îmbrăcat cu el la casă să-l plătească. Ce s-a întâmplat mai departe

A rugat-o pe casierița să îi scaneze eticheta, dar aceasta a refuzat spunându-i că nu poate scana hainele pe oameni.

Bărbatul, îmbrăcat într-un trening de firmă, a făcut scandal, dar casierița a fost de neînduplecat. Atunci clientul și-a scos tricoul pe care voia să îl cumpere și a rămas la bustul gol până s-a scanat eticheta produsului.

„Nu am mai văzut atâta tupeu, a venit un țăran la Zara să se dea mare”, a comentat o clientă care a observat tărășenia.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Farul Constanța – CFR Cluj. Clujenii au ca obiectiv întoarcerea „acasă” cu cele 3 puncte

Publicat

De

CFR Cluj și Farul Constanța se vor întâlni sâmbătă, 2 martie, de la ora 20:00 pe Stadionul Central din Ovidiu unde vor disputa partida din etapa cu numărul două zeci și nouă, deplasare din urma căreia CFR Cluj trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a rămâne în calcule pentru titlu după începerea play-off-ului.

CFR Cluj vine după o remiză în deplasare la Oțelul Galați, scor 2-2, gălățenii i-au egalat pe clujeni în minutul 90+6 când au marcat din lovitură de la 11 metri, la 10 minute după ce alb-vișiniii au preluat conducerea tot din lovitură de la 11 metri. CFR Cluj nu concepe să se întoarcă la Cluj fără cele 3 puncte, mai ales după ce s-au depărtat la 12 puncte de liderul FCSB cu două partide înainte de începerea play-off-ului.

Farul Constanța vine după o partidă modestă împotriva „U” Cluj pe Cluj Arena unde au pierdut cu 1 la 0. Elevii lui Hagi traversează o perioadă incertă după ce în ultimele două etape au obținut doar un punct din șase posibile. Farul Constanța se află pe locul 5 în Superliga României cu 41 de puncte și este aproape sigură de prezența în play-off.

 

CFR Cluj vrea să repete deznodământul partidei din turul campionatului împotriva Farului

 

Ultima întâlnire dintre CFR Cluj și Farul Constanța a fost pe 30 octombrie anul trecut când clujenii s-au impus cu 3 la 1 împotriva echipei antrenate de Gheorghe Hagi, golurile fiind marcate de Constantin Budescu pentru Farul Constanța și Juricic, respectiv Karlo Muhar care a reușit o dublă pentru echipa antrenată la acea vreme de Mandorlini.

După douăzeci și opt de partide disputate în actuala ediție de campionat, CFR Cluj ocupă poziția a treia în clasament cu 49 de puncte, în timp ce Farul Constanța este pe locul cinci cu 41 de puncte acumulate.

 

„Ne așteaptă un meci greu cu o echipă de play-off, campioana României de anul trecut”

 

Adrian Mutu, antrenorul feroviarilor a declarat că pe clujeni îi va aștepta un meci greu pe stadionul celor de la Farul, dar este încrezător că echipa sa va face o figură frumoasă și va repeta șcenariul din turul campionatului când clujenii au învins campioana României „ Farul Constanța este o echipă greu de bătut, au valoare, au demonstrat-o și anul trecut chiar dacă nimeni nu le dădea nici o șansă, câștigând campionatul, îi respectăm, dar noi mergem acolo să luăm cele trei puncte pentru a rămâne aproape de Rapid și de FSCB care sunt în fruntea clasamentului.”

Cosmin Olaru

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe Câmpului, în Cluj-Napoca. Un bărbat a fost dus la SPITAL

Publicat

Un accident a avut loc, sâmbătă, pe str. Câmpului din Cluj-Napoca. Au fost implicate două mașini. Un bărbat de 30 de ani a fost dus la spital.

„Pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe strada Câmpului. În accident au fost implicate două autoturisme, dintre care unul intrat într-un stâlp. Când pompierii au ajuns la fața locului, toți ocupanții din autoturisme erau ieșiți afară.

FOTO. ACCIDENT pe Câmpului, în Cluj-Napoca. Un bărbat a fost dus la SPITAL

Un singur bărbat a necesitat îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD. Ulterior, bărbatul de aproximativ 30 de ani a fost transportat la spital. La misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Partidele de SEX violente dăunează grav sănătății! Un clujean și-a fracturat PENISUL și a ajuns la urgență

Publicat

meidci operatie bun

Mâini rupte, picioare rupte… mai nou și fracturi de penis. Un clujean de 20 de ani a ajuns de urgență la spital, după ce și-a fracturat penisul în timpul unei partide de sex.

Tânărul s-a prezentat la urgențe cu dureri îngrozitoare. Doctorii și-au dat seama imediat că este vorba de un hematom la nivelul organului genital așa că l-au dus în sala de operație, a transmis PRO TV.

Partidele de SEX violente dăunează grav sănătății! Un clujean și-a fracturat PENISUL și a ajuns la urgență

„Noi vedem acest lucru pe ecografie, se face ecografie peniană și se observă. Se face o incizie la nivelul tegumentului, se extrag cheagurile respective, se identifică zona de ruptură a tunicii și această tunică este suturată”, a declarat dr. Mihai Suciu, medic urolog.

Externarea se face în câteva zile, iar recuperarea durează câteva săptămâni. Intervenția a fost finalizată cu succes, iar tânărul nu va rămâne cu consecințe pe termen lung.

Medicii atrag atenția că astfel de accidente trebuie tratate cu seriozitate, iar bărbații trebuie să se prezinte de urgență la spital, trecând peste orice stânjeneală. În caz contrar, există riscul de a rămâne cu disfuncții sexuale.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax