Connect with us

EVENIMENT

Cât mai costă o NUNTĂ în ziua de azi

Publicat


Preţul mediu al unei nunţi variază între 8.000 şi 9.000 de euro. Cu aceşti bani vin la pachet meniuri cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de euro, un număr maxim de 80 de invitaţi.

Preţurile pot fi influenţate negativ de perioadele de criză economică, atunci când oamenii se rezumă la strictul necesar în privinţa evenimentului.

„Noi am estimat undeva la 8 – 9 mii de euro costul unei nunţi, vorbim de un preţ de meniu între 50 şi 100 de euro. Vorbim un preţ mediu de un număr mediu de invitaţi de 75 -80 de invitaţi la eveniment. Sigur că deşi aceste cifre diferă de la perioada de boom la perioada de recesiune şi la perioadele mai proaste economic, pentru că atunci când suntem într-o criză scade foarte mult şi numărul de invitaţi.

Dacă te aşteptai la 150 de persoane, vei avea 80-90-110 de persoane. Pentru că oamenii nu mai au disponibilitatea şi putinţa să vină la o nuntă şi atunci încep să găsească scuze să nu participe la acea nuntă”, a declarat Alin Caraman, proprietar Bon Mariage la ZF Live.

„Am avut o scădere de 60-70 la sută a pieţei”

Piaţa nunţilor a fost puternic afectată în 2007, atunci când s-a prăbuşit cu 70% pe fondul crizei economice care şi-a făcut atunci simţită prezenţa. În acea perioadă, evenimentele se amânau continuu pe considerente financiare.

„Astfel, scade evident şi piaţa nunţilor. În 2007 a fost o scădere foarte foarte puternică când a venit criza, pentru că lumea nu mai nu mai plătea nicio aroganţă pentru nuntă. Oamenii renunţă, pe de altă parte scade foarte mult numărul de invitaţi şi se amână evenimentele de la un an la altul, se tot amână pentru că nu există bani şi atunci din aceşti trei factori am avut o scădere de 60-70 la sută a pieţei şi a cifrelor de afaceri”, a spus Alin Caraman.

Sursa: Mediafax


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Focar COVID la Centrul de vârstnici al DGASPC din Câmpia Turzii

Publicat

De

Un focar COVID a fost identificat la finalul săptămânii trecute în incinta centrului de vârstnici al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Câmpia Turzii.

Aici au fost confirmate 22 de cazuri.

Capacitatea centrului este de 21 de locuri, însă aici lucrează și 8 asistente medicale, 10 infirmiere și un kinetoterapeut.

Potrivit DSP Cluj, incidența COVID în Câmpia Turzii este de 1,94 la mia de locuitori.

Citește mai departe

EVENIMENT

LEGENDELE CLUJULUI cu Ovidiu Pecican: La crama lui Mongolu

Publicat

metropol 2

Conform unui cântec studențesc de prin anii 1980, atent cu traseele bahice clujene, „Mamă dacă vii la Cluj/ Nu mă căuta la curs./ Ia troleul de la gară/ La Metropol tu coboară…” Încă de pe atunci, cum se vede, restaurantul Metropol și Crama lui Mongolu, asociată acestuia, intraseră deja în legenda estudiantină…

Memoria colectivă este capricioasă. Nu poți spune cu precizie, anticipând, ce anume se va învrednici de ea. În cazul de față este vorba despre două localuri, ținte ale chefliilor și oamenilor de bună dispoziție, cu poftă de viață. Deși în epocă existau atâtea alte restaurante, braserii și ospătării, dintre care unele, precum restaurantul hotelului Continental, au intrat, mai târziu, și într-un roman scris de Radu Țuculescu (Femeile insomniacului, 2012), totuși, în legendă, nu s-au regăsit toate în egală măsură. „Dacă vrei să bei o bere,/ Vino sus la Belvedere…” spunea, mai departe, cântecul de campus citat, înregistrând pentru posteritate un alt loc ospitalier din geografia noastră citadină…

În a doua parte a anilor 1960 și în deceniul următor, pe strada Horia din Cluj, nu la mare distanță de Facultatea de Filologie, se bucura de o mare popularitate printre studenți – și nu numai – crama București (Metropol). Evenimentul care avea să marcheze însă istoria culturală a orașului și a țării a survenit însă într-o zi de pe la începutul anului 1968 când un grup de studenți pasionați de literatură, dornici de a se afirma ei înșiși ca scriitori, s-au lovit de refuzul decanului de la Filologie – probabil de frica eventualelor complicații cu Securitatea, în caz că studenții ar fi sărit în vreun fel calul – de a le da o sală pentru a face un cenaclu literar.

Responsabilul cramei, Remus Pop poreclit deja încă de pe atunci Mongolu, le-a oferit imediat, cu multă simpatie, locul pentru a-și organiza nestingheriți întâlnirile literare în incinta localului său. Criticul Petru Poantă, unul dintre protagoniștii acelor momente, își amintea de atmosfera inaugurală a Cenaclului Echinox, născut în împrejurările respective. Romancierul și omul de teatru Radu Țuculescu rememora și el: „Păşesc pe dalele proaspătului trotuar al proaspetei străzi Horea. … […] Trec pe lîngă o clădire care mereu îmi trezeşte amintiri, fie ele şi scurte, ca nişte minuscule fulgere. Bliţuri ale memoriei. Crâşma lui Mongolu, numeam pe vremea studenţiei, crama de la demisol”.

Cu prilejul aniversării a jumătate de secol de la înființarea Echinox-ului, poetul echinoxist Viorel Mureșan scria: „Emoționantă cină la Crama lui Mongolu de la restaurantul Metropol, acolo unde s-a semnat, în urmă cu cincizeci de ani, actul de naștere al Echinoxului”.

De prezența la Cenaclul Echinox și de trecerea prin renumita cramă, în anii 1968 – 1980 se leagă numele scriitorilor Ion Pop, Marian Papahagi, Ion Vartic, Eugen Uricaru, Adrian Popescu, Marcel Constantin Runcanu, Dinu Flămând, Ion Mircea, Liviu Zăpârțan, Vasile Sav, Vincențiu Iluțiu, Petru Poantă, Olimpia Radu, Peter Motzan, Mariana Bojan, Horia Bădescu, Ilie Călian, Ioan Peianov (Radin), Vasile Muscă, Radu Pâslaru, Florin Creangă, Mircea Baciu, Octavian Cosman, Al.Th. Ionescu și alții. Vor mai fi fost, probabil, și alții, dar cei pomeniți aici au format centrul de greutate al scriitorimii care a asigurat prestigiul cultural durabil al acestui loc de întâlnire aureolat.

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi clujeni înghițiți de pământ într-un șanț pe care îl săpau pentru canalizare. A intervenit elicopterul SMURD

Publicat

De

elicopter smurd

Două autospeciale cu modul de descarcerare și echipamente pentru salvări din medii ostile vieții, două echipaje SMURD și un elicopter SMURD au intervenit în această dimineață în urma unui apel care anunța faptul că două persoane au fost surprinse de un mal de pământ în localitatea Viștea.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 8.20, iar la fața locului s-a constatat că, doi bărbați căzuseră împreună cu malul de pământ surpat în șanțul realizat pentru lucrări la rețeaua de canalizare, ce avea o adâncime de cca 2m.

Aceștia erau în stare de conștiență și cooperanți, fiind ieșiți din șanț înainte de sosirea salvatorilor nefiind acoperiți de malul de pământ după surparea acestuia.

Cei doi bărbați au fost transportați cu elicopterul și cu ambulanța SMURD la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Ședințele Consiliului local Gilău vor fi înregistrate audio și video. Decizia va fi adusă la cunoștința Prefecturii Cluj

Publicat

primaria gilau

Ședințele din Consiliul local al comunei Gilău vor fi înregistrate de acum încolo atât audio, cât și video. Inițiativa i-a aparținut consilierului local Gabriel Moldovan (PNL), iar voturile au fost împărțite astfel: 8 pentru, 3 împotrivă și 4 abțineri.

Cu toate că decizia a fost luată cu câteva luni în urmă într-o ședință de CL, ea n-a fost încă pusă în practică din cauza împotrivirii conducerii primăriei. Decizia va fi adusă la cunoștiința Prefecturii Cluj în următoarele zile.

Consiliul local Gilău este compus din 9 consilieri PNL, 2 UDMR, 2 PSD, 1 PMP și 1 de la Partida Romilor. Primarul Gelu Topan este de la PNL, iar viceprimarul, Okos Carol, de la UDMR.

Înregistrarea ședințelor din CL, conform regulamentului de funcționare

Înregistrarea audio & video a ședințelor CL Gilău ar trebui de acum să devină o formalitate, mai ales că acest lucru este prevăzut de articolul 49, aliniat 1 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului local Gilău, aprobat prin hotărărea Consiliului local Gilău nr. 16/28.01.2021.

 

Tudor Știrbu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate