Connect with us

EVENIMENT

CAZUL familiei clujene de aviatori. Peste 33.000 de lei DONAŢII pentru lupta lor cu CANCERUL. Carmen şi Marian Mitrică

Publicat


fam mitrica horz

Familia de aviatori clujeni Carmen şi Marian Mitrică este greu încercată. În luna august, ambii soţi -părinţi ai doi copii- au fost diagnosticaţi în acelaşi timp cu cancer. Acum sunt în tratament, dar au nevoie de bani. Au cheltuit deja peste 70.000 de euro, iar în încercarea de a-i ajuta, Cluj24 a relatat cazul lor şi 115 oameni de bine au donat deja în conturile lor peste 33.800 de lei. Banii s-au strâns în mai puţin de două săptămâni, iar cele două articole despre ei au fost văzute de peste 21.100 de oameni. Carmen şi Marian Mitrică le mulţumesc binefăcătorilor lor de până acum şi celor viitori.

VEZI ŞI:

DRAMĂ la Câmpia Turzii. Doi aviatori, SOŢ şi SOŢIE, diagnosticaţi în acelaşi timp, LUPTĂ cu CANCERUL. Au nevoie de AJUTOR

Mulţumirile familiei Mitrică

„Ce este o picătură de apă? Nimic de care să te sinchisești prea mult. Dar multiplică asta cu un număr suficient de mare și vei avea o ploaie.

Iar ploaia este magică pentru că dă viață.

Ce este o binecuvântare? Un cuvânt rostit a cărui esență vine din adâncul inimii, de acolo de unde vine toată lumina în viața cuiva.
O ploaie de binecuvântări primim noi din partea voastră exact acum când avem cea mai mare nevoie de ele.

Sigur, ele vin sub diferite forme dar intenția altruistă de a ajuta transpare din fiecare.

Și cum să mulțumești pentru o binecuvântare?! Care ar fi cuvântul sau fapta demnă să-i stea alături?!

Nu există un astfel de lucru.

Singurul fel prin care o binecuvântare poate fi răsplătită este să o primești.

Să-ți deschizi larg inima și să o lași să intre acolo și, îmbogățit, înnobilat cu lumină să lași prea-plinul să se reverse înapoi în lume.

Acesta este înțelesul pe care noi îl acordăm gesturilor voastre de generozitate și aceasta este maniera prin care înțelegem să le rasplatim: fiind la rândul nostru izvoare de speranță și lumină pentru alții.

Vă mulțumim! Carmen și Marin Mitrică”, transmit cei doi soţi binevoitorilor lor de până acum şi celor viitori.

Loviţi de cancer în acelaşi timp

Amintim de cazul familei Carmen şi Marian Mitrică, părinţi cu doi copii, militari la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. El, comandor (r), a fost diagnosticat, în urmă cu câteva luni, cu cancer extins la o coastă. A găsit soluţia cea mai potrivită de tratament la o clinică din Turcia, unde este şi în prezent.

Soţia sa, Carmen, aşa cum jurase la căsătorie, „la bine şi la greu”, a decis să-şi însoţească soţul în Turcia, ca să-i fie alături în greaua lui încercare. Ea e controlor de trafic la aceeaşi bază aeriană. Şi pentru că tot nu-şi făcuse de ceva vreme analizele, le-a făcut la clinica din Turcia, în timp ce-şi ajuta soţul. Iar vestea a picat ca o bombă: şi ea a fost descoperită cu cancer. Cancer mamar în stadiul IV.

Acum, amândoi luptă cu cancerul la clinica din Turcia, de luna trecută, când s-au internat. Dar costurile de tratament sunt foarte mari. Până acum au cheltuit peste 70.000 de euro. Bani primiţi de la un prieten, 50.000 de euro, care şi-i adunase ca să-şi cumpere un apartament, şi din diverse donaţii, în special de la colegii militari. Şi-au vândut şi un apartament modest, cu 16.000 de euro, pe care îl aveau de când lucrau la Baza Aeriană Deveselu.

Dar tratamentele continuă şi mai e nevoie de mulţi bani, poate de alte zeci de mii de euro. Şi au nevoie de ajutor. Orice leu contează.

Anunţul Ministerului Apărării Naţionale

„Împreună la bine și la greu! După cum bine știm momentele grele nu vin niciodată singure.

Colegul nostru, comandorul (r.) Marian Mitrică a fost diagnosticat cu cancer, sarcom în fază extinsă localizat la coasta IX. El se află în aceste momente în Turcia unde urmează să fie operat. Marian a fost instructor de navigație aeriană la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” . Veștile proaste nu se termină aici pentru familia Mitrică.

Soția sa, Carmen, era însoțitor, era alături de soțul ei să îl sprijine în această grea perioadă. Din păcate în urma unui control de rutină a fost și ea diagnosticată cu cancer mamar în stadiul IV. Plutonierul major Carmen Mitrică este controlor de trafic aerian și acum internată alături de soțul ei în Turcia, unde luptă împreună împotriva cancerului.

Cei care doresc să îi ajute o pot face utilizând următoarele conturi:
RO96BTRLRONCRT0053892002
Titular cont RON: Marian Mitrică
RO62BTRL05101201549332XX
Titular cont RON: Carmen Mitrică
Orice sprijin poate contribui la drumul spre vindecare al colegilor noștri”, anunţă MApN.

Cei care au conturi Revolut sau BT-Pay pot dona cât doresc şi pe numărul de telefon 0721133472.
(MaAv)

vezi şi:

DRAMA familiei clujene de AVIATORI. Mulţumiri: „Ploaie de binecuvântări primim din partea voastră”. Donaţii. LOVIŢI de CANCER



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cluj-Napoca, în topul orașelor cu cele mai SCUMPE chirii. Apartamentele cu două camere, cele mai CĂUTATE

Publicat

bloc

În 2024, prețul chiriilor a crescut cu 15% față de anul precedent, conform raportului anual realizat de Storia. Continuând trendul din 2023, apartamentele cu două camere au rămas cele mai căutate, iar luna august a fost perioada în care cei mai mulți români au căutat chirie. Cluj-Napoca se află în topul orașelor cu cele mai scumpe chirii.

„Anul 2024 a adus schimbări interesante pe piața chiriilor – prețurile au crescut, în medie, cu 15% față de anul anterior, Cluj-Napoca fiind cel mai scump oraș. Un aspect notabil a fost că Iașiul a devenit orașul în care proprietățile s-au închiriat cel mai rapid, lăsând Bucureștiul pe locul 2. Comparând piața chiriilor cu piața de achiziții, observăm că românii au manifestat un interes mai mare pentru achiziții decât pentru chirii. Deși contactările pe piața chiriilor au crescut, această creștere a fost mai moderată față de piața de achiziții, unde numărul contactărilor a crescut cu 43%”, a declarat Monica Dudău, Senior Marketing Manager Storia & OLX Imobiliare.

Piața chiriilor în 2024: Prețuri, tranzacții rapide și preferințe în căutări

Prețurile chiriilor au crescut cu 15% în 2024 față de anul 2023. Astfel, prețul mediu de cerere al unei garsoniere a ajuns la 324 de euro/lună (+13% față de 2023), iar un apartament cu două camere a ajuns la 493 euro/lună (+12%).

Apartamentele cu trei camere au înregistrat o creștere de 11% față de anul anterior, având un preț de cerere de 616 euro/lună, în medie. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate pentru apartamentele cu patru camere, unde prețul mediu a fost de 1.111 euro/lună, marcând o creștere de 23% față de 2023.

Cluj-Napoca, în topul orașelor cu cele mai SCUMPE chirii. Apartamentele cu două camere, cele mai CĂUTATE

Cluj-Napoca rămâne în topul orașelor cu cele mai scumpe chirii, având un preț mediu de cerere de 585 de euro/lună, urmat de București, unde chiria medie a fost de 565 de euro/lună. Sectorul 1 al Capitalei rămâne cel mai scump sector, unde chiria medie a fost de 765 de euro/lună, urmată de Sectorul 2 unde prețul solicitat pentru o chirie a fost de 601 euro/lună. Prețurile din Sectoarele 3 și 5 au fost relativ similare, cu prețuri medii de 511 euro/lună, respectiv 516 euro/lună. În Sectorul 4 prețul mediu a ajuns la 466 de euro/lună, iar Sectorul 6 din București a avut cel mai mic preț mediu solicitat – 471 euro/lună.

Pe locurile următoare în topul orașelor se situează Brașov, cu o chirie medie de 507 euro/lună și Constanța, cu 500 de euro/lună. În Iași, chiria medie a fost de 427 euro/lună, în Sibiu de 425 euro/lună, iar în Timișoara – 405 euro/lună. În contrast, cele mai prietenoase prețuri pentru închiriere s-au găsit în Drobeta-Turnu Severin, unde prețul mediu a fost de 238 de euro/lună. Cea mai mare creștere de prețuri a fost înregistrată la Galați, (+21%), iar cea mai mică în Ploiești (+5%). În același timp, oferta a scăzut cu 10% față de anul trecut.

„Apartamentele cu două camere au rămas cele mai căutate”

Anul 2024 a adus o creștere a contactărilor pe platformă, interacțiunile dintre chiriași și proprietari crescând cu 6%. Vizualizările paginilor cu anunțurile imobiliare au scăzut cu 1% față de anul trecut. Așadar, deși utilizatorii navighează mai puțin între aceste anunțuri, par mai hotărâți să închirieze. În plus, contactările au crescut și pentru case (+13%) și spații comerciale (+12%).

Apartamentele cu două camere au rămas cele mai căutate tipuri de apartamente pentru închiriere (59%), la fel ca anul precedent. Pe locul doi s-au aflat apartamentele cu trei camere (38%), iar pe locul trei, garsonierele (18%). Procentajele totalizează mai mult de 100% deoarece mulți chiriași caută combinații de număr de camere, nu doar apartamente cu un anumit număr de camere. Aceasta indică o tendință clară: românii devin din ce în ce mai interesați de proprietăți mai spațioase.

Luna august a fost perioada de vârf pentru căutările de apartamente de închiriere, o tendință obișnuită pe piața imobiliară, având în vedere apropierea începutului anului universitar. Alte luni populare pentru căutările de chirii au fost lunile septembrie și iulie. Dacă în 2023 cele mai rapide tranzacții aveau loc în București, în 2024 Iașiul a devenit orașul cu cele mai rapide închirieri, iar Bucureștiul a coborât pe locul al doilea. Dintre orașele mari ale României, proprietățile se închiriază mai lent în Timișoara.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

UBB Cluj, prima din România și în top 150 mondial în clasamentul internațional UI GreenMetric World University Rankings 2024

Publicat

UBB a lansat busola electorală

Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) se clasează pe primul loc în România și intră pentru prima dată în top 150 la nivel global în clasamentul internațional UI GreenMetric World University Rankings 2024, publicat în luna decembrie. Mai exact, UBB ocupă locul 122 la nivel mondial dintr-un total de 1477 de universități evaluate, consolidându-și totodată poziția de lider național.

Clasamentul UI GreenMetric evaluează universitățile în funcție de o serie de criterii esențiale pentru sustenabilitate, precum impactul infrastructurii universitare asupra mediului, consumul de energie și contribuția la combaterea schimbărilor climatice, managementul deșeurilor, consumul responsabil de apă, transportul verde, dar și rolul universităților în educația și cercetarea privind sustenabilitatea de mediu.

Instrument util

„Ne bucurăm pentru acest rezultat important, care reflectă eforturile noastre constante în direcția sustenabilității. Clasamentul GreenMetric este, totodată, un instrument extrem de util pentru măsurarea și compararea performanțelor UBB la nivel național și internațional în ceea ce privește contribuția noastră la protejarea mediului.

Faptul că am reușit să ne îmbunătățim poziția internațională în ultimii ani, într-un context în care numărul universităților participante a crescut constant, este o dovadă clară a angajamentului UBB pentru a aduce un impact pozitiv asupra mediului”, declară prof.univ.dr. Szász Levente, prorector UBB responsabil pentru calitate și antreprenoriat.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. ”Alin, file din poveste”. Șeful CJ Cluj, Alin Tișe, și-a lansat cartea ”Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”

Publicat

De

alin

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a lansat, joi, a doua carte, ”Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”, volumul beneficiind și de o pagină în revista de cultură ”Tribuna”, care apare sub egida instituției.

Volumul a fost prezentat și lăudat de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, de episcopul Benedict, de directorul ”Tribuna”, Mircea Arman și de directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Lucian Năstasă-Kovacs, care l-au felicitat pe Alin Tișe pentru noua apariție editorială.

Lucian Năstase-Kovacs a făcut o comparație, în cuvântul său, cu poemul eminescian ”Călin, file din poveste”, și a spus că cel de-al doilea volum al președintelui CJ Cluj, poate fi numit ”Alin, file din poveste”.

Religia care unește tot ce e viu

Alin Tișe a explicat sensurile noului volum, spunând că, într-o lume dincolo de timp și spațiu, unde toate religiile îşi găsesc rădăcinile, ”există o forță mai veche şi mai profundă decât orice: Religia Iubirii”.

”Aceasta nu are temple de piatră sau cărți sfinte scrise de mâna omului, ci sălăşluieşte în inimile tuturor ființelor.

Este religia care unește tot ce e viu, transcende granițele dintre lumi şi vindecă inimi rănite, călăuzind sufletele spre lumină.

Legenda spune că această religie a început cu Fluturele Dor și Floarea de Apă, două suflete care s-au căutat dinaintea începutului timpului. Fluturele Dor era spiritul libertății, un călător neo- bosit, purtat de vânt prin lumi necunoscute, mereu însetat de iubirea absolută.

În schimb, Floarea de Apă era esența liniştii, curgând în pace pe râurile eternității, căutând să-şi înțeleagă rostul in nemărginirea universului.

Fluturele, în zborul său necontenit, a simțit pentru prima dată un dor nesfârşit când a zărit-o pe Floarea de Apă plutind grațios pe un lac cristalin.

Deşi erau atât de diferiți, ceva nespus îi lega. Fluturele îşi dorea să o atingă, să-i simtă răceala purificatoare, însă vântul îl împingea tot mai departe. Dorul său a crescut atât de intens, încât aripile i-au devenit de lumină. Într-un moment de grație, a in- țeles că nu apropierea fizică conta, ci iubirea pură pe care o simțea. Iubirea care transcende forma, timpul şi spațiul.

Religie fără preoți

Floarea de Apă, simțind atingerea gândurilor Fluturelui, a fost la rândul ei copleşită de o iubire ce i-a luminat esența. În loc să plutească, a început să radieze deasupra lacului, fiecare picătură din ea devenind un ecou al iubirii absolute. A înțeles că doar prin această iubire pură, orice suflet işi găseşte împlinirea.

Astfel, din uniunea lor spirituală s-a născut Religia Iubirii, o religie fără preoți, fără reguli, fără ziduri. Doar o singură învăţătură: iubirea pură este esența a tot ce există, și ea poate schimba destine, poate vindeca cele mai adânci răni şi poate transforma lumea Este iubirea care nu cere, ci oferă. Iubirea care vindecă inimi și deschide porți spre înțelegeri mai profunde

(…)

Iubirea lor a devenit povestea fiecăruia dintre noi, căci în inima fiecărui suflet se află o Floare de Apă ce așteaptă să fie descoperită şi un Fluture Dor care îşi caută răspunsul”, a spus Alin Tișe.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Un stâlp de curent izbit de o mașină a lăsat fără parcări locatarii unui bloc din Cluj-Napoca. Ce spun pompierii

Publicat

stalp lovit

Un stâlp de curent izbit de o mașină a creat o problemă pentru locatarii unui bloc de pe Aleea Cioplea din Cluj-Napoca. Solicitați să intervină la fața locului, cei de la Electrica și pompierii au izolat zona cu benzi reflectorizante și au plecat.

Problema e că acele benzi care restricționează accesul au blocat și parcările locatarilor iar aceștia nu mai au unde-și lăsa mașinile.

VIDEO. Un stâlp de curent izbit de o mașină a lăsat fără parcări locatarii unui bloc din Cluj-Napoca. Ce spun pompierii

Contactat de Cluj24, ISU Cluj a transmis că zona a fost izolată pentru siguranța mașinilor și a persoanelor, până ce stâlpul în cauză va fi înlocuit. Când va fi aceasta, doar cei de la Electrica pot da un răspuns, așa că locatarii sunt sfătuiți să ia legătura cu compania.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax