Connect with us

ACTUALITATE

Bacalaureatul lui Rădoi și meciul Islanda – România

Publicat


1.Rădoi. Oricine de bună credință poate trage concluzia că Rădoi e un om inteligent, îngrijit, determinat, bine intenționat. Categoric și-ar fi luat bacalaureatul dacă cineva s-ar fi ocupat, la timp de Mirel. În România este, însă, un dispreț, o batjocură nereclamată, dar teribilă la adresa copiilor care fac sport. Inclusiv de performanță!!!

Inclusiv față de adolescentul de cândva Mirel Rădoi.

A fost o victimă în copilărie, dintr-un șir infinit de juniori, al disprețului față de toate componentele școlare, ale educației, al lipitorilor, căpușelor care parazitează sportul, inclusiv fotbalul românesc și care l-au adus unde l-au adus. Astfel a ajuns un om stimabil ”care merge pe 40 de ani” să producă titluri de articole nespecifice în ziare de specialitate (sportive) ”Nici în acest an Rădoi nu și-a putut lua bacalaureatul”.

Se poate verifica articolul din ziarul cu pricina. Repetăm, alături de multele milioane care și-au luat bacalaureatul și-ar fi putut lua și Mirel Rădoi bacalaureatul.

În plus, Mirel Rădoi a demonstrat după înfrângerea cu Islanda un caracter demn, fiindcă și-a asumat responsabilitatea și nu a acuzat pe nimeni. A demonstrat și curaj pentru că în repriza a doua a schimbat (în bine) jumătate de echipă. Înainte de meci un grup masiv de specialiști comentau componența echipei aleasă de Mirel Rădoi și în unanimitate  (în fotbal e greu de obținut unanimitatea) au spus că a făcut cea mai bună alegere, că nu puteau fi selecționați alții mai buni. Adică vroiau să spună că Rădoi se și pricepe.

Acum ”specialiștii” nu o mai spun, fiindcă este după o înfrângere. În fotbal și adeseori și în viață ”se pricepe” doar cel care câștigă.

  1. Islanda. Ceva mai puțini locuitori decât Clujul, are un indice de alfabetizare de 100% , deci nu există analfabeți. Până la 11 ani învățarea englezei este obligatorie. Tot al zecelea islandez publică o carte.

Țara are cei mai mulți scriitori, cele mai multe cărți publicate și citite la mia de locuitori. De asemenea, este și țara unde se văd cele mai multe filme din lume, cică dublu faţă de media vest-europeană, triplu faţă de germani şi de cinci ori mai mult decât japonezii.

Ne-a învins Islanda, cu o echipă din bărbați mai bine cotați în fotbalul european, care joacă la echipe mult mai bune și mai ales, joacă împreună de peste 7 ani. Este mai onorabil să te bată la Cluj cu 3-0 Lituania, sau la europene Albania sau în calificări Muntenegru? În plus, Rădoi a fost silit să joace cu mulți debutanți.

  1. Norocul. În fotbal ca și în viață ai nevoie și de noroc. Se întâmplă ca fundașul advers să devieze șutul în propria poartă. Cum a bătut CFR pe Rangers Glasgow când ei și-au dat 3 (trei) autogoluri.

Puteau și islandezii să își dea autogol? Nu! Pentru că nu au avut ce să devieze!

În era Burleanu nu ne-am mai calificat la încă un European unde probabil ne-ar mai fi umilit Albania.

În trecut se folosea sintagma ”factorii responsabili”. Dacă factorii mai sunt responsabili ar trebui doar să rețină că în România, un sportiv foarte promițător ca Rădoi a fost cu atâta superficialitate tratat în adolescență încât ”a rămas” fără bacalaureat.

Performanțele de atunci încoace au mai scăzut, doar disprețul față de educația copiilor și tinerilor sportivi a crescut! Ei nu mai sunt oameni în devenire, ci eventual doar cote de transfer.

În plus, Figo, Boniek, Suker, Desailly, Ruud Gullit, Francesco Totti sosiți la București pentru o tragere la sorți au întrebat unde este Gică Hagi? Gică Hagi nu fusese invitat de federație.

De căpitanul Barcelonei și a lui PSV Eindhoven, se pare că nu au întrebat.

Se pare că deja avea antecedente penale.

Adrian Marian

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Program special la eliberarea actelor de identitate pentru alegeri la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

Cetățenii care doresc să își exercite dreptul la vot la alegerile parlamentare care se vor desfășura duminică, 6 decembrie 2020, pot verifica unde se află secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul Primăriei Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, butonul Alegeri parlamentare 2020  sau direct link-ul https://e-primariaclujnapoca.ro/arondare/. În această pagină trebuie doar să introducă denumirea străzii unde își au domiciliul sau reședința pentru a putea afla cu exactitate numărul secției de votare, denumirea și adresa acesteia.

IMPORTANT:

Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia de evidenţă a persoanelor invită cetăţenii care nu acte de identitate și care doresc să-și exercite dreptul de vot, să se prezinte pe strada Moţilor nr.5, la sediul direcţiei, pentru eliberarea unora noi.

Actele necesare pot fi accesate pe site- ul www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Administrație/Evidenţa persoanelor: https://primariaclujnapoca.ro/evidenta-persoanelor/acte-de-identitate/.

În perioada 4 – 6 decembrie 2020, programul de activitate al Serviciului Evidența persoanelor este următorul:

-vineri, 04.12.2020- 08.30-14.30– primiri documentații- pe motiv de pierdere act de identitate, furt act de identitate; deteriorare act de identitate și eliberări acte de identitate;
-sâmbătă, 05.12.2020- 08.00-16.00- primiri documentații- pe motiv de pierdere act de identitate, furt act de identitate; deteriorare act de identitate și eliberări acte de identitate;
-duminică, 06.12.2020- 07.00-19.30 primiri documentații- pe motiv de pierdere act de identitate, furt act de identitate; deteriorare act de identitate;7.00-21.00 eliberări acte de identitate.

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO/ Astăzi SE DESCHIDE traficul pe lotul 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia. De la ce oră se va putea circula

Publicat

Astăzi se va deschide traficul pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia. La șase ani de la începerea proiectului de construire, joi, 3 decembrie 2020, vor fi dați în trafic 14,8 km din cei 17 incluși în acest tronson. La eveniment va participa ministrul Transporturilor, Lucian Bode, reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai constructorului Impresa Pizzarotti și ai antreprenorilor. 

Pentru deschiderea oficială de joi a fost amplasat un cort în zona nodului rutier de la Sebeș – Lancrăm. Evenimentul include o deplasare pe șantier, o prezentare a stadiului proiectului și a tehnologiei de execuție dar și o prezentare a stadiului marilor proiecte din Transilvania.

Potrivit programului oficial, deschiderea traficului va avea loc în jurul orei 16:30 – 17:00. 

Tronsonul pe care se poate circula de la această dată este între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN 1 prin bretelele 5 și 6), nodul Rutier Alba Iulia Sud (complet) și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 și 3).

Circulația este permisă pe două benzi pe fiecare cale între km 0+000 și km 14+800, unde traficul este deviat pe sensul Turda – Sebeș (pe pasaj cale ferată) pe 700 metri (conexiune cu DN1).

Pentru lotul 1, proiectul a început în decembrie 2014 și includea 4 luni realizare proiect tehnic şi 18 luni execuţie lucrări, cu data inițială pentru finalizare 2 octombrie 2016.

Sursa video: Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Replica zilei

Publicat

„Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci.”

Steve Jobs

Citește mai departe

ACTUALITATE

EXCLUSIV/ VIDEO: „Asta-i țara”, noua piesă a clujeanului Cătălin Condurache și povestea ei

Publicat

Cătălin Condurache, prolificul cantautor clujean, ne-a obișnuit deja cu piese muzicale de excepție. După ce acum două luni vă prezentam aici un cântec dedicat orașului, intitulat „Clujul meu”, iată că la doar două zile de la Sărbătoarea națională, Cătălin revine la Cluj24.ro cu cea mai nouă piesă a sa, „Asta-i țara” și cu povestea ei, în exclusivitate.

„Era undeva în luna august a anului 2020, an complicat după cum știți foarte bine și mă ocupam cu tot felul de producții la CAP meu de pe Str. Baladei, legume, cântece, cărți!

La un moment dat am primit un telefon de la Daniel Moșoiu, un foarte drag prieten poet și realizator de emisiuni la Radio Cluj pe teme de Muzică Românească, ușoară rock și muzică folk. Îl rugasem la un moment dat să verifice ceva în arhiva Radio Cluj referitor la un cântec de-al meu de prin 1976.

„O poezie scrisă excepțional acum aproape 10 ani”

Și uite așa, dintr-o vorbă în alta, i-am povestit și despre lucrurile pe care le-am făcut în vremea pandemiei. Despre cântecele mele noi pe care, pe unele le cunoștea și despre un proiect legat de un album care să se intituleze ”Influențe” în care să-mi aduc într-un fel obolul, trupelor, muzicienilor, stilurilor care m-au influențat în cariera mea artistică.

I-a plăcut foarte tare ideea și mi-a dat poezia care se cheamă ”Asta-i țara” cu un puternic iz social. O poezie scrisă excepțional acum aproape 10 ani, un ”RMN” al societății noastre, a noastră a românilor.

Este de notorietate pasiunea mea pentru Dylan, așa că m-am hotărât să compun un cânte în maniera lui.

Am uitat amândoi de asta, dar undeva la sfârșitul lunii octombrie am revenit și i-am trimis punctul meu de vedere despre cum ar trebui să arate cântecul cu versuri și refren.

La producție ne-au venit tot felul de idei mie și lui Sandy Deac, producătorul muzical, astfel încât să iasă un cântec realizat modern, cu dinamică și credeam noi cu priză la public.

Astfel o bună parte din percuție a fost realizată de sampling-uri cu sunetul roților de tren bătând pe șine, etc.

De aici încolo vă invit pe voi să mai descoperiți câteva subtilități ale acestui cântec și cum bine spunea un prieten bun de-al meu, acesta este un manifest pe care lumea ar trebui să-l asculte cu mare atenție, să înțeleagă mesajul lui și să-l ia în serios.

Cu siguranță a fost cea mai grea piesă pe care am interpretat-o, strofa și refrenul au trebuit cântate dintr-o respirație.

Acum e rândul tău. Ascultă și dă mai departe!”, ne povestește Cătălin Condurache.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate