Connect with us

CULTURA

Ce faci în FEBRUARIE? 14 idei pentru cum să-ți PETRECI timpul în Cluj-Napoca

Publicat


photo 1484712401471 05c7215830eb

Dacă ești clujean sau turist în Cluj-Napoca, ai la dispoziție numeroase variante în care îți poți petrece timpul liber luna aceasta. Fie că vorbim despre potențiale cadouri de Valentine’s Day sau de o evadare din monoton, cele 14 idei de evenimente acoperă o gamă largă de activități cu care te poți delecta în februarie 2022.

1. Premiera filmului „Miracol”

Thrillerul psihologic românesc „Miracol” va apărea pentru prima dată, în Cluj-Napoca, miercuri, 2 februarie, între orele 19:30 și 22:00, la Cinema City din Iulius Mall, în prezența echipei.

Aceasta e compusă din regizorul Bogdan George Apetri, producătoarea Oana Iancu și actorii Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu și Ovidiu Crișan, personalități ce vor răspunde la curiozitățile publicului în încheierea filmului.

Biletele pot fi achiziționate la linkul https://bit.ly/MiracolLaCluj, iar trailerul poate fi vizionat la https://youtu.be/lQlxi3051fU.

2. Jocuri de masă, quiz-uri și karaoke

L’Autre Café, pubul situat pe strada Ion Creangă, Nr. 8, pune la dispoziție o serie de activități interactive.

Astfel, seara cu jocuri de masă (board game night), din prima zi a lunii, are intrarea liberă, fiind dedicată tuturor celor care vor să se joace și să cunoască oameni noi.

Seara chestionarelor de cultură generală (quiz night) va avea loc pe 2 februarie, de la ora 19, unde organizatorii promit drept premii: o sticlă de tărie pentru locul 1, un rând de bere pentru locul 2 și un rând de shot-uri pentru locul 3.

Regulile jocului sunt după cum urmează:

Echipele trebuie să fie formate din maxim 4 jucători, iar pentru fiecare jucător în plus se va deduce câte un punct din punctajul final. Telefoanele mobile sunt interzise, cei surprinși riscă descalificarea întregii echipe. Telefonul nu face parte din echipă.

Seara de karaoke din 5 februarie invită pasionații de cântat la un concurs în care 3 dintre cei mai talentați vor fi premiați, ei fiind aleși de public.

Rezervările pentru oricare dintre cele 3 evenimente se fac telefonic, la numărul 0741 245 311.

No photo description available.

3. Quiz-uri săptămânale la Cleo Pub și la Shto Bar

În prima zi a lunii februarie, Cleo Pub invită clujenii competitivi la quiz, de la ora 19, la adresa pub-ului, pe strada Clinicilor, Nr. 35, eveniment ce va avea loc în fiecare marți.

Consumația obligatorie este de minim 90 de lei la masă. Pentru rezervări, doritorii sunt invitați să sune la numărul 0748 694 099.

De asemenea, pe 2 februarie, de la ora 19, se desfășoară o seară de quizuri și la barul Shto, de pe strada Memorandumului, Nr. 6, continuându-se în fiecare miercuri.

Atât la Cleo Pub, cât și la Shto Bar, taxa de participare este de 10 lei de persoană, care va fi strânsă înaintea rundei 5. Rundele din cadrul ambelor locații au tematicile următoare:

Runda 1 – identificare imagini, diverse domenii

Runda 2 – Cultură generală

Runda 3 – Sport

Runda 4 – Recunoaște melodia

Runda 5 – Recunoaște filmul

Runda 6 – Geografie & istorie

Runda 7 – Runda aleasă de echipa de pe locul 4

Runda 8 – Runda surpriză

Regulile jocurilor pot fi consultate pe paginile de Facebook Cleo Pub și Shto.

4. Show de stand-up cu Raul, Mukinka și Florin Gheorghe

Duminică, 6 februarie, în intervalul orar 19:00-22:00, va avea loc un spectacol de stand-up comedy la FORM Space, unde invitații sunt Raul, Mukinka și Florin Gheorghe, renumiți pentru momentele de la iUmor. Ușile vor fi deschise începând cu ora 17:00.

Accesul minorilor este interzis, iar certificatul verde este obligatoriu.

Biletele se pot cumpăra aici.

May be an image of 3 people and text that says "REFORMING ING RE FORM THESPACE THE SPACE STAND-U COMEDY POINT CE2018 冰州 Stand up comedy cu: Raul, Mukinka și Florin Gheorghe 06.02.2022/ Open Doors 17:00 Show Starts 19:00"

5. Piesa de teatru „KEAN”, după după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare

La Teatrul Național din Cluj-Napoca, vineri, 11 februarie, între 19:00 și 20:30, se pune în scenă piesa de teatru „KEAN”, după după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare, în regia lui Mihai-Florian Nițu.

În distribuție sunt: Mihai-Florian Nițu (rolul lui Kean), Alexandra Tarce (rolul Annei) și Matei Rotaru (în rolul lui Salomon).

„Spectacolul vorbește despre condiția actorului ducând o viață haotică, risipitoare, pătimașă, imposibil de ținut în frâu. Aflat la declinul carierei, când rolurile i se învălmășesc în memorie, când alcoolul îi aburește mintea, eroul pare a trăi într-un plan paralel cu realitatea, ghidându-se după legi proprii, care-l duc la faliment”, susțin organizatorii în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Biletele pot fi achiziționate aici.

Alte piese de teatru care vor fi puse în scena de la Teatrul Național sunt: „Nu mai ține linia ocupată” (12 februarie), „O noapte furtunoasă” (13 februarie), „Chiritza în carantină” (15 februarie), „Amalia respiră adânc” (18 februarie), „Crimă cu pistol și bile” (19 februarie), toate de la ora 19.

Pe pagina oficială de Facebook a Teatrului Național din Cluj-Napoca este, de asemenea, o postare cu toate momentele artistice care vor avea loc în această lună.

May be an image of text

6. Show-ul de comedie „Una Scurtă”

La cinema-ul „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, în data de 15 februarie, de la ora 20:00, va avea loc spectacolul „Una Scurtă”, prezentat de MC Vio.

Invitații serii sunt Sorin Pârcălab, Toma, Cristi Popesco, Sergiu Floroaia, Dan Frînculescu și Sergiu Mirică.

Show-ul este destinat persoanelor care au peste 16 ani, iar accesul se face conform reglementărilor în vigoare.

Biletele se găsesc pe punchlineevents.

7. Concerte la FORM Space

În clubul FORM Space, de pe Aleea Stadionului, vor avea loc mai multe concerte luna aceasta.

Pe 4 februarie, Roadkill Soda, o trupă rock’n’roll fondată în București, va susține un concert, iar în data de 5, vor cânta cei de la Robin and the Backstabbers.

O săptămână mai târziu, pe 12 februarie, formația Byron va concerta la aceeași locație, biletele nefiind încă disponibile.

Ușile se deschid la ora 17. Cei care ajung în intervalul 17-19 beneficiază de un discount de 30% la băuturi. Prestațiile muzicale se vor încheia la ora 22.

Accesul se face pe baza certificatului verde, evenimentele fiind destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Biletele la Roadkill Soda se găsesc aici, iar cele pentru Robin and the Backstabbers aici.

May be an image of one or more people and indoor

8. Concert Bucovina

Dacă îți place folk metal-ul românesc, la Hardward Pub din Cluj-Napoca, ai șansa de a asculta live formația Bucovina, care va susține două concerte, primul în data de 4 februarie, și al doilea pe 5 februarie, ambele de la ora 19.

Biletele pot fi cumpărate de pe iabilet.ro.

9. Târg de nunți

Wedding Days Cluj continuă în perioada 4-6 februarie, la Bistro Ballroom Center, de pe strada Bobâlnei, Nr. 66.

Primul târg a avut loc în luna ianuarie, la Iulius Mall, unde ofertele au cuprins atât necesitățile privind vestimentația și accesorizarea, cât și cele ale decorului și deserturilor.

Dacă urmează să te căsătorești sau ai prieteni care vor deveni miri în curând, nu rata ofertele de anul acesta.

10. Teatru de păpuși: „Aventurile lui Puck”

Duminică, 6 februarie, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, va fi pus în scenă un spectacol pentru publicul larg, realizat după „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, în regia lui Cristian Nedea.

„Spiridușul Puck, al cărui nume îl poartă și teatrul clujean, le este spectatorilor călăuză printre diferite lumi: cea a zeilor, cea a zânelor și cea a muritorilor. Adaptarea scenică propune descifrarea tărâmurilor fantastice, prin intermediul teatrului de animație. Astfel, lumea muritorilor este reprezentată de păpuși în contrast cu lumea zeilor și a zânelor. Simbol al destinului, hâtrul Puck declanșează experiențe magice și situații haotice pline de umor”, notează organizatorii în descrierea evenimentului de pe Facebook.

În distribuție sunt: Ionuț Constantinescu, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Iulian Lungu, Robert Trifan și Călin Mureșan.

„Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, ilustrația muzicală de Attila Nagy, light designul de Călin Negrea, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de zece ani”, completează organizatorii.

11. „Bărbierul din Sevilla”

Opera în trei acte „Bărbierul din Sevilla”, după piesa Le Barbier de Séville de Pierre Beaumarchais, va avea loc în data de 16 februarie, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, fiind destinată tuturor celor cu vârsta de peste 7 ani, după cum precizează organizatorii în descrierea evenimentului de pe Facebook.

„Spectacolul îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina. Creația lui Gioachino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera sa absolută din anul 1816, atunci când a fost prezentată sub titlul inițial, sugestiv de altfel, <<Almaviva>> (Inutila precauțiune). Veselul bărbier ține și în prezent capetele de afiș ale teatrelor de operă din întreaga lume”, notează aceștia, referitor la momentul artistic.

Biletele se pot achiziționa cu un click aici.

12. Două spectacole de balet la Opera Națională Română

La aceeași locație, se vor desfășura două spectacole de balet: „Giselle”, în două acte, în data de 11 februarie și baletul „Don Quijote”, din 23 februarie.

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii şi doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Participanții trebuie să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19, iar certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate, excepție facând persoanele cu vârsta sub 12 ani.

May be an image of indoor

13. Petrecerea „The Squid Game”

Vineri, 18 februarie, va avea loc o petrecere la un bar nou din Cluj-Napoca. Acesta se află în Piața Muzeului, la Nr. 5, aproape de cetățuie.

„Ne distrăm pericol la No Name. Calamarul are muzică tare bună, numai una și una. Cine nu bea și dansează pe masură, e eliminat. Dacă ții la prieteni, ia-i cu tine”, spune personalul No Name.

Rezervările se fac telefonic, la numărul 0745 005 965.

14. Concert B.U.G. Mafia

Trupa rap B.U.G. Mafia va susține un concert din cadrul turneului „8 zile din 7”, la clubul FORM Space, de pe Aleea Stadionului, Nr. 2, în data de 25 februarie 2022.

Concertul a fost amânat pentru a patra oară din cauza situației pandemice și a restricțiilor în vigoare, dar organizatorii speră ca de data aceasta, BUG Mafia să poată concerta pentru clujeni.

Biletele deja cumpărate rămân valabile pentru noua dată, restul putând fi achiziționate de pe bilete.bugmafiaoficial.ro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va avea loc în 2028. Până în prezent au fost „minați” peste 19 milioane de bitcoini, iar nivelul maxim ar urma să fie atins până în 2040.

 S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de minerii de bitcoin

Piața a răspuns cu calm la operațiune, bitcoin oprindu-se deasupra pragului de 60.000 dolari, semn că investitorii luaseră deja în calcul această măsură, după ce în 11 martie a fost atins maximul istoric de 73.797 dolari.

Bitcoin fluctua la sfârșitul săptămânii între 64.651 și 65.705 dolari iar ethereum se mișca în culoarul 3.130 – 3.196 dolari.

Radu Georgescu

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

De

Fetiță de 13 ani dispărută de acasa

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet tuns scurt și ochi căprui.

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu o bluză de culoare maro cu galben, blugi negri, pantofi sport de tip „Nike”.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minoră sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Publicat

De

Sensei Dorin Marchiș

Sensei Dorin Marchiș, președintele Fundației Române de Aikido Aikikai, a primit titlul de Shihan, care înseamnă maestru de arte marțiale.

Diploma de atestare a calității de Shihan i-a fost înmânată luni dimneața la Tokyo, în Japonia, de Doshu Moriteru Ueshiba, liderul Aikido Aikikai.

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Dorin Marchiș este primul clujean din România, care primește acest titlu oferit direct la Aikikai Hombu Dojo, centrul mondial oficial Aikido Aikikai.

„Este o onoare să primesc această recunoaștere direct de la Doshu. Hombu Dojo este pentru mine și pentru organizația noastră un reper după care ne ghidăm pe calea artei marțiale a armoniei, Aikido”, a declarat Dorin Marchiş, preşedintele Fundaţiei Române de Aikido Aikikai.

Ce înseamnă acest titlu

Titlul de Shihan reflectă o experiență vastă în arta marțială aferentă și dedicare pentru susținerea și dezvoltarea artei marțiale a păcii sau a căii armoniei, așa cum mai este denumit Aikido.

Dorin Marchiș are gradul de 6 dan.

YouTube video

El este președintele organizației naționale Fundația Română de Aikido Aikikai și instructor de Aikido în numeroase seminarii de Aikido din țară și de peste graniță, respectiv Japonia, Elveția, Bulgaria, Ucraina, Germania, Moldova și Anglia.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Se caută „Măcelari de elită” pentru echipa care va reprezenta România la World Butchers’ Challenge 2025

Publicat

Măcelari

Un număr de 10  locuri sunt disponibile în echipa „Măcelari de elită”, care va reprezenta România la cel mai prestigios eveniment mondial dedicat măcelăriei, World Butchers’ Challenge (WBC), programat anul viitor, la Paris. România este singura țară din sud-estul Europei care va concura în această competiție.

Participarea unei echipe românești la WBC este un proiect inițiat de Fundația „Ștefan Moldovan” din Cluj în colaborare cu Top Chef Măcelar, cu scopul de a revitaliza meseria de măcelar.

„În urmă cu 30 de ani, când am pus bazele carmangeriei împreună cu tatăl meu, Ștefan, meseria de măcelar era respectată și apreciată. Astăzi este necesară o reevaluare a acestei meserii la nivel național, pentru ca tânăra generație să fie atrasă de acest meșteșug.

Participarea la WBC va fi începutul acestui proces.

Vrem să producem o schimbare de percepție, fără de care va fi greu să păstrăm dinamismul și dezvoltarea industriei cărnii în România”, a declarat Cosmin Moldovan, președintele Fundației „Ștefan Moldovan” și directorul general al companiei Moldovan Carmangerie.

 

Măcelari

 

Selecții regionale

Pentru a-i găsi pe cei 10 meseriași, Fundația „Ștefan Moldovan”, susținută de Auchan și BCR, organizează patru selecții regionale, sub genericul „Măcelari de elită”.

„Meseria de măcelar este una foarte importantă în comerțul alimentar, care se remarcă prin exigență, deschidere și corectitudine.

Pasiunea și respectul față de meserie sunt elementele cheie pe care orice concurent trebuie să le demonstreze atât în cadrul concursului, cât și pe viitor, în practică.

Ne bucurăm să fim parte din acest eveniment care recunoaște și celebrează valoarea unică pe care măcelarii o aduc fiecărei mese și urăm succes tuturor concurenților”, a declarat Mihai Toader, Business Unit Director Auchan România.

Unde se fac înscrierile

Înainte de selecția propriu-zisă, doritorii sunt invitați să se înscrie pe site-ul elitamacelarilor.ro, după cum urmează:

22 aprilie – 12 mai pentru candidații din zona Clujului

6-20 mai pentru zona Timișoarei

20 mai – 3 iunie pentru zona Iașului

10-24 iunie pentru zona Bucureștiului

Măcelarii care se înscriu au posibilitatea să aleagă, în funcție de vârstă și de abilitățile tehnice, una dintre următoarele categorii pentru care să concureze: ucenic măcelar (sub 30 de ani), tânăr măcelar (sub 35 ani) sau maestru măcelar.

Probele selecției

Selecțiile vor avea loc în hipermarketurile Auchan din Cluj-Napoca (18 mai), Timișoara (25 mai), Iași (8 iunie) și București (29 iunie). Candidații vor avea la dispoziție câte 45 de minute pentru a tranșa semicarcase de porc sau vită și pentru a transforma carnea rezultată în diferite preparate.

Juriul va puncta fiecare candidat în funcție de tehnica de realizare a tranșării, precum și de creativitatea și complexitatea preparatelor finale.

Cele patru zile de competiție vor fi adevărate spectacole, la care toți cei prezenți în Auchan vor fi invitați să asiste, iar apoi să deguste preparatele rezultate.

Cei selectați se vor alătura celor trei maeștri măcelari care și-au câștigat deja recunoașterea în cadrul Top Chef Măcelar: Ionuț Alexandru Anghel și Gabriel Arghir de la Carmangeria Ozana (locul I în 2022 și 2023), precum și Sandu Mirea de la hipermarketul Auchan Drumul Taberei din București (locul II în 2022).

Doi tineri măcelari, aleși în urma selecțiilor și susținuți de BCR, vor concura în preziua competiției WBC pentru titlurile de World Champion Butcher Apprentice și World Champion Young Butcher. Astfel, echipa care va reprezenta România la WBC va fi formată din căpitan, șase titulari seniori, doi tineri ucenici și patru rezerve.

Antrenamente la Cluj

Odată formată, echipa „Măcelari de elită” va intra într-o perioadă de antrenamente, care vor avea loc în spațiul pus la dispoziție de compania Moldovan Carmangerie din Cluj. De asemenea, echipa va fi prezentată în cadrul ediției 2024 a Top Chef Măcelar, unde va susține o demonstrație specială.

World Butchers’ Challenge a debutat ca o întrecere între echipe de măcelari din Noua Zeelandă și Australia. Este un eveniment bianual ajuns la cea de-a opta ediție, care se va desfășura în 30-31 martie 2025 la Paris (Franța). România va participa alături de alte 14 țări: Australia, Brazilia, Belgia, Canada, Franța, Germania, Indonezia, Marea Britanie, Islanda, Irlanda, Italia, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania și USA.

Proiect inițiat de Fundația „Ștefan Moldovan” în colaborare cu Top Chef Măcelar, CarnEXPO, IndustriaCărnii.ro și AgroTransilvania Cluster.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax