Connect with us

ECONOMIE

Care sunt cele mai PROFITABILE firme din Cluj. Cifra de afaceri a societăților din județ a fost de 114 miliarde de lei în 2023

Publicat


Cele mai profitabile firme din Cluj

O analiză a celor mai profitabile firme din județul Cluj, realizată de termene.ro, arată cea mai mare societate comercială din Cluj are acționarat din Ungaria.

Analiza, care a fost făcută cu date din anul 2023, mai arată faptul că profitul celor 135.454 de firme înregistrate ca având sediul în județul Cluj a fost de 12,8 miliarde de lei.

Care sunt cele mai PROFITABILE firme din Cluj. Cifra de afaceri a societăților din județ a fost de 114 miliarde de lei în 2023

Conform termene.ro, în 2023, erau înregistrate 96.400 de firme în mediul urban, cele mai multe, respecteciv peste 78.100, în Cluj-Napoca.

În mediul rural erau 39.000 de societăți comerciale.

Cifra de afaceri a firmelor din Cluj a fost de 114 miliarde de lei în 2023.

Firmele cu cel mai bun profit în anul 2023

  • Distribuție Energie Electrică Romania SA – 509,1 milioane lei, profit net
  • CNM Lead Investment SRL – 475,2 milioane lei, profit net
  • Nova Power & Gas SRL – 335,6 milioane lei, profit net
  • MOL Romania Petroleum Products SRL – 243,3 milioane lei, profit net
  • Terapia SA – 299,4 milioane lei, profit net

Topul celor mai mari firme din județul Cluj

Clasamentul făcut de termene.ro, în ceea ce privește cele mai mari firme, ține cont de cifra de afaceri pe anul 2023.

trebuie precizat că, în anul trecut, societățile comerciale aveau 208.500 de angajați.

De asemenea, analiza arată că PIB-ul per capita, care măsoară valoarea producției economice per locuitor și reflectă nivelul de trai, a crescut de la 39.300 de lei în 2013 la 124.000 de lei în 2023.
1.700 de societăți comerciale au activități de import, iar 570 au activități de export.

Top 5 cele mai mari firme din cluj

  • MOL Romania Petroleum Products SRL – firmă cu acționariat din Ungaria – a avut o cifra de afaceri: 9,16 miliarde lei și profit net: 243,3 milioane de lei
  • Distribuție Energie Electrică Romania S.A – a avut o cifra de afaceri: 3,49 miliarde de lei și profit net de 509,1 milioane de lei
  • Nova Power & Gas SRL – a avut o cifră de afaceri de 2,82 miliarde de lei și profit net de 335,6 milioane de lei
  • De’Longhi Romania SRL – a avut o cifră de afaceri de 2,44 miliarde de lei și profit net de 96,2 milioane de lei
  • Emerson SRL –  care are ca acționar majoritar Emerson Electric din Olanda, a avut o cifră de afaceri de 1,99 miliarde de lei și profit net de 154,9 milioane de lei lei

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

VIDEO FOTO. „Îi bine”, cea mai NOUĂ piesă a trupei HARA. E despre ardeleni, certuri în trafic și bucuria vieții

Publicat

hara

„Vrem să le dăm oamenilor o doză tare de energie, să-și dea seama că, până la urmă, „Viața e frumoasă, bro!” dacă știm să ne-o facem așa”, spun cei de la trupa clujeană Hara la lansarea celei mai noi piese, „Îi bine”.

Plină de exuberanță, cu un ritm alert și o combinație surprinzătoare de instrumente și tehnici, printre care DJ și vioară, piesa aduce în prim-plan bucuria pe care o putem descoperi în orice zi, chiar și când ne certăm cu cineva în trafic.

hara

VIDEO FOTO. „Îi bine”, cea mai NOUĂ piesă a trupei HARA. E despre ardeleni, certuri în trafic și bucuria vieții

Piesa poate fi ascultată și urmărită aici.

„Mergeam pe stradă și în decurs de un minut am auzit de vreo cinci ori „îi bine!”. Și apoi, cineva și-a întrebat prietenii „Îi bine?”. Atunci mi-a venit în minte replica bunicilor : „Îi bine dară!”.

Întâmplarea a deschis instant un canal de inspirație atât de puternic încât până a doua zi aveam deja scrise toate versurile piesei. Noi atunci trebuia să intrăm în studio să înregistrăm altă piesă, dar l-am sunat pe Ucu (n. red: Ionuț Marina, producătorul trupei Hara) și i-am spus că facem o altă piesă! Ucu a ascultat ideea și a zis: Îi foarte bine!”, își amintește Flavius Buzilă, solistul trupei Hara.

Piesa a fost înregistrată în această vară, iar videoclipul e filmat integral în Cluj săptămâna trecută, pe străzile din zona centrală și la Baza Sportivă La Terenuri din Mănăștur, unde s-a adunat spontan o mare galerie de oameni care au aplaudat și au cântat cu membrii trupei la filmări.

În cadrul videoclipului apare și o scenă din trafic, inspirată și ea din fapte reale.

„Eram în mașină cu un prieten din Cluj și cu un coleg din Constanța. Prietenul din Cluj a avut un schimb de replici foarte calm la un moment dat cu cineva în trafic, apoi s-a întors spre noi și ne-a spus: „No, a trebuit să îl cert un pic!” Colegul din Constanța a râs în hohote zicând: „Pe bunee, mă? Așa frumos vă certați voi pe aici?””, spune Flavius Buzilă.

De pus pe repeat

Solistul trupei Hara declară că atunci când a scris versurile piesei, a avut în minte vechiul stil ardelenesc în care totul „îi bine”, indiferent de situație.

„Avem vorbele noastre cu „În tot răul îi și-un bine”, „Cu treabă bună le facem pe toate!” sau, cum spunea bunicul, „Lasă că bine-a fi!”. Poate pentru unii pare ușor naiv, dar de fapt vorbele astea conțin o mare înțelepciune, de care azi vorbește toată industria motivațională și fizica cuantică: tu ești co-creatorul realității tale și dacă te programezi cu credință să fie bine, atunci clar până la urmă îi bine.

hara

Orice problemă are o soluție era vorba preferată a fiicei mele când era mică. Și de multe ori, când mi-e greu, mă gândesc la asta și mă ajută mult. Am avut norocul să am în familie mulți oameni pozitivi și cu un simț al umorului foarte bine dezvoltat. Și am văzut pe viu cum făceau să fie bine, trecând peste probleme cu mult umor și o mentalitate pozitivă.

„În videoclip apar și umoristul Nicu Bendea”

E mult stres astăzi și simt că luăm totul mult prea în serios, iar asta nu ne face bine. Cu piesa aceasta îmi doresc să le dăm oamenilor o doză tare de energie, să realizeze că, până la urmă, „Viața e frumoasă, bro!” dacă știm să ne-o facem așa”, afirmă Flavius Buzilă.

În videoclip apar și umoristul Nicu Bendea, omul de radio Cristi Hrubaru precum și DJ Tonny.

„Când am vorbit prima oară despre ideile din videoclip, la faza cu cearta din trafic m-am gândit instant la Nicu Bendea. Un ardelean get beget, cu o „față” foarte potrivită. Cu Nicu am mai colaborat într-un film și la spectacole și de atunci ne leagă o frumoasă prietenie.

„Voiam o nebunie”

Mai apoi, versul „Merge piesa asta pe repeat” m-a dus cu gândul imediat la Cristi Hrubaru, stând la butoane la radio. I-am spus ideea și i-a plăcut imediat. Ne-am și amuzat că vorba lui este „bro”, iar după ce a ascultat piesa a zis: „Mă, tu te-ai gândit la mine când ai scris-o!”.

Pe DJ Tonny l-am descoperit la festivalul La Dolce Vita, vara asta. Mi-a plăcut mult energia lui, a magnetizat publicul pur și simplu. Un om frumos și un super profesionist. Voiam o nebunie pe partea aceea din piesă și ne-am lăsat purtați de flow-ul piesei; am început să ne jucăm cu scratch-urile și cu ceva drum’n’bass, iar Mihai a luat vioara și a intrat în horă imediat”, spune Flavius Buzilă.

Piesa „Îi bine” va putea fi ascultată live, în premieră națională, la festivalul Cluj Symphony Experience, care va avea loc în 4-6 octombrie în Parcul Etnografic din Cluj.

La festival, trupa va fi acompaniată de orchestra Filarmonicii de Stat. De altfel atunci va avea loc cel mai mare concert din cariera trupei – HARA SIMFONIC.

„Va suna senzațional! Noi am folosit linii de orchestră și pe înregistrarea piesei noi, deci am testat efectul. Va fi o nebunie, abia așteptăm concertul, să strigăm cu mii de oameni că îi bine!”, anunță Flavius Buzilă, solistul trupei Hara și totodată organizatorul Cluj Symphony Experience.

Ultimele șanse pentru Cluj Symphony Experience, simfonia experimentelor muzicale

Ultimele abonamente și bilete la festival sunt disponibile aici. Până acum au fost cumpărate peste 70% din numărul disponibil de tichete de acces, așadar cei care doresc să participe ar face bine să se grăbească:

„Îi așteptăm pe iubitorii de experiențe muzicale spectaculoase să-și ia de acum bilete sau abonamente, dacă nu au făcut-o deja. Suntem la peste 70% din capacitate ocupată și nu putem garanta că vor mai fi tichete disponibile și la fața locului. Interesul e mare, lucru care ne bucură mult, iar noi vrem să putem oferi experiențe faine tuturor, așadar dacă vreți să veniți, acum e cel mai bun moment să vă hotărâți”, anunță organizatorii Cluj Symphony Experience.

Festivalul propune o rețetă unică de muzică rock și pop, iar trupele urcă pe scena principală acompaniate live de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania.

Capete de afiș sunt Subcarpați Simfonic, Trupa Hara Simfonic, Deliric & Silent Strike Simfonic, Holograf Simfonic, Lupii lui Calancea & Surorile Osoianu Simfonic, Bosquito Simfonic. În plus, va exista și o scenă a experiențelor muzicale, precum și zone dedicate, ateliere, experiențe inedite, jocuri și provocări, timp de trei zile, în Parcul Etnografic din Cluj.

Intrarea copiilor până în 14 ani inclusiv e gratuită, la fel și în cazul animalelor de companie.

24 de ani de pop-rock & recunoaștere internațională pentru Trupa Hara

Luna trecută, trupa Hara a fost declarată câștigătoare și a impresionat peste hotare. Rollercoaster a fost piesa preferată la categoria European Folk de juriul prestigioasei competiții muzicale InterContinental Music Awards, concurs care a avut loc în Statele Unite ale Americii și unde au participat în acest an artiști din toată lumea.

Singura formație din România care s-a calificat în finală a fost HARA, care mai apoi, în cadrul unei festivități grandioase a fost anunțată că e cea mai bună la categoria European Folk.

De 24 de ani, trupa Hara cântă și încântă publicul cu stilul lor inconfundabil pop-rock, cu melodiile „Totaya Ye”, „Ce ți-aș face”, „Cine”, „Ne vedem la Cluj” sau „Muro Shavo”.

Hara s-a înființat în Cluj-Napoca în anul 2000. Membrii actuali ai formației sunt Flavius Buzilă (voce, chitară), Nunu Racris (tobe), Andrei Bălașa (chitară), Mihai Andrițcu (vioară), Matei Pușcaru (bass), Andrei Stoi (tobe, percuții).

Trupa Hara nu e la primele ei succese internaționale. Anii trecuți, două piese ale trupei Hara au fost declarate câștigătoare în cadrul Song of the Year VH1 USA, acesta fiind unul dintre cele mai importante concursuri muzicale internaționale din Statele Unite.

Membrii trupei se pregătesc acum intens pentru cel mai mare concert al lor, HARA SIMFONIC, care va avea loc în 4-6 octombrie în cadrul festivalului Cluj Symphony Experience, în Parcul Etnografic.

Citește mai departe

EVENIMENT

S-au tras la sorți GRUPELE în Cupa României. Cu cine va juca CFR Cluj

Publicat

cupa romaniei

Miercuri a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Cupei României. Rapid și CFR Cluj au fost repartizate în grupa A, în timp ce FCSB, Universitatea Craiova și Dinamo se află în grupa B. Programul meciurilor a fost stabilit. Dinamo – FCSB (prima etapă), Universitatea Craiova – FCSB (etapa 3) și Rapid – CFR Cluj (etapa 3) sunt cele mai importante dueluri.

cupa romaniei

Program grupa A

Etapa 1:

FC Argeș – CFR Cluj
FC Botoșani – Rapid
Afumați – Ceahlăul

S-au tras la sorți GRUPELE în Cupa României. Cu cine va juca CFR Cluj

Etapa 2:

Ceahlăul – CFR Cluj
Afumați – Rapid
FC Argeș – Botoșani

Etapa 3:

Rapid – CFR Cluj
Ceahlăul – FC Botoșani
Afumați – FC Argeș

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CJ Cluj a obținut avizul de oportunitate pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Alin Tișe: E un pas esențial

Publicat

De

Proiect Spital Pediatric Monobloc Cluj

Consiliul Județean Cluj a obținut avizul de oportunitate al Ministerului Sănătății pentru implementarea proiectului care vizează construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, anunță reprezentanții forului județean.

Proiectul, care este estimat la peste un muliard de lei, va fi implementat în cadrul Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești.

CJ Cluj a obținut avizul de oportunitate pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc. Alin Tișe: E un pas esențial

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj va fi o structură nouă, practic primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România.

”Obținerea avizului de oportunitate este un pas esențial pentru a putea avansa cu această investiție, fiind, practic, o condiție care trebuie îndeplinită pentru a depune proiectul spre finanțare prin Programul național de investiții în infrastructura unităților spitalicești.

Suntem eligibili pentru finanțarea pe care o vom solicita, acest aviz fiind, totodată, și o certificare, dacă mai era cazul, a gradului de maturitate a proiectului nostru.

Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății, acesta urmând să deservească pacienți din întreaga Românie”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Spital monobloc va avea peste 500 de paturi

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Potrivit președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, obiectivul medical este de o importanță vitală pentru tot judeâul, dar și pentru întreaga Transilvanie.

Noul spital va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locuri diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 kilometri între ele.

Cea mai modernă unitate sanitară pediatrică din țară va fi ridicată pe un teren de aproximativ 17 hectare în zona cartierului clujean Borhanci și va putea prelua 50.000 de copii pe an, din întreaga țară.

Mai mult, unitatea cu profil regional, va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Pașii făcuți de CJ Cluj până acum pentru construcția Spitalului Monobloc pentru Copii, estimat la peste un miliard de lei

Până în acest moment, Consiliul Județean Cluj a parcurs mai multe etape importante pentru a putea ridica noul spital.

Unele dintre cele mai recente etape sunt:

  • în luna decembrie 2022 proiectul a trecut de prima etapă de evaluare, respectiv de eligibilitate, pentru a obține finanțare din PNRR, în cadrul apelului de infrastructură spitalicească, rămânând ulterior pe lista de rezervă.
  • în luna iulie 2023 Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire a edificiului medical, valoarea estimată a achiziției fiind de 1.031.876.278 de lei. Procedura s-a derulat în două etape, prima, cea de preselecție, a fost finalizată, iar cea de-a doua etapă, la rândul ei cu două subetape, se află în faza de evaluare financiară.
  • în luna iunie 2024 proiectul de edificare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, a fost nominalizat în cadrul European Healthcare Design Awards 2024, la categoria Future Healthcare Design.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident la Suceagu, în Cluj. Două mașini implicate. Un bărbat dus la SPITAL

Publicat

accident

Un accident rutier a avut loc, miercuri, pe raza loc. Suceagu, în jud. Cluj. Au fost implicate două mașini. Un bărbat de 45 de ani a fost dus la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Suceagu. În accident au fost implicate două autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate.

FOTO. Accident la Suceagu, în Cluj. Două mașini implicate. Un bărbat dus la SPITAL

Un bărbat de aproximativ 45 de ani a primit îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ și a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

La misiune au luat parte pompierii de la Garda de Intervenție Aghireșu”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax