Connect with us
"

EVENIMENT

Calendar TIFF- Cele mai interesante filme din Ziua a 3-a

Publicat


Astăzi, 2 august, se anunță a fi o zi plină de filme interesante în cea de-a treia zi a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Diva Finlandei – ora 10, Muzeul de Artă

Henna este adolescentă şi nu mai poate de invidie când în micul ei oraş îşi face apariţia Silja, o fată din sud. Henna o urmăreşte pe Silja cu binoclul, se împiedică şi se răneşte la ochi, pierzându-şi vederea. Nu trece mult şi Hanna îşi dă seama că trăsnăile ei au afectat-o pe Silja şi că asta nu e ceea ce-şi dorea de fapt…

Comedia Soții de militari – ora 21, 30, 2 august, Piața Unirii

Filmul este o comedie făcută de regizorul carea realizat una dintre cele mai populare comedii, The Full Monty, Peter Catteneo.

Cattaneo a făcut această comedie inspirată de un caz real, povestea nevestelor de militari, care în timp ce bărbații lor luptă prin Afganistan sau pe unde mai sunt războaie în lume, ele stau acasă și se plictisesc.

„Din plictiseală inventează un cor pe mai multe voci cu care sparg toate topurile britanice de muzică. Ele au inițiat un curent foarte inspirațional în toate țările în care există baze militare și femeile stau acasă și încep să cânte”, a explicat Chirilov.

Fii ca apa! și Noul val (Șocul viitorului) – 21, 30, respectiv 23, 45, Castelul Banffy

„Duminică avem două filme foarte interesante și diferite. Primul dintre ele este un documentar despre Bruce Lee, Fii ca apa. Bruce Lee are un cult enorm în România.

Al doilea este un film muzical, se cheamă Noul Val (Șocul viitorului ) și este despre începuturile muzicii electro la sfârșitul anilor ’70, cu foarte multă muzică, tineresc”, a spus Chirilov.

Documentarul Tineri și Influenceri – 21,30, Coșbuc

Austyn Tester are 16 ani şi încearcă să devină următorul mare idol online. Adolescente de pe întreg globul adoră conţinut similar, care le oferă şansa să interacţioneze pentru un minut sau două – sau mai mult, pentru preţul potrivit – cu frumuşelul favorit.

Dar Tester iese în evidenţă, în timp ce-şi declară ore în şir dragostea necondiţionată pentru fane. Ce vinde el? Validarea unui bărbat. În schimb, cere faimă şi o viaţă mai bună pentru familia lui. Îl va catapulta aparenta lui sinceritate pe culmile celebrităţii, dându-i şansa să evadeze dintr-un oraş lipsit de oportunităţi? Sau poate acest întreg ecosistem al faimei online este sortit eşecului?

„E un documentar care cartografiază foarte mișto aspirația, tentația tinerilor de a deveni vedete peste noapte, cu beneficiile și neajunsurile ei pe care le presupune povestea asta.”, a dezvăluit directorul artistic al festivalului.

Proiecția specială a filmului Crash – 23, 45, Club Transilvania

James și soția lui, Catherine, au o viață sexuală complexă, dar superficială. După un accident de mașină care e pe cât pe ce să-l coste viața, James începe să exploreze legătura dintre pericol, sex și moarte. Premiul special al juriului la festivalul de la Cannes în 1996! Proiecție restaurată digital. Film nerecomandat minorilor.

 

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

FOTO / Gala de Premiere TIFF 19 : Trofeul Transilvania a fost acordat filmului australian „Babyteeth : Prima Iubire”

Publicat

În cursul zilei de 8 august a avut loc Gala de Premiere a celei de a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Premiul pentru Excelență a fost acordat actriței Maria Ploae, în timp ce Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, a fost acordat filmului australian „Babyteeth Prima Iubire”. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de recitalurile Surorilor Osoianu și Marinei Voica.

Premiul de Excelență a fost câștigat de Maria Ploae

„M-am simțit cu adevărat fericită. Muțumesc TIFF, Cluj, Tudor Giurgiu și tuturor regizorilor care de-a lungul anilor mi-au oferit posibilitatea de a realiza filmele pe care le-am realizat până acum. Sper că nu mă voi opri!”, a afirmat actrița.

Actrița Maria Ploae

Trofeul Transilvania a fost acordat filmului „Babyteeth: Prima iubire”, regizat de Shannon Murphy

„Milla este adolescentă și are probleme grave de sănătate. Când se îndrăgostește de Moses, un traficant, părinților Millei le pică cerul în cap. Dar prima iubire adevărată îi readuce fetei dragostea de viață și nimic altceva nu mai contează”, se arată în avancronica filmului.

Monica Felea și Ștefan Bradea (Bad Unicorn) au ridicat premiul Transilvania (Sursă foto: Facebook TIFF)

Declarația ministrului Culturii

„Festivalul la care participăm astăzi este unul emblematic pentru România. Noi am încurajat acest eveniment să se desfășoare. Am discutat din punct de vedere bugetar cum îl putem sprijini, pentru că e clar că toate aceste măsuri creează un supliment de cheltuieli care trebuie susținut de undeva. Așadar, toate aceste lucruri au dus la posibilitatea în care, în această seară , să putem asista la închiderea unui eveniment care s-a desfășurat impecabil”, a dezvăluit ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii

Concluziile lui Tudor Giurgiu, președintele TIFF, după cea de a 19-a ediție a evenimentului

„Eu mă bucur că am dus-o la capăt. De asemenea, mă bucur că TIFF-ul a rămas singurul eveniment cultural care a putut avea loc în perioada asta. Cumva cred că TIFF-ul a dat curaj multor alte evenimente. Ne bucurăm că piața este aproape plină. Sper să fie un spectacol frumos”, a afirmat regizorul înainte de gala de premiere.

Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania

Celelalte premii

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea  Zilele Filmului Românesc a fost acordat producției cinematografice „Totul nu va fi bine”- regizor Alexandru Pîrvu, Helena Maksyom.

Filmul „Ivana cea Groaznică”, regia Ivana Mladenović, a obținut o mențiune specială în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut a fost câștigat de filmul „Urma”, regizat de Dorian Boguță.

Premiul publicului pentru cel mai popular film din secțiunea Zilele Filmului Românesc a fost oferit filmului „Și atunci…Ce este libertatea?”, în regia lui Andrei Zincă.

De la stânga la dreapta: regizorul Andrei Zincă, actrița Iulia Lumânare și actorul Cristian Popa

Documentarul „Acasă!”, regia Radu Ciorniciuc a obținut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, în valoare de 10.000 de euro (constând în role de film și servicii de post-producție), oferit de Cinelabs România.
„Aș vrea să sperăm că filmul Acasă este un punct de pornire pentru o discuție reală despre implicarea fiecăruia pentru binele celuilalt atunci când acest lucru este necesar. Avem nevoie de educație, implicare socială, civică, iar documentarul contează!”, a explicat Monica Lăzăurean-Gorgan, producătorul filmului, în timpul Galei de Premiere.

Producătorul de film, Monica Lăzăurean-Gorgan și regizorul Radu Corniciuc

Bursa Alex. Leo Șerban a fost oferită jurnalistei Alexandra Tănăsescu, pentru proiectul „Cultura la dubă”. Aceasta a afirmat că: „trebuie să scoatem cultura din dubă. Aș vrea să le mulțumesc tuturor profesorilor din România care înțeleg că educație înseamnă nu doar respectarea programei școlare, ci înseamnă să le arăți copiilor un film, să-i duci la film sau la un târg de film. Aș vrea să le spun că ei au puterea extraordinară de a schimba vieți”.

Jurnalista Alexandra Tănăsescu

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj a fost acordat filmului „Kaïmós”, regia Sarra Tsorakidis. Mențiunile speciale ale juriului Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj au fost acordate producțiilor cinematografice „Bilet de iertare, regia Alina Șerban, și „Moartea și cavalerul, regia Radu Gaciu.

Mesajul regizoarei Alina Șerban, după obținerea mențiunii speciale

„Scurtmetrajul prezintă povestea unor sclavi rromi, iar termenul de iertare semnifica eliberarea sclavilor rromi care erau iertați de robie. Iată că trecutul sclaviei din Țările Române, de care ne despart doar 164 de ani, are încă legătură cu prezentul. Clujul este un oraș atât de frunos, cultural, divers și civilizat, dar tolerază segregarea etnică și ura împotriva sărăcilor de la Pata Rât.

În 17 decembrie 2010, 66 de familii au fost evacuate din strada Coastei și mutate lângă rampa de gunoi. Acolo le-au oferit 40 de camere de 16 metri pătrați la 40 de familii, iar celelalte 36 au fost lăsate afare la -17 grade. Au trecut 10 ani de atunci și Pata, rușinea Clujului, e tot acolo. Dedic Premiul oamenilor din Pata Rât!”, a transmis Alina Șerban, printr-o scrisoare citită de mama sa pe scena din Piața Unirii.

Actrița Alina Șerban, Sursa foto: Facebook personal

Citește mai departe

EVENIMENT

TEASER EXCLUSIV: În bârlogul coronavirusului: Testele PCR

Publicat

În cursul zilei de mâine vom elucida misterul testelor pentru COVID-19, al testelor PCR. Până atunci vă invităm să citiți materialul nostru: FOTO EXCLUSIV. În bârlogul coronavirusului. Vizită într-un laborator în care se dau verdicte. Cum se face testarea PCR
Cluj24.ro va publica duminică la ora 12,00 un material video, realizat cu sprijinul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, despre modalitatea de testare pentru depistarea noului coronavirus.
Teaser realizat de Ștefan Chețan.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rafila: Numărul deceselor va crește, la fel și numărul cazurilor de la ATI

Publicat

Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre numărul mare de cazuri raportate zilnic și atrage atenția că numărul de decese va crește, la fel și cel al cazurilor noi.

„Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri.

Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi.

Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă.

Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă”, declară Alexandru Rafila

Citește mai departe

EVENIMENT

Poziția TIFF despre evenimentul de aseară și, implicit, despre declarațiile lui Cristi Puiu

Publicat

Poziția TIFF referitoare la declarațiile regfizorului Cristi Puiu a fost exprimată de către Tudor Giurgiu. Acesta a spus că tot ceea ce s-a întâmplat la festival a fost conform legii. Mai mult, Giurgiu spune că măsurile de siguranță au fost „afișate și promovate” în interiorul festivalului. Tudor Giurgiu nu a făcut referire directă la discursul lui Cristi Puiu, dar a precizat că „respectăm și încurajăm libertatea de expresie, iar asta se reflectă pe deplin în istoria de 19 ani a TIFF-ului”.

„Am pus în practică toate măsurile necesare, impuse de lege – de la poziționarea scaunelor și reguli despre acces și distanțare, până la dezinfecție și purtarea măștii. Ne-am asigurat, totodată, că aceste măsuri sunt afișate și promovate. E important să învățăm să ne bucurăm de filme și de cultură, în general, în siguranță. Satisfacția noastră este faptul că publicul TIFF a înțeles și a adoptat această viziune, răsplătind eforturile echipei”, au declarat reprezentanții TIFF.

„În acest caz concret, purtarea măștii în fața publicului, la o distanță mare de primele scaune și având microfoane dezinfectate după fiecare intervenție, a fost lăsată la latitudinea vorbitorilor”, declară reprezentanții festivalului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate